Fedin toplantı tutanaklarından sonra dolar 15 dakikada 3.58'e değdi. Adamlar faizi artırıyoruz diyemediler bir türlü.
Printable View
Fedin toplantı tutanaklarından sonra dolar 15 dakikada 3.58'e değdi. Adamlar faizi artırıyoruz diyemediler bir türlü.
2015 in bu aylarinda dolar 2.4xx civarlarinda iken o tarihlerde benzer seyler konusuluyordu. Turkiyenin bu kadar dis borcu var, bu kadar kisa vadeli dis borc odemeleri var falan filan...
Hatta bir cok ciddi ekonomist de Dolar 2.6 TL'yi gecerse yuksek doviz acigi olan bazi buyuk banka ve holdinglerin iflasa dogru suruklenecegini soyluyordu.
Ben sahsen dolarin 2017 yili boyunca 3.940 TL'yi gecmesini pek guclu bir ihtimal olarak gormuyorum...
Dolar 4.5 -5-6 TL olacak, Turkiye batacak, dovizlerinizi devlet el koymadan bankalardan cekin diyenler 3-8-3.9 TL arasinda halka 5 milyar dolar aldirtmayi basardilar.
Bekliyelim, gorelim bakalim bu isin sonu nereye varacak...
Hey maşallah bugün gördümde inanamadım herkeste doların düşeceğini bilmiş hatta daha da düşer diyorlar o zaman bize akıl verene kadar şortlayın gitsin hem siz kazanın hemde biz kafamızı dinleyelim,
Şimdi dolar 3.0 TL iken hiçbiriniz gelip bize dolar artacak alın demediniz onu geçtim dolar 3.95 olduğunda bizi yine satın diye uyarmadınız ama baktınız teker yuvarlanıp geliyor ben bilirem deyip çıkageldiniz ama hoşgelmediniz...
Temeli olan ve kendi içinde bir mantık ve strateji içeren her yazıya saygım var temelsiz düşecek dedik düştü diyenlere yok...
Neyse şimdi soru şu buradaki bir çok delikanlı aldığı pozisyonu her seferinde yazdı zarar etse bile yinede yazdı ama bu iddialı kişilerden hiçbirinin aldığı pozisyonu bilmiyoruz...
Bende daha önce yazmıştım ama tekrar yazayım 4 ay önce aldığım pozisyona mecburiyetten devam ediyorum %40 dolar %60 borsa "sebebi de kötü hisse seçimi doğru seçimle %25-30 kar içten değildi ama ben resmen mevduat faiziyle yarışan hisseyi buldum bula bula "
bu halka hep kitliyorlar zaten
2 den
2,40 tan
2,60 tan
3 ten
3,20 den
3,60 tan
en sonda 3,90 dan
nedense kitleyen hep zararda
halk ta hep karda
bırakın arkadaş bu işleri
halkımız 2013 mayısından beri alıyor.
düzenli şekilde alıyorlar.
1,70 ten 3,90 a çıkmış
1,2 aylık geri çekilmeler
bunları caydırmıyor.
Ben en son 3.55 demistim 3krs kaldi belki dahada alti gorulur
Evet dolar mağdurları ( doların mağduru olur mu, bilemem ) artık sıkmayın canınızı. Bence stres bitti. Düşecek- daha da düşecek - haykırışları işe yaramış ve algı oluşturulmuş görünüyor. Tıpkı 4- 4,25 olacağına inandırarak insanlara 3,80 üstünden sattıkları gibi. İşte oradan sattıkları tl. ile borsaya girerek %15- 25 arası kazandılar. Borsa 93000 üzerine atacak diyerek yine bir kesime algı yaptılar ve şimdi tekrar sattıkları dolarlarına aşağılardan kavuşacaklar.
Şahsi öngörüm ; Mart başlaması ile kediler tavanda gezmeye başlar.
http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarla...nkasi-40373341
Banka aslında şunu ilan etmiş oluyor; “ihracat ya da döviz kazandırıcı şirketlere kredi kullandırdım, çoğu bana vadesinde getirecekleri dövizleri ödeyemeyecek görünüyor”. Yani bu, döviz kazandığı için bu krediye talip olan şirketlerin, geri ödeme sorunu var demek. Ya da zaten çoktan o dövizleri başka kanaldan satıp TL’ye çevirmişler de, ‘açığı’ finanse ediyor demek.....
Sent from my SM-A710F using hisse.net mobile app