ne aklı... icazet alınamamıştır. düşürseler daha iyiydi.
Printable View
ucuz kredi- beton - ucuz kredi - beton - ucuz kredi - beton - ucuz kredi - beton - ucuz kredi - beton...
syg
Çin THY lı bazı yolcularda covid çıktığı için THY uçuşlarını durdurmuş. Umarım diğer ülkelere de yayılmaz bu kararlar. Havacılığı çok zor bir 2 çeyrek daha bekliyor. Şahsi fikrim alımlarda aceleci olunmamalı.
Sn Cautionary, Fiyatlarını ucuz buluyorum ama makro resimde havayollarında en az 1,5-2 seneyi kayıp zaman olarak gördüğümden THY, Pegasus ve Tav havalimanlarına mesafeli yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum. Yoksa ufak ufak biriktirilebilir mi hamallık yapmış olma ihtimalimiz yüksek olabilir mi? Görüşünüz varsa paylaşabilir misiniz?
Sn Cautionary Hocam,
Hazır soru ve cevap başlamışken :)
Endeks perşembe TCMB kararı sonrası (17'de) kısa vadeli sat verdi gibi geldi...umarım yanılmıyorumdur.
Selamlar
Bir de USD:TL yorumunuzu alabilirmiyiz
Tşk
cauti hocam covid dalgası öncesinde
portföyde umduğumu bulamadigim kağıt arçelik demiştiniz.
o zaman 21 lira falandı tarihi zirveyi geçerse iyi birşeyler yapabilir demiştiniz. zaman geçti olaylar farklı gelişti.
arceligin son bilanço iyi gibi görünüyor.
zirveyi de geçti bu kağıt ciddi bir atagin arefesinde olabilir mi?
bir de devanin bilanco iyi gelecek sanirim endekse gore iyi dikleniyor.
Arçelik harika bir bilanço getirdi. Ama maalesef Ereğli gibi, Arçelik de döngüsel bir hisse. Yani bu harika bilançoları sürdürme şansı az...elimde olsa haftaya azaltırdım biraz.
Deva, döngüsellikten uzak, sürekli büyüme temposunda devam ediyor. Zaten böyle giderse 3-5 yıl tutarım en az...bu nedenle günlük haftalık performansı önemli değil. 2019 da bist ne yapmış, deva ne yapmış. Aynı şekilde 2020 ye bakarım..gerisinin bir önemi yok.
Şu an at izi it izine karışmış. Temel analizden uzak, pek çok hisse, spek hareketleriyle saçma yükselişler yapıyor. Bu nedenle deva, ttrak, Arçelik vs konuşmak çok anlamlı gelmiyor. Kakafoni oluşuyor yani. Doğru yanlışlar birbirine karışmış durumda.
Bir ara Doğtaş kelebek için olumlu düşünüyordunuz
Bu düşünceniz devam ediyor mu?
Aynen. Son zamanlarda bedelli açıklayan bir çok şirkette çok yüksek volümde bi yukarı bi aşağı işlemler gerçekleşti.
Katmer, Akdeniz Yatırım Hold, ittifak Hold, Merko Gıda,Kiler Gyo,İhlas Gayr, Artı hold..Bunlar ilk etapta aklıma gelenler.. daha da olabilir..
Geçen haftalarda portföyümün ufak bir kısmını bedelli açıklayan şirketlerde yaptığım temel ve beklenti bazlı analizlere göre içlerinde bana en mantıklı ve kıyasen güvenilir gelen akyho ya ayırıp 2 haftalık süreçte toplam 2 al ve satla %60 karla çıktım. O da daha yeter artık temkinli olmam lazım dememle çıktım :)
Sonrasında fiyat sattığım yerin %12 kadar üzerine çıkıp son düşüşte sattığım fiyatın çok altına düştü! SPK bülteninde önümüzdeki hafta %200 lük bedellisinin onaylanması haberi gelirse tekrar harekete başlamasına yüksek olasılık verdiğimden ihtiyatlı bir rakamla tekrar alım yönlü izlemeye alacağım.
not:Hisseye Cuma akşamı Brüt takas yasağı da gelmiş durumda.ve bence spekülatif hareketlerin önlenmesi adına iyi de oldu..
Bu konuda prensiplerim çok katı. Temel olarak beğenmediğim, bir nevi batık bir şirkete hiç bir koşulda ortak olmam. Trade amaçlı, bugün alayım, %10 çıkınca satarım tarzı işlem kesinlikle yapmam.
Profesyonel olarak bu işi yapıyorum, her türlü ekran vs önümde açık. Sürekli ekran karşısında olma şansım var. Ama yine de bu tür işlemlere girişmem. Ben de spekülasyon, hatta manipülasyon yapılan kağıtları, hareketleri görüyorum, az çok anlıyoruz hareketlerden. Ama yine de bulaşmam. Şöyle söyliyim, %80 ihtimalle kazanacaksın deseler, yine de bulaşmam.
Dediğim gibi prensip meselesi. Ben bu tarz yatırımı kumar masasına oturmaya benzetiyorum. 1-2 el atayım bir şey olmaz desek de, bir süre sonra kumarbaz olma riski var. Bu işi al sata döken kişilerin de eninde sonunda al satçı olduğunu, al satçıların da uzun vadede kayda değer bir getiri elde edemediğini biliyorum.
İlla ki istisnalar vardır, illa ki kendini kaptırmadan arada bu tür işlemler yapsa da, ana rotasından ayrılmadan devam edebilen vardır. Ama becerebilen azdır, %10-20 filan. Bu riski almaya değmez bence.
Dgklb ile ilgili 2017 de bir arkadaşımızın çektiği videoyu YouTube dan izledim. O zamandan beri aynı cumleler kurulmakta olduğunu görüyorum. Hatta o gün hisse 4 TL imiş. O zaman 90 mağaza hedefi koymuş. Şimdi ise 180. Sadece verilen hedefler değişmiş.
Ozsermaye eksi de. Çoğu kişi çok güzel ciro yapıyorlar. Yakında normale dönecekler diyor. Ama yillardir aynı bilgilerle günümüze kadar gelmesi beni şaşırttı.
Ayrıca bedelli konusu da ayrı bir muamma Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de duruma portföy çeşitlendirmesi yoluyla getirinin optimize edilmesi olarak bakıyorum. Tabi ki yatırım konusunda herkesin ilkeleri yaklaşımları aynı olmaz. Yazımda bahsettiğim gibi portföyümün çok ufak bir kısmıyla denemede bulundum.başarılı da oldum.tabi ki şimdilik!
Diğer yandan iyidir sağlamdır bunlara uzun vade güvenilir dediğimiz birçok BİST 30 şirketinin yılbaşından bu yana durumu da ortada değil mi..getiri anlamında hiçbirşey yapamadılar..:vk:
Erdemir,Petkim çok az artıdalar.. Koç hold,Sabancı Hold,Tekfen,Tüpraş,büyük bankaların hepsi ciddi eksideler.. Parasını yatıran şu an ahlar vahlar ediyor..
Enflasyonu da resmisi üzerinden düşündüğümüzde bile reel olarak oluşan kayıp maalesef çok büyük.. (Kim Beyaz yakalıların yaşadığı gerçek enflasyonun %12 lerde olduğunu düşünüyor o da ayrı bir tartışma konusudur)
Bu bakımdan biz yatırımcıların portföylerini ufak da olsa çeşitlendirmesinde (ölçüm: portföyün tamamı gitse bile sizi sarsmayacak-yıkmayacak kadar) ve risklerini bu ölçüde artırmasında yarar olabilir kanaatindeyim. ama ben böyle düşünüyorum diye tabi ki herkes böyle yapsın gibi iddiam yok talebim de yok.bir de dediğiniz gibi herkes bunu ana rotasını bozmadan sağlam bir irade ile disiplinli bir şekilde yapabilir mi yoksa kaptırır mı kendini bence büyük soru işareti bu..
syg.
Bu prensip bende de var hatta bir adım ötesi sahibiyle gerçek olmayacağım hisseyi satın almıyorum isterse hisse fiyatı uzaya gitsin. Örneğin Ahmet Nazif Zorlu'nun hiçbir hissesini almam. Çünkü o kişi ile gerçek hayatta ortaklık yapamam. Bu şekilde ortak olunmayacak patronlar listem var. 95 den beri bankamatik ile lot altı hisse alarak başladığım bu piyasada birçok şirket ve dolayısıyla patronuyla ilgili görüşlerim oluştu.
Belki aşırı takıntı ama maalesef ownership konusu benim için 1. sırada...
Geçmişte pek çok hisse takip listemize girdi, çıktı. Son durumda özellikle pandemi sonrası deva ve ttrak demiştim. Hala aynı görüşteyim.
Bu sene için, pandemi sonrası 80-120 bin arası hareket beklediğini yazmıştım. Şu an üst banttayız. Bu nedenle buralardan yeni hisse pozisyonu önermiyorum zaten.
Dolar 8.02
Bir memur olarak
1 ocak 2019 a göre % 50 fakirlestim
memur yine iyi hocam. Özel sektör daha kötü bu dönem. Zira KÇÖ diye bir şey çıktı. Maaş almıyoruz aylardır. Devletin yatırdığı parayla idare ediyoruz.
bende özel sektördeyim kçö uyguladılar 2 ay ama farkını da verdiler bizde. fakat zam alamadık yüzde 5 komedi gibi aldığımız zam oranı üstelik ihracat yapıyoruz usd çıkıyor her türlü vermeleri hiç etkilemezdi ama bahane. izinleri de yediler tabi. yani bu ülkede maalesef kim kime tutturursa. topikle alakasız kusura bakmayın yazmak istedim.
Şükür bir sikintimiz yok ama niye olsun dünya faiz indiriyor heryer dolar bizde 8 lira acil demokrasi diyorum
Cauti hocam, bist100 de üst bandınız yine çalışıyor.
Bir önceki bilanço döneminden öncede endeks 1090'lara sert bir şekilde düşmüştü.
Sizece yine Bilanço öncesi olduğu için mi bu düşüş yoksa ülkemiz ve dünyada ki belirsizlik veya doların durumundan dolayı mı?
Türk traktör askıda traktör kampanyası yapmış sanırım
TTRAK Solo 2020/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 360439880 Yıllık Değ%:727
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ayrıca kışa doğru artacak 2. dalga pandemi rüzgarı. ABD ve Avrupa borsalarına bakınız.:wu:
Sn. Cauti Bey, sizi deva holding konusunda tebrik ederim. bugün bir ara tavan fiyata kadar çıkıp endeksteki sert düşüşün de etkisine rağmen +%8 kapamayı başardı.:ok:
Altıncılar keyifler nasıl? Amacımız, tasarruflarımız erimesin, reel olarak az-çok artsın. Hayat hisseden ibaret değil yani, yeri gelir ayşe teyzenin kolundaki bilezik borsadan çok kazandırır.
İşin ilginç yanı, dolartl beklentilerimden olumsuz seyrediyor(ekonomi yönetiminin yanlışı çok), ons da beklediğim atağı yaparsa gramda 600 ler seneye görülür. Bu yıl için hedefim 500 dü, ama dolartl sayesinde erkenden ve kolayca görüldü 500 ler.