Biz bu konuya TRUMP'ın tweetiyle giriş yaptık. Baktığımızda TEK TARAFLI TİCARET ANLAŞMASında TCnin yeni borçlara
gireceğini vegeçmişe baktığımızda da F-35 projesinin nasıl tarafımızdan/kendi ellerimizle öldürüldüğünü ve ERDOĞAN'ın milyarlarca
doları heba ettiğini görüyoruz.
Bugüne baktığımızda F16 modernizasyonuna ihtiyacımız var. Ayrıca konuşulmayan ve yedek parça problemimiz de var. Mevcut
savaş uçaklarının tamamı ABD menşeili olduğu için ne kadarı havalanabilir..Bilemiyoruz.İSRAİL ve YUNANİSTAN karşısında bile zaafiyetimiz oldukça yüksek. Evet hayallerimiz falan var. Yerli Uçak..İnşaallah diyelim. Ama şu an için askeri zaafiyetimiz oldukça büyük. Tahminim o ki; İSRAİL güney bölgelerimize uçak gönderse onları karşılayacak güce sahip değiliz. TEST EDİLMEMİŞ bir askeri gücümüzden bahsedip duruyoruz ama test edilirse ?? İRAN gibi olmamız mümkün. Ben öyle düşünüyorum. AKP propoganda makinalarına inanmamı beklemeyin!
TRUMP'la yakın mesafe ilişkiye girmenin ne kadar tehlikeli olduğunu da biliyoruz. Rahip olayında ERDOĞAN'ın muazzam yanlışlarının bedeli hala ödeniyor .. Dövizin 10 misline yakın artışının başlangıcı TRUMPla olan gereksiz kavgaya girmek ve kaybetmek oldu..
Beni endişelendiren taraf, yakın zamanda TRUMP radarını RUSYA ilişkilerimize çevirirse, yeni bir krizle karşı karşıya kalacağız. Şu an görmemezlikten gelinen RUSYA ticaretimiz İLLEGAL biçimde devam ediyor. ABD ambargo ve kısıtlamaları bizim için engel taşımıyor ,tolere ediliyoruz.
THY olayını sen daha iyi biliyorsun,anladığım kadarıyla..
Sanayici bugün %60-70 arası faizden şikayet ediyorsa, Dünyada en yüksek faizi öder hale geldiysek- faizin haram sayıldığı müslüman ülkemizde- bu işin bir ucu RAhip olayına ,bir ucu da F-35 projesinden atılmamıza kadar uzanır. TR'nin talihsizliği , Ülkeyi yönetmekten aciz , doğru zamanda /doğru kararlar almakta yeteneksiz LİDERLERİN eline düşmesidir.
Bu çapsız ve yeteneksiz adamlara rağmen bazı başarılarımız varsa! ÖZEL SEKTÖRDE yetişen çalışkan ,dinamik ,ülkesi için gerçekten faydalı olmaya çalışan bir neslin/takımın olması.. Onlarda olmasa ne olur bilemem..