adam o kadar uçmuş ki yazmadığım şeyi yazdın diyor, öte yandan forumda yazdıkları ile piyasayı etkileyebileceğini sanıyor. karikatür gibi.
Printable View
adam o kadar uçmuş ki yazmadığım şeyi yazdın diyor, öte yandan forumda yazdıkları ile piyasayı etkileyebileceğini sanıyor. karikatür gibi.
Bana gönderdiğin mesajı bütçeni blurlayıp aynen kopyalayıp buraya yapıştırıyorum.
"Merhaba,
Kusadasi bolgesinde, mustakil ya da site icinde villa/yazlik nokta atisi tavsiye verebilir misiniz?
Ciddi soruyorum.
4+1, butce max XXXXX milyon"
Bu mesajından Hemen bir kaç gün sonra ise genele "konut fiyatları düşecek... yaprak kımıldamıyor yeaaa.." minvalinde yazılar yazdın ve yazıyorsun..
Tabi canım sen satılık ev aramıyorsun, öyle bir niyetin hiç yok... Yersen...
Komik bile değilsin... Hadi başka kapıya...
Dua et twitterdaki höstadların gibi direk engeli koymuyorum sana...
-----
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
anlayisin o kadar kit ki yine anlamayip bu sefer pmi kopyalamis buraya. Ee ne gecti eline?
Senin kac kurusluk itibarin var ki suikast yapalim :) Allah akil fikir versin
aynen öyle Türkiye vergisiz işler cennetidir. Bırakın ustayı dr, dişhekimi bile vergi vermiyor. Her zaman bir yolu bulunur. Bunun tek çözümü devletin parası olana nereden bulduğunu sorması olur ama bunu da başta siyasiler istemeyeceği için siyaset ile halk arasında yazılı olmayan bir sözleşme şeklinde bu işler sürüp gidiyor.
Vergi verilse ne olacak? Verilen vergi kadar fiyatın üzerine zam yapılır.
Benim gititğim diş hekimi peşin peşin söylüyor. Karttan bu kadar, nakit şu kadar diye. İsteyen farkı verip karttan ödüyor peki kaç kişinin işine geliyor karttan ödemek?
Size seçenek verildiğinde hangisini seçiyorsunuz mesela? :kahkah:
Devlet böyle durumlarda kendi kar payından feragat ediyor mu? Güzellik yapıyor mu da esnaf/zanaatkar yapsın? Şirketler de aynı.
Devlet vergi mi koydu, hay hay, yedir vergiyi son kullanıcıya olsun bitsin :kahkah:
Meslek sahibi herkesin kafasında belli bir hedef gelir seviyesi, yaşam standardı vs var. Siz buna kısaca "doymak" da diyebilirsiniz. İster vergi versin, ister vermesin o "doyuma" ulaşıncaya kadar elinden geleni ardına koymaz ticaret erbabı.
Doyuma ulaşamayanlar da naylon fatura hayali ihracat falan kopup gidiyorlar zaten onlar farklı bir kafadalar :kahkah:
Diğer örnek de emlak piyasasından verilebilir. Dövlet ucuz kredi verdiğinde niye ev sahipleri zam yapıyor mala? Verseler ya aynı fiyattan? :kahkah:
Djoz at kafası aklınca benimle muhatap olmaya çalışmış
Yawrucum geçmişte bir kaç yazımdan cımbızlama yaparak yazdığım şeylerden kendine pay çıkarmayı bırak.
O yazılardan sonra ki yazılarımda ne varsa Ege'de var bölümüne gel
Yaklaşık 4 5 sene önce.. Ege'de ozelikle aydın ve Muğla civarında. Gidin ne kadar denize yakın veya deniz kenarındaki koy ve koya yakın yerlerden arsa ve tarla kapın diye yalvardik burada.
Bu birrrrr
Daha geçen senelerde bursa Görükle civarından. Marmaris'te villa ve kooop arsası ile birlikteydi sattım fiyatında yazdım. Bu para ve ekle Görükle civarından önce 10 ve 12 civarında.. devamında ise 22 adet daire alacağımı ve sonrasında alım ve toplama işleminin tamamlandigini yine yazdım..
Bu da ikiii
Adamsan ama adamsan yani
O yazılarıda cikariver.. at kafası 😂
Seni burada İstanbul depremi gündeminde rezil ettim diye tansiyonun fırladı
Beni boşver kendi kulvarlarinla muhatap ol. Mesela kahvehanedeki moruklamis kankalarinla
Para babaları ev sahiplerine bak... yiyin birbirinizi...
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://twitter.com/darkwebhaber/sta...jVyDeLD1bqGYBA
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
durum ne
konutta ki kazanç başka konuta göre + enflasyon düştükten sonraki net kazançla ilgilidir.
arsa arsa tarla diye boşa demedik.
şimdi denize yakın bir egedeki arsa istanbuldaki bir daire fiyatını katladı geçti :))
öğreneceksiniz bunları
hayat size öğretir..
zaman zaman yazıyorum buraya tekrar tekrar hemde.
bokun bile fiyatı aynı oranda değerleniyorsa
konutta şu kadar kazandım bukadar kazandım demenin manası yoktur.
seve seve kabulleceksin bunu. hemde seve seve :)
ozamanlar egeden nereler avantajlı olur diye bir sürü dm gelmişti paylaşmıştım.
şimdi evini satsan alamazsın.
:drunk::drunk:
Kazan ölecek ölecek dedi, kazan ölmeyince iyice dellendi. :kahkah:
Alt tarafı bir iddian tutmadı diye bana yıllarca düşman olman ve bu kadar ispat çabasına girmen çok çocukça.
22 dairesi olan yetişkin bir adam gibi davran bence.
Yaptığın kar hayırlı olsun. Kimsenin gözü yok. Hiç birimiz bundan rahatsız değiliz.
Sen niye istanbuldaki evler çöp olmadı diye rahatsızsın ona da anlam veremiyoruz emin ol.
Covid zamanı birçok kişi istanbuldaki evler çöp olacak zannetti ama sonra hepsi bunun gerçekleşmeyeceğini anladı.
Bir tek sen "kazan ha ölecek, ha öldü, ha ölüyor" diye takıldın kaldın bozuk plak gibi.
Forumda kavga çıktıysa fiyatlar düşecek demektir.
Yoksa bu laf Viop başlığı için mi geçerliydi?
Karıştırdım galiba.
[emoji3]
adam süzme
kardeşim belki 100 kere yazdım
istanbulda yaşamıyorum
istanbulu hiç sevmiyorum
istanbulda daireler % 50 düşsse .. yine almam
istanbulda değil evim çöpüm bile yok
istanbuldan banane yaaw :he:
hadi ben akşama kadar bira içiyorum .. bu adam ne içiyor ne çekiyor cidden anlamadım
git bi doktora kafayı önce bi göster.. allahın telsizi :he:
Ben de onu diyorum şakir.
İstanbul'da yaşamıyorsun, istanbulda alacağın yok satacağın yok.
İstanbul batacak bitecek çöp olacak diye kendini yırtmandaki amaç ne?
Hayır dediğin doğru çıksa eyvallah diyecem.
Doğru da çıkmıyor ki. İstanbul hakkında boş boş üfürüyorsun yıllardır.
Yediklerin gaz mı yaptı ne?
bu topiğin genel olarak şöyle bi sıkıntı var..
1 dairesi olan genelikle o da oturduğu dairedir..
buraya gelip imf dünya fonu yönetiyor gibi yazıyor olması
meze hazır saatgeldi
bundan sonra okurum :he:
ne oldu yaw...
saat kaç oldu tık yok ? :he:
yokmu 4 kolon ve 150 tuğlasını saat başı övenler nereye gitti.
çalı dibinde mi
O değil de gyo hissesi aldık,gyo lar da çok büyük iskontolu kağıtlar var,bu kediyse ciğer nerde ciğerse kedi nerde denecek hisseler var bu anomali düzelir umuduyla aldık,hayırlısı artık,borsadır adamı rezil de eder vezir de,spot piyasaya gelince sistem kitli gibime geliyor ,bakalım artık neler olacak izlemedeyiz.
Gyo ların tüm var oluş amacı ky ye mal taşıtmak olduğu genelde iskontolu olurlar. :kahkah: Yüklü mala giren ky bunu fark ettiğinde çoktan iş işten geçmiştir artık
Ytd
Geçen yıl klgyo bedelli yaptığında 0.9 larda baya yüklü aldım 3 küsurlarda sattım.9 ay için fena kar değildi.Arada başka kağıtlarda trade ettim baktım 3.08 gene daldım,baya da aldım,on günde 3.16 oldu ,gelecek hafta bilançosu var,gidişatı buraya yazarım,benim gyo hikayem sıkıntılı değil,baya baya para kazandım,şimdi laf etsem nankörlük olur,20 yıldır borsadayım,neyin ne olduğunu az bişi bilirim sn patrick,gene de uyarın için sağolasın.
Reis ve Külliyeyi Üzen gelişme
https://m.bianet.org/system/uploads/...riginal/mr.jpg
Yerel seçim startı veren Erdoğan parti teşkilatlarına ilk hedef İstanbul pozu ile seslenmişti.
İstanbul için su krizi uyarısı: İki ay anca yeter turuncu alarm verilmesi gerekiyor
https://img.piri.net/piri/upload/3/2...cylbsdtfm.jpeg
Artan sıcaklık karşısında yağışın olmaması barajlardaki suyu bitme noktasına getirirken uzmanlardan ise kritik bir uyarı geldi. İstanbulun 68 günlük suyu olduğu ve bir su krizine doğru hızla gidildiğine işaret eden Prof. Dr. Orhan Şen, turuncu alarm verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
https://www.yenisafak.com/gundem/ist...ekiyor-4549802
bu aralar seçilmiş İstanbol şehr-i Emini belediye binasına girip/çıkmadığı bilinmiyormuş...
Türk sıradan vatandaşları üzen -kahreden gelişme
Oteller boş kaldı: 5 turistten biri evde...
https://cdn.odatv4.com/images/2023_0...5f99a1d14f.jpg
Turistler günübirlik kiralık evlere yönelince oteller dolmadı. Antalya'da her 5 turistten biri günlük kiralık evlerde konaklıyor. İstanbul'da da durum çok farklı değil.
https://www.odatv4.com/guncel/otelle...evde--86573300
ne yani birazda vatandaş kazansız...
Rab bana hep bana ...
nerede var böyle cennet...
Ticaret Bakanlığı: Yüksek kâr alışkanlıklarını terk etmeye direnenlere rağmen fiyatlar 3 haftadır artış göstermemekte, süreç şu anda planladığımız şekilde ilerlemekte ve yer yer fiyatlarda düşüşler de gözlemlenmektedir
02.08.2023 10:41:22 Ticaret Bakanlığı: Yüksek kâr alışkanlıklarını terk etmeye direnenlere rağmen fiyatlar 3 haftadır artış göstermemekte, süreç şu anda planladığımız şekilde ilerlemekte ve yer yer fiyatlarda düşüşler de gözlemlenmektedir
02.08.2023 10:41:08 Ticaret Bakanlığı: İyi niyetli ve ticaret etiğine uygun hareket etmeyen oto satıcılarının piyasayı manipüle etmesi ve sayılarının da bir hayli fazla olması sebebiyle fiyat normalleşmeleri bir süreç içinde gerçekleşmektedir
02.08.2023 10:40:55 Ticaret Bakanlığı: Öte yandan bu düzenlemelerimiz galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununu da ortadan kaldırmıştır
02.08.2023 10:40:50 Ticaret Bakanlığı: Bu düzelme ve yatay seyir sürecinin fiyatlar düşene kadar bir süre daha böyle devam edeceği umulmaktadır
02.08.2023 10:40:30 Ticaret Bakanlığı: Vatandaşlarımızda fiyatların düşüşe geçeceği beklentisi ağırlık kazandığından, bu aşamada ikinci el araç alım satımında yavaşlama olduğu görülmüştür
02.08.2023 10:40:12 Ticaret Bakanlığı: Araç alım satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasıyla birlikte, kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlanmıştır
İkinci el otomobil fiyatları konut fiyatları gibi düşmeye başladı.
( Türkiyes Economy Channel )
Yukarıdaki arkadaşa sorsanız muhalif gibi görünür.
Ama paylaştığı haber kaynağı Twitter da bir aktrol hesabı (Türkiye's Economy Channel)
Öyle bir haber kanalı, televizyon falan yok, öyleymiş gibi algı yapan bir aktrol twitter hesabı yani.
Bildiğiniz twitterda aktrollük yapan ve 2 yıldır konut fiyatları düşecek diye algı kasan bir hesap Türkiye's Economy Channel (nasıl hesap adı ama pek janjanlı ) Bunun gibi onlarca hesap var balina avcısı vb... hepsini engelledim görmüyorum bu aktrol hesaplarını.
Komik olan konut fiyatlarını düşürme hayali olunca muhaliflerin de aktrollerin suyundan gitmesi... Aferin kaptırın bunlara mallarınızı...
He canım konut fiyatları düşmüş müş, hatta yetmemiş araba fiyatları da düşüyormuş.. YERSEN andersen...
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Babama 50-60 yıl önce yahudi komşusu "Nüfus devamlı artıyor, araziler ise aynı. Ondan arazi ev fiyatları asla düşmez" demiş. Babamda onu hep söyler.
Ben 30 sene beyaz yaka olarak çalıştım. Yakın çalışma arkadaşlarımın tamamının durumu iyi. Sebebi ise aldıkları maaşlar değil o maaşlarla aldıkları evlerin prim yapmasından. Ben aldığım evi satmadan yeni ev alamadığımdan , onlarla aramda ciddi fark oluştu.
2000lerden sonra ev almayıp parayı vadeli, dolar vb yatırımlarda biriktirenler ev alanlara göre ciddi kayıp yaşadı.
Ancak maaşla ev alabilmemizdeki en büyük sebep düşük konut kredileri idi. 2000lerden önce kredi ile ev alan kimseyi duymamıştım. Genelde müteahhiden senetle ev alınıyordu.
Şu anda herkesin alın gücünün düştüğünü kesin. Bu fiyatlardan maaşla çalışan kesimin ev alabileceğini sanmıyorum. Alsa bile oturacağı evi alır, başka ev alamaz. Yada oturduğu evi satıp üzerine koyup başka eve geçer. Ama yüksek enflasyon ortamında bu bile riskli.
Her yatırım aracında olduğu gibi evlerde zamanlama önemli bence. En azından bir süre ev fiyatların eskiden olduğu gibi dolar bazında uçup kaçacağını sanmıyorum. istanbulda 2014de aldığım 1+1 ev 1.5 sene kadar önce 200 bin dolara yaklaşınca şaşırmıştım. Satıp ne alabilirim derken ben satana kadar seçimden önce 140 bin dolarlara kadar düştü. Aynı sitedeki satılık ilanları şu anda 130 bin doların altında. Bu günden sonra çok düşeş beleş olmadıkça ev almayı düşünmüyorum. Kiracı ile uğraşma , vergi vs. ayrıca deprem riski yüzünden kira geliri amaçlı ev almak bana uygun değil.
Pandemi sonrası artan yazlık fiyatları şu anda da yüksek. Ama satılıyor mu bilemiyorum. İstanbuldan ev satıp yazlık almak imkansız gibi. Ayrıca bana göre kriz zamanında ilk yazlıklar elden çıkarılır gibi geliyor. Burada genelde emekli yaşlı kesimin yazlığı var. Yazlık devamlı masraf çıkartan bir yatırım. Kirayada vermezseniz hiç bir getirisi yok. Durumu iyi esnaf ve gurbetçiler dışında pek hareket olduğunu sanmıyorum.
Paranın sınırsız basıldığı, nüfusun sınırsız arttığı ortamda uzun vadede hiçbir şeyin fiyatı düşmez. Burada milletin derdi önümüzdeki 3-5 senede ne olacağı.
Şu reklam her şeyi anlatıyor zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=k1o7EJdtyoo
Reklamda takla atan adamda; Baba parası yiyen, sabah akşam elinde ekmek arası nutellayla gezen. Malını anında kaptıracak bir tip yok mu?
Karşısındaki düzgün giyimli bey de pek akıllı birine benziyor.
"Sen yeter ki malını bana ver bende kağıt paralardan bir sürü var diyor"
Reklam araba için çevrilmiş olsa da bunun aynısını konut için düşünün... Baba parası yiyip mallarını kaptıran o kadar çok kişi var ki...
Mallarınızı kaptırmayın. Hele hele karşılıksız matbaada basılan kağıtlara.. asla...
-----
Geçtiğimiz dönem hayallerde yaşanacak bir dönemdi. Ve bu dönem bitti.Sıradan insanın bile biraz cesaretle para kazandığı , kredini kaldıraç olarak kullanıldığı dönem sona erdi.
Bu dönemde iyi yatırım aracı nedir bilemiyorum. İndirime girerse konserve ç salça almayı planlıyorum. Zira amerikada bile enflasyon olduğu için kenardaki para eriyor.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Geçmiş geride kalsa da , oradan çıkarılacak büyük dersler vardı. Virusle beraber insanlar konutlarında sıkıldı toprağa ayak basamadilar. Evler insanlar için hücre gibi olmaya başladı. Ardindan arsa ve villa fiyatları hakli olarak yükseldi. Sonra deprem olunca müstakil evler ve araziler yine pahalandi. Bir anlamda villa fiyatlarindaki artış hızı konutu solladı. Bundan sonra benim anladığım gelecek olan her yeni veya eski olay villa ve arsa fiyatlarini yükselttikçe yükseltecek. Gayrimenkul liderliği onlarda.
SM-N770F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazlık kavramı ile ilgili geçmişte şöyle bir şey paylaşmıştım. Biraz tekrara düşecek ama olsun..
"Yazlık kavramı 90'lardan kalma bir deyim artık o bahsettiğiniz sayfiye yerler kalmadı. Gerçi Silivri, Ayvalık, Karaburun vb yerlere sayfiye yerler diyebiliriz ama Kuşadası, Bodrum, Marmaris artık yaz kış yaşanan ve geleceğin İzmir'ine doğru evrilimekte olan olan metropol yerler.
Sayfiye yerlerden ev almam özellikle de müstakil ise masrafı çok ama Kuşadası, Marmaris, Bodrum'dan gözüm kapalı alırım. Bu üç şehir dövize endeksli olduğu için kur ataklarında İstanbul'daki konutlar döviz bazlı düşse de bu yerler döviz arttıkça fiyatları da artıyor."
Özetle yazlık kelimesi eski önemini yitirdi sayılır. Misal Antalya'ya artık kim yazlık diyebilir? O misal..."
15 dakikalık şehirler projesi (Bir tane değil ülkede binlerce şehir olacak) hayata geçtiğinde belediye/şehir merkezinden çok uzak yerleşim yerleri eski önemini kaybedebilir.
Bazılarının anlayamadığı konu Yukarıda da belirttiğim yerler olan Bodrum-Kuşadası-Marmaris artık yaz kış yaşanan metropol yerler.
Benim eski Nişantaşı-Cihangir-Moda vb yerlerde yaşayan tüm laik dostlarım özellikle İstanbul'u 2013 Gezi olaylarından itibaren terk etti. Çoğu Bodrum'da, Kuşadası'nda ve Marmaris'te yaz kış yaşıyor. Ben de doğma büyüme İstanbul'lu birisi olarak ben de artık Kuşadasında yaşıyorum.
Sadece pandemi vb olaylar İstanbul'dan göçü zorlamadı. Yani artık İstanbul daha mutaassıp daha tutucu ve daha afgan-suriyeli vb ortadoğu şehrine büründü. Parası olan bahsettiğim şehirlere göçüyor. Özellikle de çocuklarının geleceğini düşününler.
İstanbu'lda yatırımlık evim olsa asla o evi satmam ama bana milyon dolar verseniz asla İstanbul'un bu son dönüşen halinde yaşamam.
Geçmişte Krizlerde ilk satılanları da listelemiştim. Önce Araba satılır, sonra sırasıyla tarla, Dükkan, en son konut geliyor. Yazlığı olanlar zaten varlıklı zengin kesim ve krizlerde zengin daha zengin oluyor onu da hatırlatırım... Kriz olacak malları ucuza kapacağım sevdaları genellikle hüsranla sonuçlanıyor... Çünkü bizim millet dara da düşse malını satmaz.
-------
Dünyanın en değerli mülküne çöküyorlar
https://www.facebook.com/watch/?v=648912990280814