Sen yaz reis ben okurum. Kimse okumazsa:)
Printable View
Burak aslan ve tunç Şatıroğlu nu izledim bu ikisi de düşecek diyor. Hatta Burak aslan daha kan akmadı yani düşüş daha başlamadı diyor. Üstüne patronlar satıyor Bozkurtun 3-5 binini mi göreceğiz
Puahhaahaaa
Ne ücbeşbini dayu, hedef feyza
Şurada uzun uzun safahatını paylaşmıştım, ana projeksiyon değişmedi, 1 yıllık vadede 2350-2500 hatta 2850 ler söz konusu olacak görünüyor ons altında çok büyük ihtimalle, yine DXY de epey düşecek görünüyor.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...38#post6575338
Ancak Gazze'deki savaş nedeniyle altın diğer tahvil, enflasyona endeksli tahvil, DXY ve borsalar denkleminde ters ayrıştı, farklı bir hareket geliştirdi, dolayısıyla şu an nasıl düzelttiği muamma, yarın ateşkes ilan edilirse olaylar UA aktörlerin harekete geçmesiyle duruverirse misal, büyük bir koşan flata dönüp sert sarkabilir. (sağdaki yapı)
Bu haliyle, 1-2, 1-2, 1-2 yapmış da olabilir. Veya gösterdiğim gibi (ana etiketler) düzeltiyor da olabilir. Uzun vadede yukarı ama kısa vadede nasıl düzelttiği belirsiz veya ters hareketler potansiyeli nedeniyle tehlikeli diyelim.
FED'e bağlı olacaklar, pandemi döneminde likiditeyi hapsetmek ve tahvillere talebi nispeten yüksek faiz vererek engellemek maksadıyla yarattığı bir ters repo havuzu var, orası tükenmek üzere, bunun bütçe açığı kaynaklı yeni tahvil arzlarıyla birleşince, tekrar tahvil faizlerini yukarıya tetikleyeceği konuşuluyor. JonDowes üstada sordum bunu, FED'in izleyecek hali yok başka bir tedbir alır operasyonel şeyler bunlar fazla da anlam yüklememek lazım dedi.
Hülasa, ana denklemim şöyleydi, tahvillere talep gelecek, bu da likiditeyi bollaştırıp DXY düşecek, altın çıkacak şeklinde idi. Ama ABD borsaları inatçı çıktı, tahvil arzını da kısıtladılar tedbiren daha da artmasın diye, şu an kısa bir düzeltme sonrası SP500 4950 lere expanding flata kalkacak görünüyor. Olursa, ABD tahvilleri 3,6 lara kadar süzülebilir, sonra SP500 sert düşerken de olası ED 2 ye, altın tam o dönemde mantıken rallisini yapmalı. Değişken yani durumlar, ama DXY uzun vadede aşağıya altın yukarıya olmalı çok yüksek ihtimalle, nasılı şimdilik birçok şeye bağlı, özellikle Hamas saldırısı koroleasyonları tepetaklak etti.
https://i.hizliresim.com/fyxm6ib.PNG
benim altınlara ne oldu ışıl ışıl parlıyor...
Fxlb
%+2.5 yaptı...
Sabah açılış belli oldu
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.