https://i.hizliresim.com/p64Ggz.png
https://i.hizliresim.com/76myXm.png
https://i.hizliresim.com/4amGqQ.png
Printable View
Yapı Kredi ve Marbaş 1 haftadır deli mal satıyorlar. Yersen...
Haftalık Derinlik
https://twitter.com/tagokturk/status/950276211795689474
çok fazla yorum yapmamaya çalışıyorum ama hisse hakkında grafik buldukça paylaşmaya devam edeceğim bütün grafiklerin ortak özelliği hisse ne kadar kıvırsa da mutlak bir yükseliş var baskı yapıyor açığına satıyorlar belki destek yapacak durumuz olmasa da elimdeki lotları hedef fiyatlara ulaşmadan satmadan arada sövsemde takibine devam edeceğim
GLYHO ve PEGYO içiçe geçmiş aynı patrona ait kardeş şirketler..genelde 1/3 ortalama fiyatlar ile birbirlerinin hisse fiyatlarını takip ederler..
pegyo iniş çıkış 1.2 cıvarında iken 0.7-0.8 yani 40 krş cıvarında ortalama düşüşü oldu GLYHı ise ortalama, 3,6 cıvarında iken 4 lere e atak yapıp 3 lere geri çekilmişti...şimdi yine 4 ler cıvarında...
PEGYO dan da bir atak beklenir mi?
YTD
bizleri bir silkeleseler neler olacak neler
https://i.hizliresim.com/rOLPMz.png bilgisine güvendiğim bir arkadaş dün bunu paylaşmıştı hayırlısı olur inşallah. ytd.
https://i.hizliresim.com/MdYqVN.png
baskı o kadar büyük ki demek ki hedefleri de çok büyük. diye geliyor insanın aklına. çünkü buralar da olmaması gerekir. aslında hissede ky da çok yok ama neden bu kadar baskılıyorlar anlamıyorum. sanırım bu kadar baskıladıklarına göre enerji haberleri gelmeye başlar. ytd.
bu gün açığına satan varsa yarında alan oluruz zamanı az mı kaldı çıkış yakında o yüzden mi bu kadar sıkıyorsunuz ky'i
böyle hisseler de ( patron kağıtları) iki grafik bir kaç pasta gönderdiğin vakit patron panikler kağıdı ya aşağı götürür ya da yataya bağlar. adam bas bas bağırıyor enerji diye ama kağıt yerlerde. ytd.
Global Yatırım Holding Centricus ile yeni ortaklığının ardından enerji ve altyapı gibi kârlılığı daha yüksek alanlara odaklanacağı bir strateji benimserken, büyük bir yurtdışı ortak ile YEKA ihalelerine girerek güneş enerjisi santrali yatırımı yapmaya hazırlanıyor.
Şirket aynı zamanda daha düşük getirisi olan gayrimenkul, madencilik ve CNG ticareti gibi alanlardan çıkmayı planlarken; yurtiçinde büyük bir bağımsız portföy yönetim şirketinin satın almasını da yakında tamamlayacak.
Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Reuters ile yaptığı söyleşide yabancı yatırım fonu Centricus'un şirkete Haziran'da yüzde 31 ortak olmasının ardından "temiz enerji" ve altyapı alanına odaklanacaklarını ifade etti.
Birkaç ay öncesine kadar F.A.B. Partners adını kullanan Londra merkezli Centricus, alternatif yatırım alanında büyük ölçekli yatırımcılara hizmet veriyor. Kurucuları arasında Türk bankacı Dalınç Arıburnu'nun da bulunduğu Centricus geçen yıl ABD'li özel sektör tahvillerine yatırım yapan CIFC'i satın aldı. Teknolojiye yatırım yapan SoftBank Vision Fund'ın kuruluşunda da danışmanlık yaptı.
YEKA ihalelerine de atıfta bulunan Kutman, "YEKA'lardan ilkini kaçırdık. İkinci ihaleye büyük bir yabancı ortakla kesin gireceğiz. Teklifimiz de biraz farklı ve çok çok rekabetçi olacak" dedi.
Türkiye, Nisan ayında açıklanan uzun vadeli enerji politikasına göre gelecek 10 yılda 10,000'er megawatt (MW) güneş ve rüzgar enerji santrali kurmayı amaçlıyor.
Kutman güneş enerjisinin yanı sıra doğal atıkların yakılması yöntemiyle enerji üreten biyokütle santrallerine 2020'ye kadar 500 milyon dolar yatırım yaparak 250 MW kapasiteye ulaşmak istediklerini söyledi. Şirketin şu anki kurulu gücü ise 17 MW.
Her bir santralin 12 ile 24 MW arasında kapasitesi olduğunu belirten Kutman, yatırımın finansmanı hakkında ise "EBRD ile finansman imkanları için ön görüşmeler yürütüyoruz" dedi.
Kutman ayrıca her biri 25 MW güce sahip güneş enerjisi santralleri kurmak için çeşitli Afrika ülkelerinde yürüttükleri görüşmelerin 4 veya 5'inde mutabakat zaptı aşamasına geldiklerini belirterek, "Kısa sürede inşa edilebilen santrallerin 2018 sonuna kadar devreye gireceğini düşünüyorum" dedi.
Yakın zamanda varlık yönetim şirketi alacak
Kutman, Centricus ile banka harici fon yönetim şirketlerinden birini satın almak istediklerini de söyledi.
Kutman "Centricus o sektöre inanıyor ve Türkiye'ye spesifik bir ilgileri var, büyümek istiyorlar... (Satın alacağımız şirketi) mevcut şirketimiz ile birleştirince Türkiye'nin banka harici en büyük asset management şirketi olacak."
Global Yatırım Holding'in hali hazırda yüzde 90'ına sahip olduğu Actus Portföy Yönetim Eylül sonu itibarıyla yönettiği 621 milyon lira tutarında fon ile, Azimut ve İstanbul Portföy'ün ardından Türkiye'nin banka dışı üçüncü büyük portföy yönetim şirketi konumunda bulunuyor.
Altyapı yatırımlarına 1 milyar dolar kaynak
Kutman, büyük ölçekli altyapı projelerinde de fırsat gördüklerini ve yurtdışından otoyol, köprü, tüp geçit ve şehir hastaneleri gibi altyapı projelerine yatırıma kaynak bulmak için Centricus ile yatırımcı toplantıları düzenleyeceklerini belirtti.
"Centricus ile büyük altyapı yatırımlarında satın almalar için yurtdışından 1 milyar dolar sağlamak üzere 2018 başında roadshow'a çıkacağız" diyen Kutman, altyapı projelerine verilen kredilerin daha uzun ve düşük maliyetli kredilerle yeniden finanse edilerek yüksek getiri sağlanabileceğini ifade etti. Kutman, "Bu yatırımlarda yüzde 12-15 özsermaye getirisi (ROE) sağlamak mümkün" dedi.
Mevcut faaliyetlerden çıkış
Global Yatırım Holding gayrimenkul, maden ve CNG dağıtımı gibi faaliyetlerden ise çıkmaya hazırlanıyor.
Kutman öncelikli olarak gayrimenkullerini parça parça olarak elden çıkaracaklarını belirterek, "Satış tamamlandığında 120-150 milyon dolar gelir bırakabilir" dedi. Global ve iştiraki Pera GYO'nun başlıca gayrimenkul varlıkları arasında Denizli ve Van'daki AVM'ler ile Karaköy'deki holding merkez binası bulunuyor.
Gayrimenkulleri orta ve uzun vadede madencilik faaliyetlerini yürüten Straton ve sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) dağıtımı yapan Naturelgaz'ın izleyeceğini ifade eden Kutman, "Straton'da birleşme olabilir, bir miktar hisse karşılığı Naturelgaz'ı bir dağıtım şirketine devredebiliriz" dedi.
Global Liman
Global Yatırım Holding'in bu yıl Londra borsasında halka açtığı bağlı ortaklığı Global Ports Holding'in Akdeniz ağırlıklı olan liman portföyünü çeşitlendirme çalışmaları da devam ediyor.
Türkiye dışında liman işletme ihaleleriyle dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi haline GPH'nin dünyanın başlıca üç kruvaziyer turizmi rotasından biri olan Akdeniz'in beş ülkesinde 10 limanda işletme hakkı bulunuyor.
Kutman'ın verdiği bilgiye göre GPH üç limana daha ön teklif verirken, iki limanın işletme teklifinde de ileri safhada bulunuyor.
Türkiye'de işletme ihalesine çıkılacak başka bir limana teklif vermeyi düşünmediklerini belirten Kutman, bunun tek istisnasının Salıpazarı dışında İstanbul'a yapılacak ikinci bir kruvaziyer limanı olacağını ifade etti.
Kutman, "Yenikapı kruvaziyer limanı ihalesi olursa ona kesin katılacağız. Böyle bir çalışma da var diye duyuyoruz" dedi.
arkadaşlar tamamen ky ile dalga geçiyorlar. Güzell haberler geldikçe PEGYO düşüyor. Eğer ki bu yatırımlar, haberler başka bir hissede olacaktı kaç tane tavan çekerdi tahmin edemiyorum. Böyle haber olduğu halde aşağı inmesine, bilinçlii hiç bir yatırımcı anlam veremez. tamam anladık patron hisselerin çoğunu alarak daha çok kar etme düşüncesinde ama patron, sağlıklı düşünen biri olarak paylaşmayı da bilmeli. zaten ellerinde çok yüklü, değişik aracı kurumlarında var. en azından hisseyi frenlemesinler yeter. inşallah en kısa zamanda gerçek rakamlara çıkar. ytd
hissenin büyük çoğunluğu aracı kurumlarım kurumsal yatırımları ky de taş çatlasın 5-6 milyon çıkmaz bile satan kaçar gibi satıyor arada patron kendisi alım satım yaparak hisseyi dalgalandırıyor ama sınırlı seviyede ne al nede sat der gibi çok kısa sürede yatay gitmez ise ne yapacağı belli olacak takip etmek faydalı ansızın bir hareket yapabilir
tavanı bırak eğer 1 tl olsun 10 milyon satış olmazsa bende bir şey bilmiyorum oda en az çok kişi 1 tlden verme düşüncesinde
Oo harika bir haber bu
Ne kadar boş konuşmalar var..
Yok patron arada alıp satiyormus..vs
ORJINAL LINK: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/Bildirim/652762
DOSYALAR: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/EK-INDIR/4028...60DEF198364F8F
DEGERLEME RAPORU 2018-01-10
YAPILAN ACIKLAMA GUNCELLEME MI? HAYIR (NO)
YAPILAN ACIKLAMA DUZELTME MI? HAYIR (NO)
KONUYA ILISKIN DAHA ONCE YAPILAN ACIKLAMANIN TARIHI -
BILDIRIM ICERIGI
DEGERLEMEYI YAPAN KURULUS BILGI GAYRIMENKUL DEGERLEME A.S.
DEGERLEME RAPORUNUN ICERIGI KIBRIS 2017 DEGERLEME RAPORU
RAPOR TARIHI 05.01.2018
ACIKLAMALAR
ACIKLAMA
2017 YILI KIBRIS DEGERLEME RAPORU EKTE YER ALMAKTADIR.
SAYGILARIMIZLA
PERA GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
|
bu kadar takla atmaya ne gerek var milletin ahını alarak kazanacağınız paranında hayrı olmaz bırakın şu dolanmaçlı hareketleri herkes kazansın unutmayın alma mazlum ahını çıkar aheste aheste benim için sıkıntı değil şimdi çıksam olur zarar olduk az ama diğer arkadaşlar benim gibi olmayabilir
Bos konusmaktansa susmak daha iyi. Yada değerleme raporu geldi,bak bakalım geçen seneye göre farklar varmı ,bunlardan somut şeylerden bahset,milleti yanlış yönlendirme,Boşver tedbirini almistin sen zaten
O kadar acemiler ki, Marbaş alıcı Vakıf satıcı görünüyordu. Özellikle Marbaşı alıcılıktan düşürmek için bir anda Vakıfa 0,86 dan 234379 lot Marbaşın hissesini aldırdılar. Böylece tahta iyice pasifize oldu. Çok acemi pilotsun pilotcuğum, başarılı olabileceğine dair umudumu iyice yitirdim. Yanlış hissede olduğuma iyice inandım...
NOT: Yapı Krediden başka kurum mu yoktu mal almak için, tam da millet Yapı Kredi çatır çatır satıyor derken, bu satışların göstermelik olduğunu milletin gözünün içine soktun. Tüh, yandı gülüm keten helva.
Not2: Bu tahtayı bilmiyorsun sanırım; burdaki kemikleşmiş yatırımcıyı BELKİ 1,5 civarından sökebilirsin, nominal altında fazla yıpratma kendini, sana bir tavsiye, ORTAK!..
PASTA
https://twitter.com/tagokturk/status/951011276054024192
kağıdı sevmeyenler çıksın da bizlerde rahatlayalım. madem hiçbir beklentiniz yok neden hala takiptesiniz. aşağıdan mal almak için mi !!!? sizi sevindirecek aşağıdan mal alma umudu verece bir grafik yolluyorum. bu iyiliğimi de unutmayınız.
https://i.hizliresim.com/lOBPDg.png
grafiğe göre durum pek iyi değil. yukarıdan satan arkadaşlar bayram edebilir. aşağıdan bekleyebilirer. ytd.
Sümerpark 157.622.866 TL
Kıbrıs 14.235.000 TL
VakıfHan 2.247.892 TL
Toplam yaklaşık 160 milyon ---------------
Bu kadar YANLIŞ (zannımca) DEĞERLEME sonucunda bile hisse başı fiyatı 1,8 TL den fazla. Bu hisse oraları gördüğünde yeni (gerçek) DEĞERLEME kimbilir kaç lira olacak, yakında göreceğiz İnşallah...
tahtada in cin top oynuyor...kendi çalıp kendi oynuyor...tahtayı 1 in üzerine atmadan toplaman mümkün değil....hala anlamadıysan yakında patronun seni değiştirir..
1 -1,5 milyonlot alış ile- çoğu zaten kendi lotları- tahta 1 in üzerinde işlem görecek...ısrarla DİLENCİLİK yapıyor...
koskoca Kutmanın tahtasını DİLENCİ Tahtasına çevirmiş...
YTD...
PEGYO nun 2017 hisse değeri en az 2-2,5 tl dir...aşağıdaki linkten resmi bilgilere ulaşabilirsiniz....
http://www.gtcnextlab.com/peraGYO/Pe...31-12-2016.pdf
J - Şirket Portföyü
31.12.2016 itibariyle şirket portföyünün detayları aşağıdaki gibidir.
Sümerpark Evleri ve Sky City Ofis Projesi
Sümerpark; Denizli merkezde bulunan bir projedir. Konut, Ofis ve Alışveriş Merkezinden
oluşmaktadır. Projede AVM projesi tamamlanmış olup, söz konusu bileşen, "Sümerpark AVM"
başlığı altında açıklanmaktadır.
Şirketimizin maliki olduğu Denizli Sümerpark Karma Projesinin ikinci fazını oluşturan
Sümerpark Evleri konut projesinin 154 konuttan oluşan ilk iki blok inşaatının tamamlanmasının
ardından bu defa 77 konuttan oluşan 3.bloğun inşaatına başlanmıştır. Mayıs 2015 itibariyle inşaat
tamamlanmıştır ve daireler sahiplerine teslim edilmektedir.
Denizli Sümerpark Karma Projesinin diğer bir bileşeni olan SkyCity Ofis projesinin ilk bölümü,
13.307 metrekare satılabilir alan ve 140 ofisten oluşmaktadır. Ocak 2015`de inşaat yapı ruhsatı
alınmıştır. Projenin kaba inşaat işleri tamamlanmıştır. İnce inşaat işleri için sözleşme Dab
Mühendislik firması ile 11.10.2016 tarihinde imzalanmıştır. Projenin 2017`in ikinci çeyreğinde
tamamlanması planlanmaktadır.
Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
01.01.2016-31.12.2016 dönemi Faaliyet Raporu
8
J - Şirket Portföyü
Sümerpark AVM
Sümerpark Projesi kapsamında bulunan alışveriş merkezi arsası Denizli ili, Merkez ilçesi, Sümer
mahellesi, M22a.22b.2d pafta, 6226 ada, 47,709 m2 yüzölçümlü 1 no.lu parsel olarak tapu
bilgilerinde yer almaktadır.
Sümerpark AVM’nin 10 Mart 2011 tarihinde halka açılışı yapılmıştır. AVM, 1.650 araçlık
otopark alanı, 1 büyük hipermarket, 1 büyük yapı market, mağaza, anchor mağazalar, food – court
ve çocuk oyun alanları ile birlikte toplam 35.500 m2 kiralanabilir alana sahiptir.
Bilgi Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 30.12.2016 tarihli raporda Sümerpark
Projesinde bulunan Alışveriş Merkezine ait proje değeri 159.978.000 TL olarak tespit edilmiştir.
Aynı raporda arsa ekspertiz değeri 35.736.000 TL olarak tespit edilmiştir
YTD
spek şimdi ky yı tartıyor.
10 kademede 3 milyon satıcı var bunun en az 1 milyonu kendinin silsin alsın ky'in 2 milyonunu sonra 2 mi olacak 4 mi bakasın yoluna iş bu kadar basit ama ince hesap alttan alacağım diye kıvranıp duruyor bu gün böyle
spek diyor ki ''siz biraz verin sonra götüreyim'' diyor.
spek ky ların dikkatini çekmek istemiyor. ytd.
Pilotcuğum mal gelmediğine hala inanamıyorsun biliyorum ama muhtemelen senden daha az tecrubeli olmayan ben de söylemek istiyorum ki, inan lütfen... Bir arkadaşım 5-6 yıl önce yaklaşık 2 milyon lot almış, diyor ki bana maliyeti 2 lira civarı. Şimdi bu adam sana mal verir mi, biraz mantıklı düşünsene. Hele ki inşaat fiyatları bu kadar artmışken...
Çeşidi 5 Dakika 15 Dakika Saatlik Günlük Aylık
Hareketli Ortalama Sat Nötr Al Al Al
Teknik İndikatörleri Sat Sat Güçlü Al Al Al
Özet Sat Nötr Güçlü Al Al Al
spek sadece 5 dklık verileri etkilemiş..diğerlerine de etkilemesi için çok aşağı basması gerekir...bizde bekliyoruz...ister aşağı ister yukarı...
YTD
ORJINAL LINK: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/Bildirim/652763
DOSYALAR: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/EK-INDIR/4028...60DEF5D65A5007
KONUYA ILISKIN DAHA ONCE YAPILAN ACIKLAMANIN TARIHI --
BILDIRIM ICERIGI
DEGERLEME RAPORUNUN ICERIGI 2017 YILI SUMERPARK AVM VE OFIS PROJESI DEGERLEME RAPORU
RAPOR TARIHI 05.01.2018
ACIKLAMALAR
ACIKLAMA
2017 YILI SUMERPARK AVM VE OFIS PROJESI DEGERLEME RAPORUEKTE YER ALMAKTADIR.
SAYGILARIMIZLA
|
YTD
ORJINAL LINK: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/Bildirim/652762
DOSYALAR: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/EK-INDIR/4028...60DEF198364F8F
DIL SECIMI
KONUYA ILISKIN DAHA ONCE YAPILAN ACIKLAMANIN TARIHI -
BILDIRIM ICERIGI
DEGERLEME RAPORUNUN ICERIGI KIBRIS 2017 DEGERLEME RAPORU
RAPOR TARIHI 05.01.2018
ACIKLAMALAR
ACIKLAMA
2017 YILI KIBRIS DEGERLEME RAPORU EKTE YER ALMAKTADIR.
SAYGILARIMIZLA
ORJINAL LINK: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/Bildirim/652761
DOSYALAR: HTTPS://WWW.KAP.ORG.TR/EK-INDIR/4028...60DEEDEE914F34
DIL SECIMI
DIL SECIMI
TURKCE
INGILIZCE
KONUYA ILISKIN DAHA ONCE YAPILAN ACIKLAMANIN TARIHI --
BILDIRIM ICERIGI
DEGERLEME RAPORUNUN ICERIGI 2017 YILI VAKIFHAN DEGERLEME RAPORU
RAPOR TARIHI 05.01.2018
ACIKLAMALAR
ACIKLAMA
2017 YILI VAKIFHAN DEGERLEME RAPORU EKTE YER ALMAKTADIR.
SAYGILARIMIZLA
YTD
1-Pera Gayrimenkul hissedarı Mustafa Murad Kalan hissede alış ve satış işlemi yaptı
Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, hissedarı Mustafa Murad kalan 08/06/2017-28/06/2017 tarihleri arasında 0.93-1.07 TL fiyattan 1.021.847 adet alış işlemi 550.000 adet satış işlemi yaptığını bildirdi.Bu işlemler sonrasında Mustafa Murad Kalan'ın şirketteki payının yüzde 5.4117 seviyesine geldiği belirtildi.
89.1 milyonun yüzde 5,4 ü 4 milyon 821 bin küsur lot yapar…
2-Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:
16.10.2017 - 16.10.2017 tarihleri arasında PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,12 - 1,18 TL fiyat aralığından 38.287 adet alış işlemi ve 950.000 adet satış işlemi Tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki paylarımız/oy haklarımız 16.10.2017 tarihi itibariyle %5,55 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür.
Sonra tekrar bir haber aldış ve satış sonuç olarak . 911 713 adet net alış. Hissedeki son bildirilen resmi oranlara bakalım
1.İşlem sonucunda yapılan resmi açıklamya göre Yani tahta yapıcı/SPEK/Taşeron/Dilenci AlSatçısı gibi hangisini uygun görüyorsanız nitelendireceğiniz oyuncunun elinde 4 milyon 821 bin lot gözüküyor.
2.işlemden sonra elindeki lotların sayısı % 6,43 oluyor…bildirdiği rakam ise farklı bir rakam…her neyse … bu kadar küçük oran ile tahtayı yönetiyor..yerseniz…Sonuç PEGYO toplanmış ancak patinaj yapıp dahada toplamak istiyorlar...
YTD