Ard sonraki bilançodan parasaldan daha çok gol yiyecek çünkü ticari akacakları daha da arttırmış.
Printable View
Net kar ne kadar önemli arkadaşlar? Dağ gibi alacak birikmiş durumda, buradaki parasal zarar fiktif bir zarar değil mi? Görüldüğü kadarıyla her çeyrek 150-200 buradan bir parasal kayıp olacak, ancak bu kayıp kasadan çıkan bir para mı? İkincil zararı olur elbet, paranı işletemezsin ya da fazladan borç alırsın vs. Ancak kasana girmemiş bir paranın çeyreklik brüt karın kadar zarar ettirmesi mantıksız. Çok çok parayı işletemediğin için elde edebileceğin kardan olursun. Piyasa tarafından dikkate alınıp alınmayacağı 1-2 haftada belli olur.
Alacaklari nakite ceviremedikten sonra alacaklarin cok olmasi hicbirsey ifade etmez. Hele birde tahsil sureleri uzarsa enflasyonist ortamda paran erir gider. Birde isletme finansmani acigini kapatmak icin kredi falan cekersende birde finansman maliyetine katlanirsinki pastanin yaninda olumsuz tarafta cilek olur. Devletle is yaomanin olumsuz taraflari maalesef.
Ben 120 kâr bekliyordum yanildim. Aslinda geçen yilin ayni donemine gore zarar 100 milyon azalmiş. Gecen yilin son ceyreginde 200 milyon finansal duran varlik zararri yazmiştı. Bu durumu goz onunde bukundursaydik 25 milyon zarari tahmin ederdik. Şimdi de bu alacaği yüzunden 155 milyon gider yazmiş. Bu enflasyon muhasebesi nedeniyle bu sene kâr en fazla 700 gelir. Ama büyük bir is haberibekliyorum. En az 3 milyarlik iş. O nedenle ben 1 lot satmam. Imkb100 de islem görmeye baslayinca fonlar alir. 3 senede bin tl hedefim değismez
Tabi ki doğru fakat alacakları şüpheli değil, büyük kısmı devlet ihaleleri.
Benim derdim henüz kasaya bile girmeyen paranın eksi yazması.
Şöyle düşünürsek anlatmak istediğimi daha rahat anlatmış olacağım. Ard nin hiç ticari alacağı olmasaydı, diğer kalemler de tümüyle aynı kalsaydı kabaca 125-150 kardaydı ve herkes süper kar diyecekti. Şimdi ticari alacağı olduğu için bunun etkisi ile zarar etmiş gibi duruyor. Bana ilginç ve saçma gelen bu.
“Ortalama fiili tahsilat süresi, 2024 yılı için faturalamayı müteakip 145 gün olarak
belirlenmiştir. (31.12.2023: 130 gün).”
Buradaki bilgiye göre 9 Aylıktan itibaren personel sayısı artışından gelen ilave işletme sermayesi etkisi tahsilatların başlamasıyla birlikte azalacaktır. Yani 6 aylıkta borcun bir miktar daha artmasını daha sonra düşüşe geçmesini bekliyorum.
alacaklarının bu kadar çok olması ve tl bazlı olması tabiki negatif bir durum. fakat bu alacakların hepsi günü geldiğinde tahsil edilir. burda sorun yok.. şöyle de bir durum var.. kamu kurumlarından alınan inşaat ile ihalelerde mesela, işin süresi belli bir süreden daha fazlaysa ( galiba 2 aydı) enflasyon farkı ödeniyor... şu an sakin kafayla düşündüğümde aklıma geldi bu durum... muhtemelen enflasyon farkı da tahsi ediliyordur.. yatırımcı ilişkileri ile arası iyi biri bu durumu sorabilir...
EM olmasaydı çok iyi bir bilanço olarak yorumlanacaktı... tüm bilançolar böyle bundan dolayı birçok şirket pahalı görünüyor... Enflasyon düştüğünde EM uygulanmadığında işer tekrar değişir...
bilanço beni hayal kırıklığına uğrattı fakat beklentilerimi sıfırlamadı... 2024 bilançosu gelene kadar devam... gelişmeleri takip edip sonrasında karar verecem
iştiraklerde pek hareket yok.;
VUK kayıtlarında ciro 228,85 milyon, EM uygulanmamış konsolide ciro 245,74
VUK kayıtlarında faaliyet karı 111,85 milyon, EM uygulanmamış konsolide faaliyet karı 113,08
VUK kayıtlarında net kar 70,53 milyon, EM uygulanmamış konsolide net kar 55,01