DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ 2022 yılını % 13 üretim düşüşü ile kapatacak
VEYSEL YAYAN
Printable View
DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ 2022 yılını % 13 üretim düşüşü ile kapatacak
VEYSEL YAYAN
EYT’de tazminat ve maaş maliyeti belli oldu
Ekonomistler emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin maliyetini hesapladı. EYT kapsamında tek seferlik tazminatların yaklaşık 300 milyar TL, emekli maaşlarının ise yıllık 150 milyar TL olması bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...-oldu-7539207/
Birşey deil RTE'nin anayasa mahkemesinin iptal ettiği ödeneklerine göre,oda 300 milyarcıktı,kayıp 128 milyar dolara göre ise kum tanesi sayılır,ne paralar yedilerki zehir, zıkkım yiyesiceler.
Viking kağıt 27 olmuş:notr:...zamanında 0.60 karş idi 1.20 olunca iyi kar yazdı diye satmıştık:whistling:
SGK: EYT düzenlemesine ilişkin kanun yürürlüğe girmeden aylık bağlama işlemi işlemi yasal olarak mümkün değildir
%66 zam varmıs emekliye:evil:..at bakalım nasıl olsa dilin kemiği yok:evil:
https://www.takvim.com.tr/galeri/eko...-aylik-alanlar
Avrupalı belediye başkanları, İmamoğlu’na destek için İstanbul’a geldi
Avrupalı belediye başkanlarının dün İstanbul'daki temasları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile görüşmeleri gündem oldu. Avrupalı belediye başkanları, 2 yıl 7 ay 15 hapisle cezalandırılan ve hakkında siyasi yasak istenen İmamoğlu’na destek mesajları paylaşırken, Yunan medyası da Atinalı mevkidaşının İmamoğlu'na sarıldığı pozla haberi okurlarına duyurdu.
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...geldi-7539018/
Yapılan haksızlığı dünya insanları görüyorda,yandas yalakası iktidarı neden görmüyor:seyt:,acaba istenmeyenler hangi deliğe kaçacaklar kaybettikleri an,devamlı böyle korku salarak bir yere varılmaz,bunun sonu çok kötü olacağını bilmiyorlarmı ???
Sabredin,Bir kaç yıl daha böyle gidersek, emeklilerin tamamı en düşük emekli maaşı alacak, çalışanların da %90 ı asgari ücretli olacak
Sonra avrupalı emekli dünyayı gezerken bizim emekliler kahveyi bekliyormuş
Ülkenin 4 te 1 i emekli, bu saatten sonra insan gibi emekli maaşı mümkün değil, hangi parti gelirse gelsin hiç farketmez, sürüngen maaşına mecbur
Ben bu spor hisselerinden hiç haz etmiyorum.
İdia oynar gibi.
Gs yendi ya yarın pirim yapar.
Bir GS li taraftar olarak, skora nasıl yansırdı bilmiyorum ama ! o gol niye iptal edildi kesin anlamadım.
Brezilya’nın efsane futbolcusu Pele hayatını kaybetti
Ofsaytmış
Dünyanın en kaliteli ligi bizde olunca böyle kararlar normal...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...09dd746148.jpg
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bankaların karı %417...vatandaş ise içeride açlık sınırı ile boğuşuyor.
EPDK meskenlerde düşük tarifeden elektrik kullanıyormuş:bravo:
Nebati: Gelir vergisi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimini ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya çıkarıyoruz
30.12.2022 10:59:44 Nebati: Gelir vergisi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimini ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya çıkarıyoruz
30.12.2022 10:59:36 Nebati: 2023 yılı ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesini belirledik
Reuters Antalya’da artan kiraları mercek altına aldı: Astronomik seviyelere çıktı
İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında akın akın Antalya'ya yerleşenler ile ilgili kapsamlı bir dosya haber hazırladı. Reuters'a konuşan Rus asıllı bir emlakçı ise fiyatların hızla yükseldiğini söyleyerek, "Türklere hak veriyorum. Ortalama geliri olan bir Türk'ün Konyaaltı'nda, Lara'da kiraya çıkması artık gerçekten mümkün değil"
EVİNİ 3 AYLIĞINA 130 BİN TL’YE KİRALADI
Evini 3 aylığına 130.000 liraya kiraya veren Emirhan, bu bedel karşısında kendisinin de “şaşkın†olduğunu belirtse de, kötüleşen ekonomik ortamda Antalya’daki çok sayıdaki ev sahibi gibi iyi bir gelir fırsatına sahip oldu.
https://www.sozcu.com.tr/2022/emlak/...gn=ilgilihaber
Benim ev Alanyada 60.000 tl cıvarına almıştım geçmiş zamanda,öylece eşyalı boş duruyor,10 senedirde uğramıyorum,3 aylık kira 130.000,bu nasıl iş anlamadım:notr:
iyi seneler
İktidarın EYT konusunda aldığı kararla
Son yıllarda çalışanların emeklileri karşılama oranı artmışken yeni EYT düzenlemesi sonrası bu oran azalacak görünüyor
https://i.hizliresim.com/qlz9zxt.png
1.40 lara gelecek aktüar denge diye bir şey kalmadı
ilk dinamiti demirel attı
Şubat tehlikeli ay dikkatli olun:he:
https://pbs.twimg.com/media/FlKcFWsWYAAQpJs.jpg
:whistling:
İyi yıllar
Temennim 2023 senesi huzurlu,önü açık deisim geçirmis bir yıl olması RTE'siz:)
Hepimize iyi seneler....
iyi yıllar
Sevdiklerinizle beraber nice senelere, yeni yılımızın hepimize huzur, mutluluk veya ne diliyorsanız onu getirmesi dileği ile kutlu olsun.
Merkez Bankası : 2023 yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisinde, bankacılık sisteminin hem varlık hem de yükümlülük tarafında Türk lirasının ağırlığının kalıcı olarak artırılması amacıyla uygulanan politikaların güçlendirilerek kullanılmaya devam edileceği, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyici politikaların sürdürüleceği, kalıcı fiyat istikrarı açısından destekleyici bir unsur olan finansal istikrarının da gözetilmeye devam edileceği ve yabancı para mevduatın azami ölçüde yabancı para kredi fonlaması amacıyla kullanılmasına yönelik politikaların devreye alınacağı kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Bankaların ve diğer mali kuruluşların bilanço içi veya bilanço dışı uygun görülen kalemlerini esas alan zorunlu karşılık ve umumi disponibilite uygulamaları, 1211 sayılı Merkez Bankası Kanunu’nun 4’üncü maddesinde belirtilen Merkez Bankasının temel görevleri arasındadır ve bu çerçevede 2022 yılında başlatılan uygulamalar güncellenen liralaşma stratejisine göre güçlendirilerek devam ettirilmektedir.
Bu kapsamda, menkul kıymet ve zorunlu karşılık uygulamalarında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.
1. Bankaların yanı sıra diğer mali kuruluşlar da menkul kıymet düzenlemesi kapsamına alınmış olup, ilk aşamada faktoring şirketlerine Türk lirası cinsinden faktoring alacaklarına uyguladıkları faiz oranına göre menkul kıymet tesisi yükümlülüğü getirilmiştir.
2. Bankaların kredi faiz oranına ve kredi büyüme oranına göre menkul kıymet tesisi uygulamalarının süresi 29 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
3. Bankaların menkul kıymet tesisine tabi varlık ve yükümlülüklerinin kapsamı genişletilmiştir.
a. Yükümlülükler tarafında yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve reel kesim ile yapılan yabancı para cinsinden repo işlemlerinden sağlanan fonlar,
b. Yabancı para fon sağlayan müşteriler ile finansal türev işlemler yapılarak menkul kıymet tesisine tabi yabancı para yükümlülüklerin bilanço dışına çıkarılması amacıyla yapılan işlemler,
c. Varlıklar tarafında yer alan reel kesimce ihraç edilen ve nitelikleri Bankamızca belirlenen menkul değerler
menkul kıymet tesisine tabi olacaktır.
4. Yabancı para kredilerin yabancı para fonlama kalemlerindeki gerileme gözetilerek dengeli bir şekilde gelişimini destekleyici nitelikte menkul kıymet tesisi uygulaması getirilmiştir.
5. Türk lirası zorunlu karşılıkların altın cinsinden tesis edilmesi imkânları 23 Haziran 2023 tarihinden itibaren sonlandırılmıştır.
Söz konusu düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, detayları uygulama talimatlarıyla bankalar ve faktoring şirketleri ile paylaşılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Çikolata matiz'in antidepreşen şarkısını dinleyince aklıma bizim yarı dahi alinur velidedeoğlu'nun bonibon reklam cıngılının* hit olması geldi. Yani basitlik çoğun pragmatizmi de içinde barındıran bir öge. O basitliğe vesile olanlar, bu süreçte pragmatist eylem içinde olduklarının farkında olmasalar bile. Nedir müzikte pragmatizm ? Kolaya kaçıp, halkın hemen benimseyeceği melodi şarkı sözünü , iyi bir armoni ile pekiştirip piyasaya margarinlemek**
**piyasaya sürmek
* jingle
Yeni yılın sağlık mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle , iyi seneler