https://www.bloomberght.com/haberler...tekrar-gelecek
Printable View
31. Kısaca kanun yapım süreci nasıldır?
1) Kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulması
2) Teklifin komisyonlara havalesi ve komisyonlarda
görüşülmesi
3) Komisyon raporunun Genel Kurulda görüşülmesi
4) Kanunun Cumhurbaşkanınca yayımlanması ve yürürlüğe
girmesi
TBMM yasama el kıtabının ılılı bölümünde kanun yapım sürecı ıle ılılı yukarıdakı maddeler sıralanır .
bızımde şu anda elımızdekı en buyuk beklentı olan ış bankasının CHP de olan hısselerın hazıneye devrı ıçın gereken kanunun meclıse gelıp yasalaşması , bunun ıçınde yukarıdakı sıra takıp edılecek ,sıyasılerın kamuoyu onunde bu konuda yapmış oldukları açıklamalar bağlayıcıdır,kaldıkı her ne kadar yerel şeçımler ıçın kurulan ıttıfak bozuldu ısede muhataplar karşılıklı olarak cumhur ıttıfakının devam ettığınıde beyan etmışlerdır.Şu anda Adalet bakanlığının ılılı bırımlerı meclıs başkanlığına sunulacak konuyla ılgılı kanun teklıfını hazırlıyorlar ,hazırlık tamamlığında meclıs başkanlğına sunulacak ve ılgılı komısyona havale edılecektır. ordada görüşüldükten sonra oylama ıçın genel kurula gelecektır .oylamada AK PARTI VE MHP lı mılletvekıllerının oylarıyla tasarı kanunlaşacak ve kanun un gereğı yerıne getırılerek IŞ bankası hısselerının hazıneye devrı gerçekleştırılecektır kanaatını taşımaktayım. hısseler hazıneye geçtıkten sonra olabılecek gelışmeler ile ılgılı konuşmak ıçın henuz erken bence, önce şu beklentımız gerçeklensın hayırlısıyla, sonrasına bakarız ,,bu çorba daha çok su kaldırır çookkk......SYG...
iş yatırım alıyor
doğrumudur ?
iş yatırımda küçük yatırımcılar var tıpkı benim gibi hanki kurum aldığı kimlerde almış ona bakamayacagimiza. göre
peki kanun teklifi tbmm başkanlığına sunuldumu bu konu baya bir sesize alındı bir müddet saman altı edilecek mi bakalim
Siyaset dışından hisselerin devrine destek gelmesi olumlu bir gelişme.
Partilerin ticaretle uğraşmaması üzerine döndü bu mesele hep fakat burada farklı ve güzel bulduğum
“Bankacılık sisteminin siyasetle bağlarını koparması gerek” diyor.
Bu çok manidardır.
Benim aklımda da ışık yaktı. Yani İş Bankası da bu durumdan rahatsız olmalı aslında. Fakat hiç bir beyanat görmedim şimdiye kadar.
Banka CHP ye diyebilir ki ; seni seven var sevmeyen var, senin yanlışların olabilir doğruların olabilir benim seninle alakam olmaması gerek , rakiplerimle eşit ticari yönetim ve sahiplik yapısında olmam gerek ..
Fakat İş Bankası rahatsız mıdır? Gerçekten emin değilim.
küçük yatırımcının buralardan mal sahibi yapılması manidar gerçi kimse zorla gelipte alın demiyorlar seçim vs iç siyaset bu iş uzar bulunsun bir kenarda arsa gibi düşün bu arsa ucuz mu pahalı mı öğreneceğiz:) :)
eşleşme nedir arkadaşlar
Eşleşme görebilen var mı
Eşleşme
https://resmim.net/f/coKcNO.jpg
MHP bu gücün CHP nin elinde olmasını istemez.
Bu doğal ve rakip anlayışına uygun bir tabiidir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Işbankası artık hazinendir.bundan geri dönüş olmaz.bunu düşünmeye bile gerek yok.100 milyar tl lik bir şirketler grubunundan bahsediyoruz.
zira söz ağızdan çıktı bunu devir yapamazsalar gol yemiş olurlar
hangi sözlerini tutular bana söyleyin kriz çıkarmaktan başka
Eslesme kac arkadaslar
HTC_M9pw cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ah küçük yatırımcı ah
Şimdi mırın kırın edersin Kasım- Aralık’ta sana kredi çektirip 7 liradan aldırırlar merak buyurma
Parayla büyük yatırımcı olunmuyor
Fikirle olunuyor..
24 Ekim Çarşamba 19:14 EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR/ ÖNERGE GENEL KURULDA AK PARTİ VE MHP TARAFINDAN REDDEDİLDİ
Yani ak parti ve mhp mecliste beraber çalışmaya devam ediyor😎
Emeklilikte yaşa takilanlara ilişkin teklif, genel kurulda; "MHP ve AKP oyları" ile reddedildi..
bekliyoruz 7 lira olması için yine hisselerin gündeme gelmesi lazım zaten 7000 lira oldumu kimsenin hisseyi satmaya niyeti olacağını sanmıyorum beklentinin gerçekleşmesi umudu doğmuş olur gibime geliyor birde bu hisselerin oy vs kullanma hakkı varmı o durumda ögrnebilirmiyim
Yakkamoz kardeşim,
tahtanın derinlğini bu şekilde sadece matrikste mi görülünür. gün içinde devamlı bu şekildemi derinlik görülüyor. genelde sadece eşleşmeyi duyuyoruz. derinlikte bu ayrınlılar görülüyor değil mi ?
Nurullah ataç der ki;bakmakla görmek arasında fark var
Su an sanki bize söylüyor bunu, neden mi?
İskur,isa ve isb bin şuan su haliyle bir değeri var mi yok?
Gerek iskurun gerekse imtiyazlı a ve b hisselerinin atanın vasiyet ettiği bütün gerçek maddi hakları sıfır hükmüne de bırakılmış vasiyette duyulmamıştır
Peki hisselerin su anki sıfır değeriyle reis nasıl hazine büyük kaynak aktaracak hatta sadece isbankasindan degil istiraklarinin tümünden hazineye pay aktarılması diyur.
Neye dayanarak söylüyor bunu, herhalde sıfır değerde hisseleri dayanarak söylemiyor dur.
Reis demek istiyor ki önce hisselerin devrini alaçam sonrada hisseler nasıl bırakılmışsa gerçek değerinden hak edişlerini hazineye aktaracam.
Bütün olay bu bu hisseler devir alınacak ve isbankasindan atanın vasiyetinde ki gibi gerçek değerden payları hazineye gecek.
Bizde elinde bu kurucu ve imtiyazlı hisselerden gerçek paylarimizi alacaz.
Kendi anladığım bu. Hisselerin devri hazineye bir getiri sağlamaz su haliyle çünkü.
Kanun meclise geliyor haberiyle günlerce tavan gider bence bekleyip gorecez surda kaç gun kaldı ki
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi degildir
Hazineye paylar ancak hisselerin gerçek değerinden aktarılır sa önemli bir kaynak sağlar.yoksa
Bir cay bir simit parası değerindeki hisselerden ne kaynak saglanacakYTD
Anlayamadığım nokta; isctr nin %28 i CHP ye ait değil mi sonucta. (İş Yatırımda da böyle yazıyor.)
Bu durumda devlet bu hisseleri alırsa neden çay simit parası alsın ki. İSCTR nin temettülerini alır. Yani isctr de CHP hissesi yok mu, sadece kurucu ve imtiyazlılarda mı ki bu hisseler..
3492 den ışlem ördü
yakamoz kardeşim tahta derinliği atabilirmisin rica etsem.
trader1 kardeşim
Patent Vekili olarak sisteme giriş izni istedim ama sistem kapalı galiba
8 ekimden bu yana alanlar satanlar
https://i.hizliresim.com/4zEBB4.jpg
https://i.hizliresim.com/EDXav8.jpg