haziranda temettüsü var yahu aşağıya kesecek değil ya :))) bucim de hikaye bitmezzzzz
Printable View
haziranda temettüsü var yahu aşağıya kesecek değil ya :))) bucim de hikaye bitmezzzzz
Temettü de ne temettü ama dimi, kuruş kuruş.
Bide öyle bi psikolojideyiz ki vermese de bişey demeyiz, bucim der geçeriz artık
Filim olmuş bucim, bizi de oynatıyor:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
öyle deme 1 aylık girene yüzde 3 illa bir tık da olsa hareket eder banka 3 ayda veriyor o parayı bide sonuçta faiz işin faiz kısmını es geçsem banka kağıtlarından hiç çıkmazdım ama asla almıyorum sebebi de bu yapcak bir sey yok yoksa bucimde ne işim var al halk bankası yat asağı
biraz daha düşürse keşke. hep bir gözüm burada. 5.70 çok güzel olur. 5.50 çokta güzel iyi olur. 5.50 altı ballı lokma tatlısı olur şahsım adına. o berbat çimentolar çıkmış bizimkisi nazlanıyor resmen. ya çıkartıcak ya çıkartıcak. buralarda takıldığı sürece daha fazla mal kaptırıcak yoksa. malları toplayamadığı içinde 6ya değdirip neleri kurtardıysam kar diyip aşağı çekiyo. ama bu gazla giderse 6.50 de bile toplayamayacak hisseleri bence.
yatırım tavsiyesi değildir. lütfen bana bakarak alım satım yapmayın. hiç akıl karı olmaz çünkü
Şimdiii, ağustosta yapılacak genel kuruldan bir beklentiniz var mı?
Roda konusu belli zaten.
Akıllı adamsa bir 6 ay daha aşağı yapıp milletin elindekini toplar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kurnaz ve akıllı patronlar 10 yıl milletin üstünden iliklerine kadar emer posasınıda bize bırakır. Bence çok akıllı, vakti gelincede çıkartır fiyatı Çakar birinin eline
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yaklaşık 1 saatlik işlem zamanında sadece 34 adet satış, 20 adet alış. tahtan çok güzelmiş canım güle güle kullan
amcam masanın basına oturuyor yarım saatte 300 bin yapıp bırakıyor zaten gerisi algoritmik işlem
Hissede gizli saklı bir şey yoksa elbet değerini bulur.. Kapasite artışı talebi karşılamak içinse o zaman herşey yolunda ama talep tahmini artışı göz önünde bulundurularak yapılmışsa bu biraz muğlak.
Kurumsal firma mutlaka hesabını yapmıştır.. Bilsem ki alt yapı hazır bunların hedefleri çok yüksek o zaman üstüne otur derim ama 1 aylık mazim var burda.. henüz çözemedim araştırma zamanım hiç olmuyor buradaki üstadlar sağolsun paylaştıkları kadar.. Klasik patron hissesi bedava para kullanmış yıllarca.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satışlar yüzde 20 artmış. Esas faaliyet karı aynı kalmış.. Bunlar bence asıl iki kalem ve herşey yolunda bir azalma göremiyorum kapasite artışı bir nevi ihtiyaç hasılı olduğundan.. yukarıda sorumun cevabını aldım buda enn iyi senaryo..
Bir arkadaş yazmış sağolsun bu tip firmalarda ana ortak ve azınlık ortakların.. kar dağılımı değişken olunca güven ve şeffaflık sorunu oluyor. Bir yıl karın yüzde 15 ni almış diğer yıl yüzde 30 nu almış azınlık ortak.. örneğin... İnşallah sadece iştirakların hesaplaması sonucudur vede patron ayıklama yapmıyordur..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5,77 olmuş hayırsız kağıt..
Karbuzda yata yata büyür fakat bunun işi biraz uzun sürebilir...[emoji4]
5.90 da vedalasmistim :)
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
umutsuz vaka
Uyuz eşek demişti birisi,
Ne güzel demiş ya, ne yerine oturmuş laf.
Semeri vurmuşlar, tın tın çekiyorlar arkadaş
https://invst.ly/3yow9
günlük grafik bu şekilde.. nereden çekerseniz çekin çizgileri sıkışmış durumda 1-2 güne bir tarafa kırması beklenebilir.
4 hissem var... dördü de şu an çöp hükmünde. ileri de ne olur bilemem.. bir tanesi de bu
sn acemi
diğer hisselerinizde bucim gibiyse dert etmeyin sonuçta bir masa sandalye şirketi değil bucim iştirakleri ve kendiside bir değer taşıyan köklü kurumsal bir şirket. tahta sahibi eziyor küçükleri ama bu işlerde böyledir. gucu yeten yetene
ızocam kutpo karsan diğerleri de hepsi zarar
Kimseyi etkilemek istemem ama bu hisseye yatırım yapan arkadaşlar sanırım 15 krş temettü için yapmadılar.Görünmez hedeflerden söz edildi hep.Şayet tüm bunlar gerçekleşeckse kimsenin gözünün içine baka baka gerçekleşmez.Bakın Cemtaş'a;
Senedi aldı verdi.Yerlere serdi.Millet hah yine 3'e geldi verip aşağıdan alayım derken senet 3.80'i gördü ve herkes arkasından baktı.
Güzel kız.Bırakın da naz yapsın değil mi?
yine aynı şeyi yapıyor. bugünde millete malı 5,75-80 arası sattı. kapanışı kaça düşürcek bakalım. gerçi hemen her hissenin patronunun taktiği o. misal veriyorum şuan gerel 1.90 olsa 1 tane hisse dışarda kalmaz hepsini toplar. o kadar bezdirdi ki milleti. gerçi ben inat ettim. aynı burası gibi hedef fiyat belirledim kendime istediği kadar çıkarsın istediği kadar indirsin. hedefim burası için +-5 olmadıkça vermeyeceğim. öyle hayal bir rakam da değil. burada yazıp bilmeyen arkadaşları etkilememek adına fiyat yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. gerelde hedef fiyatım 2,10 üstü dedim diye özelden "hani 2,10 olacaktı" yazan oldu malesef :( kimseye tavsiye verecek kadar bilgili değilim. bist bu kadar yükselmişken bizim tarman neden bu kadar basıyor kağıdı onuda anlamadım gitti. 2 kademe yükselecek diye ödü kopuyor. açılış 5,70 diyelim gün ortası indi çıktı derken 5,73 olsun boyna aşağıya sallıyo. şu yatırım olayı doğruysa (önceden yapılmış ama çed için bekleyen) ki burada bazı üstadlar öyle diyorlar. o zaman görürüm ben düşürmeyi.
Hepimizi yıldıracaklar ve yıldırım gibi çarpacaklar [emoji12]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burada bazı kardeşlerimin BUCİM'in klinker kapasite artış yatırımının bittiğini yazdıklarını okuyorum.ÇED raporu yeni alındı.ÇED raporu alınmadan yatırıma başlanması mümkün mü?
Ancak;burada şeffaf olmayan ve belki de yanıltıcı veya gizlenen bazı bilgiler olabilir.
Şöyle ki;Bursa'nın mahalli dergilerinde çok önceden çıkan yazılarda klinker kapasitesi arttırımı için ÇED raporunun alındığını ve yatırımın 2017'nin ilk çeyreğinde devreye gireceğini yazıyor.
ÇED raporu için çok önceden başvuru yapıldığı halde raporun onaylandığı neden şimdi bildirimde bulunuluyor?
Kısacası, kafa karıştıran bir çok haber...
Fabrikanın sitesinde yer alan klinker üretim kapasitesi yıllık 1.400.000 ton.
BUCİM son 10 yıldır sahip olduğu 1.400.000 ton klinker kapasitesi kullanımının tamamına hiç ulaşmamış.Üstelik inşaat sektörünün çıldırdığı,şehirlerin yeniden yıkılıp yapıldığı ve dahi BUCİM için büyük önemi olan İzmir otoyol projesinin kendi bölgesinde bitmesine rağmen bu kapasite doldurulamamış.
Peki şimdi bu yatırım neden yapılıyor olabilir?
Denizli Çimento gibi bir çimento fabrikası üretiminin %29'unu İzmir Limanına olan 247 km mesafeye rağmen ihraç edebiliyorsa,BUCİM 45 km uzakta olan kendi limanından adam gibi ihracata mı hazırlanıyor?
2016 yılında tam bir komedi olan 6.200 ton olan toplam ürün ihracatı bunu ne kadar doğrular?
Görünen o ki;yönetim yatırımcıya yeterince şeffaf bilgi sunmuyor.
Bir de Cemtaş'ın sahip olduğu 1.69 BUCİM hissesinin fiyat düşük diye satışından vazgeçilmesi tam bir komedi ve kandırmaca.Sanki borsada fiyatı burada bizler belirliyoruz.Senet kontrolü kendilerinde ama iş başka.Göreceksiniz bir gün bu hisseleri de BUCİM hüp diye kendine yutacaktır.Tıpkı Roda gibi.
son 6-7 aylık BTSO dergileri mevcut(diğerlerini attık galiba :( ) akşam onları karıştırıp herhangi bir bilgi varmı araştırayım belki oralarda bişiler vardır :) behzat bey sizin yazdıklarınızı beğenerek okuyorum hatta geçenlerde sayın omer ile birlikte konuşuyordunuz tekrar arka sayfalara bakayım yatırımın daha önceden yapıldığıyla alakalı bişiler vardı sanki :(
Bir duyumum yok ama bana cemtasın roda hissesini bucime satmasını elindeki bucim hisselerinide bucim e satmak istemesi sanki cemtası elden cıkarakcaklar. ve ana şirketlerle bağlarını koparıyorlar gibi geliyor. olası bir satışta (tekrar ediyorum bir bilgim yok) bucimde yönetime karışılmaması için yapılıyor olabilir ancak başka ne anlamı varki. cunku zaten cemtas da bucimin niye cemtas ile bağlarını böyle kopartıyor. heee koparmısda olmuyor sonuçta eğer cemtas birilerine satılacaksa bundan enfazla bucim nemalanacaktır. tıpkı 3 aylıkda cemtasın değer artısının bucim bilançosuna katkısı gibi Kİİİ cemtasın su anki fiyatı en az % 20 daha fazla katkı yapacaktır bilançoya cunku 12 aylığa göre %20 den fazla yukarda yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin saygılarımla hayırlı gunler
Ky koruyan hiç bir düzenleme Yok , var olanları da Yok ettiler. Bütün yerel haber gazeteleri yazdı çizdi 2017 bitiyor diye. 3 yıldır bekleniyor.
Kurucu hisse sahipleri dahi İnan'ın böyle biliyordu. Ced çıkar, fabrika çalışır diye. Ama arsa bomboş, yeller esiyor. Fabrika bitti diyen ben, çivi çakılmadığını öğrenince şok oldum. İlla gitmek görmek, içerden haber almak lazımmış.
Fransız oyunu bunlar, ihracata yönelik hareketler dediğiniz gibi, yoksa satamayacağın malı üreteceğin yere niye yatırım yapacaksın.
Kritik bir nokta var bence, ne derece doğru bilmem. Tarman da biliyor kapasite artarsa üretim fazlasını satamayacak, tam kapasite çalıştırmaya müşteri Yok. Şirket satılmasını olgunlaştırmak için geçen zamanda ced e onay çıkmadı. Yani Fransa'dan satın alacağız kesin kararı çıkınca bence ced hareketi geldi. Çıkması için uğraşan da olmadı daha önce 3 yıl geçti insaf.
Vallahi kısaca bir deli bir kutuya taş attı. burda 40 akıllı çıkaramıyor:))
Bu kadar önemli bir konuda yatırımın yapılıp sonra ÇED'in onaylanması diye bişey olamaz.Hele ki orada yaşayan halkın ve çevre derneklerinin takip ettiği bir konuda. Zaten ÇED raporu da mahkemeye verilmiş durumda. Bu yatırıma 5-6 yıl önce karar verilmiş olmasına rağmen ÇED onayı alamadığı için bekletiliyordu.
yaprak kımıldamıyor hacim yerlerde.
Cemtas maşallah dolu dolu gidiyor, nekadar güzel işlem hacmi var.
Bizde hava var:)
Alttan bir üfürseler iyi çıkacak ama, acayip sıkışık bir grafik. Yukarı kırması lazım artık ya yeter sıkıldı bunaldı millet. Teknikte, mantıkta yukarıya diyor. Habire aşağı yukarı aşağı yukarı yerinde sayıyor. Çanak kulp dedik 6.13 bırak 5.90 göremiyoruz kaç gün oldu.
Ced ler bilançolar, herşeyler tam. Un su şeker tuz yağ herşey var. Pişirip pişirip kendileri yemeye niyetliler.
Ben de istiyorum o helvadan arkadaş! Azıcık ucundan koparmadan vallahi gitmek istemiyorum:)
İnşallah haziran hareketli olur da biraz moraller düzelir sonrasındaki ağustos genel kurulunu beklemeye.
sn ömer
sıkma canını bu tekkedekiler ekmek yiyecek gerçekten anlamsız olması gun geçtikçe daha da belirginleşiyor. yahu cemtasın % 5x kusuru bucimin yahu onun artısı buna nasıl yansıtılmaz ? burda bir borsa klasiği yasıyoruz kağıt nasıl baskılanır? işte böyle baskılanır Allahtan hayırlısı
YÖNETİM İYİ NİYETLİ VE TAMAMIYLA BİZİ DÜŞÜNEREK AÇ KALMAMIZI İSTİYOR.NEDEN Mİ?
İŞTE BU YÜZDEN;
http://www.rizevizyon.com/haber/nobe...-verildi/7047/
işte belkide dü sayın behzat ın dediğini yapıyor belkide 6,30 olsa millet verecek o psikolojiye sokuyor belkide sonra ver elini 7-8 civara oralardan sat millete. gerel de yüksel kardeş burada tarman. ama ikisinide aç kurt gibi bekliyorum düştüğü zaman affetmiyorum. farketmez ben beklerim onlar beklicem dedikten sonra. bi bakıyomuşunuz ikiside batıyor :)