Originally Posted by
balplus
Ben bu kararı olumlu bulmuyorum. Açıkçası bu şirkette hissem yok. Şirketin aile şirketi olmasına rağmen halka arz edildiği günden beri takip ediyorum. Enerjiler açısından bana en güven veren eğer bu sektöre girecek olsam alacağım hisse bu hisseydi. Güven vermeme sebeplerini anlatayım.
1)Bu satış vermeden evvel patron bir televizyon kanalına çıktı. Yaptığı açıklamada Romanya fabrikası için gerekli finansmanı Romanya bankalarının sağlayacağını söyledi. Fakat daha sonraki yapılan kap açıklamasında oradaki fabrikanın da finansman desteği haberi var.
2)Ceo yine televizyona çıkmadan evvel yaptığı açıklamada yavaş yavaş büyüyeceklerini temkinli hareket edeceklerini sağlam adımlarla büyüyeceklerini bu yüzden hızlı büyümeye karşı olduklarını söyledi. Fakat bu yapılan satış olayı hızlı büyümeye işaret ediyor. Dediği ile çelişmiş oldu.
3) Hisse satmama taahhüdü biter bitmez hisse satışı geldi.
4)Hisse satışı gelmeden evvel full kapasite çalışıyoruz çinli ortaklarımız olabilir oraya seyahatimiz olacak, finansman ihtiyacımız yok kredibilitemiz var dedi. Açıkçası ben bu demeçten sonra yüklü miktarda girmeyi düşündüm. İyi ki girmemişim.
5) Kredi çekmesin bunu yapsın diyorsunuz da kapta da geçiyor şirkete kredi şeklinde borç olarak vereceğini söylüyor. Siz bütün bu hareketler ışığında verdiği borcun faizsiz mi olacağını sanıyorsunuz?
Bütün bu bilgiler ışığında şirketin bir aile şirketi olduğunu ve yönetimin neredeyse tamamının aynı aileden oluştuğunu unutmayalım. Ayrıca bir yıldır seans içinde kap atmayan şirket nedense şimdi kap atar oldu. Ayrıca şirketteki yöneticilerden birisi borsadan anlayan ciddi bir ekonomi bilgisine sahip biri diye hatırlıyorum.
Ayrıca bu kap gelmeden birkaç gün evvel sosyal medyada şirketin hisse satışının olumlu olacağını pompaladı. Resmen insider olayı gibi geldi.
Şirketin temettü taahhüdü var. O da dolduğunda daha çok hisse satacağını ve temettüyü keseceğini tahmin ediyorum.
Bütün bu anlattıklarım doğrultusunda ben bu durumu olumsuz görüyorum. Olumlu gördüğüm tek konu hissenin çarpanlarının normal hale gelmesi durumudur. Daha patron öyle çok hisse satmadı. Bu yüzden orta vadede doğru hamlelerle gider. Fakat benim güvenim kalmadı. Bu saatten sonra da bu hisseye girmeyi düşünmüyorum.
Bütün bu söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir. Herhangi bir ekonomi bilgim yok. Bu yüzden beni bilgili biri zannedip de güvenip dediklerime göre hareket etmeyin.