Sn. NewsTR, dünde düşüş vardı ama YHT çok kötü getirdi, ne yapacağız bilemedim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Şöyle bir durum var. Yıl sonu enf. hedefleri 12.5 . Ve faizler de buna göre ayarlaniyor. Bu sebeple ben 13'ten sonra düşmez diyordum. Banka faizleri de nette buna yakın ve - faize denk geliyor. Ama şu an kv 12 olmuş durumda.
Daha da aşağı düşer mi, düşer. Çünkü işçinin, emekçinin maaşına buna göre (enflasyon bağlantısı) zam yapılacak. Kanaatimce -kısa vadede- 12'nin altı bu çeşit yani tüikvari balon olur. İşte bu balonu yakaladığımız an (muhtemelen 13 Kasım'ın hemen sonrası olacak) HTT'lerimizi Rothschild dostumuza iade edeceğiz.:)
TIV sadece isbankasin danmi aliniyor ?
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Isbank dada goremedim.isyatirimda islem goruyorn sanirimSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gordum.ve aldimSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizler yükselmeye başladığı zaman hangi borçlanma araçları tercih edilmeli ?
Faizden fazla kazanç elde etmek için.
Birebir faiz yükselişinden tahvil fonlarının kazancına benzer kazanç elde eden herhangi bir fon yok benim bildiğim. Faiz yükselişlerin en çabuk yansıdığı fonlar PPF'ler olacaktır veya fon içeriği en fazla TPP ve Ters Repo içeren günlük faize duyarlı fonlar bu süreçte seçilebilir.
Gelir vergisi benim hatırladığım kadarıyla belli bir limiti geçince alınıyordu.
https://resmim.net/f/YQJBhn.jpg
Geçen konuştuğumuz dünya göz içeren bazı fonlar için duyuru.
Ek hesaplara ödeme yapılmış
https://www.mkk.com.tr/duyuru/1607
5 yıllık tahvil ihalesi ,piyasa nın 0.25 altın gercekleşti ,kısa vadeliler için iyi
Kısa vadeli borçlanma araçlarında en iyi getiri sağlayan fon hangisi acaba? Bilginiz var mı dostlar?
şu fon, her zaman en iyi getiriyi sağlıyor demek zor. zaten kvba'ların bazıları tefaşta işlem görüyor. geçenlerde hep iş bankasının tiv'iyle ziraatın kısa vadeli borçlanma fonunu kıyaslıyordum, çoğu zaman ziraatınki fazla getiriyordu. dün ise tiv ziraatin fonunu ikiye katlayıvermiş. getiriler çoğu zaman ya sürpriz şekilde fazla veya şaşırtıcı düzeyde az gelebiliyor. üç dört aydır buralardayız. ister kısa vadeli borçlanma, ister hisse fon olsun, şu fon her zaman en güzel getiriyi sağlıyor şeklinde tesbitine rastlayamadım. sadece göze çarpan iyi fonlar bulunabilir ama en iyisini bulmak imkânsız gibi.
kısa vadeli tahvil faizlerinde dünkü kadar düşüş olmadığı için bugün pek fazla extra getirisi olmayacak demek istedi kvba fonlarının
Özelden gelen sorulara istinaden açıklık getireyim. Borsa yükselince -aynı oranda olmasa da- dolar da yükselir. Çünkü hisselerde dolar bazlı kârda olanların hisse satışından gidecekleri yer orasıdır, çünkü dolarlarını bozdurupta bu piyasaya girmişlerdir. Yani borsanın ve doların yükseleceğini düşünüyorsanız Tahvil fonlar yerine başka enstrümanlara bakın.Alıntı:
Tahvil fonlar faizdeki yükselişin pik yaptığı zamanlarda alınır. Normal seyrine döndüğünde de satılır. Çünkü alternatifi ortaya çıkmaya başlar; Altın, borsa, döviz gibi.
Açıklaması bu..:)
%1 artış oldu 2 yıllıklarda. Şu an çıksak ppf de alamayiz sanirim, 16.00 ya kadardı değil mi
Gpg yeni dağılım geldi ekgyo ağırlık verilmiş. Nasıl portföy seçmişse çoğu ya eksi ya yerinde.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...6e36f8c3a625f5
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kvpf satsak mı acaba eksi getir mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Akşama doğru yeşil yanmış,bu saatte başka fona geçiş mümkün değil.
Ekgyo faizler düştüğü için iyi prim yapacak hisselerden
Tacirler dağılımı yüklememiş aradım rapor gelmiş ama yükleme olmamış bakacaklar.