Yeni para mı? Vade ne kadar? Tşk.
Dolar düşecek.peki ne olacakta düşecek.faiz artışından başka seçenek var mı. Ben başka seçenek göremiyorum. Arkadaşlar bu faiz artar bu dolar düşer hadi bakalım
Daha dengeli bir beklentiler yumağı oluşmuş, sabit bırakacak da diyenler var, artirmali diyenler de...
Ben de son iki-üç ayda ileri sürülen hedefleri, MB bağımsızlığını, hala dolarizasyonun devam edişini ama bunun önüne geçilmesinin hedef olarak ortaya konduğunu, vb. hususları göz önünde bulundurduğumda şeklen de olsa artırmalı diyorum. Bunu yarim puan 1 puan daha fazla getiri için değil bozulan dengelerin yerine oturması icin diyorum.
Dolarizasyon beklentilerinin tam belinin kırılması gereken an bence yarin... Milletin, bunlarin olayı buraya kadarmis dememesi için yarinki karar önemli...
bir TL mevduatçısı olarak söylüyorum;
faiz artışı yanlış karar olur.
bak daha önce arttırdım, eğer gerekirse daha çok arttırırım ı kesin bir dille ifade etmeli.
Türk Lirasının getirisini enflasyona ezdirmeyeceğiz ifadesi vurgulanmalı.
aksi takdirde faizleri arttırırsa piyasanın hoşuna gitmeyecektir.
dediğimi yapsın haftaya usdtry 7.2xxx
ytd.
syg,
Dolarda en yüksek mevduat faizi ne kadar dostlar?
Merhaba arkidişler,
Sizlere taptaze, sıcacık temin ettiğim ABD Doları mevduat oranını bildiriyorum.
Bankamız: Vakıflar
İşlem durumu: Temdit
Oran: %3,00
Miktar: 500 bin üzeri
Hepinize selamlar
Şu son 2 puan artışın mevduatlara hemen hemen bir yansımasının olmaması ve hatta son 1 haftada 0.50 0.75 mevduat düşüşleri gördüğümden ötürü MB pass diyecek diye düşünmekteyim..
Belki bi toplantı daha pass diyip faiz indirimine girişecekler diye de bi görüş belirtim bakim ..
nölllcekk..
çok baskı var mb üzerinde faizler ile ilgili..
en son iş dünyasından geldi..
dolarizasyon ve bağımsızlık göstergesi için 50-100 puan yapmaları gerek diye düşünüyorum.
MB 100 bp daha artış yapıp bu defteri kapatmalı, Temmuz-Ağustostan sonra da faiz indirimlerine "çok yavaş" bir şekilde başlayabilir..
Beklendiği gibi sabit bıraktı.
TCMB:
Uzun süre sıkı para politikası izlenecek .
Gerekirse ilave sıkılastirma yapılabilecek.
Ocak enflasyonu yükselince şubatta, ocakta yapmadığı faiz artışını da ilave ederek yapmak zorun da kalacak. Bekleyip gireceğiz
Merkez bankası durduk yere neden gereksiz faiz artışına gitsinki??...haa burda çoğu kişi faiz çıksın yetmiyor der o başka....bu ay zaten faiz artışı olmayacağı belliydi...faiz artışı beklemek fazla iyimserlikti:))...dolarda 7.20-7.60 usd arasında tutulacağı belli olduğuna göre faiz kurşunu için erken ve gereksiz...siz istiyorsunuzki her ay merkez faizi 1 puan 2 puan 3 puan allah ne verdiyse yardırsın...böyle bir. dünya yok...faizlerde zaten gerektiği yerde....şunuda yazalım....bu faizler burda durmayacak...günden güne bankalar gerek zarar etmeme ve gerek yukarının faiz hassasiyet fırçaları sebebiyle düşecek.
HSBC disinda oran soran varmi?
Veleddallin amin ...... Bir şeyler oluyor gibi, olmuyorsa bile mutlaka bir şeylere zorlanıyor ...
Merhaba 1 yıl ve üstü vadeli 0 stopajlı sabit faizli ve aylık faiz ödemeli mevduat oranı alan arkadaşlarımız varmı?
Merkez Bankası tarafından açıklanan 15 Ocak haftasına ilişkin para banka istatistiklerine göre, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduat hesapları 513 milyon dolar azalarak 235 milyar 344 milyon dolar oldu.
Bireysel hesaplar 5 ay sonra 1 milyar doların üzerinde sattı. Tüzeller ise son haftada 517 milyon dolar aldı.
Bireyseller satıyor, kamu bankaları ve şirketler topluyor... :halay:
Sizce bu sıkı duruş yıl boyu sürer mi? Yoksa tatil, konut kredisi vs için yine faiz indirim döngüsüne girer miyiz?
Biraz dolar alınır mı o yüzden buralardan?
Faizde tepe burasi 17 .5.dalga.sonra 12 lere dusucez.sonra 45 e gidicez.mevduat 50 olur.ama 2-3 seneye gideriz.
Malesef gecelikler biraz gevsemis diyollar..
Bankalar para satamiyollarmis.. :)
Syg,
PPZ iyi gidiyor nazar değmesin:)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post5104124
Arkadaslar bilmediğimden soruyorum.
Şimdi bu ppz dediğimiz, atıyorum 18.50 mevduat faizinden daha mı iyi getirir? Veya nasıl hesaplanır?
Bir de nasıl alınır, yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler