2010 fk 40
2011 fk 16
2012 fk 23
2013 fk 22
2014 fk 34
2015 fk 32
2016 fk 103
2017 fk 32
2018 fk 9
2019 fk 12
Yıllık bakılmış bu Rakamlarda küsuratları yuvarladım görüleceği gibi 16-36 arası ağırlıklı dolaştığı bölge...
2018 kur krizi ile ekstrem bozulma yaşamış bunun dışında standartın altındayız bu veriler matematik patron bedelsiz falan hepsi içinde yani..
Şimdi 2018 de 113 milyon net kar krizde gümbürtüye gitmiş 2019 da 81 milyon kar var peki neden kar düşmüş fiyatlar düştüğü için denmiş o halde burası çok önemli çünkü dün paylaştığım bilgide adam 2 defa zam yapıldı demişti talep var bizde üstüne koyuyoruz nasıl düşerken fiyatı düşürdüysek bu şirketin en doğal hakkı o halde kar artışını beklemek en akılcı davranış ciro zaten malum artıyor Pandemi ile birlikte eee fiyat da artıyorsa daha ne olsun......
ikinci çeyrek işte bu yüzden benim için önemli bu teorim tamamen araştırma ve rakamlara dayalı yanılırsam satarım inatlaşmam...
Diğer unsur esg.. her geçen gün dillenmeye başladı Amazon 2 milyar dolar ayırdı bugün ki haberde biz ise hurda hammadde ile ağaçların kesilmesini önleyerek en önlerde ki saftayız ..
belki en düşük karbon izi ile çalışan fabrikayız ab ve Çin ortalamalarının çok altında..
Diğer husus ab de 2021 plastik ambalaj tamamen kalkıyor eee toplam cironun yaklaşık yüzde 20 si ihracat burda bize yarayacaktır tabiki ve yüzde 30 40 lara çıkabilirse ihracat payı....
Şimdi hesaplara dönelim bu yıl 120 milyon net kar üzerinden 25 fk ile 3 milyar tl ile pd ile yüzde 130 potansiyel çıkıyor...
Neden 25 fk yaptım normal gündemde kartn çarpanları buralarda olmuş, 100 fk ları katmıyorum nasıl 8 fk yı katmıyorsam ee gündem bize yarıyor neden normal çarpanlara dönmesin..
Peki 120 milyon kar beklentisi çok mu bence değil son iki yıl ortalaması 105 milyon bu yüzden bence 120 milyon kar beklentisi düşük kalacaktır 150 milyon 25 fk ile %200 potansiyel oluşuyor...
Bu rakamlar çoğunlukla geçmiş verilere ve min düzeyde olumlu gelecek senaryosuna dayanıyor..
İtirazı olan varsa tartışmak ve düzeltmek isterim varsa hatamı daha iyisini birlikte çıkartalım bu projeksiyonun
Redmi Note 8 Pro cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.