Sepeka bize bokmir.
Printable View
Sepeka bize bokmir.
İyi olacaz inşallah hele şu olaylar bir bitsin.
olası İkinci temettüyü beklerken heyecanımızı bastırmak için paylaşıyorum.
Amerika'daki bir vatandaşımız 3 senedir kullandığı Elektrikli Ford Van'ını sattı ve yerine başka bir şey aldı.
https://youtu.be/BVP-YXo3B1Y?si=cd4XjRvGrKV1ksdl&t=119
Giriş modelleri 70bin amarikan gaymesi gibi.
Not: kişi ben değilim kanal ile de bir bağlantım yok, denk geldim bizi ilgilendirir diye paylaştım.
tüm forumdaşlara iyi akşamlar diliyorum.
temmuz ağustos eylül kocaeli otomotiv ihracatı
2024 2.677 milyar usd
2023 1.954 milyar usd
nisan mayıs haziran 2024 ise 1.865 milyar usd idi
yani en büyük üretici ve ihracatçı Froto
eğer bu fark froto dan kaynaklandı ise deli dehşet bir ciro gelebilir.
Aklıma gelen bir soru: eylül de yeni transporter lansmanı yapıldı. Transporter ın yatırım ve mühendislik faliyetlerini vw ye faturalandırmış olabilirler mi. Çünkü öyle aşırı bir üretim olmadı temmuz ve ağustosta
ODD marka bazlı Eylül satış kırılımına buradan bakabilşrsiniz.
https://www.odmd.org.tr/web_2837_1/n...k.aspx?type=36
Adam elektirikli araçların adı gündemde değilken ta fi tarihinde (2008) byd ye ortak olmuş. (yüzde 10 nuna) öngörü, deha değil tabiki blackrock vanguard emanetçisi olmanın sonucu, ADAM SADECE VİTRİNDEKİ FİGÜR BUNU ANLAMALISIN. ( tabi, yeni bir teknoloji olması yatrım ve araştırma süreci düşünüldüğünde araştırma, inceleme, karar verme aşamalrı şirket seçme aşamaları adam muhtemelen 2000 - 2005 arası bu alana ilgi göstermeye başlamıştır. 2008 karar verme SATIN ALMA aşaması. ADAM DİREKT YÜZDE 10 ORTAK OLUYOR ÖYLE KY GİBİ DEĞİL :D)
2008 de hisse başı 8 honng Kong doalrı (yaklaşık 1 abd doları $) ödemiş hisse başı byd için şu an 1 byd hisesi 300 hong kong doları (yaklaşık 39 abd doları $) düz mantık 1 e 40 kazanmış ( yaklaşık 14 yılda,)
Son dönemde ve Şu anda ise pazarda domates satan amca* bile yani hemen hemen herkes byd yi konuşurken Buffet byd yi satmakla kademeli olarak ağırlık azlatmakla meşgul
*Küçümsemek için yazmadım en ilgisiz kişilerce bile KONUNUN gündemde olması nedeniyle yazdım zaten muhtemelen Pazarda domates satan amca benden/bizden muhtemelen ŞU AN BİST YATIRIMCISINDAN DA KY DAN :D çok kazanıyordur onu da belirtmek isterim. pazarda domates satan amcayla byd muhabbeti yapomak ayrı bir KEyif ayrıca :D
HAZİRAN 2024 HABERLERİ
Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i, Çin EV'leri nedeniyle artan ticaret gerginliğinin ardından BYD hisselerini elden çıkardı
Hong Kong CNN â€ââââââââââââââ ‚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬
Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i, Çin EV'leri nedeniyle küresel ticaret gerginliğinin tırmanmasıyla, dünyanın en büyük elektrikli otomobil (EV) üreticisi olarak Tesla ile rekabet eden BYD'deki büyük hissesini daha da azalttı.
Efsanevi yatırımcı konglomerası, 11 Haziran'da BYD'nin Hong Kong'da listelenen 1,35 milyon hissesini daha satarak hissesini %7,02'den %6,9'a düşürdü, Pazartesi günü Hong Kong borsasında yapılan bir dosyalama gösterdi. Satışın değeri 310,5 milyon Hong Kong doları (40 milyon $) olarak belirlendi.
Bu, Berkshire'ın on ay içindeki ilk büyük BYD hissesi satışı ve Çin'in en büyük EV üreticisindeki hissesini kademeli olarak azaltmaya başladığı Ağustos 2022'den bu yana 14. satışı. BYD hisseleri o yılın Haziran ayında rekor seviyede kapanmıştı.
Son satış, Çin'den ucuz EV ihracatı konusunda gerginliklerin artmasıyla geldi.
https://edition.cnn.com/2024/06/18/c...hnk/index.html
PEKİN/NEW YORK, 17 Haziran (Reuters) - Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway (BRKa.N), yeni sekme açıyor, Tesla'yı (TSLA.O) geride bırakarak Çin'in BYD'sindeki (002594.SZ) hissesini azalttı, geçen yıl dünyanın en büyük elektrikli araç satıcısı olarak yeni sekme açıyor.
Berkshire, Pazartesi günü Hong Kong borsasına yaptığı bir başvuruya göre, yakın zamanda Hong Kong'da listelenen 1,3 milyon BYD hissesini 310,5 milyon HK$ (39,8 milyon $) karşılığında sattı. Bu, BYD'nin ihraç ettiği H hisselerindeki hissesini %7,02'den %6,90'a düşürdü.
Buffett'ın şirketi, Shenzhen merkezli BYD'ye 2008 yılında yatırım yapmaya başladı ve yaklaşık 225 milyon hisse için 230 milyon $ ödedi, o zamanlar %10 hisseye eşitti. BYD'nin hisse senedi fiyatı 20 kattan fazla arttıktan sonra 2022'de hisse senedi satışına başladı.
Hisse senedi fiyatı Haziran 2022'de zirveye ulaştığından beri yaklaşık %30 düştü. Tesla, BYD'yi tahtından indirdi ve Nisan ayında en büyük elektrikli araç satıcısı statüsünü geri kazandı.
Berkshire'ın BYD'ye yatırımı, Berkshire'ın merhum başkan yardımcısı Charlie Munger'ın fikriydi.
Munger, yayıncılık ve yazılım şirketi Daily Journal'ın 2023 yıllık toplantısında "Berkshire'da BYD kadar iyi hiçbir şey yapmadığını" söyledi.
Berkshire çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri'ne yatırım yapıyor.
Buffett, Omaha, Nebraska merkezli konglomeranın geçen ayki yıllık toplantısında bunu yapmaya devam edeceklerini ancak BYD'nin ödüllendirici bir istisna olduğunu söyledi.
Buffett hissedarlara, "Charlie iki kez benimle masaya vurdu ve sadece, bilirsiniz, 'Al, al, al' dedi," dedi. "BYD bunlardan biriydi ve Costco (COST.O), yeni sekme açar diğeriydi... Her iki şirkette de çok haklıydı."
https://www.reuters.com/business/aut...yd-2024-06-17/
Costco Wholesale Corporation (COST) burdan da nerdeyse 1 e 30 vumuşlar :D GARFİĞİNE BİR BAKIN DERİM PERAKENDE SKÖTRÜNDE