Megap patronunun satışları hakkında
Alıntı:
Originally Posted by
aselsus
Resmi ilan edilen satış bitmiş olabilir ama gerçek satışın ne zaman biteceğini bilemeyiz. O kadar lotu karşılayacak alıcı olmadığı için muhtemeldir ki patron geçici hesaplara satış yaparak resmi satışı doğrulamış olabilir son 1 haftadır o geçici hesaplardan gerçek satışı görüyoruz. İnvesting tarzı forumlarda bunu görmek çok kolay. Adam diyor ki patron satıyor hisse dimdik ayakta diyor bayram öncesi. Bunu bayram sonrası satış bitti bu hisse çok güçlü diye gaza getirmek için tahtacının yancıları yapıyor. Mantıklı olan şudur patronunun sattığı yerde sen patrondan daha mı zenginsin ki hisse alacaksın. Kredi bulamayıp kendi hissesini satmasını da hoş karşılamıyorum ben. Ky gerçek satışın bitmesini beklesin yoksa çok canı yanar.
Arkadaşlar megap patronu bir bayandı galiba ismini hatırlamıyorum.
Kendi adıma negatif bakmadığım kağıtlardan. Ayrıca kadını da takdir ediyorum neden diye sorarsanız?
Kendi kağıtlarından satıyor. Bu parayı şirkete sermaye avansı olarak veriyor. Böylece bir şekilde de şirketi finanse ediyor. Ucuz para yani gidip tonla faiz ödetmiyor. İşte bu sayede megap da her dönem satışlar ve yatırımlar katlanıyor. A bir de bunu tahsisli sermaye artırımı ile geri alacağı zaman da bu tahsislide geri alım fiyatının kendi sattığı fiyattan aşağıda olöayacağı taahüdü veriyor.
Bana göre ucuz finansman için şirketi zarara da sokmayacak mantıklı bir yöntem. Bu işlemden patronun tek kuruş kar etme ihtimali yok.
Kadın şirkete ucuz finansman için bir yol belirlemiş. Bunda ne kötü niyet var.
Bu kadın şirketi devir aldıktan sonra megap ın yapabildiği yaırımlara, satışların ve karlılığın nasıl arttığına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik bir küçük yatırımcının kişisel görüşleridir. Bu yazılanları alım veya satım tavsiyesi olarak kullanmayın. Farklı bakış açısı olarak görün lütfen
Arkadaşlar siz de hakkısınız. Ama kim inanır tr investteki yazılara
Alıntı:
Originally Posted by
aselsus
adam dediğim, investing gibi forum sayfalarında milleti gaza getirip patronun daha yüksek fiyattan mal satabilmesini sağlayan tahtacı yancıları ve adamları,
şirketi satıcı kredisi dahil olmak üzere yurtdışından 3-4 puan faizle kredi bulması mümkün ama bunun için teminat göstermesi gerekir; yatırımcı gözüyle bu bir zayıflık göstergesi, evinin kirasını ödeyebilmek için ev eşyasını satmaya benziyor. Güçlü şirket kredi bulmakta zorlanmaz ve hazineden bile çok daha düşük oranlar ile kredi bulabilir.
Beni rahatsız eden şey; patronun tuttuğu tahtacının kullandığı yöntemler.
"bakın şirket sağlam, o kadar satışa rağmen dimdik ayakta"
"ben yatırımıma güvenirim, bu şirket süper" diye diye 8,40'lardan millete malı yıkmak. %25 haşırt.
KY akıllı paranın ayak izini izler, kırıntısından para kazanır.
Param yok kendi hissemi satıyorum o parayla da yatırım yapacağım diyor patron; bunlar da diyor ki "malınıza sahip çıkın vs." kadın ben satacağım diyor burada akıllı para= kadın oluyor akıllı para ben kaçacağım diyor bunlar diyor ki aman satmayın malınıza sahip çıkın.
neyse patronu iyi insandır, muhteşem biridir, şirketi de muhteşemdir beni ilgilendirmiyor ben cebime girene ve çıkana bakarım.
Tr investte pazarlanmaya göre kağıt alan varsa, bunca örnekten sonra, kendi bilir. Herkesin bir aklı ve beyni olduğunu düşünüyorum normal şartlarda. Ben kendi görüşümü açıkladım. Size de saygı duyuyorum. İşte bu yüzden hisse net 30 senedir var ve hala en saygın forum ve hatta aslında takip edilebilecek tek forum. Ben de hisse net te 30 sene önce de vardım ve farklı isimlerde yazıyordum. Ara sıra ayrılıp geri dönsem de şimdi de yazıyorum.
Bekleyelim. Özellikle 6 aylığını merak ediyorum. Bakalım ne gelecek? Ciro anlamında muazzam büyüme devam edecek mi?
Örme kumaş yatırımı için bu arada çed gerekmediği onaylarını almış galiba. Adıyaman da tamamlamayacak bu yatırımını. Son satışlar da muhtemelen bunu finanse edebilmek içindir.
Arkadaşlar biz küçük yatırımcıyız. Bilemeyiz arka tarafta ne oyunlar döndüğünü. Bu nedenle hiçbir şekilde şöyle olacak böyle olacak şeklinde konuşmamalıyız ve konuşmam da. İzleyelim görelim bakalım. Anlaşılan filler bayağı bir tepişmeye niyetli. Seyredelim filmin sonunu .
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhbbetidir.