bunlar korkunç tutarlar ancak kimsenin de pek tınladığı yok Hocam..
Bahçeli'nin ani gelişen Apo sevgisi, kuşlar, böcekler... ipler tamamen kuklacının kontrolünde... :)
Printable View
https://www.gazeteekspres.com/baklav...7ye%20yükseldi.
2025 yılı itibarıyla baklavacılar, ürünlerinde %40'a varan oranlarda fiyat artışı gerçekleştirdi.
2025 yılına giriş yaparken Gaziantep'te baklava fiyatlarına önemli bir zam geldi.Kara dilim baklava ise 1100 TL'den 1500 TL'ye çıktı. Benzer şekilde, 1200 TL'den satılan dolama baklava, 1650 TL'ye, özel şöbiyetler de yine aynı oranda artışla 1650 TL'ye yükseldi.
İstanbulda kilosu 2000 TL'yi geçer herhalde!...
TÜİK'e göre:
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %44,38, aylık %1,03
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %28,52 arttı, aylık %0,40
artmış....
Bu arada dün yaşadığım bir olayı nakledeyim.Ourduğum binanın bahçesinde aksa jeneratör var.firmayla bakım sözleşmemiz vardı.Kontrol için 3 ayda bir gelip 5 dakika çalıştırıp bir sorun var mı diye kontrol ediyorlardı.Bu iş için 2 yıl önce 350 TL+KDV alıyorlardı.Geçen yıl büyük bir zam yaptılar 1000 TL+KDV'ye yükselttiler.Dün yeni fiyatı söylediler 4500 TL+KDV.
Yaptıkları bakım işi değil,o iş için ayrı bir teklif alınıyor ve yılda 1 kere bakım yapılıyor, arızalanan ya da kullanım ömrü dolan parçalar da ayrıca ücreti karşılığı değiştiriliyor.
Bu istedikleri para(kdv dahil 5400 TL) sadece jeneratörün kapağını açıp 5 dakika çalıştırıp,normal çalışıyor mu için talep edilen fiyat.
2 yılda gelen zam 12.85 kat ya da %1185.
İnternet fiyatından özel hastane fiyatına,özel okul fiyatından restoran otel fiyatına,sigorta fiyatlarına kadar her yerde benzer fiyatlamalar var.
Enflasyon verinizi sevsinler diyorum.
Bu veriye göre maaşlarına yıllık enflasyon ayarlaması yapılacak ücretliler ve emeklilere üzülüyorum,çok yazık diyorum.