Originally Posted by
monaroza
Sn Rumenigge ve diğer "evet"çi arkadaşların cevaplaması İstemiyle soru önergesidir:
1)2010 yılında yapılan referandumda da "yetmez ama evet" sloganları ile evet verdirttiğiniz halkın dolaylı olarak fetö'ye yardım ettiğini kabul ediyor musunuz?
2) 2010 yılındaki referandum sonucunda da şimdikinde olduğu gibi değişen hsyk yapısı sonrası yargıyı ele geçiren fetö üyelerinin ülkede bıraktığı onarılmaz hasar konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bu referandumda da eğer evet çıkarsa seçimler 2019'da yapılacak. Ancak, burası önemli, hsyk'nın yapısı HEMEN değişecek.
3) Değişen hsyk yapısı sonrası yeni bir "kandırıldım" vakasını bu ülke kaldırabilir mi?
4) 15 Temmuz'da yüzlerce vatandaşımızı şehit eden Fetö örgütünün darbe yapabilir hale gelmesinde mevcut hükümetin payı nedir?
5) Yeni cumhurbaşkanılığı sistemi ile cumhurbaşkanının kendi başına bütçe yapma yetkisine sahip olması ve meclisin bu bütçeyi reddetmesi durumunda eski bütçe ile aynen devam edebilme hususundaki görüşleriniz nelerdir?
6) Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhurbaşkanının "istediği kadar", "istediği sayıda" ve " istediği herhangi birini" cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabilmesi sizce etik midir? Yarın kötü niyetli bir Cumhurbaşkanı seçildiğinde karısını, kızını, oğlunu , damadını yardımcısı olarak atamasının önünde hiçbir engel YOK! Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
7) Yapılacak değişiklikte cumhurbaşkanının "istediği sayıda" yardımcı atayabileceğine değindik.
Yine mazallah kötü niyetli bir cumhurbaşkanı istediği sayıda muhalefet milletvekilini yardımcı olarak atayabilir. Böylece bu milletvekilinin vekilliği düşer.
Bu kötü niyetli Cumhurbaşkanı aynı gün yardımcı yaptığı bu muhalefet milletvekillerini azlettiğinde Meclis'te çoğunluğu istediği zaman ele geçirebilir.
Bu durum hakkında fikriniz nedir?
8) Allah muhafaza yeni sistemde Cumhurbaşkanı vefat ederse yerine "halkın seçmediği" Cumhurbaşkanı yardımcısı geçecek. Bu durum ne kadar demokratiktir?
9) Bu kadar yetki ile donatılan süper Cumhurbaşkanı eğer bir daha birileri tarafından "kandırılırsa" bu ülke bu durumu kaldırabilir mi ?
Vebalini şahsen evet oyu verenler öderler mi ?
İlk başta aklıma gelen bu sorularıma mantıklı ve tatmin edici cevaplar vermeniz halinde oyum Evet olacağı gibi bu forumda size bu konuda omuz da vereceğime söz veriyorum.
Hadi bakalım!
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi