şirket mevcut durumdaki karını 8-10 kat, cirosunu enaz 5 kat artırabilirse neden olmasın :)
Printable View
Sizce mevcut duruma göre ederi nedir ytdr
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şirketin mevcut finansal değerlerine göre 1,75 fiyatla f/k değeri 5,75 dir.
gents 5-6 senedir düşük fk değerleriyle fiyatlanan bir hisse. ama 7 fk değeri gents için bile mümkün, buda %20 civarı prim demektir., 2,1 tl fiyat eder.
ancak ben yatırım yaptığım şirketlerde fiyat hedefi pek koymam, daha çok bilanço takibi yaparım. hisselerimi azaltma veya çoğaltmaya bilanço dönemlerinde karar veririm. Umarım şirket bizlere karlı iyi bilançolar göndermeye devam eder ve hep birlikte kazanırız :)
hayırlı kazançlar dilerim.
Teşekkür ederim sizede bol kazançlar
Bende şöyle düşünüyorum dogkelebek mobilya
209 milyon sermaye 9 aylık karı 20 milyon fiyatı 3.67 TL
Gentaş sermaye 110 milyon
9 aylık karı 27 milyon fiyat 1.75 artı gentaş karını dağıtan şirket 3.50 olsa fiyatı kimse nasıl oldu diyemez gentasin karı bu borsada geçmiyor galiba 27 milyon TL kazanmış fakat kimse görmüyor dyo 100 milyon sermaye 2 milyon karı var fiyatı 7.50 tl gentaşa gelince 27 milyon kar değil sanki zarar etmiş gibi fiyatlaniyor
Gerel sermaye 50 milyon 9 aylık karı 3 milyon hisse 6.60 kadar gidiyor gentaş da bariz bir kar var fakat öyle yapiyorlarki fili tavuk fiyatına tavuguda fil gösteriyorlar yazık ytdr
Yataş 17-25 aralık sürecinden önce revizyona gitti. Yönetimden tutun satış politikasına, ürün pazarlamasına, yataş markası altında yeni markaya kadar herşeyi revize etti. Hatta adamlar "biz bu saatten sonra yönetemiyor olabiliriz" deyip, şirketi çocuk ve torunlara bırakmadan önce geçiş için ceo ile anlaştılar ve hatta işler yoluna girene kadar sağlam meblağlar teklif ettiler.
Ardından 17-25 aralık süreci patladı buna rağmen hisse sadece %20 kadar değer kaybetti, ki endeks çok daha fazla değer kaybetmişti. O zamanlar elimde 100k lot kadar ortalama 0,92 tl maliyetli yataş hissesi vardı. Aynı dönemde 0.96 tl maliyetle de 100k krdmd vardı. O 25 aralıktan sonra ki türbülansta Marttaki seçimlerde Hükümetin kaybetmesinden tutun da halkbakin batmasına kadar her türlü dedikodu geziyordu.
O süreçte yaşananlar insanda psikoloji bırakmadığı gibi eldeki bulgurdan da olmamak için ben ilk tepkide maliyetimin çok az yukarısında hisselerden çıktım . Sonrasını siz varın görün. Yataştaki beklentim 5-6 tl aralığıydi. Hisse beklentimin 5katına geldi [emoji1]
çok uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın ama kısaca yataştaki vizyon değişimi burdada olacaksa neden olmasın derim ama bu yiyici tayfa ve yatırım zihniyeti önce değişmeli. Vizyon oluşturulmalı vizyon.
Her ZARAR eden şirketi gentaşa KAKALAYİP diğer iştiraklerden gelen karların bu şekilde üzerine konmak için kılıf hazırlayan zihniyetten BİRAN ÖNCE kurtulmasi lazım. Şuan da yabancı ilgisini hafiften çekmiş ama yabancı da çekimser şimdilik.
Bu hissenin anasını ağlatan meşhur o .a dir en az 10 yıldır bilanço dönemi yukardan verip en az yüzde 20 assadan alarak 5 milyon lotu 12 milyon lota kadar çıkardı hissesini şuan yüzde 5 in üstünde değil hissesi yüzde 5 altına düşenler alım satım bildirme zorunluluğu yok kısaca malı kaptırdı bakalım hersene yaptığı gibi düşükden alabilecekmi bana göre baskıyı yapan garantiden bu şahıs gentaşa aşık olmuş gitmesini istemiyor bana yar olmayan kimseye olmasın diyor bu karla malı düşükden yerine koyamaz mecbur ya yukardan alicak yada aşkından vaz geçecek 🙂ytdr