Ahiretçilere Dolar bu dünyada cehennemi tartıracak dedimmi demedimmi !
Printable View
Ahiretçilere Dolar bu dünyada cehennemi tartıracak dedimmi demedimmi !
Hem eski eğitim sistemimiz,hem ihtiyaçtan,hem de başımıza gelen zorluklar sayesinde birçok kişi kendisini birçok alanda aynı anda eğitmek durumunda kalabiliyor.Hatta öyle ki gerçek mesleği olan kişilerden daha iyi duruma gelebiliyor.Tabi bu bahsettiğim kendini gerçekten eğiten kişilerle alakalı. Yoksa tabi ki herhangi bir çaba harcamadan herşeyi herkesten iyi bilirim zanneden çok fazla insan var,bence asıl sorun olan hem boş hem özgüveni yüksek bu kesim.İkisini birbirinden ayırmakta fayda var,ancak bu ayrımı yapmak da yine aynı sebeplerden zor olabiliyor,ummadık taş baş yarar gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.
Memur arkadaşlarımızın maaş gününe 3 gün kaldı , onlarda fiziki mala gömüldüler mi bu aylık işlem tamamdır....
Gece japonlar, gündüz hanslar, öğleden sonra coniler en son zenciler geçiyor sıraya.
Japon ev kadınları yine yaptı yapacağını! Direk diktiler.
Hırvatlar İngilizleri eledi
hakem Cüneyt çakır.
İngilizler intikammı alıyor acaba:)
Soma da 301 kişiyi öldüren şirketin patronu ALP GÜRKAN beraat etmiş. Adamın sağlam bağlantıları var herhalde. Baklava çalan çocuklar bile 10 yıl hapis cezası yerken bu adam nasıl beraat edebilmiş hayret!!!
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...za-alp-gurkan/
Salı1-çarş 2-perş3-cuma 4- ctesi 5 geldi geldi
gelmedi Allah ne verdiyse
https://galeri2.uludagsozluk.com/341...kin_510588.jpg
2 aydır üzerinde çalıştığımız yurtdışı menşeli bir otomotiv projesi akşamüstü durduruldu.. erteleme falan değil bildiğin durduruldu.
sebep?
ağustos ayı sonuna kadar euro'nun 7 tl olacağı beklentileri imiş. bu şu andaki pariteye göre doların 6 tl olması demek..
ağustos sonuna kadar..
ne kadar güvenilir bilgidir bilmem ve "yatırım tavsiyesi olarak alınmasını kesinlikle tavsiye etmem" çünkü iş dünyası bu.
burası da wonderland..
ama birinci elden bilgi diye paylaşayım dedim.
Şu an fx de açıkça müdahale var .... bir sert iniyor bir sert çıkıyor , yarın piyasalar açıldığında daha net anlaşılır....
Aşın bayrakları çeyrek dolar 1.25 TL hulogggggg hahahahhahaha
%15 tl deyim diye canım sıkılıyor. tl ağırlıkta olanlara sabır versin birileri.. zor.
Dolar topiğinin müşterisi çok maşallah..
Keyfini çıkartın bari.. Yapacak bir şey yok.. (En sevmediğim ikinci cümle )
https://pbs.twimg.com/media/Dh21NxMWAAELeBM.jpg
İyi geceler..
Bugün dolar dünyada genel olarak çok güçlü.Bizdeki roketin yakıtı katkılı olduğu için bundan sonra iyi bir ekonomi politikasından çok iyi bir sıvacıya ihtiyaç var.Bakalım nasıl sıvayacaklar?
4,98 vurdu çekti.
Rumuz: Uykusuz merakli
Abiler piyasaya dolar surme, dolar cekme falan gibi seyler onemsiz degil mi artik? Dolarin fiyatini belirlemede etkisiz degil mi?
Dolarin fiyati forex'te belirlenmiyor mu? Forex'te sinirsiz dolar ve sinirsiz lira yok mu? (arz-talep, yalan-dolan)
Yani atiyom, ortada miktar olarak artan azalan bisey olsa anlicam;, aldikca baskalarina almaya kalmayan (degeri artan cok az kaldi artik), sattikca herkes icin bollasan (degeri azalan cok piyasa doldu).
TCMB satsin, atiyom, 500milyar dolar (o kadarlik TL alsin yani) TR'de dolar dolsun; nerdeyse lira kalmasin, liranin degeri ziplasin.
Ama ole bisi yokki, dolar sanal dolar, lira sanal lira. TCMB 1katirilyon dolar satip, dunyadaki butun TL banknotlari toplasa; ancak koleksiyoncularin elinde 100-200tl kalsa dahi (ki atiyom gene gercek piyasada koleksiyon o elindeki banknota $1m deger bicse, 1tl=1milyon USD)....Forexte hala 5tl=1$ olabilir. Niye, cunku adamlar pariteye oynarken (piyasaya dolar surup, lira toplarken) liralari azaltmiyolarki.
Attim, tuttum. Simdi gelelim isin ozune. Yukarida kurdugum mantikta yanlis olan ne, yardimci olabilir misiniz lutfen? Cunku TCMB dolar arzi, su bu haberlerini gorunce aklima hep bu geliyor. Forex'i psikolojik etkilemez demiyorum o tur haberler. Etkileyebilir. Ancak, kambiyo piyasasi (forex) artik arz/talepten bagimsiz degil mi? "Turk sirketlerin 6 ayda odemesi gereken doviz borcu toplami $xxxxxxx! O kadar dolar bulmalari lazim, dolar tabi yukselecek!!!" turu haberler alakasiz degil mi artik? Forex cikti mertlik bozulmadi mi?
Bi hayirsever abimiz beni aydinlatirsa, sagligina duaci olurum.
Biri benzin zammı mı dedi. Reis hiç zam yapar mı. Mecburiyetten fiyat ayarlaması. Bu haber de ön hazırlık.
http://m.haber7.com/ekonomi/haber/26...cin-zam-talebi
Haber de dağıtım şirketleri zorda onlar için yapılmak zorunda yazıyor. Yani hükümet değil.
Kredileri alırken adresi suriye verseydi baride icra memurları hacize suriyeye gitseydi.
2 ay önce imf gereksiz derdim gerçi para konusunda halen gereksiz.
Seçimden sonra yerel seçimleri düşünerek akılcı hareket ederler diye düşünmüştüm herkes gibi ama yok yapılacak en son şeyi yapıp Berat'ı ekonominin başına getirdi adam.
Imf para falan için değil sırf şart dayatıp yabancının güvenini kazanmak için farz oldu.
Aksi takdirde hiçbir yol olmaz, düzelir diyende boşa bekler.
Yapılacak şey Mehmet Şimşek yanına bir güven veren daha isim koyup duble garanti altına almaktı. Olan Garantiye oldu.(garan)
Bu arada Berat o kabinedeki en kalitesiz adam değil kesinlikle, sırf damat diye haksızlık ediyoruz aslında. Tamam adamın damadı olmasa hiçbirşey olmaz fakat kabinedeki diğer isimler ondan da beter. Yinede damadını getirdi diyeceklerini bile bile niye ekonomiyi verirki bir insan? Berat dünyanın number one ekonomi profosoru olsa dahi bunların söyleneceği ve kabul görmeyeceği belliydi.
Ha şimdi tükürüp durduğun imfyi yalayıp standby imzalayıp sonunda işler imf sayesinde yoluna girince damadına bak başarılı ekonomi bakanı oldu ülkeyi düze çıkardı diyip ileride kendi yerine mi hazırlıyorsun nedir? Öyleyse Bilocan kıskanmaz mı?
Dolar çakıldı 4,8787:wu:
ama mesele o değil zaten.. adamların beklentisinin ürkütücülüğü.
demekki ithalat azalacak ihracat patlayacak
turizm gelirleri artacak ama yurtdisina gezmeye cikan Turklerin sayisi azalacak
bunlar cok iyi seyler. Boylece ulkeye dolar akacak
ama 480 milyar dolarin faizini anca karsilar
3 gun daha tutmadilar dolari.. ayin 15inde alim yapacaktik
Dolar da sakin sakin takip'e devam..
http://666kb.com/i/dv5246vcl7a5riph1.gif
Daha önce de yazdın mı bilmiyorum burada altın sektörüne yön veren bir firma .
Dolar yılsonu 7 2019 da ise 10 lira beklendiğini duydum sene başında zor olasılık gözükürken şimdi neden olmasın diyorum
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Döviz sepeti 5.260.
USD/TRY 4,8518 -0,0237 -0,49%
GAU/TRY 194,125 -0,508 -0,26%
USD/ZAR 13,5295 -0,0139 -0,10%
EUR/TRY 5,6752 -0,0214 -0,38%
EUR/USD 1,1683 +0,0010 +0,09%
GBP/TRY 6,4034 -0,0361 -0,56%
2 dilim kalmışttı havuç dilimi götürsem geri alırlar mı çokda açılmamak lazım gene ekmek bulamayacağız gibi bugün