https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...58f54654d4.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...58f54654d4.jpg
Tinay dostum Beykoz'da sevgi ve selamlar
Her şey gönlünce olsun pergomon hakkında yazmama gerek yoktur..seni takipdeyim.3 uncu yıl temmettumuzu beklemekteyim.sabir.hedefe kadar sabir.ytd
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...63332ba305.jpg
Verim açısından bu sene de en üst sıralarda olacak gibi görünüyor. 1 TL net dağıtım olsa dünkü kapanış fiyatıyla bile %9 civarı verimi işaret ediyor. Önemli temettü kağıtlarında ise durum Tüpraş'ta temettü yok, Aygaz'ın verimi cari fiyatla %4, Erdemir'den 95 kuruş hbk geldi, geçmiş dönemleri karıştırmayıp bu karın tamamını dağıtsa bile orada da cari fiyatla %8-9 aralığında bir verim görünüyor, Aksa daha yeni bedelsiz verdi orada da yüksek bir temettü beklemek zor, Vesbe'de de cari fiyatla temettü verimi % 8 civarı görünüyor tüm bu açılardan temettü yatırımcılığını önemseyenler için dikkat çekici olmaya devam edecektir.
7.425.000 lot sermaye ile ilk 9 ayda 7.089.160 TL. kar gorunuyor.
Daha son ceyrekte ne kazandigini bilmiyoruz.
Yapilan isin geregi olarak, asil kazanc yil sonuna dogru evrilebiliyor.
Gecen sene, hisse basina net 2.48 TL.nakit odedi, sade ettigi kar'i degil, yedekleri de odedi.
Bu itibarla bizim 1 TL. tahminimiz en kotu dedigimiz tahmin, zaten bunu ilk 9 ayda kazanmis durumda.
Son ceyrekte ne kazandigini 2 Mart 2020 de bilanco geldiginde gorecegiz.
Kapanışa oğru satış yeriz gibime geliyor kağıdın gözü toprağa bakıyor
Mali tablo kap a gönderilmiş...
Düşük gelmiş kar :(
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3. Çeyrek te düşük gelmişti. Bu çeyrek te düşük geldi. Performans giderek düşüyor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
[QUOTE=zeck;4143226]3. Çeyrek te düşük gelmişti. Bu çeyrek te düşük geldi. Performans giderek düşüyor.
2019 yüksek geldi hisse yerinde saydı. Bu yıl düşük geldiyse pazartesi günü hisse aşağıya gözü dikti galiba...
2018 de vergi dairesine 32 bildirmiş ama konsolide 21 gelmiş....2019 da vergi dairesi 8.8 ise ve konsolide yine düşük geliecekse durum vahim
Son 4 ceyrek kar 10 trilyon gelmiş. Geçen yıl son çeyrek ile 3 trilyonluk fark var...21 trilyonluk kar gelmiş olsaydı son 4 ceyrek toplamı 10 nasıl oluyor ..Kap bakıp farklı ise düzeltirim...enteresan..
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet dogru yıllık karı 21 gelmiş...sorun 9 aylikta 18 trilyoluk kar son ceyrekte düşmüş 3 trilyon gelmiş. 3+7=10 yillikta toplam.
Bence bu kar beklendiği gibi gelmiş yoksa bu piyasada bu fiyat buralarda kalmazdı..Bilanço ve fiyat bence içinde...
Bol kazançlar
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10/7.425= 1.35 TL.
Hisse basina 1.35 Brut kar, oylemi ?
%85 ini dağıtıyor karın...1 tl gibi net kar dağıtırmı acaba
Gecen sene %100 unu dagitti, burada yaziyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PSDTC
İnşallah yüzde yüz olur
buyume yoksa temettu ıyıdır ama hersey değildir...temettuden fazlası kadar %15 kadar daha düşük fiyatla işleme baslar...önemli olan buyume aslında
Faiz geliri 8,434,252.70 TL.
Brut kar 11,285,218.69 TL.
11.285 / 7.425 = 1.52 TL. Brut hisse basina kar.
Hem bilanco uzerinden vergi oduyoruz, hem aldigimiz kar payindan.
Net kar'i 8.8 Milyon TL. alsak, HBK 1.19 TL. oluyor.
%15 vergi kesilecek, bu da 0.18 TL. yapar, dusersek bunu, 1.01 TL. net para.
Bu vergi dairesine verilen bilanco.
Ben net kar payinin 1 TL. nin altinda kalacagini pek sanmiyorum.
Tamam buyume de, 2019 yili basindan bu yana faizlerin nereden nereye geldigini birlikte takip ettik.
Tedarikci buyuyecek once, bankalarin %24 faiz takozu varken, nasil buyusun tedarikci? Bu maaliyetlerle disarda nasil rekabet etsin.?
2019 yili kosullarina ragmen bu kar orani bence cok iyi.
Koca AYGAZ 50 kurus nakit kar payi acikladi.
Once de yazdik, bize 1 TL. yeter.
bu hisseyi kendim buldum kendi göbeğimi kendim kestim ama tınaz beyin kazancımda etkisi çoktur hakkını ödeyemem.
tşk.ler koca yürekli adam geçen sene temettü sonrası petun nerde ise 2 tl civarı düşüp 5.05 gördü buda çok indi temettü
kağıtlarının temel huyumu acaba temettü sonrası bu düşüşler yaşayıp göreceğim .borsada bu hisse ile sabırı öğrendim.kazancımız daim olsun .selam olsun porgi yatırımcısına
karını ortakları ile paylaştığı sürece sorun yok, devasa firmalar bile kıytırık kar veriyor ama prim yapıyor olabilir, fakat ben pergamon un değerini bulacağına eminim paradan çok dürüstlüğü önemli benim için 'doğru duvar sallanır ama yıkılmaz'....
Dostlar kafam karıştı bu açıklanan kar konsolide değil vergi dairesine sunulan geçici olmalı konsolide ne zaman açıklanıyor.biei yazarsa sevinirim.ytd
Vergi dairesine sululan konsolide değil ve 8800 iyi .
Naptınız beyler altlas global iflas ederken hala kar açıklayan şirket e tu kaka denmez .
Ağlaya ağlaya timsah gözyaşları döke döke alıyorum .
Herkese teşekkürler .
komple sattık karımızı aldık.tekrar turşuluk aldıklarımız ise bizimdir bizle kalacak .aslada artık almam. karsada alınan lotlar zararsada bizim.temettü versin bakalım geçen sene düştüğü 6 lar değil 7 görsün top tüfek burdayız 7-8 aylığına görmezsede eldeki lotlar iyi para edecek demektir
SASA da AV Zamanı başladı . Açıkcı o kadar çok ki
Call Margin yiyen kağıdı hoplatıyor .
HAftaya SODA zamanı olabilir
Bu hafta ALARKO başlar .
Sasa her daim iş yapar .
10+11 arası gitti geldi ey satanlar
Şirket hattımı.surada bir müddet sonra
Temmettumuzu verecek
Demek ki tahtada savaşı spektrum efendi kazanıyor kazan kazan kasa kazanıyor satma kardeşim.bu mal hiç zarar açıklamaz satan kendine zarar yazar.nokra.yatirma kaldırma tavsiyesi değildir
Ky.kalmadigiba göre tahta gider.
8.22 Olunca paçal yaparak alırız .
7.62 olursa ziyadesi ile girecez .
6.42 Fena halde alırız
5.68 Artık kör müş topal mış fark etmez
4.42 de deli gibi alırız
3.68 Çoğu malı satıp alırız
3.42 de ev araba satıp dalarız
2.68 Herşeyi yatırdık kalmadı bir şey geride .
hissenin fiyatı temettü kadar ise temettü verimi 110 % demektir mecbuurrr alırız .
minereks dış ticaretin 651.385.000 nominal tutarlı hisselerinin borsada satışa konu edilmesi
Eskiden .tahta sen sakrakti.son günlerde
Tahtadan kaçan kaçana
Aslında pergomon aşkı yeni başlamakta.
Kaldı ise benim gibi küçük yatırımcı slm.olsun.
Gidenlerden slm.lar olsun.pergomonda beş bin liraya kademe kalkmakta.gelirse aşağıya almış devam
Ben aşığım pergomon.spek efendiye gün doğmuş görünmekte mallandu bizim spek.ytd.nokta.yazan çizen yoksa yolumuz yukarı donecektir
Piyasalar artı iken satmaları daha mantıklı olurdu ama hem karda olan şirket hemde ülke sıkıntıda iken Minerva bazı lotlarımı tahtada satıyorum diyorsa ard niyet vardır . Şöyle ki : Yeterli mal alamamıştır malın bokunu çıkarak arzı arttıracak ucuza kapatacak . Ahlak olmayınca hiçbir dikiş tutmaz kumaş bozuk yapacak bir şey yok .
Tipe dönüşüm diyor .pergomon piyasada işlem gören payları belli ödenmiş sermayesi belli.simdi tipe dönüşümü sermayeyi artirmiyor.kafam karıştı detaylı açıklama yapacak arkadaş varsa sevinirim.benmi yanlış anlıyorum.
Minereks,Öztüre holdingin dış ticaretini yürütmek için kurduğu firma sahibi nezih Öztüre bakalım altından ne çıkacak ÇOĞUNLUK PAY SAHİBİ.
Adam elinde olup borsada satamadığı payları borsada toptan veya parekende satmanın derdinde anladığım kadarıyla,toptan biri aldı aldı almadı borsada satacak fakat nasıl bilmiyorum deneyimli arkadaşlar cevaplarlar heralde hisseyi satıp gitmedilerse vardır mutlaka cevapları