ne kadar iyi??
Printable View
Halka açıklık oranı %5 in üstüne çıkması için ;bedelli veya bedelsiz sermaye artırımı yeterli değil mi acaba.Güzel bir açıklama gelebilir.
Tamamen kendi düşüncem.
Patron elimdeki hissenin %0.71 ini borsada satacam desin yeterli ama bu fiyattan bence satmaz.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi patron elimdeki 0.71 neden satsın o kadar toplamış bedelli bedelsiz de olmaz geriye bence 2 ihtimal var kottan çıkmak yada poip de yer almak umrumda olmaz paraya ihtiyacı olsa zaten bu yıl temettu verirdi. Neyse bakalım iki buçuk.ay kaldı sabır
Bakın psdtc de gerçekten çok iyi kagittir 2 milyon lot ortak satisi var hergun kaplara bakın 10 liradan 16 ya ceke çeke satıyorlar inşallah patron satar yada kottan çekilir benim korkum hiç bişi yapmamasinda
0,71 oranında hisse satarsa alt pazara gideriz, 5,71 satarsa Ana pazarda kalmaya devam ederiz. Hiç satmazsa PÖİP'e gideriz. Biri gelir hisseyi 55 TL ye çeker ve şirket 0.71 oranında hisse satarsa ana pazarda kalırız. :)
Ayrıca KUR'lar iyi yükseldi. Bilançoda yansıması nasıl olur acaba????
Veren verdi ortak ismen den aldik acselden algyo ve Ege gubre
tborg son bilançoda yabanci para varliklar 321.6 milyon TL yükümlülükler 26.8 milyon TL Gözüküyor ...
net yabanci para pozisyonu yaklasik 295 milyon TL kur farkindan kar yazacak bu miktar kadar , yeni bilancoda ...
Kendi adima bu hqfta Guzel alim firsati verdi
ytd
herkese bol kazanclar ....
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende yazin bitmesiyle iyi bir bilanço bekliyorum
İçimden bir ses bu haftanın hareketli geçeceğini söylüyor. Hayırlısı inş.
Umarim bu ayda boyle gecer hatta daha asagilara gelirde guzel alim firsati verir bu ayin 15i ve 30u vadeli takasta iki musteri cekim var pozisyonumu iki katina cikaracagim onlari beklıyorum ytd herkese bol kazanclar
Merhaba;
Topikte yeniyim, geriden gelip okudum, kıt aklımla ve şöyle anladım kendi mantığımla, yanlışımı düzeltene onur duyarım;
Patron poip’te kalırım der mi > kötü
Borsadan çıkacağım der mi > iyi olur
5,71% pay satayım yıldıza geçeyim mi der? Satmak için yukarı fiyata getirip vermek isteyecektir... > iyi olur
750 ederine gelmesi için lot başı 54₺ hesabı var > iyi olur
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hisse temel olarak ucuz benim icin gerisi laf-i guzaf bilanco ve faaliyet raporlarina bakarsaniz gorursunuz...
kisa vadede kimse kimsenin ne yapacagini piyasa tarafindan nasil algilanacagini bilemez 14 milyon lot dolasimda hisse var ve malin yuzde 85den fazlasi toplu orta uzun vadede piyasa fiyatlayacak ve kazandiracaktir diye umuyorum kesinlikle ytd ...SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilancoyu gecen sene 9uncu ay ile paralel hatta biraz altinda bekliyorum kendi adima ben ...
Nedenine gelince bu sene en guzel donem turizm pandemiye gitti malum hatta bilanco beklenin altinda gelince baskilamak ve yildirma amacli sert asagi dogru hareketler olur diye biraz kenara alim firsati icin nakit tutmakta fayda olabilir mi diyorum , ancak kasada net doviz miktarinda 300 milyon tl civarina yakin doviz var bu miktar kadar kur farkindan kar yazacak...
Bakip gorecegiz ytd ....
Bilanço tarhi belli mi acaba arkadaşlar.
Insan hissesi tavan oldu diye uzulur mu , bilancoya hisse fiyatina bakinca uzuluyor neyse hepimiz icin hayırlısı olsun ytd ....SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence bilanço fiyatlaniyor fiyatlanmazda bu durumda sabah kalkinma direk tavan açıldı buda peşinden gitti
5 yılda 20 bilanço gördüm hepsi birbirinden güzel son bir iki hariç hiç bir zaman tavan olarak fiyatlama olmadı. Demem oki bilanço değil başka bir fiyatlama olabilir.
Bi arkadas 54 rakkamı buldu. 750.000.000 ile lot sayısını böldü. Dakat sirketin sermayesi 320.000.000. Beni aydınlatırsa cok müteşekkir olurum
O zaman şirket ana pazara geçmesi için sermaye azaltımı yapıp. Aynı anda halka arzını yüzde 5 üstü çıkartması gerekmezmi.
Dün sadece tborg değil halka açık kısmı düşük olan diğer kağıtların hemen hemen hespi tavan yaptı.Yani bu tavanın sebebi zaten bilanço fiyatlaması değildi.Birde kalkınma bankası halka açık kısmı 0,92 ve% 88 bedelli kararı aldı;önce halka açık kısmını artırması gerekmezmiydi.Tborgta da aynı süreç yaşanabilirmi diye bu örneği verdim.
Tborg pay arttırımı ile ilgili kararını ne zamana kadar açıklamak zorunda?
Bu rakamı yıldız pazarda olma koşulundan çıkardım ve resmi açıklamaya da uygun. Halka açık kısmının piyasa değeri 750 milyon üzeri olursa % 5 kriteri ortadan kalkıyor. Direkt yıldız pazara giriyor. Ancak 54 lira için bayağı yol alması lazım.
9 aylıklar konusuna gelince evet turizm yok denecek kadar azdı bu sene. Ancak evde veya deniz kenarında sıcaklar sebebiyle tüketimin oldukça fazla okduğunu düşünüyorum. Turizmin eksisini yazın uzaması ne kadar örtecek bunu 1 ay içerisinde göreceğiz.
Not: yazılanlar alım veya satım tavsiyesi değildir. 30 senedir devam eden küçük yatırımcı muhabbetidir.
Halka açık 13 milyon 867 bin 855 adet hisse mevcut. 1 hisse 54,08 lira üzerine çıkarsa Toplam halka açık piyasa değeri 750 milyonun üzerine çıkıyor. Bu da direkt yıldız pazara geçiş koşulu.
Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.
Not: yazılanlar kesinlikle alım satım tavsiyesi değildir
Forum adina Cok teşekkür ederim , bilmedigimiz konulara getirdiginiz açıklayıcı yorumlarinizdan oturu kucuk yatirimci dostusunuz ....
Ben kendi adima artik foruma bir sey yazmayacağım degerli büyüklerimizin yorumunu okuyacağım tekrar tekrar teşekkür ederim ....SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende Vakıfbank uygulaslmasi var şu an yapistiramiyorum ama orada PD icin760 milyon dolar 6 milyar TL gibi garip bir rakam gözüküyor şu an net piyasa değeri yazabilecek arkadaş var mi
282 milyon halka açık kısmı dogrumudur
EGPRO da satış haberi geldi, ancak hisseye olumsuz yansıdı. Beklentiyi iyi ayarlamak gerek.
Peki egpronun halka acık lot sayısı ile piyasa değeri hesaplaması 22 tl yi tutturuyormu. Ben tam ne ladar lptu var bilmiyorum.
Ege porofil fk 40 pddd 4.40 fiyatlaniyor satılan minimum 17 lirada bile 20 olur biz daha 12 lerdeyiz fk
Sabah sabah bu kağıttaki işyatırımın satışlarını karsılıyamıyor piyasa .Kimseye göz açtırmadan. Tekbaşına satıyor Bakalım finalde ne olacak bu kadar baskıya rağmen.