Fed politika faizini 25 baz puan artırdı ABD merkez bankası Fed bugünkü toplantısında gösterge faizi 25 baz puan artırdı 13 Aralık 2017 Çarşamba, 21:49 Güncelleme: 13 Aralık 2017 Çarşamba, 22:11
Printable View
Fed politika faizini 25 baz puan artırdı ABD merkez bankası Fed bugünkü toplantısında gösterge faizi 25 baz puan artırdı 13 Aralık 2017 Çarşamba, 21:49 Güncelleme: 13 Aralık 2017 Çarşamba, 22:11
herkese selamlar
bugün big short filmini izledim 2015 yapımı gerçek bir hikayeden alıntı ve 2008'de amerikada başlayan krizle ilgili. film müthiş ve sarsıcı. borsa ile ilgilenen herkese tavsiye ederim.
aksa eregl soda toaso ve hekts ta benim takibimde ara sıra alıyorum. az az aldığım ve üzmeyecek miktarlarda aldığım için temettü de benim için önemli belirli bir miktara ulaşınca bir süre alımı kesip duruma bakacağım sonrası hayırlı olursa devam ederiz inşallah. bahsettiğim hisseler içinde değerli yorumlarınızı alabilir miyim?
biran için elinize 100 bin tl geçti ve geleceğinden umutlu olduğunuz 50 adet hisse buldunuz. 50 hisseden 2 bin tl lik alım yaptınız. 50 hisseden sadece 5 i 10 yılda fiyatı 50 kat arttı. ne dersiniz üstatlarım borsamızda bu potansiyelde hisselerimiz var mıdır ? 10 yıl sonra dönüp baktığımzda enflasyona karşıda yenilmemiş başlangıçtaki portföyümüzden çok çok daha fazla büyümüş bir portföy ile karşılaşır mıyız ? borsada çok fazla hissede yatırım yapmak riskli mi olur ?
50 hisse biraz abarti olmus.
Bunu ince eleyip sik dokuyarak 10 taneye indirmek lazim.
Yasimiz genc ise 5 tanesini kucuk ve buyume potansiyali yuksek olanlardan, 5 tanesini de orta ve buyuk, belli bir yere gelmis, yatirimlarini buyuk olcude tamamlamis, duzenli ve tatmin edici temettu odeyen sirketlerden secmek akillica olur.
Buyuklerden aldigimiz temettu ile kucukleri besleriz.
Syg,
Teşekkür ederim sayın dudu yorumunuz için.