Ben de arkadaşın sayılırım[emoji1][emoji1][emoji1]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ben de arkadaşın sayılırım[emoji1][emoji1][emoji1]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Babası dolandırıcıymış :)
Dünyanın En Zenginlerinden Biri Olan Rockefeller Hakkında Bilinmeyenler
https://parafesor.net/dunyanin-en-ze...ler-27-01-2022
abd eksiye geldi. Viop akşamcılar da veriyorlar.Viop ta 2215 destek.Biz abd yi takip edeceksek bu yıl borsada işimiz zor.
eninde sonunda israil gazı bizim topraklardan geçmek zorunda kalacak, ondan kaçarı yok, ve doğalgaz önemli- hem şu an para ediyor, hem de gelecekte para edecek çünkü çevreci- climate change paradigmasına dahil.. gazın alıcısı avrupa, gazı satan rusya ve diğerleri, satmaya aday israil daha doğrusu doğu akdeniz gazı .. şimdi rusya ister mi başka satıcıların piyasaya girip fiyat kırmasını, istemez tabii ki, hatta rus dış politikasının temeli bu gaz piyasasını korumaya dayalıdır, suriye meselesinin temelinde katar gazının boru hatlarıyla suriye üzerinden avrupaya gitmesiydi, esat israil/batı planını kabul etmediği için esadın devrilmesi planını devreye soktu, meselenin özü katar hazının güzergahı idi, rusya bu işe müdahale etmek zorundaydı, etti.. libyada da aynı rus.. ama bu gaz işinde rusları dengeleyebilecek tek satıcı israil olabilir.. başka bi satıcı adayını ruslar ezer geçer ama israili değil..
lakin siyonistler içinde bi kanat, tamam bu işi türkiye üstünden yapalım ama hele bi tayyip gitsin, ondan sonra yapalım diyor, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, ilk seçimde oduna karşı kaybedecek, o ortamı olgunlaştırdık, odun olduktan sonra türkiye ile yürürüz sorun yok diyor.. öbür siyonistler - zaman aleyhimize işliyor diye düşünüyor, tehditler büyüyor sistem her an yıkılabilir, bi de reisin seçim kaybetmesini mi bekliycez- kaybedecek mi o da belli değil, bir an evvel reisle anlaşalım ruslarla yürümesin, orta asya çin/uygur meselesini kaşısın, rusyanın karşısına çıksın, irana haşa yüz vermesin falan filan
böyle bi konjonktürde pala ne yapsın, elbette öbür kalabalık nereye yönelse o tersi tarafa yürümek zorunda, ne kadar yönelse o kadar mikro ölçekte karşıya yürüyecek.. sp500 tahtasının devre kestiği son 2 yıl ortamında, bist bi kaç kere devre kesmiş ne ki ? olur o kadar volatilite.. burası viop, burda dünya her gün yeniden kurulur, sabah al 2130, istersen ver şimdi 2260- istersen bekle yarın 2350 vermeyi dene.. naptı, kontrat başına realize 1300 TL, yada yarınki hedef seviyede 2200 TL.. ne kadar teminat koymuştun kontrat başına ? 2300 TL.. yani realize rakam yüzde 60, overnight taşıdığın senaryo yüzde 100 .. coincilere bahsetmeyin bu marjdan
https://www.tradingview.com/x/xbin7Gqv/
Yukarıdaki çalışma kabaca 2021 başından bu yana gelişmekte olan ülkeler endeksi ile bizim endeksimizi karşılaştırıyor. Göstergenin üst kısımdaki mavi tarafa geçmesi gelişmekte olan ülkeler içinde Türk hisselerinin net şekilde olumlu ayrıştığını gösteriyor. Ben mevcut durumda buna inanmakta zorluk çekiyorum. Eylül-Ekim ayında Q3 bilançolar öncesi borsaya çok olumlu bakarken son 3 ayda yaşananlar ne yazık ki bende pek umut bırakmadı. Yine de piyasada duygu değil para konuşur desek bile, bilançolara baktığımda Q4 bilançolarının pek iyi gelmesini beklemiyorum. Bir çok firma işi bıraktı, teklif bile vermedi, mal satmayı kestiği oldu bazı günler. Bilançoların Q3'e göre iyi gelme ihtimalini düşük buluyorum. İhracatçılar desen onlar bile etkilendi ama zaten Eylül-Ekim'e göre ucuz ihracatçı da pek yok. Avrupa, ABD piyasaları da 2022'de talep olarak çok süper olmayacak bu nedenle orada da riskler var. Ayrıca mevcut siyasi durum artık borsada başlı başına takip edilmesi gereken bir risk durumu oldu. Yurtdışı raporlarda bile seçimler bir soru işareti olarak görülüyor. Seçimin sonucu değil bakın seçimin kendisi. Ha şunu diyebilirsiniz, Türkiye yıllardır düşüyor artık dolar bazında leş seviyelere geldi. Artık oyun kâr, FK vs değil düzenin değişeceğine dair bir kumar derseniz kabul edebilirim. Aşağıya gelişmekte olan ülkeler endeksini ham hali ile koyuyorum. Son 14 ayın dibinde kendisi.
https://www.tradingview.com/x/31TA4TDz/