Özellikle diğer köyde birçok kişi, patron tarafından şirketin %10’unun satışına takılmış sanırım. Bu konuda ciddi bir kafa karışıklığı, bilgi kirliliği olduğu aşikar.
1. İlgili KAP duyurusunu dikkatli okursanız, satılan hisseleri alan kurumsal yatırımcıların, aldıkları hisseleri 6 ay boyunca satmayacakları açıkça belirtilmiş. Özellikle ülkemizin mevcut ekonomik koşullarında 6 ay satmama garantisi, şirkete olan güveni gösterir. Adamlar aldıkları 4 milyon hissenin 1/4 ünü şu an satmak istese, şu ortamda bir haftada elinden çıkaramaz. Kaldıki yabancı ve kurumsal yatırımcı bizim gibi 1-2 aylık yatırım yapmaz. Uzun vadeli bakar.
2. Bir diğer konu, bu satışın likiditeyi artıracağı beklentisi. KAP duyurusunda da bunun amaçlandığı belirtilmiş. Peki 6 ay satmayacaklarsa, likidite nasıl artacak? Nitekim artmadığını görüyoruz. Likidite yüksek olsa, belki de endeksin sert düştüğü günlerde daha fazla düşüş yaşardık.
3. Söz konusu satış işlemleri 14.5 TL fiyatından, yanılmıyorsam 10-11 parça halinde yapılmıştı. o esnada hissenin tahtasını canlı izliyordum ve hissenin fiyatı 15.50 TL civarındaydı. “Vay efendim, patron şirketin o kadar hissesini nasıl olurda cari fiyatın altından satarmış”. Toplu alım satım işleminde %6-7lik bir iskonto neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum.
4. Şu an en büyük sorun bence piyasanın genel hali. Buna rağmen uluse yine iyi tutunuyor.
Şirketten beklentimiz ise, hisseye destek olmak adına, en azından şirketin yaptığı hacimli satışları KAP üzerinden duyurması.
Haber akışı önemli.
Sent from my iPhone using Tapatalk