Bügunde gene iyi vuruyolar sabah sabah...:(
Printable View
Bügunde gene iyi vuruyolar sabah sabah...:(
Haber 7 de amerikan basının s 400 yüzünden türkiyeye ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacağının yazıldığını belirtmiş...galiba bu nedenle endeks sert düşüyor...bu yaptırımların rahip brunson yaptırımlarından daha ağır olacağı ve türkiye ekonomisini çok etkileyeceği söylenmiş...
dolar bu şekli ile çok yükselip daha sonra bu krizin tatlıya bağlanması ile dövizin hesapların kapanış vaktinde sert düşmesi durdonun faydasına olur...ama acaba iş tatlıya bağlanabilir mi ??
durdo endeksin sert düşmesi ile yine öncekilerde olduğu gibi düşük hacimler ile çok düşüyor...bu tür düşüşlerin tepkisinin sert olacağını söylememize gerek yok sanırım...
bakalım durdo nerede destek oluşturup tepki alımı oluşturacak ??
amerika ile sorun büyüktür...ekonomisi ile askeri araçları ile bir bütün olarak batıya ve natoya bağlı iken bu s 400 meselesi bana çok saçma geldi...F 35 programından çıkarılması bile türk şirketlerinin 12 milyar dolar kazanamaması demek olacak...s 400 ler ise toplam 4 milyar dolarmış...ayrıca ekonominin alacağı hasarı telafi etmek çok zor...
ihracatçı türk şirketleri haricindeki tüm şirketler olumsuz etkilenirler...
evet değneğin o b...lu ucunu unutmuştuk...rusyayı kızdırırsa o zaman da hemen suriyeyi terk edin diyecek putin..o vakit de türkiyenin tüm dış politikası çökecek...7 yıllık suriye savaşında yediği kazıklar ile başbaşa kalacak hükümet...bunu da göze alması zor...
bir yandan amerika bir yandan rusya...bu işten sağsalim çıkmak çok maharet gerektirir...ama mhp ye bağımlı bir akp nin rusya yı tercih etmekten başka bir şansı yok...o yüzden de ekonomiye ne oluyorsa olsun ,suriyede ters bir şey olmasın mantığı galip gelecektir....ekonomi bozulursa da nasıl olsa biz yedi düvele dik durduk ,kimseye boğun eğmedik bu yüzden bizimle uğraşıyorlar der...halk da bunu bir güzel yer...daha önce yediği gibi...
Ciğerci ve keko dayanamaz fazla satar bence... Hatta cigerci çoktan sattı galiba
isteyen olursa ekran görüntümü da atabilirim benim açımdan sorun yok...geçmişte yaklaşık 5 defa ekran görüntümü paylaşmıştım..