Hatta bu yeşil emirleri verenlerin terminali var sanırım diye düşünmüştüm.
Printable View
Hatta bu yeşil emirleri verenlerin terminali var sanırım diye düşünmüştüm.
18.01 ile 18.05 arası emir toplanır (sürekli işlem durmuştur). Bu emirlere göre 18.05 kapanış eşleşmesi yapılır. 18.05 ile 18.10 arası bu eşleşmeden satmak isteyen yada almak isteyen tek fiyat emri girer. En son Kapanış fiyatı satış fiyatı ise eşleşme fiyatı belirleyen satışların tamamı karşılanmamıştır.
(Ben burda anlarım ki sadece hisse yüksek kapatsın diye yukardan eşledi birileri) Eşleme fiyatı alış fiyatı ise eşleşmeden almak isteyen alışların tamamı karşılanmamıştır. (Ben bur anlarım ki hisse sadece düşük kapatsın diye aşağıdan eslestirdi birileri). Özellikle trade edenlerin bu eşlesme ve kapanış işlemlerini iyi bilmesi gerekir.
(Sopresa için detaylı anlattım).
Üzgünüm bu arada beyler ben bu hisseye iyi gelmiyorum. Son üç dört pozisyon alışım hüsranla sonuçlanıyor. Bu sefer biraz daha onat edeceğim :). Escom da pozisyon alıyorum yağ bal gibi yükseliyor, arena da pozisyon alıyorum burnumdan getiriyor. Enteresan işler. Bu arada escom a da bir parantez açmak istiyorum bir ara en ucuz teknoloji sektörü hissesiydi (gerçi aslında girişim sermayesi) değeri fark edilemedi malesef.
adam olacak çocuk b.kundan belli olur derler senden bi b.k olmayacağı belli oldu..
Sayin sorpressa,
Acikcasi bilanco sonrasinda kisa bir sure yonetime karsi elestiriler buradan yazildi ama pek de devami gelmedi. Halbuki bence yonetimin yapabilecegi bircok sey var. Bundan kastim "tahtaya sahip cikmak" falan degil. Hatta bence aktif olarak piyasa isleyisine karisan bir yonetim ya da ortak var ise bu mutlaka engellenmelidir, cunku iste o zaman iceriden alinan bilgiler vs sebebiyle diger yatirimcilari zarara ugratma olasiligi ortaya cikar.
Arena'ya uzun donemli ve USD olarak baktigimizda hakikaten buyumekte patinaj ceken bir distributor sirket goruyoruz. Reel buyumeyen bir sirket (ve dolayisiyla tahtasi) dogal olarak kisa donem trade edenler, hatta algoritmalarin al sati icin vazgecilmez bir ortam yaratir. Dolayisiyla onlari elestirmeyi ben faydali bulmuyorum.
Iste bu noktada yonetimin sirket acisinda net bir strateji ve vizyon kurarak yatirimcisi icin deger katmasi lazim. Sahsen ben Arena yonetimine not olarak C veriyorum. Sirketi yonetemiyorlar demek istemem cunku buyumeyen bir piyasada bir distributor gunluk yahut ceyreklik olarak (yani operasyonel olarak) bu sekilde yonetilir. Ama hissenin ihtiyaci olan operasyonel degil stratejik yonetim uzerinden yatirimcisina deger katmak. Ben yonetimin bunu basarabildigini dusunmuyorum - zaten bu forumda cok kereler eski hatalar tartisilmisti. (Not ortalamam Operasyonel B, Stratejik D bazli diyelim)
Hatta arada bir foruma yazan sayin kenn ve diger arkadaslar bence bunu demek istiyor (uslup herkese uymayabilir ama ben kullandiklari kelimelerden cok niyetten arindirilmis olarak vermek istedikleri mesaja odaklaniyorum). Yani bu yogurdun cacik olmasi icin bir paradigma degisimi lazim ve bu tartisilmaz. Belki bunlar daha uzun bir sekilde konusulup tartisilabilir. Baksaniza PEGYO'da resmen deprem oldu (danisikli dovus mudur bilemem ama kozmetik olarak ciddi bir olay).
Kusura bakmayin size hitab ettim ama aslinda bircok arkadas benzer sekilde mesaj yaziyor, lutfen uzerinize alinmayin. Esasinda Arena'da guclu bir komunite ruhu var o yuzden bir alinma olmayacagina eminim.
Sevgilerimle
Yönetim hissesine böyle duyarsiz kaldığı sürece değil paynet Microsoft un satacağız veya ortak alacağız dese yinede birsey olmaz
Ben bugün tahtada ne olup bittiğini anlayamadım.Birden bire hızlanıverdi satışlar.
Ortada birşeyde yok.