Originally Posted by
roxette
sn.turali ,
Oturduğunuz Halkalı Atakent i bilirim. O evlerde çatırdama falan dediklerinize çok çok şaşırdım. Oraları Avrupa yakasının en sağlam zeminlerinden diye bilinir evleri de Toki yaptığına göre o evlerde de sorun var ise vah ki vah.
Gelişmeleri haberdar edebilirseniz çok memnun oluruz. Gerçi siz kiracı imişsiniz. Sıkıntı var ise değiştirirsiniz konumunuzu . gerçi bu da maliyetlidir ama ev sahibi olanların durumu çok daha vahim olur.
Bu arada bendeniz de sugosu forumdaşa komşu sayılırım. Aramız 300-400 metre falandır. Başka gayrimenkuller de var şükür de oturduğum yer Beylikdüzü nün o bölgesi. Buraya kooperatiften girdim , 11 yıl sürdükten sonra 2006 dan beri otururum. Ödediğim tüm paraların dolar bazında kayıtlarını tutmuştum. Son zamanlarda fiyatlar hemen hemen her bölgede arttığı gibi o bölgede de ciddi arttı. Dolar bazında kağıt üstünde dolar enflasyonu dahil %80 falan kar olmuştur ama önceki sayfalarda ki mevcut tartışmada sevgili komşum sayılan sugosu den ziyade sn.emlak gibi düşünüyorum ben de. Satsam aynı kalitede bu çevrede zor bulurum aynı ev den. Sugosu , Beylikdüzü Yaşam vadisi videosu paylaşmıştı. Güzel ve İstanbul şartlarına göre geniş bir yeşillik. Oranın 26 sene önceki halini bilirim. Bildiğin dere yatağıdır. Bana kalırsa oraya yakın binalar sıkıntılı olabilir zemin açısından. Yatırım açısından değerlendirildiğinde şimdiki aklım olsaydı , oturduğum eve vereceğim paranın , 2,5 veya en fazla 3 katını verir o yaşam vadisinin çok yakınında 1 dönüm arsa alırdım , şu an en az 20 dairem olurdu orada . İşte yapılan yatırımdan reel anlamda gerçek kazanç budur.
sugosu ne şurdan katılırım , Beylikdüzü keyifli semttir , zamanında ona çok eleştiri yapılmıştı hatırlıyorum. Allah ın dağı muamelesi yapmışlardı. Şu kadarını söyliyeyim , genç kızınız şort giyip bisiklet sürebilir buralarda özgürce. Istanbul da bu konforu sağlayacak yer azdır , diğer her şeyi boş verin. Acı ama gerçek.