Ustelik hukuk da yok.
Bu ucunden nemalanan cok oldugu icin.
Bu durum degismez.
Printable View
Nemalanan bir de daha ziyade nitelikli kişiler...Kayıtdışı kazanç, gizli ortaklıklar vs. vs... teşvikler cabası...
Bi de İFM diye büyük laflar ediyorlar...
İFM değil de İBM oldu.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1) BİST te işlem gören menkul kıymet yatırım ortaklığı dışındaki hisse senetlerinin satışından elde edilen kazançlar; - % 0 oranında stopaja tabi. - Stopaj nihai vergidir. - Beyan edilmez.
2) BİST te işlem gören menkul kıymet yatırım ortaklığı hisse senetlerinin satışından elde edilen kazançlar; - % 10 oranında stopaja tabi. (1 yıldan fazla elde tutulanlardan stopaj yapılmaz.) - Stopaj nihai vergidir. - Beyan edilmez.
3) Banka ve aracı kurumlar vasıtasıyla elde edilmeyen alım satım kazancı (örneğin borsaya kayıtlı olmayan hisse senetleri), Gelir Vergisi Kanunu nun genel hükümlerine göre beyan edilir. 2 yıldan fazla elde tutulan tam mükellef kurumlara ait hisse senetlerinden elde edilen kazançlar istisnadır.
Bildiğim 2.madde halihazırda uygulamada. Yanılıyor da olabilirim, araştırmak da fayda var...
Menkul kıymet yatırım ortaklıklarını vergilendirmek istemiş olabilirler.
Bildiğim kadarıyla borsa dışında dahi olsa a.ş hisselerinin alım satım kazancında vergi yok.
http://www.dapyapi.com.tr/dap-dunyas...FRM8GwodUIIKRA
niye son gün 14 nisan:)
subliminal msg mıdır
bi de ömrü hayatında ilk defa indirim yapıyormus Allah arttırsın:party:
arkadaşlar geçen sene tapuda 120,000 lira alınan bir ev bu sene 180,000 liraya satılırsa devlet kaç para vergi keser.
Istanbul'a sozüm yok ama Ankara'da fiyatlar fırlamak üzere.Yazla birlikte %20 zam geliyor fiyatlara.Kimse evini ucuza satmıyor.Beklesen de düşmüyor fiyatlar.Söğutozü,Çukurambar,Mustafa Kemal mahallesi civarinda ciddi artiş öncesi hazırlik var.Parasi olan alsın savaş çıkmadikca bu fiyatlar bir daha zor.Next Level,Söğutözü yeni siteler ve Çukurambar Nova Hayat Sebla %20-30 zamlanır 12 ay içinde.Sadece tahmin kimsenin ahını almak istemem.Ama istanbul hâlâ pahalı .
Ankara'da Cankaya ilcesi disinda konut fiyati artan hicbir bolge yok.
Bodrum katlar disinda pek satilikta yok.
GOP gibi yerlerde 40 yillik binalara 450.000 cekip keriz bekleyen yuzlerce satici var.
Aslinda niyetleri evi satmak ta degil, yoksa 180.000 TL.lik eve neden 450.000 fiyat koysun ?
Bu fiyatlar artiyor, efendim % 20 artti filan gibi sozler, kurnazlarin piyasanin dusmesi endisesi.
Yoksa tIk yok piyasalarda.
1.5 milyon satilik konut varmis Istanbul'da, gecen yil 17.000 konut satilmis.
Bu rakkam 2015'den % 20 daha dusukmus.
Resmi aciklama bu.
Dolarlarınıza sahip çıkın eninde sonunda pes edecek betoncular :evil: Yemek yemek için para lazım para, cepte para bitince betonların da yenen bir şey olmadığını anlayınca el mecbur o betonlar nakde döndürülecek.
Fiyatlar tam gebermeden tek metelik yok benden betona.
http://i.hizliresim.com/kb9ORA.png
Tanesini 100 bin yapın, ondan sonra bakarız. :evil:
Betoncuyum.Aslinda boesa bagimlisiyim ama herkesin bir tane evi olmali.Yumurtalari bir sepete koymayin dolarcilar ya dolar 320ye duserse.bu arada bende de biraz dolar var
Nerede o günler... Keşke 2tl'ye düşse.:evil:
http://www.paraanaliz.com/2017/genel...i-azaldi-9437/
İnşaatta ciro artmış, üretim almış.
Yani herkes elindekini satmaya çalışıyor. Yeni işe girmek istemiyor...
Oturmak için alınan ev yatırım değil ihtiyaçtır.
Ancak almak için fiyatların uygun seviyeye gelmesi beklenebilir...
Ben yatırım yapmadan önce AKP li müteahhit komşumla , cami çıkışında çay ocağında biraz sohbet ederim... O' na son günlerde neler yaptığını sorarım.. Piyasayı sorarım... O bana övünerek bir şeyler anlatır.. Ben içinden cımbızlar ve yatırıma başlarım.. Bugünlerde kendisi elindeki tüm daireleri %15- 25 düşükte olsa satmaya çalıştığını, tüm parasıyla altın aldığını söyledi.... ben de çok kafama yatan bir konuttan vazgeçtim..
akpli rte yi dinliyor bunda sır yok ki rte altın alın diye sesleniyor kalabalıklara
emlak da alın diyor gerçi:)
bi döviz almayın dedi döviz patladı
demek dövize dvm
kendi adıma yuzde 50 bist
25 döviz sepeti
20 tl mevduat
5 civarı altın
referandum sonrası dövizi görmeden girmek istemedim
Fakirin garibanin ne zaman hukuku olmuş bu ülkede.
Fakir hep ayni...
Gemisini yuruten kaptan.
Ama bak zenginin bi kisminjn hukukunun kalmadigi kesin. Daha zengin olan onlari opmeye basladi , bas bas bagiriyorlar...
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Avcilarda 4 kat siniri kalkti gelsin evetler. Evet icinde tek umit beton kalmis. bogazimiza kadar beton olduk. Su an pendik ido iskeesindeyim. İnsaat halindeki binalar kat sinirini patlatmis ve hepsinin uzerinde dev gibi Evet pankartlari. Beton-evet korelasyonu hat safhada..
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önemli değilki BETONLARIYLA birlikte öyle yada böyle patlayacaklar isterlerse yüzlerce defa evet deseler bu değişmeyecek .
Dev Projeyi yapan şirket iflas etti.
http://www.hurriyet.com.tr/dev-proje...-etti-40418700
Öyle dememek lazım Bizdeki kriz Abd de ki gibi olmaz , ABDli parası batsın der geçebilir. ve ülkesine güveni vardır..
Ama bizde canımı al paramı alma durumları var ;) Atı alan üsküdarı geçtikten sonra ABD falan ye gider :)
Geriye kalan betoncularda psikolojik çöküntü ve toplu intiharlar getirebilir cinsten.
Uzmanlar bağırıyo Marmarada 6,5 üzeri bir deprem 7-20 sene içinde mutlaka olacaktır diye. İstanbulda iğne atsan yere düşmüyor.
Önlem almak yerine beton dikmeye devam ediyoruz gel vatandaş sende gel kampanyaları devam ediyor, zaten bu toplu intihar değilde nedir ?
Kimse bana depreme dayanıklı betonlar dikiyoruz demesin.
Sunu merak ediyorum
Bundan 20 sene sonra hisse.net acik olur heralde ve buradaki muhabbetler degisir. Zaten nufus 30 milyona dayanmis olur
Muhabbet soyle degisir. Abi Sultanbeyli cok pahalandi ben Gebze ye tasinicam. Zaten o zamanlar Gebze ve Kadikoy arasinda artik 7 cesit yoldan metro olur.
Izmit te oturup Istanbul da calisanlar cogalir ayni NJ de yasayip NY ta calisanlar gibi. Olay hizli tren veya metroya bakar. Hatta Yalova da yasaip Istanbul da calisanlar cikar ki zaten su anda bile vardir heralde
Tabi Pendik veya Kartal gibi yerlerde yada DAP insaata pahali diyenlerin ve zamaninda yani bugun almayanlarin cocuklari bu aciyi cekerler
It is not a matter of if, it is a matter of time. Yani eninde sonunda olacak orasi kesin.
Cunku nufus 30MM a gidiyor. Yani dunyanin en kalabalik sehri olma yolundayiz
Bizim toplum ferasetlidir.Yatirimini sepet yapar.Sepetin birinci kalemi konut ikincisi altindir.Bu yatirim anlayişı farkinda olmadan gelismiştir.Arsacilar extra parasi olanlardir.
Hisse senedinde milleti sögüşlüyorlar.Vatandaş ne yapsin ev altin araba aliyor.Oturulan ev yatirim midir evet yatirimdir..
Ben o deprem tellallığının bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Beton satmak için.
Zira halen istanbulda çürük çarık evlerde oturan milyonlar var.
Deprem haritasında egeye bakıyorum, ege kıyıları deprem riski açısından istanbuldan çok daha tehlikeli. Ama ege için milleti gazlayan bir tek uzman yok. Varsa yoksa istanbul. Çünkü en büyük rant burada.
Ne zaman betoncular sıkıntıya düşse bu tip haberler servis edilmeye başlıyor...
Deprem olacağı da bir gerçek tabii....
Ama bu haberi betoncular çok iyi kullanıyor....
depreme karşı uygun şekilde yapılmış binalar depreme dayanacaktır kuşkusuz.
Ben insaat mühendisi değilim ama şöyle bir yapılan yeni binaların kolon ve kirişlerine bakıyorum hiç gözüm tutmuyor doğrusu...
En azından perde beton denilen binayı kuvvetlendirici kolonları gözüm arıyor ama hiçbirinde göremiyorum..
Ankarada bizim üniversitede bütün binalarda vardı perde beton... ki Ankara İstanbul gibi riskli bir bölgede değil....
Neyse çok bildiğim bir konu değil fazla sallamayayım :wave:
99 depreminden sonra japonlar ile ortak bir çalışma yapmışız. İstanbul'da neler daha riskli, neler az riskli.
Sonra depreme önlem için kentsel dönüşüm muhabbeti çıktı. Yapıları yıkıp depreme dayanıklı şekilde yeniden yapmak için.
Önceki sene bi rapor vardı kentsel dönüşüm hep az riskli ama çok rantli bölgelerde yoğunlaşmış.
Çok riskli görülen yerlere nerdeyse uğramamış ...
Merhaba. Bendede bitcoin var. Fiziki nasil sakliyorsun . Hardware walletmi var ? Bende ariyorum ama bulamadim. Bu arada iki hafta once 3990 tl aldigim bitcoini bugun 4500 tl ye sattim. İki haftada net %15 kar. Dunyada boyle kar yok.
F3111 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fizikiden kastım, exchange'de orada burada değil, üzerinde tam kontrol sağlayabileceğim şekilde saklıyorum.
Masaüstü, kağıt, hardware cüzdan ya da private key'i kağıda yazıp saklamak gibi benzeri her yöntem fizikseldir bana göre.
Ben private key'i aldım yazdım bir yere. Bende satmak yok ama Forever hold :)
%3 olması biraz canımı sıkıyor ama diğer yandan da bakıyorum yüksek yüzdeler de tutmak da riskli. Belki %5-10 aralığına çıkarırım ileride. Bakalım.
Bencede crypto paralar cok farkli bir dunya. İnsanlarin artik yavas yavas girmesi gerekiyir. Son on gundeki litecoini fark ettinizmi . 4 dolardan 10 dolara vurdu. Bende kafami duvara vurdum.
F3111 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.