Temel stratejim rüçhan pazarından alım yapmak. İlk bir kaç gün resmen olmadık fiyatlamaları görüyor zavallılar. Oradan kaparım bir şeyler. Kaçırmam bu sefer.
Printable View
1.63 ile bölünse
( 1.28 hisse fiyatı + 0.35 kupon ) oluyor.
Muratçığım ile burada da karşılaştık, bak sen Allah'ın işine. :) Belki de RTALB'den aldığı parayı değerlendiriyordur eşoğlusu. :p
https://i.hizliresim.com/80khzow.jpg "yatırım tavsiyesi değildir"
Bu akşam KAP gelir, muhtemelen de Pazartesi günü bedelli süreci başlar diye düşünüyorum. Bilanço gelmeden işlemleri bitirmesi lazım çünkü. Dün de yazdığım gibi şayet o kasadaki para o malum şekilde kullanıldıysa, ki çok kuvvetle muhtemel; acayip bir bilanço gelebilir. YTD
Ona bakarsan GOZDE de 0.74 fk, 0.50 pd/dd ama kimse yüzüne bakmıyor.
Zaten konu beğenmemek değildi. O malum hisse çok sığdı ve aşağı gelişlerde neredeyse fullemiştim pozisyonu. Satamadım yani. Satamadımdan ziyade kinciyimdir, benden aldıklarını almam lazım inadı oldu yani. Durumu biliyon.:p
https://www.kap.org.tr/Bildirim/999512
Akşama bile bırakmadılar. Çok şeffaflar canım.:)
YTD
gözde - penta hikayesinden dolayı tamamen boş rasyo olduğunu artık dün borsaya gelenler bile biliyor.
özgyo apayrı bir hikaye idi
malum hisse ise bugün daha da aşağı da
görünen daha da aşağısı var, muratçığın bizi öpmelere doyamıyor
"yatırım tavsiyesi değildir"
Elinde 10000 lotu olan birisi ne kadar bedelli ücreti yatırır
Toplam ne kadar lotu olur
Bedelli katılım yapılması gerekir mi
Katılmayı önerirmisiniz
Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elinde 10 bin lotu olan 12.500 Tl. yatıracak. Şirkete güveniyorsan katıl hocam. Kimse size bu konuda tavsiye veremez. Katılmak zorunlu değildir, rüçhanları satarsınız sen sağ ben selamet eldeki hisselerinizle devam edersiniz. Aracı kurumunuz size gerekli desteği verecektir. Teknik olarak daha çok zamanımız var.
Bana göre hiç bir hikayesi yok. Elinde satılmayı bekleyen daireler var, satamadığı için yeni proje geliştiremiyor. Kasada imar işlemleri için gerekli olan para ya var ya yok. 3 milyona satamadığı daireleri 5 milyon demiş aradaki 2 milyonu kâr göstermiş. Yahu zaten satamıyorsun.
Mesela KLGYO'da durum farklı. Projelerden satıp da faturası kesilmediği için hasılat ve kâr kısmında gözükmeyen 737 milyon Tl var. Kasayı ve bedelli ile şirkete girecek parayı, 175 milyon Tl lik alacağı geçtim. Ben hikâye buna derim işte.:p
Karanlık odada tavana kadar hepsini alır A1 Capital diye iddiaya girmiştim. Yanılttı beni Muratçığım. Çekeceğim var bu çocuktan belli oldu.:)
Referans fiyat 0.366
https://www.kap.org.tr/Bildirim/999573
Hadi bismillah. Şu eski günlere dönelim bakalım, parmakları hamlatmadan.:) Ne günderdi yaw, 3 ayrı ekranda 10 parmak...:p
Ben olsam... En geç haftaya Cuma'ya cillop gibi bir bilanço açıklayıp herkesi rüçhan kullanmaya ikna eder, kasayı parayla doldururdum.
Pazartesi mi bölünüyor,bu ne çabukluk?
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Adamlar bir an önce paraları cukkalama derdindeler. Günlerdir hayalini kurmuşlardır rüyalarına bile girmiştirSM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba. Bedelli sermaye artışına katılmak istersek kaç gün içinde ilgili parayı hesaba yatırmak zorundayız? Yani pazartesi günü itibariyle kaç gün içinde bu parayı hesaba yatırmalıyız ki bedelli sermaye artışına katılma hakkımızı kaybetmeyelim.
22 Şubat son tarih
https://i.hizliresim.com/qjk97z1.PNG
İzahnameden
Hafriyatı bile tamamlanmamış, projesi bile hazır olmayan "gelecek projelerin" finansmanı için kullanacaklar parayı. Para peşin çalışıyorlar. Çok enderdir bir GYO şirketinde buna rastlamak.
https://i.hizliresim.com/syunnuc.jpg 5 günlük pasta, satan satmış alan almış. muradım kim almış bir bakıver yahu, o kadar hukukumuz var (aylardır finanse ediyoruz seni[emoji846])
21 Şubat, yanlış olmasın. Bu arada elinde para olmayıp da hisse satarak bedelliye katılmak isteyenler için son hisse satım tarihi de 17 Şubat 2022 sayın arkadaşlarım. 2 günlük takas süresini unutmayalım lütfen. Katılmak istemeyenlerin yapacağı tek şey rüçhanlarını satmak. Kimse kimseye aman gel para ver diye silah dayamıyor yani. Adam zaten satılamayan bütün rüçhanları alacağım diye taahhüt vermiş. Şirkete güveniyorsan katılırsın, güvenmiyorsan sat kurtul...
Sa. Arkadaslar. Bedelliye katilacak param yok. Sizce ana hisse satip ruchanlari almak mi, yoksa ruchanlari satip ana hisse almak mi daha mantikli. Ayrica ruchanlari satinca hemen ana hisse alabilirmiyiz yoksa bunda da 2 gun beklemek mi gerekir. Tesekkurler.
Sayin Alper bey bundan sonra isteselerde sermaye artirimina gidemezler. Cunku sermaye tavani 1.400.000000TL. Bu artisla birlikte sermaye tavani 1.395.000.000 TL' ye yukselmis oldu. Sermaye tavanlari her 5 yil icin belirleniyor. Yanilmiyorsam, 2020 yilinda 5 yillik sermaye tavanini degistirmediler. Yani 2025 yilina kadar ayni kalacak.
Olayı dramatize etmenin alemi yok. Halka açıldığı günden bu yana tek kuruş temettü vermemiş, her fırsatta bedelli yapmış bir hissede neden olduğunuzu bana değil kendinize, o AL tuşuna basan parmaklara emir veren beyninize sormalısınız. Bundan sonra da bedelli yapar mı; yapar ya da yapmaz. Bizi ilgilendiren tek şey buradan para kazanabilir miyiz sorusuna verilecek cevabın EVET olması.
Bu hissede var olan fırsatları günlerdir yazıyoruz. Kasasında ödenmiş sermayesinden fazla nakit bulunan, borçsuz, projelerinden gayet güzel satışlar yapan, patronun kimliği itibariyle mevcut iktidarın ta kendisi olan, haliyle bundan dibine kadar yararlanan bir şirket. Daha geçen ay İller Bankasından kaptığı bedavadan hallice ihaleden de anlıyoruz bunu. Ki, bildiğiniz gibi Pendik Belediyesi AKP'nin, yani isteseler 1 ay içerisinde bütün ruhsat işlemlerini tamamlayıp kazmayı vururlar.
Temettü dağıtmayacaksa elde edeceği bu kârı ne yapacak, bedelsiz verecek. Daha çok hissen olacak falan filan. Beğen ya da beğenme bu piyasanın kurgusu bu. Bana göre değil diyen gitsin altın, dolar, coin alsın. Ne deyim.
Pazartesi seans açılışında birbirinden bağımsız hareket edecek 2 ayrı hisseniz olacak. Olaya basitçe böyle bakmanızda fayda var hocam. Elinizdeki rüçhanları yani KLGYOR kodu ile işlem görecek hisselerinizi satabileceğiniz gibi fazladan rüçhan da alabilirsiniz. Bu durumda 21 Şubat tarihine kadar sahip olduğunuz her 1 lot için 1.25 Tl ilave para yatırmanız gerekecek.
A1 Capital'in son günlerde milyonlarca lot toplamış olması rüçhan tahtasında gayet esaslı volatilite olacağına işaret etmekte. Bu adamlar bu işin kurdu ve her türlü algoritma ve hatta rakip hesap bilgileri (bu biz oluyoruz) ellerinde olacak. Haliyle naçizane tavsiyem rüçhan tahtasında fazla al-sat işine girilmemesi. Marj olmayacağı için ciddi kazanç ya da kayıplar oluşabilir. Yok ben sörf severim, benim işim bu diyen buyursun yapsın. Mesela ben.:)
Cuma kapanış itibariyle kimin elinde kaç lot var, bedelliye girecek nakdi var mı, yoksa başka hissesini satıpda mı bedelliye katılacak vs. onlarca sorunun cevabı en geç yarına kadar algoritmalara yüklenecek ve ona göre bir strateji çizilecek. Bildiğin gibi ben hukukçu olmamın gereği olarak senaristim.:) İyi de sallarım.:)
Şimdi...Elinde KLGYO hissesi olan ve portföyde tek hisse olarak tutanların oranı, elinde KLGYO hissesi olanların sence % kaçıdır hocam ? Çünkü bu oran rüçhanlarda uygulanacak marjı belirleyecek kodları yazmada temel data olacak.
Bence tüm portföyle KLGYO hissesine girmiş olanların, tüm KLGYO yatırımcılarına oranı % 20'nin altındadır. Tamamen atmasyon. Bu da şu demek oluyor...Pazartesi 0.37 Tl den işlem görmeye başlayacak olan KLGYOR hissesinde yukarı & aşağı yönde bu civarda bir marj oluşabilir. Yani en dip ile en tepe arası % 40. Müthiş bir rakam...Gayet tabiki, tüm portföyle KLGYO hissesine sahip olanların oranı yükseldikçe bu volatilite de oransal olarak artacaktır. Biz bunu bilmiyoruz ama tahtayı yapacak olanlar biliyor maalesef.
Benim bunlarla işim olmaz diyenler ya bedelli karşılığı paralarını ödeyip işine baksın, ya da rüçhanlarını uygun gördükleri fiyattan satıp kahve molası versin. Kalbi olan, tansiyon sorunu bulunan, dalgalı denizde yüzemem diyenler uzak dursun. Yaw, şöyle baktım da iyi yazmışım hakikaten.:p
Hiç tereddütsüz bu işlerin kompedanı A1 Capital. Zaten parası olanlar bu nedenle orayı tercih ediyor. Şimdi Muratçığım en deneyimli olanlardan özel bir ekip kurmuştur. Klimalı, ara ara yasemin kokusu gönderen havalandırma sistemi, apayrı bir oda, hepsinin karşısında en az 2 ekran...Alıntı:
iki türlü de arbitraj fırsatı olursa değerlendiririm.
Tarihin birinde -ismini vermeyeceğim ayıp olmasın- yine böyle bedelli hikâyesi... Hesabımda dünya kadar nakit var, almışım rüçhanı hemen hisseye çevirip satmam lazım. Mal mal bana soruyor nasıl yapacağım diye. Bu arada mis gibi arbitraj uçtu gitti. Elin oğlu seni mi bekleyecek?
Aracı kurumlardaki çalışan kalitesi bu konuda çok zayıf. Tırışkadan sınavlarla aldıkları Düzey-1, 2 bilmem ne lisansı ile piyasa tecrübesi bambaşka şeyler. Bakalım şansımız yaver gidecek mi? İnşallah tospanın birine denk gelmeyiz. Hatırlı müşteri de değiliz ki...Batsın bu dünya.:)
Meslektaşım peki hedef fiyatınız kaç sizce bu hissenin ederi nedir? Siz bilanço işinden anlayan birisine benziyorsunuz.
2011 yılında Denizbanktaki arkadaşlarımın gazı ile yüzde yirmi otuz kar etmek için halka arzdan hisseye girmiş ve o tarihten sonra düştükçe paçallayarak edindiği hisseleri 2020 ağustos ayında 9 lira ile 17.5 lira arasında satabilen buna rağmen 2011 yılında aldığım hisselerden yüzde elli oranında zarar eden bir mudiyim:))17.5 dan sattıklarımı ki bu rakam bölünmüş haliyle 5 liralar civarıdır yerine koyayım bari holding açıklama yapmış kapa yollamış 2.20 den milyon alıyor bende alayım dedim.Uyanığım ya:))
Bunda ortağımın yakında 2.70 görür gazıda etkili oldu.
Sonuç olarak dün 1.64 den vedalaştım kol keserek.
Sayın meslektaşım gibi bende intikamcıyımdır.Alacağım 1.64 2.20 arasındaki 56 kuruşumu enflasyonuyla hem pazartrsiden sonra yüzdesel oranıda düşecek.56 kuruş kara bile geçirir tl bazında doları geçtik zaten.
2.20 den alan holding fiyat bu kadar düşmüşken neden almıyor.Neden kap yollamıyor:))
2.20 2.40 aralığında kimler sattı.
Varmı bu ülkede bunları inceleyen bir kurum.
Allah iyilerin yanındadır zannederimki.Hepimize yardımcı olsun.Ne arabın yüzü ne şamın şekeri ama
İntikamda soğuk yenen bir yemektir:))
O sizin güzelliğiniz meslektaşım. Çok mersi. :)
GYO şirketlerinde finansal gerçekleşmeler yani bilançonun esasını teşkil eden hasılat ve kâr rakamları biraz geriden gelir. Bu tamamen mevzuatla ilgili. Mesela dairenin yarısını peşin kalanını 12 ay taksitle satmıştır. Ama biz bunu ne hasılat tarafında ne de kâr rakamında göremeyiz. Bu itibarla bakılması gereken en önemli yer şirketin nakit akımıdır. Çünkü proje yapıp bina dikmek bu işin en kolayı; önemli olan bunu uygun kâr marjıyla satmaktır. Düşünün ki fi tarihinde tamamlanmış bir projede elinde dünya kadar mal var, satamıyorsun, ama her yıl sipariş değerleme raporlarıyla muazzam kâr rakamları açıklıyorsun. Metaverse gibii, tamamen sanal rakamlar.:)
Dün yayımlanan izahnamede şirketin gelmişi, geçmişi gayet net ve bir o kadar şeffaf ifadelerle anlatılmış durumda. İncelemenizde fayda var:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...7ec4cdbe4e43e0
Hisse için bir hedef fiyat koymadan önce; emsallerine göre güçlü nakit pozisyonu, borçsuz yapısı, tamamlanmış ve satışı devam etmekte olan projelerine olan mevcut ilgi, ileriye dönük -konut harici- stratejik hamleleri (Marmaris) ve her şeyden önemlisi yönetim kadrosunun mevcut iktidarın bizatihi içerisinde olması; yani imar planı, ruhsat vs. her türlü idari işlemde sıkıntı yaşama ihtimalinin çok zayıf olması gibi etkenleri dikkate almak gerekir.
Ancak, iktidarla bütünleşik olan bu yapının aynı zamanda her türlü katakulliyi çevirme ve guguk sisteminin var olduğu bu memlekette hiç bir hesap vermeme rahatlığını da getirebileceğini unutmamak gerekir. Her hissenin kendine has fırsatları olduğu gibi riskleri de mevcuttur. İşte piyasamız bunları fiyatlar...
Bu girizgâhtan sonra şirketin tamamen işine gücüne bakıp faaliyetlerini yasal sınırlar içerisinde devam ettireceği ve hiç bir abidik gubidik işlem yapmayacağı varsayımı altında (bunu yazıyor olmak bile ne hazin :() "bana göre" şu an olması gereken piyasa değeri 5 milyar Tl civarında. Bunu 1 milyar 395 milyon Tl olan sermayeye böldüğümüzde 3.5 Tl gibi hisse başı bir rakama tekabül eder ve bence gayet makûl bir rakam.
Tamamen kişisel değerlendirmelerim olup, yaptığım bu değerlemenin piyasa tecrübesine dayandığını ve değerleme konusunda hiç bir sertifikam bulunmadığını, paylaşımlarımın yatırım tavsiyesi içermediğini özellikle vurgulamak isterim.
Saygıyla...
Teşekkür ederim meslektaşım açıklamalarınız için dediğiniz gibi keşke katakulli olmadan şirkette gerçek bedeline ulaşmayı hedeflese.