Diyorsun...Bilge insan !...Alıntı:
Çünkü beyin iflas etmiş. Cahillik adama herşeyi yaptırır!
Printable View
Diyorsun...Bilge insan !...Alıntı:
Çünkü beyin iflas etmiş. Cahillik adama herşeyi yaptırır!
Bu coğrafyanın abisi biz olacağız, bunun başka çaresi yok...Bunu 2 sene önce de yazmıştım...Sonra da YPG'li (az kaldı, adı değişecek) Kürt kardeşlerimle beraber İran'a dalacağız...Toz şeker gibi dağıtacağız o fitne yuvasını...Alıntı:
Ortadogu ise Ingiltere ve Fransaya birakiliyor.
Biraz daha anlatsana heyecanlı oluyor...
Bunları sana abd mi yaptıracak acaba? Yoksa sen Ortadoğu eşbaşkanısın da bunu da o planın bir aşaması olarak mı görüyorsun? Ha böyle birşeyin olacağını söylemek için normal olmamak lazım zaten o da ayrı. Adı değişince teröristlikten çıkan terörist yapmışlar. Sonra bu abiler bize pkk, hdp edebiyatı filan yapacak!!! Kafayı yiyeceğim!
Rusya ne yapacak mesela bu sırada? O da adını değiştirecek mi?
Abi ben 3 senedir yazdiklarimi yaziyorum bu forumda, yazdiklarim ciktigi icin insanlar gelip okuyor basligi...
Simdi secim zamani burayi nicin sabote etmeye calisiyorsunuz? Ben oy vermem, kimseye de gidin falan yere oy verin de demem.
Kimseye zihnin kapanmis demem, 3 senedir tonla yazi yazdim bu foruma...
Hangi rakamlar gercek? 1994 krizi, cari acik % 5'e cikinca cikti. 2001 krizinde de ayni sekilde cari acik % 5 olmustu.
Ama Akp doneminde cari acik senelerce % 7-8'lerde seyretti kriz miriz olmadi Cari acigin % 10'un uzerine ciktigi zamanlar var.
Iste pek cok ahmak, o donemlerde yastiginin altinda dolar tuttu, varliginin onemli bolumunu kaybetti. 16 yil boyunca kriz cigirtkanligi yapildi bu ulkede.
Simdi de 4, 80-4, 90 arasindan caktilar tabi dolarlari, çaput yatirimcisi yaptilar.
Odenmeyen kredilerin orani suraya cikarsa kriz olur denir ama gelismis ekonomilerde calismaz diye de eklenir.
Tayyip Agam gider Londraya giderin Allahini yapar. Siyasal Islamci tabanda bunun karsiligi, "Allah yardim ediyor", "kutuplar yardim ediyor", "gavslar yardim ediyor" falandir.
Bunlar tabii ki ahmakcadir. Papa'ya "turevler kumardir" aciklamasini yaptiran guc odagi, Tayyip Erdogan'i Londra'da konusturur.
Tekrar Londra'ya gidecek, ayni gideri yapacak, kimsenin kuskusu olmasin. Suanki secim konusmalarinin tamaminda ayni soyleme devam ediyor, hicbir u donusu yok.
Ekonominin okullari vardir. Avusturya ekolu, misesyen ekonomi ciddiye alinabilir. Bunda ne kadar ekmek, o kadar koftedir.
Ureten ekonominin 100 kati buyuklugunde bir finansal sistem olmaz. Finansal sistemin reel ekonomiyi sirtinda tasimasi gerekir.
Londra menseli kuresel ekonomik sistem ve bunun ahmak teorisinde, reel sektor adeta fil buyuklugune ulasmis finansal sistemi sirtinda tasimaktadir.
Bu finansal sistem; eşşek gibi eşşek buyuklugune kuculecek...
Eşşek gibi küçülecek...
Ben 3 yildir bu foruma ve onceki foruma uzun yazilar yazdim ve kaynaklari da koydum.
Secim oncesi sulandirma amacli yazilara artik cevap vermem...Buraya gelip yazmaniza da gerek yok. Forumun % 90'indan fazlasinin gorusu ayni kardeş, % 90 dan fazla başlik da ayni...Gidip oralarda yazisin abi...
Basligi sulandirmayin...Benim yazilarimla secimin sonucu falan degismez, zati oy da vermiyon.
Ayrica yazmami istemiyorsaniz da secimin sonuna kadar yazmayiveririm, sorun deel.
Mesajların iyiden iyiye trolleşmeye başladığı başlıkta bu tür yazılarla karşılaşmak sevindirici.
Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ekonomik krizleri bir nedeninin de Kürt meselesindeki "çözümsüzlük süreci" olduğu göz ardı ediliyor. 1991'de Demirel "Kürt realitesini kabul ediyoruz" dedi ama askerler direnince yan çizdi ve topyekün savaş başladı. Sonuç 1994 krizi..
90'ların 2. yarısı yine topyekün savaşla geçti, sonuç 2001 krizi.
2015'te Ankara Garı patlamasıyla tekrar topyekün savaş düğmesine basıldı ve 3 yıl sonra ekonomik krizle başbaşayız.
Not: Ben de Kürt değilim. :)
(Doğruları söylemek için bir etnik gruba mensup olmak gerekmiyor. Bunun için ihtiyaç duyacağınız iki şey vicdan ve akıldır yalnızca)
Abi benim derdim işin görmezden gelinen kısmıyla.
Bir bakın 2018'de ithalatın artış hızıyla ihracatın artış hızına. Makas gittikçe açılıyor.
Bu makası açan ana etmenlerden biride betona yapılan yatırım sebebiyle ithal edilen hammadde, makine, teçhizat vs. bunlar gerçek rakamlar abi kul yapısı olan ekonomi bize veriyor bu rakamları. Üretemediğin için oluyor bunlar. 16 yıldır üretemedin. Gittikçe daha fazla ithal ediyorsun. Bu durdurulmazsa batarsın abi. Bunu ben demiyorum. Ekonomi diyor. Sonra sen çıkıp betonla çözeceğiz ayakta kalacağız dedin mi olmaz abi.
Abd faiz arttırdığı sürece bizim gibi ülkelerde doların artışı engellenemez. Engelleyebilmenin yolu üreten ülke olmakdır. Enerji bağımlısı olmamaktır. Enerjin yok Allah böyle uygun görmüş ama tarım vermiş abi onu da sen bitirdin... Onu da ihraç edemiyorsun artık. Var olanları da sattın.
O yüzden gider yapamazsın abi. Posta koyamazsın. Kandırmayın milleti.
Gerçekten vatanını seven insan vatanına bu kadar zulmedemezdi. Kusura bakmayın.
Amacım bu başlıkta huzursuzluk yaratmak değil. Hakaret etme, gönül kırma gibi bir niyetim de yok. Ben de sizler gibi durum tespitimi yapıp fikirlerimi paylaşıyorum. Kimseye yazma diyecek bir statüm de yok. Buyrun analizlerinize devam edin abi ben okuyorum. Bazen gülüyorum, bazen ağlıyorum.
iran cumhurbaşkanı,ülkenin önde gelen sanatçılarını
ramazan ayı dolayısıyla, iftar yemeğinde ağırlamak istedi
ancak sanatçılar,
halkımız yokluk içindeyken bu daveti kabul edemeyiz
diyerek reddetti
anlatmaya gerek yok
bizimkinleri görüyorsunuz değil mi
aywaa'ya nedir bu taarruz?
ayıp deel mi ?
bu topik politikacı topiği deel, paramızı nasıl degerlendirelim? topiği.
aywa abem yanındayım.
yalnız ben oy virecem.
* *
proton abi çoktandır yazmıyon.
yoksam dolar borçların mı vardı ?
kaybolma bak aywa abem dolar çöp olucek deyo.
senin bor
ćlar da sıfırlanır.korkma.