Sen istiyorsan öyle de bir versiyon yapalım...
Lakin her zaman hacim tek başına iyi bir gösterge olmayabiliyor.
Günlük periyodda istediğin geliyor.... Birazdan...
Heee bu arada senin istediğin periyot ne?
Günlük, Haftalık, Aylık? Boşa yorulmayalım!
Printable View
Ciddi bir soru sordum ve üslubum da gayet kibardı.Bu durumda ergen kafalı kim veya kimler oluyor bunu bilmiyorum.
Sermaye sahibi olmak demek mutlaka teknik analiz bilmek demek değildir.Ben temele bakarım.
Bu arada bu tarz forumları sermaye sahibi Kişiler hatta o şirketlerin büyük hissedarları da takip ediyor inanın....
Tabiki, Hacim tek başına belirleyici değildir. Ancak, dur burada ne var diye bir kontrol etmemizi de sağlar :)
Periyot haftalık olursa bu swing traderlar için iyi olur.
Günlük olursa day traderlar için iyi olur.
Benim alış satış stratejime göre haftalık olsa daha iyi olur.
Ancak,genel olarak günlük isteniyorsa o da olur, farketmez..
Siz nasıl isterseniz ? Benimki sadece bir öneri idi :)
Batuhan
Bakın hocam. Uygun bir üslupla verdim cevabımı en başta.
Burada portföy yarıştırmıyoruz.
"Portföyü daha büyük olanı da, daha başarılı veya akıllı kabul etmiyoruz."
Tavrınız çiğ.
"Bize ne?", Ne kadar "lot", "para" vb.nizin olduğundan?
Burası; amiyane tabirle; "benim çöplüğüm".
Hazzetmiyorum, ergence buluyorum; "kartviziti, portföyü vb referansı ile konuşandan."
Nokta.
Algı, fikir, yaklaşım... Ne derseniz... Bana dair.
Doğru veya yanlış...
Sözünü ettiğiniz portföyden daha büyük rakamları tek bir hissede taşıyan, başka hisselerde de benzer portföyleri olan insanlar biliyorum.
Hiç biri kartviziti, portföyü ile ilgili kelam etmiyor.
Kabul edin ki çiğ bir tavır.
Son olarak kimin izlediği, okuduğu da beni ilgilendirmez.
Objektif olmanın gereği bu.
-Bana ne?
İnsanlara portföy büyüklüğüne göre değer vermiyoruz, en azından burada!
Beğenmiyorsanız sosyal medyada onlarca araç, forumda onlarca topik var.
Önceki arkadaşların tarzına ve aldıkları cevabın üslubuna bile baksanız,
"ayrık" tavrınızı gözden geçirme şansınız olur.
Tekrar ediyorum.
Hayırlısı ve gönlünüzce olsun.
Üslubunuzda ya da sorduğunuz soruda bir nezaketsizlik asla yoktu. Yazılanlar yanlış anlaşıldı ise affola. İki tarafta da ‘ergen’ tavrı yok alsında. Mevzuu şu:
Elbette sermaye sahipleri forumları takip ediyor olabilir, teknik analiz bilmiyor olabilirler, ancak sermaye sahibi olmak lot sayısı paylaşmayı da gerektirmez diye düşünüyorum. Bize göre garip olan sadece o. Yoksa şahsınıza saygısızlık etmek asla haddimize değil.
Bol kazançlarınız olsun.
sn oblomovv
ALARK da yok hoş olsa da kullanmasını beceremem ama...
Bakın tamamen yanlış.Ben lot sayısı paylaşmadım.Almayı düşünüyorum dedim.Bunu yaparken de çiğlik olsun diye değil,miktarın tahtanın yapısını veya tekniğini bozarmı diye endişe ettim...
Sonuçta tekniği para çizer ve ben de bildiğinizi düşünerek soru sordum...Sonuçta sığ tahtalar.
Çok pişmanım...Sorumu geri alıyorum....
Aynı soru bana sorulsa yorumumu yapardım ve uyarı olarak tahtanın sığ olduğunu ve bu miktarların mutlaka tekniğe etki edeceğini belirtirdim.....
Siz beni boşverin.Sorulmadı farzedin....
Estağfurullah...
Selamlar...
Lütfen değerli paylaşımlarınıza devam edin..
Teşekkürler
Sn obblomovv trabzon beşiktaşa 4 attı. Şimdi TS ye alış BJK ye de açığa satış ... ? Öyle içimden geldi..
Böyle bişey mi sözünü ettiğin dostum?
https://i.ibb.co/b1zQqtc/liste-5.png
Ek: Veya bir üst periyodun yükseğine çıkanı mı bulsak?
Mesela; "günlükte haftalık hacimin, haftalıkta aylık hacimin, aylıkta yıllık hacimin üstüne çıkanlar" gibi?
Ek1: Listeyi değiştirdim, yanlış yerden kesmişim...
BJK bu sezon kötü. Geçen sezonki FB gibi. Bu işler de sırayla herhalde...
Burada farklı bakış açıları sergilenebilir.
1) Benim bahsettiğim, Eğer hisse yıllık olarak bakıldığında en yüksek hacmi günlük periyotta x tarihinde 100 milyon yapsın.
Eğer, yılın herhangi bir gününde 80 milyon kadar hacim yaptığında, bu oran yıllık maksimum hacmin % 80'i olacaktır ki ben bu hisseye kardeşim sende ne var diye bakarım. (%80 sadece bir örnek, % 50 oranı da yıllık olarak bakıldığında aslında iyi bir orandır.)(Bu durum 52 hafta üzerinden haftalık olarakta yapılabilir. Haftalık yapılması bence daha iyi sinyal verir.)
2) Sizin açıklamalı örnek verdiğinizde aslında başka bir bakış açısı. Ancak, orada karşılaştırma haftanın kendi içerisinde yapıldığında , bu durum yanlış sinyaller üretmeye meyilli olur ki mesela haftanın hacim zirvesi aslında ay içerisindeki ortalama günlük hacminin belkide yarısıdır. Her defasında dönüp geçmiş hacimlere bakmamız gerekebilir. Bu kısımda, aylık hacim zirvesi bence daha iyi sinyal verir.
3)Ek yaptığınız kısım 2. kısımdan daha mantıklı geliyor. Düşeni kıran gibi, üst periyottaki hacmi kıran daha kaliteli sinyal verir. Sayısı az olur böylelikle seçiciliği artar.
Batuhan
Güzel dostum!
Benim bir fikrim var zaten.
Seninkini soruyorum. Üzerinde düşünmeye davet ediyorum.
Net şeyler söylersen, hemen kıralım direksiyonu oraya...
https://i.ibb.co/p0bRPHt/liste-6.png
Not: Aman diyeyim çok sakat bir liste!
Fikrimi belirtim zaten :) 1.
3.kullanılacaksa ; günlükte haftalık hacmi geçenler spek hisselerini ortaya çıkarma ihtimali yüksek.
Bunun için haftalıkta - aylık yada aylıkta yıllık karşılaştırması yapılırsa spek hisseleri elenir diye düşünüyorum. Tabii deneme sonuçlarına bakmak lazım.
Bu şekilde yapıca sonuçlar ne çıkıyor.?
Batuhan
Siz yanlış anlamışsınız yada ben anlatamadım.
Benim fikrim 1. uygun olduğu ve sadece hacim tek bir kriter olmayacak. Sadece 1 indikatör olarak değerlendirilecek.
Siz 3. maddeyi 2 ye uyarlamışsınız.
2) Sizin açıklamalı örnek verdiğinizde aslında başka bir bakış açısı. Ancak, orada karşılaştırma haftanın kendi içerisinde yapıldığında , bu durum yanlış sinyaller üretmeye meyilli olur ki mesela haftanın hacim zirvesi aslında ay içerisindeki ortalama günlük hacminin belkide yarısıdır. Her defasında dönüp geçmiş hacimlere bakmamız gerekebilir. Bu kısımda, aylık hacim zirvesi bence daha iyi sinyal verir.
3. madde olacaksa haftalıktan aylığa , aylıktan yıllığa şeklinde bakıldığında ne sonuç verir diye sordum ..
Sonuç Bimesk değildir ya :evil:
Batuhan
1) Benim bahsettiğim, Eğer hisse yıllık olarak bakıldığında en yüksek hacmi günlük periyotta x tarihinde 100 milyon yapsın.
Eğer, yılın herhangi bir gününde 80 milyon kadar hacim yaptığında, bu oran yıllık maksimum hacmin % 80'i olacaktır ki ben bu hisseye kardeşim sende ne var diye bakarım. (%80 sadece bir örnek, % 50 oranı da yıllık olarak bakıldığında aslında iyi bir orandır.)(Bu durum 52 hafta üzerinden haftalık olarakta yapılabilir. Haftalık yapılması bence daha iyi sinyal verir.)
Bunun sonucu bimeks çıkmaz ne yaptın abi :kahkah:
Batuhan
Günlük hacmi, haftalıktan büyüler de 277 tane çıktı :evil:
Anladım ne dediğini özünde.
Seans kapanmaya 15 dk kala işlem hacminde anomali olan ( anormal artan ) hisseleri filtrelemek daha mantıklı olmaz mı üstadlar?
Du yarın akşam ilgileniriz bu konuyla.
Ama ben; "desteğe yakınlığı, dirence uzaklığından" çok olanları gözüme kestirdim...
Uçacak, kaçacak olanlar belli zaten...
Uğraşırız sonra bu mesele ile...
Herkese tatlı hayaller . Yarın ola hayrola...
Topik hareketlenmiş usta.. hoşgeldin bu arada..biz çalı arkası takipçileri..
Malûm ismim tanıdık gelebilir..
Abi kısa periyotta GARAN hakkında ne düşünüyorsun.. sürekli böyle gider mi düzeltip onay alırda mı gider.. bilemedim ya ..senin bakış açın ne der.. malûm bizim damat konuşacak yarım
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hoşbulduk. Selamlar.
Garan' ın görüntüsü bende aşağıdaki gibi. Kanal üst bandı (+1kr/3gün, anlık değer:10.47) na yaklaşmış. Aynı seviyeye yakın 10.60 da Fibo direnci de var.
Bunları kırarsa daha önce de olduğu gibi 11.85 üzerine doğru hızlı bir atak yapabilir.
Aşağı doğru ise 9.35 seviyesi hem mini yükselen kanal, hem de Fibonacci destekleri...
https://i.ibb.co/J5NffxQ/garan.png
Cuma seansında, son 15 dk.da hacmi bir önceki 15 dk.ya göre %25 ve üzeri artmış, aynı dilimde fiyatı aynı kalmış veya yükselmiş senetler. Tüm senetleri taradığım için, yine sakat kağıtlar var...
https://i.ibb.co/ZWZqpHp/liste-7.png