Biraz beyin cimnastigi yaptim gercek yatirimcilar icin paylasmak istiyorum. Yatırım tavsiyesi olarak değil bilgi paylaşmak için her türlü görüş ve eleştiriye açığım paylasirsanizda mutlu olurum.*
Şuan için tek bilinen 1.1 milyar usd şirket değeri üzerinden satişın olacağı. Buda yaklaşık 4.4 milyar tl yapıyor.*
Burada en büyük pay görsel medyanın yani TV grubunun olacak.*
Dogan TV holding sermayesi 2.081 milyon.
Mozaik iletiism yani D-Smart sermayesi 440 Milyon
Hürriyet 552 Milyon
Dgzte 105 Milyon
Yaysat 15 milyon
Dogan haber ajansı 19.3 Milyon
Satışta adı geçmeyenler
Doğan internet yayıncılığı 4.4 milyon
Doğan media international GmBH 97 milyon
Ultra kablolu TV 14.6 Milyon
Bunlarında satılacağını hesaba katarsak
Hepsinin toplamı yaklasik 3.350 Milyon TL ödenmiş sermaye var.
Özkaynaklar önemli satış bedelinin belirlenmesinde. Borsaya kote sadece hurgz ve dgzte var. Digerleri halka acik degil ozkaynaklarini bulamadim. Hurgz ozkaynak 302 milyon. DGZTE 460 MIlyon.*
Doğan Holding 2017 faaliyet raporunda yazılı görsel ve işitsel basın özkaynak toplamı 1.025 olarak belirtilmiş. Bunun 762 Milyonu zaten hurgz ve dgzte.*
Diğer tv grubunun özkaynakları bu hesapla 263 milyon yapıyor. Özsermaye ise 2.081 demekki o taraftada surekli gelen bir zarar var. 2017 de 160 milyon 2016 dada 113 Milyon zarar var gorsel medyada. Ozkaynaklari teyit edebilirsek birazdaha net tahmin çıkarabiliriz.*
Ozkaynaklar dusuk olsada diğerlerinin tamamini ozsermaye üzerinden bile hesaplasalar 2.7 milyar dgzte ve hurgz haricine yazarlar.
Geriye 1.6 Milyar kalıyor. Hurgz özkaynak 302 milyon Dgzte 460 Milyon.
Özkaynak hesabına göre dgzte icin 965 Milyon ve Hurgz icin 635 milyon fiyat biçilmeli. Buda 9.20 Dgzte ve 1.15 hurgz hisse başı fiyata denk gelir.*
Bu veriler dogrultusunda daha farkli bir tahmini olanı dinlemek isterim.