Ben de açılışa bakınca haber falan mı var diye baktım ama yok bir haber, tepesini yoklayıp geri dönmüş.
Haftalık kapanışı da güzel yaparsa olmuştur diyebiliriz ancak.:)
Printable View
Ben de açılışa bakınca haber falan mı var diye baktım ama yok bir haber, tepesini yoklayıp geri dönmüş.
Haftalık kapanışı da güzel yaparsa olmuştur diyebiliriz ancak.:)
Sebebi Takas olabilir mi
İş, bölünme öncesi 7-10.5 hareketini yaptıran ve sonrasında patron, yatırım fonlarına hisse satınca takasta payı düşen aracı kurum. Onu patronla ilişkili saysak takasta ilk 5; yabancı yarırımcı, fonlar ve patron. Diğer ise %30’da. Hisse fiyatı yükseldikçe diğer kısmı azalıyordu. Bu hisseyi toplamak için yukarıya sürüp bıkmış yatırımcının satmasını beklemek en iyi yol gibi.
Bence %85 i ellerinde yatırım finans ın takasına geçen geçecek olanı da bunların olduğunu varsayabilirsiniz
Bu hissenin cok basit bir yapisi var. elinde 4 cesit varlik var.
1. Bitmis ve yapimi devam eden satilma amacli daireler
2. Kiralanan ticari varliklar
3. Arsalar
4. Nakit para
Bunlar enflasyon ortaminda hizla artiyor. Dolayisiyla da hisse fiyati 0.50-0.80 defter degeri civarinda islem goruyor. Yeniden degerlemeler hisse fiyatini tekrar 0.50 bandina ittigi icin de 8 lerden kuvvetli alim geldi. Bir grup yabanci alirken bir grup da satiyor. Yerli ise surekli olarak malini azaltiyor. Buyukyali stoklari 1 milyar lira olarak maliyetinden gozukuyor ama satis fiyatlari arttigi icin burada yaklasik 5 milyarlik stok var aslinda. Bu sadece muhasebe kurallari geregi bu sekilde oluyor. Daireler satildikca arada ki fark net kar olarak bilancoya giriyor. Dolayisiyla sirketin net aktifi yeniden degerlemelerin cok uzerinde artiyor. Ilk hedefin 0.80 defter deferi olacagini dusunuyorum. Not bu arada bircok gyo 3-5 arasindan islem gormektedir. Eger ozak yeni karli yeni bir projeye baslarsa 1 defter degerini de gecebilir.