benzinli arabayla mazotlu arabaya da zam gelecek mi? onlara birşey olmayacak gibi anladım.
riyıl taym geleyeho aldım demin.
dur bakali.
Printable View
benzinli arabayla mazotlu arabaya da zam gelecek mi? onlara birşey olmayacak gibi anladım.
riyıl taym geleyeho aldım demin.
dur bakali.
21.5 den ereğli alan hatta bunu almadan önce 150 asels satan birinde sorun var mı peki? Bunu da 23 ten Aselsan alıp topiğinde 7 düvel ile çarpışan bana mı diyorsun? :) Ya 9300 de yeni aldıklarım çok daha fazlasını kompanse etti ise. Bozkurtum vadeler bende sen gibi değil.
Ben senin yerinde olsam diğerini tercih ederdim eğer suyun içinde kalmamak istiyorsan. :) Onu da anlamamışsın sanırım.
Sen boynuzlu derken bende tüpünü aldım yazdım onu da fark etmemişsin:) alım tarihi 26 haziran.
İris Cibre
@iriscibre
·
5d
Size bir şey soracağım
Resmi gazetede
1) ÖTV ile alakalı değişiklikte ilk görseldeki gibi Matrahı 650bini aşmayan 1,4e kadar motorlular 70% ÖTV yazıyor
2) İkinci görsel ise yine dün, Türk parasını koruma kanunu kapsamında yapılan değişiklik. Orada ÖTV minimum 80% ve kısıt 1.6 motor ve 600bini aşmayan araçlara
Bana birisi bunu rica ediyorum açıklasın
Nasıl yani ya?
https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2...20250724-2.htm
https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/0
enflasyonun geldiği nokta artık faiz ile alakalı değil. 250 puan indirim yetersiz olur diye düşünüyorum. Eylüle kadar bir daha toplantı olmadığı için 250 bps indirim durumunda ciddi reel faiz devam eder. Tabi bu durum carry cilerin hoşuna gider.
enflasyon yapısal reformlar ve özellikle kamuda tasarruf olmadan çözülemez. o nedenle artık faizle ilişkisi zayıf bence.
https://x.com/PiyasaTurkiye/status/1948290505239843254
az bile yapıyorsunuz bu millete daha fazla yapın geleceğini alın nasıl olsa sesini çıkaran yok .
Ben vob yapmıyorum ki param sana gitsin. :) + arada çarpılmayasın diye burada aklımın erdiğince bir kaç kelime ediyorum normalde etmeyeceğim.
Ha bu arada ben küçük yatırımcı çarpmayı sevmem patron çarparım spekülatör çarparım.Hatta en büyük hobim patron spek el ele olanları aynı anda çarpmak.
Burada bir kaç yatırımcıya faydam olsa beni kazandığımdan daha çok mutlu eder.
aynı fikirdeyim devlet reform yapmadan ve çakma tasarruflarla bu işi yürütemez.
gerçek manada faiz indirimi 500 puan ve üstü olması lazım
muhtemelen yaz etkisiylende bu iki ay enflasyon bir tık daha geri gelecek ama 2 ay boyunca 250 baz puan indirimle faiz enflasyon makası daha da büyüyecek dehşet bi sıcak para cazibesi
endex İmamoğluna operasyon gap ını kapadı..ama İmamoğlu hala hapiste..:oleyo:
borsa satın almışmış onu..yalancı puştlar..
satın alman gereken şey %60 halkın yeni Cumhurbaşkanı görmek istemesi..
bunu duymazdan geliyor..
1 lot alırısam adiyim..
bu demokrasi meselesi..güven meselesi..bunu satın alamazsın..fiyatlandı diyemezsin..len bu başka bişeye benzemezki..sen İmamoğlu hapise girince gap lı düşersen, adam içerdeyken gapı nasıl kapatabiliyorsun..
amaç hırsızlık olursa kapatırsın..peki senin hırsız olduğunu görmüyormu vatandaş..
görüyor..buna rağmen nasıl peşine takacan bu halkı..
Aselsn da günlükte benim graf kanal tepesinde bu yüzden buradan adaya veda ediyorum güzel trade oldu.
bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar.:wave:
dip not dolar bazlı çanak aylık devam ediyor biraz kenara çekilecek oksijen için devamında bakarız.
Abi elinde ne kaldı diye soruluyor dün ykbnk ve thy aldım bugun çorba alırız diye birde 3 tahta var onları yazmayayım sığ tahtalar Agustos ayı içinde bu tarz tahtalar oyunlar dönebileceğini düşündüğüm için pozisyonlar açtım.
başarılar herkese bir kahveyi hak ettik:)
farzedelim borsa 1 yıl sonra kapanacak..kendini feshedecek..misal yani..
borsa 1 ay düşüyor sonra ekonomistler diyorki bunu satın aldı borsa yola devam..
bizimki aynen böyle..len gebereceğini satın alır mı bir sistem
Azıcık ucundan almayla yüklü almak arasında küçük tahtalarda tersi olur. Yüklü alırsan seni baya yorar çoğu kağıt sahipli ve robotlar işlem yapıyo
Asele yanarım hala, eşşek kafa niye tutmuyon,
Okumakta yetmiyor,
Yüklüden kasıt ne kadardır.
Örneğin halka açık kısmın; %10 mu, % 1 mi veya %0,01 mi?
Veya daha izafi mi?:notr:
ötv %25 de olur %50 de olur..dolara müdahale için para lazım..hazırlık yapılıyor
küçük tahta alıyorsan takasına mutlaka bakıcaksın birde 2-3 kurumdan işlem yapıcan bir tahtam var şuanda beni takip ediyorlar sığ tahta ama hareket zamanı geldiyse taşıma maliyetlerinden dolayı hareket herşekilde olur burada zamanlama önemli bu yüzden bu tahtalara giren risk = gaviscon olarak bakmalı:)
Dün Bozkurt reisim hünkârım ile dalga geçtik. Bugün gara oğlanlar tilifon etti acil para lazım eccuk bağış yap dediler bende yaptım.
Otelde yandılar, mağarada boğuldular, ormanda yandılar... Hep aynı kafa yüzünden can veriyoruz
https://www.sozcu.com.tr/otelde-yand...iyoruz-p198035
sene sonuna kadar 1000 baz puan indirim garanti galiba
ben palanın artık direk dolara geçeceğini sanıyorum.
1. faiz 46 iken, 1 sene sonra % 30 net kazancı garanti idi
2. dolar grafiğinin yukarı doğru az biraz hızlandığını düşünüyorum.
şimdi % 36 faize para bağlayacan, 1 sene sonra dolar kaç olacak ? en az % 20 yünkselür... bana kalır % 15
yok birde tl'leri dolara çevürme derdi falanda var :whistling:
iyisimi mb ile falan heç uğraşma, direk dal dolara