https://twitter.com/YolTV/status/1323739995627311105
Alıntı:
Yol TV
@YolTV
New York polisi ABD'deki seçimler esnasında Trump Tower'ın çevresini kamyonlar ve barikatlarla kapattı
(Film kamerası:
@mashupNY
)
Printable View
https://twitter.com/YolTV/status/1323739995627311105
Alıntı:
Yol TV
@YolTV
New York polisi ABD'deki seçimler esnasında Trump Tower'ın çevresini kamyonlar ve barikatlarla kapattı
(Film kamerası:
@mashupNY
)
https://twitter.com/latimes/status/1323741263951138816
Alıntı:
Los Angeles Times
@latimes
@latimes
adlı kişiye yanıt olarak
Joe Biden, continuing to rally voters across the battleground of Pennsylvania, dropped in on in an election day tradition: a soul food buffet luncheon with local politicians.
“Philly’s the key!†Biden told his fans. https://latimes.com/politics/liveblo...eres-soul-food
FinansMerkezi
@AnlikDoviz
·
3d
Trump Teksas'ta kazandı. Delege sayısını 204'e yükseltti.
Trump : 204
Biden : 223
Emre Kulaç
@emrekulac
·
5d
ABD seçiminde delege sayısında Biden açık ara önde görünüyor. Başkanı belirleyecek eyaletlerin sonucu henüz sisteme girilmedi. Kritik eyaletlerde Trump büyük farkla önde. D. Trump kazanacak.
EHA MEDYA
@eha_medya
·
26d
Yaklaşık 150 Antifa örgüt üyesi, Beyaz Saray’a yürümek için harekete geçti.
Siyah küçük kareGöstericiler yere koydukları ABD bayrağını önce yakmak istedi, ardından bir Antifa üyesi “Bu şeyi yolumuzdan çekin†diyerek bayrağı ayağıyla kenara itti.
Onur BALCI
@onurblc52
·
2d
•Hala ikisinin de kazanma şansı var ama Trump daha yakın.
•Anket şirketleri yine çuvalladı.
•Temsilciler Meclisi Demokratlarda, Senato için yarış devam ediyor.
•Seçim sonucu, Pensilvanya, Michigan, Arizona ve Wisconsin’e bağlı.
murat arin
@muratarin
·
8d
ABD seçimi çok yakın gidiyor. en az 4 eyalette seçim sonucu en erken 1-3 gün içinde belli olacak. seçimin eşit sayıda delegeyle sonuçlanması ihtimali yüzde 6 hesaplanıyor
Arizona'yı Biden kazanmış. Sürpriz.
Dr. Artunç Kocabalkan
@artunckocabalkn
·
55d
Seçim sonucu mahkemeye taşınacak belli oldu. ABD nin sorunu ABD nin dolarına yarıyor. Bu işten en sonunda altın güçlü çıkar kim ne derse desin.
Postayla gönderilen oylardan Biden çıkıyor. Kafa kafaya olması gerekiyordu, oldu.Alıntı:
murat arin
@muratarin
·
10d
ABD başkanlık seçimi için 36 delege çıkaracak iki eyalet sonuçların en erken cuma günü duyurulacağını açıkladı
Şimdi kavga çıkması gerekiyor. Çıkacak.
https://i.resimyukle.xyz/JI5UH4.jpg
Alıntı:
T24
@t24comtr
Trump'ın "Seçimi çalmaya çalışıyorlar" tweeti, Twitter tarafından "doğruluk uyarısı" aldı
Çok sakinim, böyle olacağını 3 senedir yazıyorum.Alıntı:
Fahri Alakent
@fahrialakent
·
1d
ABD'de kimi eyaletlerde sayım sonucunun cumayı bile bulacak olması piyasaları epey gerginleştirecek gibi. Biden'ın "kazanacağıma inanıyorum", Trump'ın "seçimi çalmalarına izin vermeyeceğim" demesi kavganın büyüyeceğine işaret.
Selanikliyiz, suya bakanlardanız...Alıntı:
John W.
@Jevne_Turqvie
·
4d
Trump, atı alan Üsküdar'ı geçti modunda. ABD seçimlerinde kaos ihtimali artıyor.
Trump'un Florida'yı aldığı falan yok. Bu sadece bir tahmin.
Seçimler öncesi, anketlere göre Biden, 9-10 puan farkla kazanıyordu. Anketlerin şaibeli olduğu ortada.
Şuanda yapılan tüm açıklamalar şaibeli. Posta teşkilatı şaibeli. Postadan çıkan oylar şaibeli.
Sürekli yeni şaibeler ortaya çıkacak, taraflar gerildikçe gerilecek. Daha yeni başlıyor.
Dünya Gazetesi
@dunya_gazetesi
·
3d
"Kimin kazandığını ilan etmek Trump'ın işi değil".
Cumhuriyet
@cumhuriyetgzt
·
4d
ABD seçim sonuçları beklenirken petrol yüzde 2.0 yükseldi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...lda-2-6111012/
Alıntı:
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 17 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 16 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
Bak çamura yatıyor bak. Deyyusa baakk...Trump Reyiz, Biden'e koltuğu vermez.Alıntı:
Trump sayım gününün sonuna kadar gelen posta oylarına bir şey demiyor. Sayın gününden sonra gelecek oylar için bunlar sayılamaz diyor.
Hüseyin Çelik
@HuseyinCelik99
·
35d
Trump kazandık diyor
Joe Biden kazandık diyor
Bu seçim karakolda biter inşallah.
TGRT Haber
@tgrthabertv
·
36d
Birleşik Devletlerdeki Başkanlık seçimlerinin sonuçları henüz açıklanmaya başlanmasına rağmen, Trump karşıtları, Beyaz Saray önünde gösteriler düzenliyor. Polisin müdahale ettiği olaylarda, sertlik göstermekten çekinmediği de belli oluyor.
Alıntı:
Tuncer Şengöz
@TuncerSengoz
·
41d
Şu anda Biden : 224 , Trump : 213. Seçimi kazanmak için gerekli sayı 270.
Biden Arizona, Nevada ve Maine'de önde. Üçünün toplamı 21. Biden 245 olacak. Başa baş geçen Kuzey Carolina'yı da Biden alırsa, 15 ilaveyle 260'a ulaşacak.
Seçim 10 seçicili Wisconsin'e düğümlenecek
................................Alıntı:
Tuncer Şengöz
@TuncerSengoz
·
39d
Şu anda
Kuzey Carolina:
Trump: %50,1 Biden: %48,7 (%94 sayıldı)
Wisconsin:
Trump: %52.2 Biden: %47.3 (%88 sayıldı)
Posta ile kullanılan oylar belirleyici olacak gibi görünüyor.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ölecem gülmekten...Alıntı:
ORHAN BURSALI
@ORHANBURSALI
·
2d
trump denen adam, seçimi kazandım artık sayımın durdurulması için mahkemeye başvuracaklarını söyledi!...
iyi mi!
Alıntı:
Mert Adaş
@merttadas
· 24 Eki
Lucifer, "Trump'ı" istiyor.
Tam tersi, Lucifer Biden'i istiyor. Lucifer'in istediği olmayacak. Darbe olacak, Lucifer'i oyacaklar. Çünkü, Trump 4 senede oyamadı.Alıntı:
Mert Adaş
@merttadas
·
2d
Lucifer'ın istediği oluyor, galiba.
Denklem çok basit.
Seyreyle gümbürtüyü.Alıntı:
Trump: Artık oy sayımının durdurulmasını istiyoruz. Bunun için mahkemeye gideceğiz. Nasıl olsa biz kazandık. Farklı yerkerden yeni oylar gelsin istemiyorum.
Entegral tarih gerçekleri yazar. Entegral tarihi ayvagübekli nuri yazar.
Hey gidinin heeyyy...
1789'da uydurdular: özgürlük, eşitlik, kardeşlik... Yani demokrasi.Alıntı:
maliyekonomi
@maliyekonomi
·
8d
Trump kazandıkları seçimi hile ile ellerinden alındığını ve yüksek mahkemeye gideceklerini söyledi. Yüksek Mahkeme saymayı durdurma kararı verirse bizde ki gibi yerel mahkeme bu karara uymazsa ne olur ?
Al işte demokrasi, demokrasinin gerçek yüzü nasıl da ortaya çıktı. Hep böyleydi, halkın karşısına iki aday koyup, perde arkasından kahkahalar atarak, adaylardan birini seçmesini bekliyorlardı.
Asıl Fransız Devrimi 1748'de olmuştu. Montesquie, müstehar bir isimle ''Kanunların Ruhunu'' yazdı.
Dedi ki: Demokrasi, tiranlığa gidişin en kestirme yoludur. Halk için en uygun yönetim biçimi, Anayasal Monarşi'dir.
Ragnar
@Lothbrok29
·
17d
Seçim öncesi öngörülen kaos ortamı ABD’de vuku bulabilir. Trump bekleneni yaptı ve zaferini ilan ederken Biden tarafı sağlıklı sonuçlar için en az 2-3 gün beklenmesi gerektiği görüşünde.
Ulmayacksın. Geçen seçimde daha ortada yokken başkanın Trump olacağını yazdıydım. Bu sefer Başkan ulamayacaksın.Alıntı:
Trump: "Büyük ihtimalle başkanınız ben olacağım".
Ulmaz diyorsam ulmaz.
Ben ne dersem o olur. Ul deyince uldururuz.
Akıllı adam, önünü görebiliyor abi...Alıntı:
John W.
@Jevne_Turqvie
·
2d
Neyse, tahmin ettiğim gibi bu seçim ABD için bir kaosa dönüyor. Sırada sokak olayları ve piyasaların çakılması var.
Ben Shapiro
@benshapiro
No, Trump has not already won the election, and it is deeply irresponsible for him to say he has.
Maxime West Gözler
@RealMaximeWest
@Brandon1915
ve
@benshapiro
adlı kullanıcılara yanıt olarak
A difference between saying you're confident you're winning the election and feel you have it in the bag, and saying you have definitely won the election because your opponent is trying to manipulate the result. If your country can't see the difference then your democracy is dead
Ekim Alptekin'i hatırladınız mı? Geçmiş sayfalarda var. Geçmiş sayfalarda arayacağınıza gugullayınız.Alıntı:
Ekim Alptekin
@ekimalptekin
Adam kazandı ama Muharrem Ince’nin sergilediği olgunluğu demokratlar gösteremedi. Bu saatten sonra avukatlarla ve protestolarla işi zorlayacaklar ama tüm veriler
@realDonaldTrump
‘ın Amerikan halkından 2. dönem onayını aldığını gösteriyor.
Danny Makki
@Dannymakkisyria
In any other country in the world where a President would claim a premature election victory and ask votes to stop being counted the U.S would issue a statement showing "deep concern".
Alıntı:
Ali Yaycıoğlu
@ayayciog
Yatmadan önce: Seçim aynı 2016da olduğu hibi Orta Batı’da düğümlendi. Ancak mektupla gönderilen oylar sayılınca durum netleşecek ve bu bir iki günü bulabilir.Arizona’nın Biden’a geçmesi (kesin gibi) Demokratlar için büyük bir moral oldu. Bu zafer game changer olabilir.+
Alıntı:
+Biden’ın açık ara kazanacağını öngören çoğu anket şirketi yine yanıldı. Ama Demokrat Parti ileri gelenleri başından beri seçimin bıçak sırtı olduğunu söylüyorlardı. Ben hala Biden’ın kazanacağını düşünüyorum ama seçimin mahkemelere taşınması yüksek bir ihtimal.+
+Önümüzdeki iki üç gün çok acayip şeylere tanık olabiliriz. Paramiliter silahlı Trump destekçileri eğer Trump’ın kaybedeceği ortaya çıkarsa bazı mahallerde şiddet eğlemlerine başvurabilirler. Çok sıradışı olaylara tanık olabiliriz. Trump şimdiden “hile yaptılar” demeye başladı+
+ Siyah seçmen Biden’a beklenen desteği vermedi gibi gözüküyor. Bu beklenmedik bir durum. Florida ise başka bir hikaye; Demokrat Partinin sola kaydığı algısı buradaki İspanik seçmeni onların Biden’a kaymalarını engelledi.+
+ Seçim aslında bir Trump referandumuydu. Trump bu kadar rezilliğe, skandala ve salgın karşısında başarısızlığına rağmen, yenilse bile, böyle bir destek bulabiliyorsa, bu bize zamanın ruhu ve Amerika toplumunun içinde bulunduğu durum hakkında ne söylüyor, bunu çok tartışacağız.+
............................................Alıntı:
+DemokratParti ne Amerika ne Dünya hakkında yeni & dönüştürücü birşey söylemiyor.Bu seçimde hiç risk almadılar. Seçimi Trump referandumuna çevirdiler. Kaybederlerse bundan kaybedecekler. Partinin Sol kanatı daha yaratıcı ama onların da toplumun büyük kesimi ile ilişkileri zayıf.+
Cumhuriyetçi Parti derin bir kriz yaşıyor. Trump ve onun popülist-otoriter söylemi partiyi ele geçirdi. Parti geleneksel muhafazakar kültürden iyice uzaklaştı. Başka bir ülkede bu iki partinin de bölünmesi ve dört partili bir sisteme geçilmesi düşünülebilirdi.+
Bakalım görüceğiz sabaha durum daha netleşir. Türkiye’ye günaydın.
Trump Georgia'yı kazanacaklarını söyledi. Ama Atlanta oylarında Fulton, Clayton, DeKalb oylarının henüz %70-80'i sayılmış vaziyette. Biden'ın kazanma ihtimali hala masada.
https://www.haberturk.com/yazarlar/p...en-nahcivanmis
Alıntı:
Görüşmelerimiz sürerken bir şeyi fark ettim. Kimse maske takmıyordu.Biz maske takarken şaşırmış gibiydiler. Unutmuş olabilirler miydi? Bir kaç dakika sonra anladık ki Nahçivan’da korona vakası yok. Hastanede hasta yok. Savaş dışında normal bir biçimde devam ediyor. Bunda zamanında alınan önlemlerin yanı sıra giriş çıkışların çok sınırlı olmasının büyü payı var.
Ben bir aydır ne yazıyorum abi. Nazizm, Demokratların içinde diye. Buyur. Biden'in seçilmesi tüm dünya için olabilecek en büyük felakettir. Her yazdığım doğrulanıyor.Alıntı:
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...00-zam-1788353
Alıntı:
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Boğaz köprülerinden geçiş ücretlerine gizlice yüzde 100 zam yapıldığını iddia etti.
Bir kaç hafta önce köşesinde bir okur mektubunu yayınladığını, okurun o mektupta “HGS hesabımı incelerken gördüm ki, boğaz köprülerinde tek yönde alınması gereken ücret her iki yönde de alınmış. Bu durumu şikayet etmek için aradığım Karayolları ‘Eğer dönüşünüz aynı gün gerçekleşmemişse Asya-Avrupa geçişine de ücret tahakkuk ettiriyoruz’ yanıtını verdi. Bu nasıl olabilir?” diye sorduğunu hatırlatan Altaylı, bunun üzerine Karayolları'nın bir açıklama yaparak böyle bir durumun olmadığı, tek yönde ücret alındığını söylediğini belirtti.
"Biz de "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin neredeyse 100 yıllık kurumu. Yalan söyleyecek değil ya!” diye düşündük. Meğer söylermiş." diyen Altaylı, yazısında "gizli zam"ın ayrıntılarını ücret dökümüne de yer vererek şöyle anlattı:
"Devlet öyle bir hale gelmiş ki, vatandaşını kazıklayıp, kandırıp üzerine bir de yalan söyler durumu düşürülmüş.
Arkadaş, 4 senedir Trump niye açık kavuniçi diye düşünüp, durupdurum...
Şinci yukarıdaki fotoyu görünce anladım. vah vah vah...
Kınalı kuzu... vah ki vah