bende sana diyoprumki 5 hisseden biri repaint yapmış bile olsa hata oranı %20 olur..denedim gördüm.sistem herşeye rağmen çok iyi.. Mesele buda değil..konuları saçma sapan uzatıp topiği sabote ediyorsun.
Printable View
Ocak ayında herşeyi görecez. Her iki istemde de takip ediyorum. Hem sn. Drizm sisteminde hemde kendi sisteminde..ve hem qınstock programında hemde işyatırımın sitesinde.. 3 ay içinde belli olacak..konuyu sabote etmeyin.gereksiz yazılarla doldurmaryın.. Hayat hikayenizi bile anlatıyorsunuz. Erhan bey ve melekleri.kendi topiğinizde yazın.biz ordada okuruz SÖZ SİZE...
Drizm hocam bu arada yeni başlayanlar için sistemi tekrar bir özet geçemenizde bence fayda var .zira konu çok dağıldı. syg.
topicde zaten üç kişi yazıyor bizde olmasak :kahkah:
yazanlarda % 22 bin kazandım yok % 50 bin kazandım lak lak.
3 ay alır beklerim ekranı kaparım .. dakka başı forumda.. lak lak..
neyse size bol şans :D
BANA GÖRE ; arkadaşlar teknik analiz ve VİOB TECRÜBELERİYLE repaint konusunda bilgi sahibiler, bu bilgilerini TEMEL ANALİZ FORMÜLLERİNE DE uygulamaya çalışıyorlar. Ama burada olay farklı diye düşünüyorum :
Öncelikle TEMETTÜ TARZI YATIRIMCILIK çok ünlü ve taraftarı çok, zaten arandığında hisse.nette birçok başlığa konu olmuş durumda. Biz formül tarzını UYGULAMASAK TA BU YÖNTEM UZUN VADEDE KAZANÇLI ki birçok insan tarafından zaten kullanılıyor. Biz sadece 3 ayda 1 kez TV EN YÜKSEK OLANLARI SEÇEREK,yıllarca aynı hisseleri tutmaktan farklı bir yol öneriyoruz. Ama FORMÜL HİÇBİR İŞE YARAMASA BİLE TEMETTÜ YATIRIMI YAPMIŞ GİBİ BİR GETİRİ SAĞLAYACAĞIZ.
AMA BİR DE İŞE YARARSAAAA.....
Katılıyorum. Susun konuşmayın diyen yok. Forumda sadece bu başlık da yok. Açın başlığınızı, karşı olduğunuz programın repaint yaptığı ise orada kanıtlayın bunu. Linkini de gönderin finnet'e. Burada bizi programın reklamını yapıyor sanacaklar ve verimli bir rasyo çöpe gidecek.
üstat bende öymle düşündüm.temettü hisseleri uv olarak kazandıran hisseler. 3 ayda bir temettüsü yüksek 5 hisseyi seçmemde çok mantıklı bir yatırım.repaint falan neden umurumda olsun ki ozaman?en fazla 5 hisseden 2 sinde hata olur.oda başarı oranını en fazla %50 düşürür.haksız mıyım?bizim dediğimiz bu.. birde sizin 2014 den beri %600 civarında bir getiriniz var..gayet tatmin edici.yani gerçek bir örnek.. adam kalmış hayat hikayesini anlatıyor.ben şöyle iyiyim ben böyle iyiyim...yav istersen evliya ol bana ne?
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum.
İster repaintli, ister repaintsiz hazırlanan formüllerde bir kural var :PORTFÖY HİSSE ADEDİ AZALDIKÇA GETİRİ ARTAR. geçmiş sayfalarda paylaşılmıştı; TMMTT 25 endeksi bir dönem %61 getiri sağlamış diye. Buradan hareket edersek ; endekse dahil 25 hisseyi alan ve süre sonuna kadar taşıyan %61 kazanacak ama en iyi 5 hisseyi düzenli olarak alanların DAHA FAZLA KAZANACAKLARI KESİN.
neyse değmez senin gibi bir adama..
DRİZM hocam,
Siz programın sonuçlarını yayınladıktan sonra, sonuçları doğrulayabilmek için yada en azından temettü verimi üzerinden yapılan 5'li ve 10'lu portföylerin alfa üretip üretmediklerine dair bir sonuca varmak için biraz araştırma yaptım. Bu başlıkta da araştırmalarımda ulaştığım bağlantıları paylaştım. Gerek temettü veriminin yüksek olduğu hisseler arasından seçilen, gerekse sadece düzenli temettü ödeyen hisselerden oluşan endeks yada portföylerde, seçildikleri endeksi orta-uzun vadede katladıkları görülüyor.
2005 tarihinde, o yıl en yüksek temettü veren 10 hisse alınıp bu zamana kadar hiç satılmadan tutulsaydı dahi, verdiği bedelsiz, temettü ve primler ile en azından programın performansının 1/3 yada yarısını elde ederdi.
Dediğiniz gibi, formül hiç artı değer katmasa bile temettü yatırımı yapmış olunuyor.
Arkadaşların gülmesinin geçmesini bekliyorum.......
gülüp geçiyoruz bizde.:bravo::bravo:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...37#post1082537
daha ortada matriks yokken uğraşıyorduk bunlarla biz.
viopta 16 bin puan neye denk geliyor haberiniz var mı ? 1.5 ayda.:ok:
Neyse.....
Mesela PARA YÖNETİMİNİ HİÇ KONUŞMADIK....
Portföyün standart sapması düşük ve kaldıraç kullanmadığından ben gerekli görmedim açıkçası. Atr üzerinden portföyün oynaklığını hesaplayıp ortalamanın üzerine çıktığında 50/50 portföy/tahvil'e geçilebilir. Şahsen 3 aylık zaman stop'u dışında stoploss belirlemeyi düşünmüyorum.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/serm...lter_name=SOTO
.....batılı kapitalistler sermayelerini iktisadi süreçlere TAM OLARAK entegre etmeyi başarırken.......
herkesin parası değerli, bu nedenle nasıl yöneteceği kişisel bir konudur ama sadece başlangıç sermayenizi 2 katına çıkarmak yoluyla gelecek getirilerinizi aynı oranda arttırmanız mümkün.
Aga siz burada napıyorsunuz ya...
Temel analiz vs. okuyayım dedim de birşey anlamadım.
kolay gelsin herkese rahatsız ettiysem affola
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://www.formulanaliz.com/2017/08/...lamanin-onemi/
http://www.formulanaliz.com/2017/08/...k-mantikli-mi/
http://www.formulanaliz.com/2017/09/11/ne-demisler/
Yatırımcılar tarafından düzeltmelere hazırlanırken ya da düzeltme beklentisi içindeyken kaybedilen para; düzeltmeler sırasında kaybedilenden daha fazladır. Peter Lynch
Ben kitaplarda bulabildiğim kadarıyla kendi uygulamalarıma temel aldığım görüşleri yukarıdaki yazılarımda paylaşmıştım. Bir fikir vermesi açısından okumanızı tavsiye edebilirim.
Herkese iyi akşamlar dilerim.
Saygılarımla......
iki taraftada dinamik.
biri TV > 10 demiş.
Diğeri TV > 15 demiş.
TV > 10 değerini gezen hisse sayısı fazla oldugu için biri cıkıyor biri giriyor. portfoye ve repaint var diyor arkadas
Diğerinde ise TV > 15 Dediği için bu kriteri saglayan hisse sayısı 10 tane 11. hisse yok ve gecen sure zarfında da yeni hisse eklenmıyor eksı hısselerin fiyatları cok fazla degısmedıgı için
Dolayısıyla hisseler değişmemiş oluyor.
Oda bakın geçmiş aya göre hissem değişmedi diyor demekkı repaınt yok diyor.
Aslında var repaint ama hisseler kriterlere girmediği için değiştirmiyor iki tarafta dinamik TV hesaplıyor.
İSTERSENİZ TV >0.1 yapın boylece daha cok hisseyi hesaplayacak ve daha cok hısse değişecektir.
Repaint konusuna borfinden yakın zamanda açıklama gelecekmiş, bekleyelim bakalım
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Foruma beş gün sonra girdiğimde yazışmalar nedeniyle hem şaşırdım hem üzüldüm.
Üzüldüğüm nokta uslub konusu.
Beni şaşırtan ise repaint konusunu tartışırken nerelere gelinmiş olduğu.
Daha önce kendi reel portföyümden örnek vererek repaint olduğunu kesin olarak ifade etmiştim. Drizm siz de yaş*****n bir repaint olduğunu kabul etmiştiniz.Foruma sonradan dahil olan Flexy ise önceki sayfaları okumamış olacak ki ben ve başka arkadaşların tamamen iyi niyetle yaptığı paylaşımları görmemiş gibi halen repaint olup olmadığını sorguluyor.
Bu ay ikinci defa programı satın aldım ve neredeyse her gün kontrol ediyorum. Ancak dikkate alınmayacağı için sonuçları paylaşmıyorum.
Sizlere Finnetle de görüştüğümü ve cevap vereceklerini yazmıştım. Bekleyelim ve şirketin cevabını görelim bakalım.
Lütfen, her gün sonuçları paylaşın ki hatayı firmanın reddedemeyeceği bir şekilde ispatlayalım. Hata yoksa da performansın doğruluğuna inanıp bu programla yada herhangi bir yerden portföyü oluşturup yatırım yapabilelim. Program sonuçları hatalı ise, temettü endekslerindeki senetlere her yıl yatırım yapmak daha mantıklı oluyor. Boşuna kürek çekmek yerine yılda bir kez portföy oluşturup devam ederiz.
Eğer TV ile ilgili elimizdeki veriler SADECE queenstocks test sonuçları OLSAYDI repaint olup olmaması önemli olabilirdi.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/duyg...mci/23206.html
Bu kitapta da formül yatırımına dair örnekler var : Çalışmada DOW 30 endeksindeki hisselerin HBK/ kapanış fiyatının o günkü gazeteye bakarak manuel olarak hesaplanmasına dayanan bir formül uygulanmış. Bu orana göre,
en iyi 10 hisse alınarak
1 yıl tutulmuş.
26 yılda (1971-1996) endeks getirisi % 256 iken formül %641 getiri sağlamıştır. (Bu formül OHigginsin keşfettiği formüldür.) (biz 5 hisseli portföyü 3 ayda 1 seçtiğimizden getiriler de artacaktır).
Kitabın 2. Bölümünde ise yazar, kendi yaptığı çalışmalarla ortaya çıkardığı daha agresif bir formülün uygulamasıyla ilgili testleri yayınlamış. Yine bir formül yatırımı tekniği kullanılmış ama bu kez aylık dönemlerde test edilmiş. Tabii ki getiriler büyük oranda artış göstermiş.
https://www.sozcukitabevi.com/Kitap/...cinin-pusulasi
Üstte alıntıladığım kitapta kullanılan formülü ilk yayınlayan Michael Ohiggins üstteki bölümde bahsedilen aynı formüle dayanan bir alım satım yöntemini yine 1 yıllık dönemlerle 1973den başlayarak izleyen 18,5 yılda test etmiş ve formül getirisinin o dönemdeki DOW getirisinden 3 kat fazla getiriye sahip olduğunu belirtmiştir.
OHiggins ayrıca aynı kitabında F/K, PD/DD ve daha birçok oranla ilgili formüller oluşturup manuel olarak yaptığı test sonuçlarını da paylaşmıştır.
Linkini verdiğim kitabın yazarı olan Leo Gough ; OHigginsin kitabından kısaca bahsedip çalışmasını anlattıktan sonra HÜKÜM bölümünde kendi görüşünde şunları belirtiyor :
Bu sistem sadece batması mümkün olmayan büyük ve güvenilir şirketlere yatırım yapılmasını öngördüğünden muhafazakardır. Rakamlar ikna edicidir ve getiriler ile fiyatlar hakkındaki iddiaların tartışılabilir bir yanı yoktur.
Bu yöntemin özellikle yeni başlayanlar için en yararlı yanı ; hisseleri gözlemlemek ve aralarından seçim yapmak gibi zor bir sorunu ortadan kaldırmasıdır. Bu yöntem büyük ve güvenilir şirketlerin hisselerine odaklanarak sizi seçim yapma derdinden ve aşırı bilgi yükünden kurtarmaktadır.
Görüleceği gibi MANUEL olarak yapılan çalışmalarda da TV iyi getiriler sağlamaktadır.
Sn. DRİZM,
Araştırmayacakları, okumayacakları için temettü verimine göre yapılan portföylerin güzel performans sağladığını anlayamayacaklar. Sadece verime göre yapılan ve yıl içinde 3-4 kez güncellenen portföylerin yüksek getiri sağladığına yönelik en az 3 tane link paylaştım.Bunu farklı piyasalarda yapılanlardan seçtim ki, bu program dışında yapılan testlerin de başarılı olduğunu göstermekti. Bırakın onlara bakmayı, internette bir kez bile araştırdıklarını sanmıyorum. Bari temettü endeksine yatırım yapsınlar, ondan da şüpheleri varsa endeks performansı yanıltıcı diye bist ile iletişime geçsinler. Kimseyi zorlayamam.
dostum selam...onlarda biliyor söylediklerinin doğru olduğunu...amaçları burayı sabote etmek..şurayı görüpte tv ile yatırım yapabilecek ky ye zarar veriyorlar...ayıptır günahtır..bisten anlamayan bir çok ky spekülatif kağıtlara yatırım yapıp herşeyini kaybediyor..biz burda kurumsallaşmış, kar eden,karını paylaşan şirketleri söylüyoruz.işlem yapıp yapmamak size kalmış diyoruz.tavsiye etmiyoruz..ama bunlar burayı sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.. bende acemiyken çok para kaybettim..yıllar oldu ama hala araştırmadan yatırım yaptığım için kendimi suçlarım....biraz el insaf...adamlar çok bencil ve kötü..