https://www.ekonomim.com/ekonomi/tui...-haberi-796115
TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir,(AKP iktidarı döneminde 2011-2016 yılları arasında,Erdoğan ve Davutoğlu hükümetleri süresinde) enflasyon hesaplamalarında kullanılan özel okul ücretlerini hesapladı. Enflasyon verileri üzerinden hesaplanan özel okul ilköğretim ve lise eğitim ücretleriyle piyasadaki fiyatların arasında iki kattan fazla fark olduğu görüldü. Aydemir'in hesaplamasına göre, TÜİK'in esas aldığı özel okul ücretleri ne kadar?
"Aydemir hesaplamasında, Ekonomi Gazetesi yazarlarından Alaattin Aktaş'ın daha önce yaptığı fiyat hesaplamalarına da değinirken, TÜİK'in hesaplamalarında özel okul ilköğretim ücretinin 109 bin 230 TL, özel lise eğitim ücretinin de 124 bin 283 TL olduğu görüldü.
Piyasadan alınan ücretler ise ilköğretim için 230 bin TL, lise için de 300 bin TL oldu."
Kim eski TÜİK başkanının söylediklerine itiraz edebilir ki,hem de AKP iktidarı döneminde görev yapmış.her şey apaçık ortada.TÜİK verilerine dayanarak ekranlarda analiz yapmak,geleceğe ilişkin makroekonomik öngürüler ifade etmek.....Hiç mi utanmanız yok!...entellektüel haysiyet denen bir kavram var.Haydi ekrana çıkan piyasa oyuncularına sadece gülüp geçiliyor,ama akademisyenlere hiç yakışmıyor...