Hey güzel Allahım. Kendini ne sanıyor acaba?Alıntı:
"Artık susuyorum!"
Fazıl Say
Printable View
Hey güzel Allahım. Kendini ne sanıyor acaba?Alıntı:
"Artık susuyorum!"
Fazıl Say
Alıntı:
H. Bartu Soral
@BartuSoral
- Bir yıldır Kemal bey seçilebilecek aday değil, millete rağmen siyaset yapılmaz dedik.
- AKP’nin eskilerini kırpıp kırpıp yıldız yaptınız, karşılıkları yok dedik.
- Mavi vatan, Azerbaycan, Kıbrıs, İHA/SİHA, Türklük hassas konulardır; bunlara saldıranın oyu düşer dedik.
Alıntı:
H. Bartu Soral
@BartuSoral
·
10 May
- HDP/PKK yanaşan yanar dedik; açılım döneminde AKP’nin düşüşünü örnek verdik.
- Seçmen, Atatürkçü, milliyetçi, anti-emperyalist isimleri istiyor dedik.
- Dinlemediniz. İnsanlar tıpış tıpış oy verecek sandınız!
- 14 Mayıs gecesi sonucu göreceğiz.
Bu da burada dursun.
Alıntı:
H. Bartu Soral
@BartuSoral
·
11 May
Ekleme;
-35 yıllık partiliniz M. İnce’yi değil eski AKP’lileri masaya aldınız! Adaylıktan çekilsin diye gazetecileriniz, trolleriniz, FETÖ’cüler itibar suikastı yaparken sessizce izlediniz.
-Şimdi İnce’nin seçmeni tıpış tıpış size mi oy verecek sanıyorsunuz? Vermez.
Alıntı:
H. Bartu Soral
@BartuSoral
Böyle bir ekonomik kriz. 21 yıllık yorgun bir iktidar. Ve alınan sonuç işte bu.
Eleştiren insanları döve söve gelebileceğiniz yer bu kadar. Bana kızmayın. Ben olacağı söyledim.
Oysa , Amerikan sömürgeciliğine karşı, Avrupa’nın iki yüzlülüğüne mesafeli, Türk milliyetçisi, ++
Alıntı:
++ halkçı, devletçi, Atatürk’ü özümsemiş, donanımlı, samimi, Cumhuriyetçi bir kadro Erdoğan’ı rahat yenerdi. Şartlar çok uygundu.
Biden’la, The Economist’le, eski AKP’lilerle, HDP’yle buraya kadar!..
Alıntı:
Hikmet Karadeniz
@hikmetkdz
·
12s
Ya bi git allah aşkına
Bunlari tekrar tekrar kopyalamanin hic bir manasi yok. Bir dahaki sefere yine ters köşeye yatacaksiniz, çünkü tarihi yanlis biliyorsunuz. Ve yanlis kodlanmis durumdasiniz. Kodlandiginiz icin bu yanlisa, dini bir inanc gibi baglisiniz.Alıntı:
H. Bartu Soral
@BartuSoral
·
12s
Ben giderim Hikmet bey. Siz de aval aval AKP tarafından yönetilirsiniz. Arada bana küfür de edin. Sürekli yenilirsiniz.
Bu yuzden hic dinlemeden, kufur edip geciyorsunuz. Kerizsiniz.
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar varmış...
Fransız | France24:
"İkinci turda Erdoğan kazanır."
Alman | FAZ:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci turda avantaja sahip.”
İsviçre | NZZ:
"Erdoğan, ikinci turda favori!
Kemal Kılıçdaroğlu 2.Tur oylamada seçilmezse bir seçimi iki defa kaybetmiş olacak.
İşte bunu sadece Kilicdaroglu basarabilirdi. Hulki Cevizoglu gibi Ataturkculer, Akp'ye gelmeselerdi basaracakti da. Ne yazayim bilmiyorum ki?Alıntı:
CHP listelerinden meclise giren DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti vekilleri ile TBMM'deki sağ milletvekili sayısı 403'ü buldu. Sağ vekil sayısı, anayasa değişikliği için gereken 400'ü geçmiş oldu.
https://i.hizliresim.com/7it632f.jpeg
Onemli haber. Tarlasini 1 yil bos birakanin tarlasina devlet el koyacak. Tarla fiyatlari, ozellikle kucuk arazilerin fiyatlari duser. Gecen gun Ispanya'dan bir haber vardi. Devlet bos evlere el koyacak diye.
Abi ben sosyal medyadan, daha dogrusu twiterdan haberleri izliyorum. Her haberi teyit etmem mumkun degil. Bazi haberler icin "teyit edilmeli" diye yaziyorum zaten.
Sayet yalan veya yanlis bir haber gorurseniz lutfen duzeltiverin. Sevaptir.
Hic fuzuli değil. "Demir Yumruk Politikasi" icin genis halk destegine ihtitac vardir. %51 nerede, %70 nerede?Alıntı:
Faruk Acar
@Arastirma
Şimdi fuzuli bir 14 gün…
The Economist:
"Muhalefetin hayal edebileceği en kötü sonuç!"
Artik anlasa ne olacak, anlamasa ne olacak?Alıntı:
Ali Türkşen
@aliturksen
·
3s
Stratejik hataların taktik başarılarla giderilemeyeceğini umarım birileri anlamıştır.
Süt vardı kedi icti. Kedi nerde? Daga kacti. Dag nerde?Alıntı:
Az evvel Ulusal Kanal’da seçimi değerlendirirken İsmet Özçelik de ifade etti;
CHP’nin oyu normalde yüzde 24-25 civarındadır. Bu seçimde de %25. Şimdi bu CHP’nin oyu ise SP, DEVA ve Gelecek Partisinin oyları nerede? Yok onların oyu ise CHP’nin oyu nerede?
Yandi bitti, kul oldu.
Bu partilerin oy toplami %7'den asagi degil.
Kilicdaroglu aday oldugu icin Chp %7 oy kaybetti.
Fazla koltuğu ne yapican abi, yer dar.Alıntı:
Fıkra gibi!
CHP vekil sayısını 21 artırdı ama 33 koltuk kaybetti.
Akp konuşur, Chp yapar.
:)))))))))))))))))))))Alıntı:
Louis Fishman:
"Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş beklemeye devam edecek!"
Hadi iyisiniz yine. :)))))))))))))))))Alıntı:
Payız kelimesinin hikayesi; Erdoğan rakiplerini eleştirirken Sinan Oğan için ondan bahsetmeye bile gerek yok demişti. Sinan Oğan buna cevap olarak "civcivi payızda sayarlar" demişti. Bu tweet Erdoğan'a bir gönderme ve Millet İttifakına uzatılan bir zeytin dalıdır.
Bugün herşeye guluyorum. Elimde degil gulme geliyor.Alıntı:
CHP’nin Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel:
Sistemimiz sayesinde seçimi oldu bittiye getirmediler.
Sinan Oğan'dan "İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna yanıt
🔻 "İstişare yapacağız. Bugün hem Ata İttifakı'nın bileşenlerini toplantıya davet ettim hem de beraber hareket ettiğim yol arkadaşlarımı davet ettim.
🔻Bugün her iki kesimle de ortak bir istişare toplantısı yapacağız. Bu istişarelerimiz devam edecek ve en kısa sürede inşallah bir neticeye varacağız.
🔻Bu netice, Sinan Oğan'ın kararı olmayacak, bir ortak aklın kararı olacak."
2. Tura kalmayabilir. Kesin degil tabi, bazi guvendigim hesaplar bu yönde mesajlar yazdilar. Bakalim.
https://i.hizliresim.com/du1jwx4.jpg
64 bin oyla 2.tura kaldi gibi...
️Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan:
“Seçim sonuçlarına etki edecek 2 milyon yabancı seçmen tespit ettik, CHP ile yaptığımız görüşmelerde bu tespitimiz ciddi görülmedi.”
Sinan Ogan lehine çekil. Bak gör o zaman kim alıyor seçimi? Piro.. :))))))))))))))Alıntı:
Kemal Kılıçdaroğlu.
Sevgili Halkım, dünden bu yana aralıksız çalışıyoruz. Sakın ola ki bir ümitsizliğe kapılmayın. Ben dik duracağım. Olan bitene dair net tespitlerimi size anlatacağım. Sonrasında da ayağa kalkıp hep birlikte bu seçimi alacağız. Her şeyin sonunda, sadece milletimizin dediği olacak.
Herşeyi biliyor bunlar, akıl vermeye de gelmez.
Güzel analez. Ben de CB yardımciligi demistim.Alıntı:
Dr. Ömer Turan
@omerturantv72
·
8d
Erdoğan pragmatistir. Hemen bugün Ogan ile iletişime geçer. Millet ittifakı gibi öyle içi boş tekliflerle gelmez, somut içi dolu tekliflerle gelir. Mesela İçişlerinden sorumda CB yardımcılığı gibi.
Bu işi biliyoruz.
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
1 sa
Marmaray, Yenikapı istasyonunda bir genç intihar etti.
https://i.hizliresim.com/r2okl9r.jpeg
Alıntı:
F.Sibel Gürcihan
Aktif yaşamı bırakmak?.. Kendini entübe edecek galiba.
Dün ölmüş diye haberler vardı.Alıntı:
George Soros'tan 'yaşıyorum' paylaşımı.
Nostradamus kendi ölümünü bilmişti.Alıntı:
Aslan Amca.
Ben bu hayatta sadece öleceğim günü bilmiyorum. Evet bunu da başka bilen olmadı. Erdoğan koltuğunda ölecek. 5 senesi daha yok. O hayattayken katıldığı hiç bir seçimi kaybetmeyecek. Tarih kitaplarına da bu şekilde geçecek. Tıpkı üzerinde Güneş batmayan imparatorluk İngiltere gibi.
Sinan Oğan:
1-2 gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra 2. turda kime oy vereceğimizi açıklayacağız.
Bize oy veren seçmenin hepsini 2. turda anlaştığımız adaya taşırız. Çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye'deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi.
Millet İttifakı, özellikle de sol partiler, sağ seçmeni tanımıyorlar. Sağ seçmeni tanımadan siyaset yapıyorlar.
Millet İttifakı'nın kaybetmesinin temel sebebi ise listeleri yanlış yapmasıydı.
Millet İttifakı'nın sandıklara sahip çıkma becerileri çok az. Ben uyarmıştım.
(BBC Türkçe)
Ekonomist Daron Acemoğlu: "Ülke için daha kötü bir haber daha, ekonomi paramparça. AKP patronaj ağlarını kuvvetlendirmek için büyük vaatler ile kaynaklarını tüketti. Memleketin bu çöküşe nasıl dayanacağını bilmiyorum."
Turkiye'nin toplam borcu ne kadar? Bu adam ekonomi bilebilir ama tarih ve coğrafya bilmiyor.
Türkiye sadece hava sahasini kapattiginda ne olur?
Sadece bogazlari kapattiginda ya da Abd savas gemilerinin bogazlardan gecmesine izin verdiginde neler olur, bunlari bilmiyor. Avrupa'ya giden dogalgaz, Azerbaycan ve Turkmenistan'dan Iskenderun'a gelip, buradan Avrupa'ya giden petrol hep Turkiye'den geciyor.
Turkiye, dünyanın en değerli coğrafyasıdır.
Turkiye'nin borcu hiçbir şeydir.
Türkiye borçlanir ve borçlanacaktir.
Kilicdaroglu'nun soyledigi 300 milyar dolar da hicbirseydir.
Turkiye'nin borcu 6-7 sene sonra enaz 2 trilyon dolar olacak. Hatta 3 trilyon dolar.
Turkiye'de silah sanayi çok daha fazla gelisecek.
Italya imiş, Japonya imiş bitik ulkeler bunlar.
Bir bunlarin borclarina bakin, bir Turkiye'nin.
Anadili Turkce olan adamlarin laflarina bakin.
Turkceyi aksanli konusan Tarzanlarin degil.
Hadi urdan.
Alıntı:
Eren Aksoyoğlu
@eren_aksoyoglu
Aylardır mesai arkadaşlarının bile telefonunu açmayan müstakbel bakanlar, CHP genel merkezini IMF binası zannedenler, şirketinin reklamını yapmak için partisini yolda bırakanlar, altı seçimdir aynı yöntemi deneyip yarı yolda kalanlar.
Suçlayacağım, itham edeceğim, müsade ederseniz isim vereceğim.
İkinci tur öncesi Kılıçdaroğlu’na görevden alma önerileri. #flood
.............................Alıntı:
Nagehan Alçı gibi zavallıların “ulusalcılardan kurtuldu, değişti, dönüştü” dediği CHP bir süre önce doğasını kaybetti. Siyaset yapma tarzı kolektif akıl üretmek olan sosyal demokrat partinin nasıl gerilediğiyle başlayalım:
Dün akşam aylardır telefonla asla ulaşamadığınız sayın bakan Onursal Adıgüzel’in çalışma arkadaşlarından biri sevgili Utku’ya partinin ne olduğunu anlattım. Burada da anlatayım. Parti kıytırık genelgeler, genelgeler üzerinden verilen talimatlar, genel merkeze giriş kartları,… Daha fazla göster
Buna CHP büyük kongresi dahil olmak üzere bulunduğumuz her ortamda itiraz ettik. Bir süre sonra ses verebileceğimiz bir mekanizma da kalmadı.
Dün akşam CHP SKM salonunun önünde aklım yettiğince bunun kavgasını vermeye çalıştım. Ancak partide demokrasi olsa, özgür delegenin… Daha fazla göster
Müstakbel Dışişleri bakanımız Selin Sayek Böke, Adıgüzel gibi telefonlarını açmadığı için buradan anlatıyorum. Güvenlik önlemleri aldı. Dışarıya barikatlar kurdurdu. İçeride odaları kapattı. İnsanlar her şeye rağmen genel merkeze girmeyi başarınca gençlik kollarındaki arkadaşları… Daha fazla göster
...........................Alıntı:
Müstakbel iletişim işleri başkanımız ve personelimiz. Sizin ağzınızın payını sonra vereceğim. En büyük günahlarınızı keşke sadece beceriksizlikle açıklayabilseydim. Ama öyle değil.
Eren Aksoyoğlu
@eren_aksoyoglu
Dün akşam CHP’nin önünde dört ayrı veri vardı.
1) CHP SKM (Onursal’ın BİTEM ekibi ve emektar gönüllüler),
2) İmamoğlu’nun Ankara’ya kurduğu ekibin elindeki veriler,
3) Altın sandıklar simülasyonu,
4) CHP İstanbul verileri.
Onursal’ın elindeki veriler hariç bütün veri setlerinde Kılıçdaroğlu önde çıkıyor. Halen öyle. Sadece Onursal’ın elindeki veri seti muğlak.
Onun da nedeni şu:
Altı seçimdir (2019 seçimleri hariç) CHP verisini YSK verisiyle karşılaştırıp açıklıyor. Bildiğiniz üzere AKP dün gece CHP’nin önde olduğu yerlerdeki sandıkların neredeyse tamamına itiraz etti. Dolayısıyla YSK’dan veri gelmedi. YSK’dan veri gelmeyince CHP de zaten açık ara önde olduğu veriyi bize göstermedi
Alıntı:
Dün akşam CHP SKM önünde bir sorumluyla bunun kavgasını yaptık. (CHP’deki genç gönüllü arkadaşlardan özür dilerim, onlar bütün samimiyetleriyle gelip pek bilmedikleri bir partide görev yapmaya çalışıyorlar) Bazı yöneticiler ise gönüllülerin samimi çabalarını suistimal ediyorlar. Bu bir kla******.
O yüzden hep "örgütler, örgütlerde yetişmiş insanlar "vurgusu yapıyoruz. Çünkü örgütlenmiş insanları suistimal edemezsiniz. Onları kandıramazsınız.
Neyse, kavgada altı seçimdir aynı hatanın yapıldığını söyledim. Orada nezaketen söylemedim ama burada söyleyeceğim. Son derece yaşlı ve parti emektarı BİTEM ekibinin de artık değişmesi gerekiyor. Bu modelin de kenara konulması bir şart.
Alıntı:
Son olarak, YSK üyemiz sayın Hadimioğlu neden halen görevde? YSK’dan bu kadar şikayet edip üyemizi neden değiştirmiyoruz? Acaba YSK başkanının önünde el pençe durmasının partiye bugüne kadar ne tür bir faydası oldu?
Bütün bunların CHP Büyük Kongresi'nde parti liderinin 1250 delegenin "tamamının" oylarıyla seçilmesinin bir ilgisi var mı?
Alıntı:
Siyaseten müdahale edilmesi gereken yerler de var. İkinci tur öncesi siyasi bölüme girerek yıpratıcı olmak istemiyorum. Bu yüzden yöntemsel eleştirilerde bulundum.
Parti liderine önerim yukarıda adını açıkça ve üstü kapalı söylediğim isimleri görevden alması.
Teşekkürler.
Ben zamaninda cesaret ettiydim, kafami kirdilardi.Alıntı:
Bu arada sizden özür dilemem gerekiyor. Eski bir parti üyesi olarak ortalığı yıkmam gerekiyordu. Yapmaya cesaret edemedim.
Onursal'in gorevden alinmasinin sebebi bu tweetler olabilir.
Hayır. Geçersiz oylar 20 hatta 30 milyon olsun ki, siyasetci kendine gelsin. Cogu bilerek geçersiz oy atiyor. 4'une birden basiyor, bir de kufur yaziyor.Alıntı:
Ümitvarhanım.
1.436.000 oy geçersiz sayıldı ,bu felaket bir rakam değilmi?
Taktik Nukleer silahlar Bati tarafindan Ukrayna'ya transfer edilmis.Alıntı:
Sergen Salmanoğlu.
Юрий Кнутов допустил передачу Украине Западом тактического ядерного оружия
Içislerini verirler. Savunma Hulusi Ağamda.Alıntı:
Sinan Oğan’ın şartı:
Anayasanın ilk dört maddesinden vazgeçilmeyecek
FETÖ ve PKK ile tavizsiz mücadele
Tarikat ve cemaatlerin bürokrasideki hakimiyelerine son verilecek
Sığınmacılar 1 sene içinde vatanlarına dönecek.
Ve İçişleri, Milli Savunma Bakanlığı, MEB
Ne dersiniz?
Bence CB yardimciligini alsin, belki CB'ni olur. Insanlar fanidir abi. Tayyip Agam kizar mi bilmiyorum da üle yani.
ABD/Yellen: ABD'nin temerrüde düşmesi eşi benzeri görülmemiş bir ekonomik ve finansal fırtınaya yol açar ve bunun sonucunda ortaya çıkan gelir şoku resesyona yol açabilir...