adamın maliyeti 2 tl uyanın artık
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
adamın maliyeti 2 tl uyanın artık
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın cakirkaptan, ak kardan zarar etmiştir. Mal almadı hep sattı zaten maliyeti 2 civarı degilmi, diğer alanlarin maliyeti 10-20 arasıdır. Ellerinde önceden vardı biraz. Garantinin yüksek olabilir ...yani kactan döner acaba beklentilere göre .....tsk
Arkadasim olaylara bakis acilarimiz cok farkli. Aslinda bosuna tartisiyoruz ak da kalan mal 550k lot baska yatirimcilarada ait olabilir. Fakat tek yatirimcida 500k lot kaldiysa maliyet kac olursa olsun elinde kalan lot elinde patlamis olur benim gozumde. Ytd
MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tecrübeli arkadaşlar sermaye artırımı nasıl olabilir. Bence önce dolaşımdaki payı artırıp malı satar, sonra öz sermaye artışı oluşturup bedelsiz yapıp sermayeyi artırabilir. Bu hisseyi dolaşıma hisse sokarlar ve ak yat.cok var diye almamistim. Ytd.
Tamam su ak in kar yada zarar ettigine kitlenmeyelim herkezin bakis acisi cok farkli siz kardan zarar gozuyle bakabilirisiniz ben varligin deger kaybini direk zarar olarak gorurum.
Elbetteki 60 tl den herseyini klnma hissesine basanda vardir ve bu yazilari okuyordur. Onun zarari ona gore cok daha fazladir ve acidir. Gercektende uzuluyorum. Bu konu basligina girip yazmamdaki amacta insanlara birseylerin farkina varmalarini saglamakti yoksa son 2 hafta haricinde girmisligim bile yoktur kalkinma bankasi basligina.
Kactan doner yada donermi bilmiyorum arkadaslar temel beklentilerle yukselen temel verilerle dengeye gelir. Teknik analiz calismaz... Birisi cikmis usd bazli fiyata gore analiz yapmis allah rizasi icin sanki coca cola hisselerini konusuyoruz burada. Yabanci yuzdesi kacta dolar bazli analiz yapiyoruz??
Temel verileri iyi analiz etmek lazim bi kac gun once bir arkadas yazmis bu hisse borsa kotundan cikarilir spk tarafindan denetlenemiyecek diye. Yasa mecliste oylanirken mv lerinin konusmalarindan benimde aklima geldi ayni sey. Kimse bu arkadasin dedigine inanmamis hadi ordan borsadan cekilemez hisse demis ama bence yabana atilacak bir nokta degil. Spk tarafindan denetlenemiyecek bilanco yayinlamiyacak vergi vermiyecek sadece sayistay bankanin verdigi raporlara gore denetim yapacak v.s! Boyle bir sirketin (sirket diyebilirsek tabi) borsada islem gormesi bencede sacma. Hani yatirimcilarin hepsinin email veya telefon ile sirketin yatirimci iliskilerinden bilgi talep etme hakki vardir ve sirket bilgi vermek zorundadir. Egerki sirket bilgi vermezse spk ya sikayet edersiniz ceza i islem uygulanir. Simdi temel veriye bakis acimin dogru oldugunu savunmuyorum ama hic bu acidan baktinizmi diye soruyorum? Paylari alim cagrisi yaparak borsadan cikmalari olasidir. Ayrica Sirket esas sozlesmesi degisecek bu sebeble ortakliktan ayrilma hakkida dogar diye dusunuyorum.
Burda para konusulur arkadaslar. Paranin dini imani siyaseti acimasi yalani dolani olmaz. Yatirim yaparken bu duygulardan siyrilarak yatirim yaparsaniz sizin icin daha iyi olur. Katardan para gelecekmi o bile belli degilken butun parayi kalkinma bankasina hibe edip sonrada bu parayi 1 yilda 2 ye katlayacagini fiyatlamayin lutfen. Biraz daha realistik bakin olaylara bu banka nekadar kar edecek? sorusuna cevap arayiniz... Meclisten gecen yasada sahsen bana ciddi karlarin kokusu hic gelmedi. Bildigin piyasa kalkinsin diye yuksek risklerle ve dusuk faizlerle kar dagitacak bir kurulus goruntusu cizdi bana. Simdi sorarim size yuksek riskli dusuk faizli kredi dagitarak piyasayi kalkindirmaya calisan bir bankayami ortak olmak mantikli yoksa bu bankadan dusuk faizli kredi alan sirkete ortak olmakmi mantikli?
Konuyu yine yanlis yerlere cekmeyin banka yuksek riskli dusuk faizli kredi dagitip kar edemiyecek diye birsey savunmuyorum. Boyle birsey olursa hangi tarafi secersiniz diye soruyorum ki boyle birseyin olmasinida dusunup risk analizinize katiniz....
Ytd
Sayin cakirkaptan ayni gemide olmaktan ne soyleyim mutlu oldum.Acilarum hafifledi.Bes yildir icindesin bir anlamadin diye hafta sonu keyfim kaçmisti...
Kaptan bir iki soru da ben sorabilirmiyim öğrenmek istiyorum sadece.1,/100.000 adet emir hep devammı edecek?
2.İşbankasındaki % 28 lik hisseler +tksb nın hisseleri ve biri yazmış bugün kozal grubu+ boydak grubu gibi kıymetli olan hisselerin klnma ya devri söz konusu mu acaba eğer bunların da dahil olduğunda değeri artmazmı??yani 2. Yukarı dalgası sadece öğrenmek için soruyorum..
Sermaye artirimi o sekilde islemez acikcasi. Oncelikle dediginizin olmasi icin kalkinma bankasinin kendi payi kendisinde olmasi gerekli ki hisse degeri artinca oz kaynaklar artsin. Hazine mustesarligi ayri bir tuzel kisilik kalkinma bankasi ayri bir tuzel kisilik. Hissenin degerlenmesi hazine mustesarliginin varliklarini arttirdi.
Bedelsiz sermaye artirimi sirketin gecmis yil karlarindan yapilir. Buda haliyle sirketin oz kaynaklarindan oteye gecemez. Rakamlari net hatirlamiyorum giripte bakamiyacagim ama mevcut oz kaynak 1.25 milyar diye hatirliyorum odenmis sermayede 500milyon. Diyelim bedelsiz sermaye artirdi %150 oraninda sizinde bedelsiz oncesi 100 lotunuz varsa bedelsiz sonrasi 250 lotunuz olur bununla birliktede hisse 25 tl ise bedelsiz dagitimindan once 10tl ye duser kisaca sizin icin degisen bisey olmaz sirket kasasinada para girmez.
Bedelli artirirsa ornegin %1000 olsun her lotunuz icin 10 tl daha para odersiniz bu para sirket kasasina gider sirket sermayesi 500milyondan 5.5 milyara cikar. Bu durumda sizinde yine piyasada 25 tl den 100 lotunuz varsa 1000 tl daha para verirsiniz toplam 1100 lotunuz olur. hisse fiyatida 25 tl den 3.18tl ye duser sonuc yine 2500+1000tl den 3500tl niz olur.
Diger secenek halka arz olur. Sirket 1 tl nominal degerli yeni hisseler cikarir bunlari satar (piyasada kaca giderse artik ondan satirilir) satistan gelen parada sirket kasasina girer mevcut pay sahiplerinin mevcut lot sayisi ayni kalir. Hisse fiyatida piyasa fiyatlamasiyla yoluna devam eder.
Bunlardan hangisinin yapilmasi olasidir dersen benim tahminim bedelli artirim daha olasi.
Ytd
Tşk sayın cakirkaptan, evet oldukça belirsiz durum..izleyecez...
sayın kaptan, şimden sonra fiyat aralığı ne olabilir.nereleri görebilir yada göremez. görüşünüz nedir ?
size ceabı zor korltugum bir soru var diyotdum. araştırıp çğrenmeye çalışıyorum demiştim.
kağıdın tavan taban olayı ayrı bir sıkıntı
birde
bu hisseyi borsadan çağrı yoluyla 5-10 tl den çekerlerse işre ozan ...oku yeriz. en çok korktugum olay bu.
çünkü meclisten geçen kanun aynı buru işaret ediyor. çağrı yoluyla borsadan çekme durumu.
m
1. Sorunun cevabi paylastigim link de mevcut bist her yil ocak ve temmuz ayinda ordaki yazan datalara gore sirketleri gruplandiriyor ve her grubun max emir buyuklugu sabit.
2. isbankasinin chpdeki hisselerinin biryere deviri imkansiz olay arkadaslar. Kisi kisidir bu tuzelde olabilir gercek kiside olabilir. Tuzel kisi bir siyasi partide olabilir bir sirkette olabilir bir kurumda olabilir. Bir ulkenin meclisi hicbir kisinin varligini alip baska birisine veremez ha chp nin isbank paylari ha senin isbank paylarin bir farki yok. Gundemin bununla mesgul edilmesi halka acik bir sirketin ortaginin x veya y kisi olamasini tartismamiz ulke olarak bence cok sacma. Hadi diyelim burasi turkiye adelet dedigimiz bir kadin ismi olsun. Chp genel baskani o hisseleri hazineye verecegine borsada satar ama yine vermez diye tahminde bulunuyorum. Tskb icinde ayni seyler gecerlidir. Boydak ve koza grubu hisseleride cem uzanin hisselerine yapilan sekilde satilacak ve alacaklilara dagitilacaktir. Kisaca baska birisine ait varliklarin bu kisilerin rizasi olmadan kalkinma bankasina hibe edilmesi mumkun birsey degil.
2. Yukari dalgasi ya yeni temel verilerle gerceklesir yada spekulatif bir sekilde gerceklesir. Unutmayin bir temel veriyi bu sirkete nekadar kar ettirir diye yorumlamalisiniz.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Hisse ile ilgili ilk defa yazıyorum.
Ama 3 TL lerden beri izliyorum.
Elimde tek lot yok.
Tecrübeme göre 15 TL olmadan bu düşüşte hisseye girilmez.
Girenin canı çok yanar.
Zaten balon bir hisse oldu.
Kaptan a bir soruda ben sorayım. Kottan çıkma ihtimali nedir ve nasıl çıkar
Bu hisseden kazanan sadece içerden bilgi almış olanlar olur.
Yine Ky için hüsran yine zarar.
Rahip i bırakınca HALK BANK asının önü açıldı.
Sanırım bunu bildikleri için 60 TL den çöküş başladı.
Her şey planlı.
Borsa tam kumar olmuş.
Geçmiş olsun....
Yok kalkınma bankası şöyle olacak.
Yok efendim yapılandırılacak.
Bu bahanelerle 1.5 TL OLAN HİSSEYİ KY ya ortalama 35-45 aralığından yüklediler.
Bu tam bir ş. Efsizlik.
Bundan sonra bu hisseden sadece kumar şansı iyi olanlar kazanır.
Walla fiyat yorumunda bulunmak istemiyorum bu volaliteyle fiyat yorumu yapilamazda.
Sadece sunu soyleyim yukselis basladiginda bu basliga yazmistim. Bankacilik endexinin f/k ortalamasi ve pd/dd ortalamasi ne farkindamisiniz diye. Hadi ortalamadan sapsin ve bu ortalamanin 2 katina ciksin boyle bir durumda nekadar kar bekliyorsunuzda hedef koyuyorsunuz diye
Bir arkadas cikti piyasa suani degil gelecegi fiyatliyor dedi. Peki dedim icimden oturdum izledim. Sonucta kimseye ne fiyat verebilirim ne yatirimlarina yon verebilirim. Verirsem suc islemis olurum. Sadece yatirimlarinizi dusunerek gerekli risk analizlerinizi yaparak degerlendirin. Belki kacan trenler gorursunuz ama birak giderse gitsin altimda arabam var istedigim zaman giderim diyebilirsiniz.
Uzuldugum nokta insanlar arabasindan inip tren pesinde kosturuyorlar hemde oyle bir telasla iniyorki arabadan, anahtarda uzerinde kaliyor. O trene binsede binmesede o arabanin artik calinma riski var ustelik anahtari uzerinde birakilmis araba calininca kaskoda karsilamiyor...
Ytd
Koza mahkemesi henüz sonuçlanmadı.. sıradaki dava 1-2 kasımda..beklenti ve devlet kaynaklı haber akışı el konulacağı ve varlık fonuna alınacağı yönünde..şuan TMSF de.. Boydak ise müsaderesi yapıldı mahkeme kararı ile..
CHP hisseleri daha önce de devlete alınmış ama sonrasında yapılan ihtilal ve hazırlanan anayasa ile tekrar iade edilmiş(tam tersi de olabilir tam hatırlayamadim).. yani daha önce de bu tiyatro gösterime girmiş .. demek ki istenildiği zaman keyfi kanun hazırlanır ve değişiklik yapılır.. burası İsveç değil sonuçta ..
Lenovo A3500-H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın çakır kaptan olayları kendi bakış açısıyla çok güzel izah etti.
birde madalyonun diyer yüzü var tabi
Değerli yorumcular iyi geceler. Bu taban serisi en kötü nerede bozar?
Hangi haberle bozar
Hangi işlemle bozar
Nasıl bozar?
Tekrar tavan yapar mı?
Kottan cikma ihtimali ile ilgili yukarda yazdiklarimdan baska birseyi burada yazmak istemiyorum. Her sirketin kottan cikma olasiligi olsugu gibi bu sirketinde var diyim[emoji6]...
Nasil cikacagi icin yine konu kalkinma bankasi olunca birsey diyemem normalde genel kuruldan kottan cikma karari alinir. Sonra spk ya basvurda bulunulur bu sekilde kottan cikmak istiyoruz diye spk onaylarsa kottan cikma seklini kap da duyurusu yapilir ve cikilir. Spk sartlarinin ne oldugunu tam bilmiyorum yonetmeligi okumak lazim ama genelde 30 - 90 gun arasi bir surenin aof ortalamasi alinir sirket bu fiyattan geri alim cagrisi yapar ve belirlenen tarihte kottan cikilir.
Fakaaaaaat hisse spk denetiminde olmayinca nasil olur bilmiyorum....
Yatirim tavsiyesi degildir yazilanlar hayal urunudur kesin bilgi icermez.....
arkadaşlar, görüyorum ki çok kolay manipüle oluyorsunuz.
olayları analiz etme ve araştırma yeteneği malesef yok yada yazılanlardan sorulan sorulardan ben göremedim. olay tamamen çakır kaptanın affına sıgınarak anlattıgı gibi tek taraflı değil.
sayın çakır kaptan kendince kendi sunjektif düşüncesnini belli açıdan paylaştı.
ben çakırkaptanın düşüncelerine tamamen katıldıgımı söyleyemem.
burda paylaşılanlar herkesin kendi düşüncesi ve sadece kendini bağlar kimseye al-sat gibi yatırım tavsiyesi olamaz.herkes kararını kendisi versin.
Sayin pvekili o farkli ve onemli dusuncenizi paylasirmisiniz.
Kabul etmeliyiz ki ckaptan aramizda en isabetli yorum yapmaktadir
Oncelikle sunu soyleyim taban serisinin nerede bozulacagini kimse bilemez hissenin kac paraya gideceginise bilemez kimse.
Dolasimdaki 4.6 milyon lotun en az 3 milyonu kisa vadede zengin olmak isteyenler tarafindan kisa vadede satilmak uzere satin alindi. Bunuda 2 milyonu tahtaya yazildi. Suanda hic alici yok cuma gunu 10bin lot alim gerceklesti sadece. Boyle bir tahtada surdan doner diyen sallar. Onun lafina inananda kandirilir.
Ytd
sayın çakır kaptana izin verirse affına sıgınarak bir kaç sorum olacak. cevaplıyıp cevaplamamak tamamen kendi kararı.
mesajlarınızı yanılmıyorsam 56. sayfadan beri tek tek okudum.bir çok arkadaşın mesajını okudugum gibi. ama gördüm ki bu formda sadece 2 kişi var mesajlarından birşeyler öğreneceğim. yada farklı mesajlar yazdıgını fark ettim.
burdada yazdım biri çakırkaptan diğeri tufan bey.
çakırkaptan hissenin tamamen spekülatif tarafına taban tavan ve aradan büyük paralar kazanma olayı.
kağıdın tavan tavan gideceğini olacakları ayın 1. de yani yaklaşık 10 gün önceden gün gün yazmış.
işi bilen ( küçük-büyük nasıl bilmem ama spekülatör olma olasıgı yüksek geldi bana. kaldıki bir kaç mesaj öncesindede kendiside çığa satış için teminatları ayarlamıştırum. dedi.
devam edecek
Abartmayin yaw sadece olaylara farkli acilardan bakmaniz icin farkli seyleri soyluyorum yoksa patent vekili arkadasimizin dedigi gibi kalkinma bankasi icin ciddi bir arastirmam v.s. yok. Sadece gundemden gordugum yuzeysel seyleri yorumladim. Derinlemesine arastirma yapsak neler neler cikar karsimiza.
Aslinda demek istedigim tam olarak patent vekili arkadasimizin dedigi sey. Kendiniz arastirin kendiniz yorumlarin kimsenin lafiyla is yapmayin...
Ytd
O zaman bizim icin arastir
:-) , sonucta kaptan sensin,bak kimse ismini kaptan koymamis
sayın çakırkaptan, hissenin spekülatif tarafına değiniyor ve anlattıklarından çıkan sonuç bu kağıtta ak yatırım büyük bir operasyon yaptı ve ve bazılarına göre 32 milyon kazandı bazılarına görede eline yüzüne bulaştırdı.
ve bu hisse adam olmaz operasyon bitti dağılın zarar edenee heğ beraber üzülelim demek istedi.
kusura bakmayın kısa kesmek zorunda kalıyorum hem yaşım ileri hem şeker hastasıyım hem gözlerim rahatsız harf imla hatalarımı bağışlayın.
kağıtta 2 olay var biri spekülatif diğer beklentiler
şu an spekülatif olaylarar oluyor.ve tabana 2 milyon satış kondu. kimin ne kadar yazdıgının önemi yok. 2 milyon 20 tl den olsa 40 milyon, 30 tl den olsa 60 milyon.
ricam bu milyon tl leri dolar olarak düşünün ve aklınızda tutun en babası 10 milyon dolar eder. 2 milyon hissenin tamamı ki nerdeyse %50 si yapar.
2 tabanla dahada açığılara çekilir bu tutar.
yoruldum :)
demem o ki kısaca ben tavanlara tabanlara 5 olmuş 19 olmuş bakmıyorum.
kalkınma bankası süper banka olacak.
tek korktugum 5-10 tl den kottan borsadan çağrı yoluyla çekilmesi.
onun haricinde borsadan çekilmediği sürece bu hisse yıl başına kadar çook tavanlar ve tabanlar görecek.
benim araştırmalarım sonucu öğrendiğim bu.spekülatif tarafa tabanlara odaklanmayın takılmayın çünkü tabandaki 2 milyon hisse arap sermayesi için devede kıl bile değil. 5-10 milyon dolrla çözülecek işler bunlar. YTTD.
ve araştırmalarımda
sermaye arttırımı, bedelli bedelsiz
bankanın halka açıklık haricinde belli bir oranı arap-katar sermayesine atıyorum hisse başı .... dolardan satılacağı.
ve hissenikimeye alın satın bekleyin demiyorum asla YTD.
ÇAKIR KAPTANIN DEDİĞİ GİBİ HEPSİ HAYEL MEHSÜLÜ DÜŞÜNCELERİN ROMANLAŞTIRILMASINDAN İBARET.n
NE ZAMAN Kİ GERÇEK BEKLENTİLİ HABERLER GELMEYE BAŞLAR İŞTE OZAMAN FİLM YENİDEN BAŞLAR.
henüz hiç bir haber yok ortada ve bu tavanlar tabanlar gayet normal.
haberler gelmeye başladıgında işler değişecek.
en başta dediğim gibi tek korkum bu hissenin borsa kodundan çıkarılması işte o zaman hapı yutarız.
YTD.
Acikcasi ben hareketi tamamen spekulatif olarak dusunmuyorum. Hissede yukselis basladi hani zaten biyerlere kadar gelecekti orda satislar yogunlasacakti 3 asagi 5 yukari dengeye gelecekti sonra yeni veriler beklenecekti. Bu satislar gelmeye basladi 16.9 tavaninda. Sonra hisse spekulatif sozlerle deli gibi tasindi. İnvesting.com forumunda millet takildi adem halil diye bir vatandasin pesine adami peygamber ilan edecekler sandim. Gun ici bos vakitlerimde okuyup duruyordum yazilanlari. en az 1m lotu kucuk yatirimciya bu s.efsiz aldirmistir sadece. Adam alin sakin satmayin 1 lot bile satmayin satarsaniz pisman olursunuz almak isteyenler tavana emir girin belki alirsiniz diyor kimsede neden diye sormadan aliyordu. Telefona hisse kesiciye girince haber bildirimi geldi sonra merak ettim girdim baktim invisting.com forumuna bizim adem hala yaziyor satmayinda satmayin hisse kesiciden cikti adem bulut oldu bidaha gorulmedi. İste bu adamin hisseyi almasina sebeb oldugu herkez spekulatif bir harekete katilmis balon bir yukselise sebep oldu. Sakin bu platformlarda yazilanlarla yatirim yapmayin arkadaslar gidin kendiniz enine boyuna arastirin. Riski olcun zaten bi risk analizi yapipda riski gorurseniz hata yapma olasiliginizi dusurursunuz. Eger aldiginiz riskin boyunu goremiyorsaniz tahmininizden cok daha buyuktur cok yakindan baktiginizdan boyunu fark edemiyorsunuzdur. Uzak durun...
Master degree birisi olmama karsi sayisalci olmam ve kitap okumaktan zevk almadigimdan turkcem biraz kittir uzerine ingilizce klavye kullaninca iyice karisabiliyor yazdiklarim. İmla ve yazim yanlislarina takilmiyalim lutfen.
Ytd