Hikayeden hisselere değil hikayesi olan hisselere yatırım yapmak gerek :evil:
Printable View
Hikayeden hisselere değil hikayesi olan hisselere yatırım yapmak gerek :evil:
son arnavutluk ihalesi avrupa geneline yayılma potansiyeli gösteriyor...bu önceki arnavutluk hes den farklı...slovenya malum...satışları avrupa geneline yayma hedefi var...bence aksudan çıkışta da bunun rolu var...ayrıca 14 lerdeki zirversi düşünüldüğünde ki hüseyin satışlarını tamamlayamadan satış yasağı geldi. bence tekrar yukarı çekme hesabı yapacaktır...elektrik gibi ölmez bir sektör olması da cabası...haa ben 10 lara doğru sallarım belki o ayrı...slm lar...sizi de takibe başladım açıkçası. para ve huzur sizinle olsun...indeste ise potansiyel yuksek ama sonra yazarız belki...ederi bence data ya bakılırsa 12 dir...olacaktır...patron alışı 1.7 milyon şu ana kadar geriye 8.3 milyona kadar daha alım fikri var...hoşçakalınız
ayen için yazdım sn parasevere hitaben
Taner Özarslan piyasa yorumu.
Kendisi takip ettiğim 6 borsacıdan birisi
- Yüksek faiz dolara satış getiriyor.
- Borsa ben çok ucuzum diyor yabancı alım yapıyor
- Enflasyon borsa yükselişini destekliyor
- Faizler yükseliyor buna rağmen bankalara alım gelmesi ilginçti.
- Sanayi şirketlerine baktığımızda ciro artışı olan yüksek kurdan yararlanan şirketler var , bunlara alım geliyor.
- Bankalarda batık kredi rasyosu yükselebilir endişesi var ama anormal derecede gerilediler , f/k seviyeleri 2008 diplerinde
- Enflasyon temmuz ağustos aylarında yükselebilir , bu aylarda hisselere alım gelir ama yükselişin hızlanması eylül ile birlikte olabilir.
- Hisseler nominal olarak ucuz.
-CDS 320' leri gördü şu anda 300' lerdeyiz, risk algısı seçimlerden sonra azalıyor
- ABD 10 yıllıkları da 3 üzerinden 2.8' lere geri çekildi, gelişen ülkeler için olumlu.
- Euro / Dolar da 1.17' lere doğru geriliyor , bu durum gelişen ülkeler açısından olumlu.
- Türkiye ve diğer gelişen ülkeler fırtınalı havadan çıkıyor , gelişen ülkelere para akışı artabilir..
Hatırlarsanız ben de gelişen ülkelerin daha fazla düşemeyeceklerini , Arjantin ile başlayan paniğin bütün gelişen ülkelere yayılması riskinin dünya ekonomisine zarar verebileceğini bu nedenle gelişen ülkelerin toparlanacağını söylemiştim ; bundan iki gün sonra Brezilya Bovespa toparlandı , grafiğini de al verdiği zaman buraya ekledim. Ayrıca gelişenler zaten yüksek faiz artışları yapmışlardı.
Bizim piyasamızın da seçim sonrasında kabineye, açıklanacak ekonomik programa odaklandığını " endekste düşüş beklentisi olanlar yükselişe inanana kadar yukarı çekeceklerini , kötü haberlerin görmezden gelineceğini 93 500' lerden beri tekrarlıyorum."
Yüksek enflasyon özellikle borcu tl olan şirketler açısından avantaj ;bu şirketlerin borçları enflasyon arttıkça reel olarak azalır.
Enflasyon kur üzerinde de bir baskı yaptığı için ihracatçı şirketler açısından da iyidir.
Ayrıca borsamızda global diyebileceğimiz uluslararası eşdeğerlerine göre fiyatlanan şirketler var bunların fiyatları da yukarı gider.
Ayrıca dün ben de bankalardaki güçlü alıma dikkat çekmiştim.
ayen, odaş , zoren arasında zaman zaman geçişler yapıyorum.
Temel açıdan en ucuz bulduğum "odaş"
Büyüme potansiyeli açısından yine "odaş"
Şirket 2018 , 2019 ,2020 favök beklentilerini açıkladı "bunlar gerçekse" odaş diğerleri ile kıyaslanamaz bile.
Yatırım kararlarımı Hüseyin' in satış kabiliyetine göre vermem :)
Ayen beğendiğim bir şirket , teknik olarak izliyorum ama satış için 10 lirayı beklemem.
4.41 gördüğü gündü sanırım , satış için izlediğimi burada yazmıştım ardından 3.95 öndeki tepe desteğine çekildi.
Şimdi 4.07 üzerinde tutunup tutunamaması önemli olacak.
Alım için yazdığım fiyatlar da 3.2x' li fiyatlardı.
Dün bankalara gelen güçlü alım bugün 97 500 direncinin aşılmasını sağlayabilir , 98 000 ve üzeri görülebilir.
Pazartesi akşamı kabine açıklanacağı için yabancı yatırımcılar bu beklentiyi alım fırsatı olarak görebilirler.
Ayrıca 97 500 ' ün aşılması algoritmaları da tetikleyecektir.
97 500 üzerine atmak 99 400' e yolculuk demek olacaktır , dün belirtmiştim.
"97 500 üzerinde tutunduğumuz sürece" güvenle trade edebilir , güvenle hisse taşıyabiliriz.
Bugün aselsana dikkat edelim işyatırım hareket var dedi parasever dostum
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.