Sn abcd,
ilk çeyrek bilançoda Aygaz net olarak ne kadar stok zararı yazdı?
Benim baktığım kadarı ile 100 milyon TL civarı bir zarar gördüm. Emin olamadım.
Printable View
Sn abcd,
ilk çeyrek bilançoda Aygaz net olarak ne kadar stok zararı yazdı?
Benim baktığım kadarı ile 100 milyon TL civarı bir zarar gördüm. Emin olamadım.
https://www.paraanaliz.com/2020/bors...nuclari-47848/
...
Aygaz’ın 2020 yılının ilk çeyreğinde ana ortaklık net dönem zararı 226,2mn TL ile hem piyasa beklentisi olan 247mn TL’lik zararın, hem de bizim beklentimiz olan 259mn TL zararın altında gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, yatırım faaliyetlerinden kaydedilen gelirlerin beklentimizden yüksek gerçekleşmesi etkili olmuştur.
Şirketin ilk çeyrek satış gelirleri satış miktarındaki %7’lik düşüşün de etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,2 oranında azalarak 2.206mn TL olarak gerçekleşirken, brüt kar ise oluşan 98mn TL’lik stok zararının da önemli etkisiyle %55,6 oranında azalarak 93,2mn TL’ye gerilemiştir. Şirket’in operasyonel giderleri aynı dönemde %9,6 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 5,5mn TL gelir kaydedilmiştir. Böylece 1Ç2020’de şirket 57,3mn TL net faaliyet zararı kaydetmiştir.
Şirket ilk çeyrekte 31,4mn TL Faiz Amortisman Vergi Öncesi Zarar kaydetmiştir (1Ç2019’da FAVÖK 98mn TL).
Diğer taraftan, Şirket ilk çeyrekte gayrimenkul satışı ve Unicredit’den alınan fesih bedeli gibi gelirlerin etkisiyle yatırım faaliyetlerinden 74,5mn TL gelir elde etmiştir. İştiraklerin ise 1Ç2019’daki 8,8mn TL’lik negatif etkisi 1Ç2020’de Tüpraş kaynaklı 201,3mn TL’ye yükselmiştir. 2020 yılının ilk çeyreğinde Tüpraş kaynaklı 233mn TL zarar oluşurken (1Ç2019’da 40mn TL zarar), Entek kaynaklı ise 32mn TL gelir (1Ç2019’da 30mn TL gelir) elde edilmiştir. Finansman giderleri ise 44,6mn TL’den 46,5mn TL’ye yükselmiş ve tüm bunların etkisiyle net dönem zararı 226,2mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 10,1mn TL net dönem karı kaydetmişti.
...
AYGAZ 11,20TL Değişim -1,75% Fark-0,20 Toplam İşlem Hacmi 11.320.141 TL
FD/FAVÖK:12,0
PD/DD: 1,6
FD/Satışlar: 0,4
Yabancı Oranı (%): 68,10
Ort Hacim (mn$) 3A/12A 1,6 / 1,0
Piyasa Değeri: 3.360,0 mnTL
Net Borç : 807,1 mnTL
https://i.hizliresim.com/6QltXm.png
aylık takas
Sayın Mustican,
Hisseyi satıp uzaktan izlediğim ve bu sayfaya çok uğramadığım için geç görmüşüm sorunuzu.
Şirketin web sitesindeki yatırımcıı ilişkileri bölümündeki çeyreksel kar sunumu raporunun 8. Sayfasında mutlak rakam yer almasa da söylediğiniz gibi , 100 e yakın stok zararı olduğu çıkarımı yapılabiliyor.
Ben şahsen çok daha az bekliyordum, çünkü ocak ta bir miktar stok karı, şubatta bir miktar zarar ama mart ayında hissedilebilir bir zarar olması gerekiyordu. Üstelik ürünün bir kısmını hedge ettikleri için bu kadar zarar beklemiyordum, ama maalesef beklediğimden daha kötü geldi.
Bence esas stok zararı nisan ve mayıs ayında olacak, üstelik nisan mayısta satışlarda % 50 ye yakın düştü, haziranda hala % 20 civarında düşük satış devam ediyor. Haziranda bir miktar stok karı var ama yaraları pek saracak büyüklükte değil.
Tüpraş tatafı da umut vermiyor.
2. Çeyrek faaliyet sonuçları maalesef kötü bekliyorum kendi adıma. O yüzden En erken sonbahar a kadar başka hisselerde olacağım.
Bu yıl bir çok sektörde olduğu gibi burada da yılı kapatmış gibi görünüyor resim.
Ama malumunuz bazen fiyatlar faaliyet performansından bağımsız olabiliyor.
Umarım bekleyenler için , gerçekleşen faaliyetler değil de , beklentiler e göre fiyatlama ağır basar.
Bol şanslar sabredenlere.
Kapanışı 11.41 ile tamamladık derken..
Karanlıkta resmen tecavüz etmişler.
11.22 de 154170 lot eşleşmiş.. düne göre %-2.09 düşüşle kapandı.
:notr:
AYGAZ : 11,22- 11,42 ve kapanışı 11,22 TL den yaptı.%2 ekside. Ağırlıklı ort: 11,47 TL
Borsanın artı kapadığı ve gün içerisinde 11,50 lerde işlem gören ve 11,60 a kadar yükselen Aygazın kapanış seansında birden 20 kademe alttan kapatması şaşkınlık yarattı.
11,34 TL den sabah alış girmiştim. Nasıl olsa gelmez diye de emri değiştirmedim ve iptal da etmedim. Bir baktım, kapanış seansında 11,22 TL den emir gerçekleşmiş. Teşekkür mü etsem bilemedim. İlginç geldi.
Sn canalay,
bu liste bize ne anlatıyor? Ne tür faydalı sonuç çıkarabiliriz?
Arkadaşlar,
AYGAZ ın halka açıklık oranı iş yatırımda %24,51 olarak görünüyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=AYGAZ
Ticari Ünvan Pay Oranı(%)
Diğer : 29.02
Koç Holding Anonim Şirketi : 40.68
Temel Ticaret Ve Yatirim A.Ş. : 5.77
Liquid Petroleum Gas Development Cy Sa Merkezi Cenevre Türkiye Istanbul : 24.51
Ama takas saklama dağılımını incelediğim zaman ise %44,7 olarak çıkıyor. Bu işin mantığı nedir?
Teknikte 12 üzerine atabilirse başka bir dünya olur.Elinde olanlar için yazıyorum.Temeli ile ilgili olarak gerekenler zaten yazılmış.
Uzun süredir, elimde tuttuğum Aygaz ları bir fırsat verirse satarım diye düşünüyordum. Sağ olsun bu fırsatı yakaladım ve bir süreliğine vedalaştım.
Mart ayında 7,44 veya 7,45 TL lerde millet satarken ben alım yapıyordum.
Bir miktar geri çekilirse, 2021 yılı için tekrar alırım. Kalanlara bol kazançlar dilerim. Hiç bir zaman mahcup etmedi beni. Umarım sizleri de etmez.
Hayrını görün Sayın Mustican.
arkadaşlar hepinize bol kazançlar 12,29 ortalama ile aranıza katıldım.teknik ve temel analize göre alış yaptım.bu hafta 12,45 direncini kırmasını bekliyorum.
maalesef çok duramadık daha uygun koşullarda yeniden görüşmek üzere herkese bol kazançlar.
Enteresan işlemler oluyor, dikkatimi çekti bildiğiniz bir beklenti varmı?
Benden başka fark eden olmadı galiba😀
Ziraat yatırım Aygazın kar tahmini 2. çeyrek için 114 milyon öngörmüş. 1 çeyrek -226 milyon idi. 2019 2. çeyrekte ise 121 milyon.
Kimse yok mu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu Bangladeş yatırımı ne alemde acep? Merakla bekliyoruz..!
Bugün Aygaz blançosu açıklayacak, Oyak beklentisi
AYGAZ 2Ç20 (Satışlar/VAFÖK/Net Kar) PB: TL1,746/118/82mn OYAK:TL1,819/116/65mn
TUPRS 2Ç20 (Satışlar/VAFÖK/Net Kar) PB: TL10,420/365/-114mn OYAK:TL11,857/302/-102mn
AYGAZ Konsolide 2020/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -185595000 #AYGAZ https://t.co/n4TfXqZR60
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.çeyrek 40.565.000 tl kar etmiş.
6 aylık ise -185 milyon zarar.
1. çeyrek stok zararı, 2. çeyrekte herşeyin durdurulduğu çeyrek.
İkinci çeyrek kara geçmiş ayrıca satış beklentilerini yukarı çektiler
Bu arada faaliyet raporunda e ticaret ve kargo için aykargo adında firma kurulduğu yazıyor
Bence çok büyük bir iş yurtiçi kargo büyüklüğü düşünülürse bir Aygaz daha olur
kağıt bugün düşüşte anlamadım
AYGAZ,
2020 6 aylık bilançosu : -185,5 milyon TL zarar açıkladı
2019 6 aylık bilançosu: 131 milyon kar açıklamıştı.
Bugün borsada
AYGAZ :11,93- 11,94 TL % -3,5 ekside.
Dün açıklanan bilançoyu piyasa beğenmedi.
Piyasaya göre gene iyi kapattı. Büyük beklenti artık 'Aykargo' ve bu işi nasıl yöneteceği. Türkiye genelinde hızlı yayılabilir çünkü mevcut bir bayi ağı var.
en sevdigim hisseler, forumu sessiz olan ama marka bilinirligi güclü olan hisseler... biraz aygaz alalim, unutalim o halde...
Kuruluşunda bir kurumiçi girişimcilik hikayesini bulunduran Aykargo, girişimci ruhu ve inovasyon DNA’sı ile kargo ve lojistik sektörüne yenilikçi çözüm ve hizmetler getirmek üzere 2017’de çalışmalarına başlamıştır.
Aykargo, Aygaz’ın yaygın bayi ağı ve Koç Topluluğu hizmet kalitesi anlayışı ile ‘Türkiye’nin En Büyük Dağıtım ve Teslimat Merkezi’ ni kurmayı hedeflemektedir. Diğer odak noktası, ülkemizde yükselen e-ticaret trendlerinin vazgeçilmez bir parçası olan ‘Son Nokta Teslimatı (Last Mile Delivery)’ kültürünü geliştirmektir.
İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet veren Aykargo, her geçen gün müşteri sayısını artırarak hizmetlerini tüm Türkiye’ye genişletme çalışmalarına hızla devam etmektedir.
https://www.aykargo.com.tr/hakkimizda
Ay Kar Aygaz in yuzde 100 sahip oldugu bir sirketmis.
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Ben bugün bunu Aygaz bayii ne sordum 2 yıl dir İstanbul'da varmış Ege bölgesi çalışmaları sürüyor dedi katilirmisin dedim bekliyorlarmis Aydın a seneye gelir dedi artı değer katar aygaza doğalgaz yüzünden işleri azalan esnaf dört gözle bekliyordur
Aygaz i Tüpraş'tan daha fazla begeniyorum ama zamaninda almamistim.
Aygaz in dogalgaz isleri elektrik santralleri ve tasima isleri fln da var.Ama tuprastan gelen zarar sanirim kari torpuledi.Her neyse banglades hamlesi de iyi 1 milyar tl ye yaklasan bir yatirimi olcak orda.
Kargo isi de iyi eger tum Turkiye ye yayarlarsa guzel olur....
Temettu genegi de iyi son yillarda azalsa da begeniyorum da bir yerden dalmam lazim nasip...
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Bu kargo işinde de çok rekabet var ama insanların çoğuda internetten sipariş ediyor.
Bence bu arti ama daha isin baslarindalar...kargodan herkes sikayetci kurumsal bir firma arti olur....
E ticaret de cok yaygin hazir bayileri de var bence aygaz bayileri bu isi ustlenir cirolarini arttirirlar....
Ama gec kalindi ben daha cok dogalgaz isinde gelcek parayi dusunuyorum.Asya pazarinda yer edinirlerse ki ortak aldilar o is icin oraya bu fevkalede arti olur diye tahmin ediyoeum
Tupras ta isler duzelince de ordan gelen kâr da iyi olur ama beklentilerin ayni anda buyumesi zaman alabilir tabi....
Ytd
kfs ve tüpraştaki payları sadece bu fiyatı eder nerdeyse...
tabi kar gibi zararı da yansıyor iştiraklerin...
oyak geçenlerde 29 tl gibi bir hedef fiyat vermişti...
çok yakında olmasa da 2021 yılında işler düzelirse 6 aylık bilançoda bu fiyata gelebilir..
güney asyadaki yatırımlar bitip faaliyete geçer ve aykargo tüm ülkeye yayılırsa..
işin rengi değişir...
temettü verimliliğine göre taşımayı düşünüyorum..
2020 yılında kar oluşmayabilir..2021 den itibaren küresel piyasaların düzelmesiyle ciro ve karlılık artışı logaritmik artacaktır
uzun vadeli kredilerini düşük faiz ile yapılandırmış olmaları çok iyi..
corona hikayesi bittiğinde petrol fiyatlarındaki artış ile tüpraştan gelen zararın tolere edileceği ve kendi stok zararının da stok karına dönüşeceğini düşünüyorum
tüm bunlar gerçekleşirse 2022 yılında temettü verimliliği en yüksek şirket olabilir..
herkese bol kazançlar
..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.