-
Her şeyin bir dengesi var.Makas kapanmadığı takdirde eğer banka dışında daha iyi bir değişim oranı yakalar ise fiziki olarak para bankadan dışarı çıkar.
Dışarıda değişimini tamamlar tekrar bankaya girecek ise girer.
Kantarın topuzuda burada kaçar ise dediğim gibi bankalar kaybeder.
En iyi teklifi veren her zaman kazanır.
Biz bunu yazalımda burada bulunsun bakalım bankalar haftaya ne kadar makul davranıp sınırları zorlamayacak.
Cin şişeden çıkar ise bir daha zor girer.
-
İyide karar bankada değilki, tehdit yiyor banka, bunu systemin başındakinin düşünmesi lazım, düşün(e)müyorsa sıkıntı tepededir.
Ha ne zamamki systemin dışarı para sızdırması farkedilir olursa o zmn tedbir alırlar her zamanki gibi geç kalmış olurlar.
Bir karar alırken asla yan etkilerini düşünmüyorlar.
-
Yilin ilk 3 ay ortalama USD kuru 7,40
Son uc ay 11.16 Hadi 5 is gunu var duz 11 olsun.
Dunyada enflasyon var dunyada enflasyon var. Ula daha kotu ya. İster ara mali/ ham madde, ister makina, techizat, arac-gerec, ister tuketim urunu. Bu enflasyonu da ithal ediyorsun. Sene basi 10 dolara ithal ettigin urunu simdi 11 dolara aliyorsan elin enflasyonu da ithal ediyorsun.
Sene basi 74 liraya ithal ettigin urunu orada enflasyon olmasa simdi 110 liraya ithal ediyordun. 1 dolarda onun enflasyonu bindi oldu sana 121 lira.
Yillik personel, amortisman, kira, fatura vb gider farklarini ne yapacagiz?
Oyle kolay kolay dusecek bir reel enflasyon yok. Reel diyorum ama dikkatinizi cekerim.
-
Ha keza iceride maliyetler bu kadar artmis, disari da enflasyon problemi var iken, kuru baskilayamazsin. Buyrun dusurun 9 liraya tutun yaz aylarina 9 lira kur ile girin. Gucun var yok onu tartismiyorum. Buyrun denemesi bedava.
-
Yuzde 55 Ufeyi yemis, hicbirsey yapmasan ic faktorlerle en az 20-30 da 2022 de yiyecek ihracatciya 9-10 lira kur sunacaksin oyle mi:) De haydi buyrun tutun tutabuldiginiz kadar. Denemesi bedava.
Esen kalin
-
Banklarda makas %4.5 hatta %5 e çıkmış durumda
Cuma günü böyleydi :)
Daha 3 vakit önce onbirde 4 değilmiiydi bu :)
Matematik zayıf benim hesap edemem :)
Edebilen etsin çok zor işlem bu :)
sorum şu:
Onbirinde 4 olan şey yüzde 4 olduğunda artışı çok olmuş olmas mı :he:
Devam edeyim :)
Bu ilerde acıtmadan %10 %20 %30 %45 i%50 ye çıksa
Daha sonra son günlere yakın %90 a çıksa
Kim ne diyebilir ?
3 ay sonra alış kurunu o vakit çok rahat 11 açıklar
Burda ne olur?
Gol olur:oleyo:
Böyle birşey yapamaz demeyin :)
Hazine bu seni beni mi düşünecek :)
Çok net ifade edildi sanki bu kısım :)
çıkarken MB alış kurundan sistemden çıkış olacalk dendi gibi :)
Niye satış kuru denme di alış kuru dendi bi düşünün :)
Hiç düşünen oldu mu bunu ?
-
Her neyse yahu. Benim gibi garip gurebaya mi dustu bunlari dusunmek. Ulkeyi yonetenler dusunsun. Gozler ve parmaklar calissin. Ne diyeyim.
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıkladığı dövize endeksli mevduat bazı ekonomistler ve ilahiyatçılar tarafından örtülü faiz olarak değerlendirilmesine rağmen ilahiyatçı Hayrettin Karaman, 'Bazı hocalar, devletin ödemesinin faiz olduğu kanaatindeler. Ben bu kanaatte değilim. Devletin ödemesi faiz değil hibedir yorumunda bulundu.
https://www.karar.com/guncel-haberle...i-faiz-1644766
Hibeymis.
Ne iyi kalpli adamlar bunlar ya.
Gider ayak kasitli asap bozuyor haysiyetsizler.