Bu dogru. Abim Informatiks mezunu. Bolumunden mezun olanlarin cogu "bit" ile "byte" arasindaki farki bilmiyordu. Sasirmistim.
Printable View
Hadi hatırlayalım
bit en küçük depolama birimi ing şöyle yazmışlar "the smallest unit of storage"
1 bit ampül gibidir. Açık veya kapalı. Saçda ki BİT gibi en küçük..
8 ampül yanyana gelince 1 byte oluyor. BAYAT ekmek gibi.
Örnek : 0 1 0 1 1 0 1 0
8 ampül 256 değişik şekilde yanyana açık veya kapalı durumda olabilir.
Bu 8 ampülü bir tahtaya çaksak o bir tahtaya sen bytesın yani bayatsın diyelim.
1000 tane byte(1000 tane tahta, her bir tahtada 8 ampül) kilo byte olur.
https://cimg4.ibsrv.net/gimg/www.cor...9e4b25672.jpeg
Bu kadin icin aglayani gormedim.
Polisi "bir kadina tecavuz ediliyor sokakta" diye ariyor. Devriye arabasi evinin yanina geldigi zaman konusmak isteyince tek el ates edilerek olduruluyor polis tarafindan. Gecmisinde kriminal hicbirsey yok kadinin.
Ne dukkanlar yagmalandi, ne sokaklar yakildi. Ne haberi oldu ne birseyi.
Kimse duymadi. Niye? Liberal medyanin hikayesine uymuyor, cikar saglayacagi birsey yok.
Tekrar basladilar, secime kadar demokratlar ABD halkini kiskirtip duracaklar. Aynen koronoda oldugu gibi, beyinsizler de satilmis medyanin cigirtkanligini yapacak.
Evet yeni nesil format atmayı bilmiyor. Bunun nedeni biraz pratik eğitim eksikliği, birazda versiyonların karmaşık olması. Çalışması İçin internetten çok şey indirmesi gerekiyor. Bilgisayar asci kodları bit byte delikli kartlarla başladık. Sonra siyah büyük bir disk çıktı, daha küçüğü plastik içinde olan veri saklama alanı bize muhteşem gelirdi. İlk yazılım olarak basic ve cobol öğrendim, $# işaretleri orada hayatınıza girdi, qatropor lotus 1-2-3 den daha gelişmiş bir yazılım şekliydi. Programla akan yazılar yada isim yazmak çok keyifliydi, dos veri tabanı Windows gelene kadar bizim için en kral sistemdi. Dos versiyonunda esp ve erp gelemden önce üretim planlama programı çalıştırdık. Günlerce stok aç, ürün ağacı hazırla. Mrpmax dos versiyonunda kullanılan ilk üretim planlama programı. Kablolu Bağlantılı kullanırdık. 386-486 Pentium bilgisayarları gördük, fan ve ilave soğutucular hayatımızın en önemli konuları oldu. Bunların çoğunu 87-90 arası ticaret lisesinde 93-98 arası iş hayatında gördük. Şimdiki nesil akıllı telefonlarla hazır uygulama kullandığı İçin format atamamaları normal görülmeli.
İhtiyar delikanlılar Çarşı iznine çıktılar galiba.. Ortalık sakın..:-)))
Hahahahaha.
Bu arada pijamasindaki beyaz kadini olduren polisin de suclu oldugunu dusunmuyorum. Talihsizlik oldu.
Adamlar devamli kriminal element ile ugrasiyor, yasam ile olum arasindaki fark bir saniye bazen. Gecenin bir vaktinde birisini gorunce paniklemistir muhtemelen. Bu yuzden kanunlar var, adam oldurmek suc, polis olmasi farketmiyor. Delillere grand juri, sonra da mahkeme bakiyor, gerekli karari veriyor. Neymis ya hayvanlar gibi dukkanlari yagmalamak, sokaklari binalari yakmak.
kız ders yapıyor (Yüksek lisans), hanım dizi seyrediyor, bende o kanape senin bu kanepe benim takla atarken aklıma geldi bir günaydın deyim dedim dostlara...
cümleten günaydın halkım.