Benim anladığım kadarıyla bahsedilen tipler hastanelerde doktorlara saldıran tiplerin yatırım ortamındaki versiyonları. Bunlara nazik bir şekilde durumu açıklayarak onlardan olgun ve anlayışlı bir tepki geleceğini zannetmiyorum...
Printable View
Bırak dandik özel bankaların fonlarına kalmayı, sırf bu saçmasapan baskı yüzünden hsyf çıkarmayan, tefaşa girip yatırımcıyla ugrasmak istemeyen ama kendi özel portföylerinde inanılmaz iyi performans gösteren portföy firmaları biliyorum. Aman boşver bulaşmayalım bunlara diyen. En az 10 tane daha olacakken olamıyor bu toksik kitle yüzünden.
ünlü joğ'nun delişmen fönlarının güncellenecek olan son vaziyeti şahikası neticesindeki gelecekteki yeni risk seviyeleri ( eski risk seviyeleri parantez*** içinde )
*** ( )
süha delişmen fon 1 - 2 ( 5 -7 )
suşi delişmen fon 3 - 4 ( 4 -5 )
sübye delişmen fon 4- 5 ( 3 -4 )
sübye mürekkep balığı değil , kavun çekirdeğinden yapılan sübye tatlısı anlamında yazılmıştır ... bana sorsan ben peşmelba tatlısı hastasıyım...
eğer gelecek beni yanıltmayacak ise , ünlü joğdaki yurt paydaşları , fonlarının içeriğine yurtdışı işlemleri de eklemesi olası gibi margarinledim olayı ...
Bu düşük zekalılar yüzünden olacak olanı söyleyim. Yıllardır değişmez, forekste de aynı şey oldu, viopta da, hisselerde de. Tek fiyat brüt takas, işlem yapılacak hisse kalmadı. Foreks sınırlandırıldı, kaldıraç kuşa döndü, ppflere bir düzenleme yaptı , mevduat üstü getiren fonlar 5 puan altında kalmaya başladı vs. vs.
Devlet düzenleme yapacak, her zaman her şey de istisnasız olduğu gibi kazanan adamın aleyhine olacak. Yüzde bir milyon eminim fonları da leş hale getirecekler. Çünkü her düzenleme geriye adımdır ömrümde tek bir istisnasını görmedim.
7-8 yıldır fon yatırımı yapıyorum. Her düzenlemeden sonra ortalama getirilerim biraz daha düştü.
Atıyorum, endeksi yılda en fazla 5 aşagı 5 yukarı gecebilirsin. hisseyi hep %100 yapacaksın falan diye. Her sektörden en az 1 hisse alacaksın diye saçmasapan yeni kurallar getirecek. Olan hepimize olacak. 6 yaşında çocuk gibi, 50 defa okutup onaylatıyor bak bunlar riskli, bak bunlar da para kaybedebilirsin kafan aldı mı diye, yine anlamıyor, yine anlamıyor.
Bu duruma gerçekten çok üzüldüm. Hakaret eden seviyesizlere söyleyecek söz çok ama "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" misali karınca ve Hz. İbrahim hikayesinde nemrutun ateşine bir damla su taşıyan karınca misali tarafımı belli etmek için sn. fon yöneticisine hitaben bir mail atıyorum ve desteğimi bildiriyorum. Bu kişiler bizim için çok değerli ve gerekirse pamuklara sarıp bu çirkinliklerden korumalıyız. En azından şahsi görüşüm budur.
Saygılarımla,
Lagarde senin ağzın neler der :) moralleri yine bozdu bu realist Avrupalılar.
Tkf borsa ucarken getirmiyor.duserkende kepceyle goturur.elimizde patladi yani :)