http://fs5.directupload.net/images/180914/yoqwazey.jpg
3 aylık takas.
Printable View
http://fs5.directupload.net/images/180914/yoqwazey.jpg
3 aylık takas.
haydi bakalım yabancının malı bitti borsada..satış için her sey hazır artık.. pist hazır uçak kalkış izni bekliyor
Yabancı ortağın satışlarının bitmesinin üzerinden 1-2 ay geçti.
Şimdi halka açık kısımda beklentisi olan yerlilerin hareketinin gücünü gözleme zamanı.
Araya yeniden yabancı alımı girerese ballı kaymak olur.
Sonuçta bir gerçek var ki; finansal tabloları olumlu olmasına, ve borsada tarihsel şirket değeri ortalaması hisse başına 1 dolar ın üzerinde yani şirket değeri 20 mln usd nin üzerinde olmasına rağmen, şimdi şirket değeri 8-9 mln usd civarında geziyor.
Neredeyse 2,5 kat fark var.
Mevcut hissedarların şirketi satmaya razı olacağı şirket değeri 8 mln usd ise, hiç bir beklentiye girmemek lazım, çünkü ederinde bir fiyat seviyesi olur.
Yok, şirket 20-25 olarak değer biçilirse, koşacak çok mesafe var. Zaten tarihsel dip seviyelerine yakın şu anda.
Halen sığ olan hisseye 1 mln lot yeni alıcı gelse bile , aslında tarihsel ortalama olan 1 usd üzerine kendiliğinden çıkar.
Ama bu piyasa ortamında pek te kolay görünmüyor, .
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer.
Sabırla bekleyebilecek olanlar varsa, mürüvvetini görürler diye düşünüyorum.
Ben beklemeyi tercih edenlerdenim.
Her yatırımcı kendisi için en doğru olan kararı zaten verecektir.
Sabırlar diliyorum...
dunkü hareket hissede tekrar birşeyler olacak havası verdi bakalım bu hafta belli eder
boş mu dolu mu
yabancı bu fazladan hisse payını niye sattı.... onuda anlamış değilim
7824000 milyon lot her iki taraftadagrubu a ve b yönetim imtiyazına sahip hisseler var
c grubu hisselerinde oy hakları eşitmiş yani hem eşit olup hemde yönetim imtiyazı olmaması ben anlamadım
dolayısıyla yabancının sattığı paylarda yönetim imtiyazı yok
fakat oy hakları c grubu hisseleri a ve b grubu ile aynı
bunu yatırımcı danışşmana sormak lazım ne demektir diye
eğer yönetimde imtiyazsız ise o zaman bu satışın bir önemi yok
imtiyazlı hiseler hala aynı kısaca bir satıl olursa her iki taraf aynı yönetim hakkı hisselerine sahip
kısaca bizim elimizdeki hisseler yarrk mı.
Türkiyede halka açık hisseler bir kandırmaca mı.....
cuma günü hissede hareket olduğu için mallandım
fakat yanılmışım
bugün boş .. cuma günü hareketi demek ki boş
bu şirket satılacak olsa Alman ortağının Almanya da açıklaması falan olurdu. sanırım işi gizli tutmazlar
Almancası olan bir hisse arkadaşı Almanyada ki basın haberleine baka bilir mi
aldık elimizde kaldı kağıt tık demedi.cimbetona tercih etmiştik ebemizi gördük
2.81 e 500 bin lot koyup sonra silmek?varmıdır bunun böyle huyları
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizimi doktuler 10 kademe 17 bin lot zarar
Aynisini yapti yine 85 e 500 kusur yazip 30 30 sildi
satış mı yazıyor
hangi aracı kurum
Bugun tek alici benim ebatimi bilmedikleri icin ne asagi ne yukari yaptilar ben dokulmem guzel kardesim bu sirketi elbette satacaksiniz ve dgztedeki gibi hakli cikacagim:)
Herkese bol sans
Seninde sıran yaklaşıyor...
Bol kazançlar
Dün bu hisse 3.40 la tavan kapatmadımı benmi yanlış gördüm..
3 40 tavan yapan durdo dobur en yüksek 3.20 yi gördü
SM-G710 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eski favori hisseme bir göz atayım dedim. bakalım ekmek çıkacak mı yoksa tokat mı yiyeceğiz ? bol kazançlar
bugün tavan kaparsa birşeyler olabilir.ytd
Ben bu hisseyi yaklasik 3 aydir izliyorum hareketleri cok sert.1 -2 kurus aarasinda gidip gelmiyor.hergun 10-20 kurus arasi gidip geliyor.aslinda hernoktadan girilip her noktadan cikilabilir.exel basinda calismasini yapip onunuzdeki haftaya allah nasip ederse ilk alimlarimi yapmayi dusunuyorum.tabi hemen satis zincir emirlerini de girmek kosuluyla.ytd
"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanırım ya da öğrenirim."
NELSON MANDELA
Bugün güzel şeyler olmuş. Hem işlem hacmi, hem yukarı dirençleri test edip ( önceki günlerden farklı olarak) kapanışta % 5 yukarıda olması umut veriyor.
Günlük veya son bir kaç günlük alım satım pastası ve takas bilgisi paylaşabilecek arkadaş varsa şimdiden teşekkürler.
günlük ve haftalık pasta paylaşabilecek arkadaş (cefaks gönderiyordu hatırladığım kadarıyla) varsa çok makbule geçecek.
İyi hafta sonları
Çok teşekkürler tekrar Sn. Cefaks
9 aylık bilanço 1 ay içinde gelecek.
Bu havada mali tabloların ne kadar önemi var bilmiyorum ama geçen yıl 9 aylık bilanço da 4 milyonun üzerinde ZARAR varmış.
Bu yıl 9 aylıkta 5'e yakın kar gelir gibi (6 aylık 3,5 mln TL net kar)duruyor. Çünkü finansal borcu da yok. Gerçi kağıt fiyatları biraz yükseldi, bunun maliyetlere etkisini bilmiyoruz ama tabloları altüst etmez herhalde.
Piyasaların kötüye gittiği dönemde önceki yıllarla mukayese ettiğimizde iyi bir kar açıklarsa daha da dikkat çeker mi?
Diğer yandan da, mali tablo performansından bağımsız hareket eden bir hisse olduğu da görülüyor, Zira geçmiş yıllarda hep zarar açıklarken şimdiki fiyatların çok üzerinde işlem görüyormuş!!!
Yine de 9 aylıkta kar geleceğini (çok kötü bir sürpriz olmazsa tabii) bilmek bazı hisselerle mukayese edince, beklemek için iyi bir teselli oluyor
Dobur öldü mü yahu? Ölü toprağı atılmış sanki üzerine !
Ytd!
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
amma dayak attın bize vakıf yatırım. senin yüzünden aç kaldık bu ay :party: su akar yolunu bulur, kiminin havuzunu boşaltır kiminin kini doldurur.
Bilancosu iyi gibi. Kara geçmiş haliba
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9 aylık finansal tablolar açıklanmış.
Son yıllarda hep zarar açıklayan şirket 2018 i güzel geçiriyor.
4 milyon net kar gelmiş, önceki yıl 9 aylık 4 milyon zararmış.
Böyle bakınca çok iyi bir performans. Ancak, 2018 yılına zaten iyi başlamıştı, 4 milyon her ne kadar iyi görünsede ilk 6 ay ile mukayese edince , kar artış trandinin azaldığını 3. Çeyrekte gözlüyıruz.
Muhtemelen, tüm sektörlerde olduğu gibi döviz kurlarının artışı ithal kağıt maliyetlerini artırmış olabilir.
Ya dergi fiyatlarını artırmaları lazım, ya da reklam gelirlerini. Bu da kolay görünmüyor.
Yıl sonu 5 milyon net kar hedefi başarılı bir hedef görünüyor, yapabilşrlerse tabi.
Öte yandan, finansal borcu sıfır olan, yani banka ve yabancı kaynak kullanımı olmadığı için faiz veya finansman yükü olmayan, sektöründe lider ve borsa değeri sadece 9 mln usd olan bir butik şirket.
Son yıllardaki ortalama şirket deperi 20 mln usd civarında oluşmuş genelde. Yani ucuz görünüyor ancak buna benzer yani ucuz olan başka şirketler de bulunabilir elbette.
Ayrıca, halka açıklık oranı % 15 civarında yani piyasada sadece 2 küsur mln lot dolaşımda hisse var. İyi bir habere veya güçlü bir talebe çok sert yukarı tepki verebileceği gibi, ilgisiz kalırsa bu civarlarda oyalanabilir de.
Şirketin hakim ortağı medyadan çıktığı için , bu şirketi de satmayı düşünür ve satarsa iyi bir hikaye olur.
Ama bu dönemde varlık satmak, daha doğrusu normal fiyatına alıcı bulmak kolay olmadığı için, beklemek ve seyirci olmak daha gerçekçi gibi duruyor.
Özetle piyasanın sıkıntılı olduğu şu dönemde finansallar iyi performans göstermiş gibi...
Bekleyen ve sabredenlere bol şanslar.
Kafama takılan soru sabah zınk diye bir hisse neden tavana yapışır...
Bir haber kokusu var gibi yoksa başka bir açıklaması yok...
satılacaktır muhtemel,alman ortağın borsadaki satışlarıda bitti