https://youtu.be/HBg-PWdliRU
Printable View
patron ve spek bir hisse ancak bu kadar baskýlanýr..?
en gözde giriþim hissesi olmasý gerekirken ben çok gereksiz bir hisseyim diyor.?:kahkah:
kendisi bilir ::wu:
Nereye kadar baskilayabilir, F/K yý duyan buraya koþuyor, çevremde kaç kiþiden duydum.internet aleminde de çok yaygýn. En son Mehmet Aþçýoglu bist100 de bir ilk dedi,f k 1 in altýnda olan hisse var dedi.f,k 1 e gelince fiyati 12 lere geliyor.
Kas kasabildigince spek ,ama dikkat et poposuyla inatlasan altýna yapar.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4 fk yapsa Allah bereket versin. Yapar herhalde.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fk ne demek Türkçesi flyat kazanç oranı 4 fk şu karla inanılmaz rakam yapar ama gözde her sene bu karı yaparmı ? yapması için 2022 penta seneye 700 olmalı şok 30 maktk 4.5 polinas 5 milyar olmalı fk geçmiş veridir gözde her sene bu performansı gösterecek değerleme her sene böyle artacak diyorsanız fk önemli ama girişim sermayelerinde değerleme kadar çıkış yeni şirket alış çok önemli bu sebeple Verus’a hisse satılmasına rağmen iyi fiyatlanıyor her sene çıkış ve satınalma yapıyor yada arz yapıyor girişim sermayesi böyle olmalı, seneye penta 400 kaldı hatta realize oldu 250 düştü şok 30 oldu maktk 3 oldu polinas 3.5 milyar oldu diyelim ,penta 1.9 milyar zarar yazar şok 1.9 milyar kar yazar fon 800 milyon zarar polinas 1 milyar kar yazar 250 milyon faiz genel gider dersek 50 milyon zarar la yılı kapatır fk 100 çıkmış olur :) defter değeri sabit kalır , gözede pahalı mı olur ?! fk geçmiş veridir hiç bir zamanda kullanmayın borsa geçmişle bir işi yok borsa geleceği satın alır
Güzel yorum. Ama benim hedefim hala 30 tl.
Bol kazançlar.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hedef 30-50-100 olur bunda sıkıntı yok ama bunu fk bağlamak yanlış anlatmak istediğim buydu
Aynen, iyi biliyorum Sn. tarik1234, 2015 den beri giriþim sermayeleri ile asinaligim var.
Bu arada, olur da sirket satar ise, temettü ödemesinde %15 vergi de kesilmiyor - hem penaltý hem gol.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gözde hissesinde deðerleme anlamýnda kötü günler geride kaldý bana göre o yüzden yatýrýmlarým arasýnda þu anda... Daha önce de yazmýþtým özellikle son 1 yýldýr yapýlan çýkýþlarýn ve potansiyel çýkýþlarýn hisseye pozitif yansýmasýný bekliyorum, bunun emarelerini
de görmeye baþladýk... Burada hedef koyarken neye dikkat etmeliyiz ? Sadece F/k ya bakmak son derece eksik, hissemizde þu anda penta gibi bir gerçek var, penta sayesinde (þu anki fiyatlar ve döviz kuruyla) bu çeyrekte tahminime göre 5-5,5 milyar TL kar yazacaðýz bu da bizi 0.45-0,50 f/K seviyesine getirecek... Ama asýl önemli olan burada özkaynak deðiþimi ve NAV'a göre iskonto...
NAV hesabý yaparken de özellikle penta'da ciddi bir düzeltme yapýp o þekilde hesaplamak lazým bana göre, halka açýk diðer iþtiraklerde buna gerek görmüyorum, maktk payýmýz az olduðu için ,sokm de iskontolu iþlem gördüðü için...( Bu noktada þirketin penta ve maktk hisselerinde neden satýþ yapmadýkalarýný da sorgulamalýyýz... penta'da özellikle ciddi bir manipülasyon var ve þirket buna ortak oluyor... manipülasyonu yapan ekip hesaplayarak mý yaptý yoksa þanslarýna mý bilmem penta'nýn geldiði seviyede halka açýk piyasa deðeri nedeniyle FTSE small cap endeksine dahil oldu ve pasif fonalrdan biraz alým gelmesi bekleniyor... bu hafta kritik olacak bunun için sonrasýnda þirketin veya istanbul portföy yýldýz özel fonunun satýþ yapýp yapmadýðýný göreceðiz... benim isteðim þirketin 100-150 fiyat aralýðýna kadar satabildiði kadar pentalarý satýp azalmýþ olan borcu da kapatmasý , aynýsý maktk için de geçerli... )
Beklediðim gibi gerçekleþirse defter deðeri 30 tl seviyelerine gelir 2 ay sonra ve hisse 0,30pd/dd ye düþer... ama burada penta düzeltmesini yapýp bakarsak olmasý gereken defter deðeri 20-22 lira arasýdýr bu durumda bile 0,40 pd/dd deðerleri seviyesindeyiz ki tarihsel iskontololara göre çok yüksek bir seviye...
Bu hisseye yatýrým yapmamýn asýl nedenine geleyim, polinas iþtiraki... Az çok þirketi de biliyorum ama ben sadece açýklanmýþ veriler üzerinden gideceðim... Bildiðiniz üzere gözde de polinas ve propak olarak iki iþtirak vardý ismet ambalaj altýnda... propak 120 mio euroya satýldý ve ismet ambalajýn ismi polinas oalrak deðiþti... 2019 yýl sonunda ismet ambalajýn toplam borcu 1,468 milyar düzeyinde ve 2020 yýlýnda toplam 530 milyon favök yapmýþ ... benim varsayýmým þu 2020 yýl sonunda þirket borcunda bu favökle ciddi bir deðiþim olmamýþtýr ve propak satýþýyla borcu tamamen kapanmýþtýr... 2021 yýlýnda da ambalaj sektöründe faaliyet gösteren diðer firmalara da bakarak polinas borçsuz ve 500-550 mio favök getiren bir þirket olmuþtur... yani þirket satýlmazsa seneye 300-400 mio temettü ödeyecek duruma gelmiþtir... satýlýrsa hikaye daha da deðiþecektir...
Son olarak da burada yorum yazan arkadaþlarda da twitter vb platformdaki yorumlarda ciddi yanlýþ bilgilendirmeler olduðunu gördüðümü söylemek istiyorum iþtiraklerle ilgili... bu bilgisizlikten de olabilir veya yanlýþ zamanda hisseyi alýp kar edememenin vermiþ olduðu hayal kýrýklýðýndan da olabilir...ben yanlýþ düþünüyor da olabilirim, sizden ricam sadece kötülemek için birþeyler yazmayalým farklý bir hesabýmýz varsa onu bilançolarla ,haberlerle ve yatýrýmcý bilgilendirmeleriyle destekleyip bizim de yararlanmamýzý saðlamanýz... ve bir ricam daha olacak sizlerden çalýþtýðýmýz aracý kurumlardan þirketle ilgili rapor yazýlmasýný isteyelim ve yatýrýmcý iliþkilerini arayýp daha çok bilgi vermelerini saðlayalým...
saygýlarýmla
Polinas 2021 veri 0 geçen sene favök Marjı %18 bu sene %15-16 tamamlar ne kadar borcu var bilen ?! Ne kadar faiz kur gideri var ?! Bu sene propak satışı ile 400 üzerinde kar açıklar ama faaliyetten kar düşük gelir elinde stoktan döviz bazlı sonçeyrek karı artar ama 300-400 milyon dolar ederi olduğuna inanmıyorum
Hisseyi düzenli olarak bilerek veya bilmeyerek kötüleyenler var diyerek kastettiðim kiþi sizdiniz ve anýnda sizden anýnda cevap geldi sayýn tarik1234... baþtan sona tüm yazýþmalarý okumuþ birisi olarak nedenini anlamasam da düzenli olarak kötüyü görme eðiliminde olduðunuzu görüyorum, bende dediðim gibi þu anda yatýrým yapmýþ birisi olarak daha iyimserim...
Evet 2020 yýlýnda þirket borç rakamlarý yatýrýmcý sunumunda açýklanmadý ama siz "derby þuan zombi þirket en az 50 milyon dolar borcu vardýr kur 5 tl arrtý borç 250 milyon koydu üstüne" diyebiliyorsunuz... 2019 yýlýnda borcu 339 milyon tl bu rakamlara nasýl ulaþtýnýz yoksa neden böyle yazýyorsunuz açýklamanýzý rica ederim...
gelelim polinas a þirketin satýþlarýnýn %50'den fazlasý yurtdýþýna yapýlýyori kar marjlarý tüm sektörde 2020 yýlýnda yükseldi, %19 kar marjý görece yüksek polinas için ama yapmamýz gereken ayný sektördeki diðer þirketlere bakmak ... buyrun tire,durdo,bants vb. e bakýn... tamam farklý iþler yapýyor diyebilirsiniz ama size soruyorum genel anlamda ambalaj iþi yapan þirketler ne kadar birbirinden ayrýþabilir ? polinas'ýn borcunu bilmiyoruz demiþsizniz evet bilmiyoruz ama ben diyorum ki bildiðimiz 2019 sonunda 1,468 milyar borcu olduðu ve 2020 yýlýnda 550 mio total favök yapýldýðý ve 2021 yýlý baþýnda propak'ýn 120 milyon usd a satýldýðý ... matematikte baya iyiyiymdir , borcun tamamý usd a olmadýðý ve propak'tan gelen parayý anýnda tl'ye dönmedikleri müddetçe þu anda ciddi bir borcunun olma olasýlýðý yok, geniþ bir zamanda sizin için bir hesap yapýp yazarým yine, sizin de bir hesabýnýz varsa lütfen yazýn ki bilgilenelim , burada hepimiz para kazanmak için yatýrým yapýyoruz, gerçekten müteþekkir olurum bilmediðim birþey söylerseniz...
Bir de "yýldýz holding kafa çalýþmýyor n8,50 den gözde satýyor vs1" demiþsiniz el insaf diyorum yýldýz holdinng satarken endeks 1450-1500 seviyesinde ve hisseyi 1,1-1,2 usd seviyesinden satýyolar... endeks þu anda %25-30 yukarda keþke 1,2 usd seviyesine gelse de biz de satsak , karþýlaþtýrma yaparken ayný þartlar göz önünde bulundurularak karþýlaþtýrma yapýlýr...
Son olarak da gözde'yi kchol ile karþýlaþtýrýp gözde'yi kötülemiþsiniz, ben de portföyümün önemli bir kýsmýný kchol de tutuyorum bana göre de en iyi yönetilen ve aþýrý skontolu bir hisse ama kchol ün iyi olmasý gözde'nin kötü olmasýna neden olmaz ikisi ayný anda da ucuz olabilir... sizden ricam bu kchol ile ilgili olan düþüncelerinizi kalan 450 hisseye de yazýn çünkü kchol gözde den iyi olduðu gibi onlarýn hepsinden de iyi...
saygýlarýmla
ben hisseyi kötülemedim siz acayip yere çekiyorsunuz
yazdýklarýmý anlamak için biraz zeka birazda dikkat gerekli
koç holding yazýsýnýn ana fikri ne tüm borsada ucuzluk var sadece ucuzluk gözdeye özgü deðil
soru propak kaç favök satýldý
2020 19 milyon euro favök 120 milyon euro satýþ kaç favaök yapýyor 6 favök satýlmýþ
bu 300-400-500 nereden buluyorsunuz
propak satýþýndan 6 ay önce doðan holding sesa aldý kaç favök aldý
hisse iyi ama iþkembei kübra burda çok megane ný mercedes göstermeye gerek yok hepsi bu
burada olayý ikili tartýþmaya dönüþtürmek istemiyorum ama zeka ve dikkate atýfta bulunmuþsunuz... emin olun zeka olarak da dikkat olarak da çok iyi birisiyim... ben sizin zekanýza laf edecek deðilim ama sizi kötü niyetli olmakla suçluyorum, bilerek ve isteyerek hisseyi düzenli olarak kötülediðiniz için... ben yatýrým yaptým dediðim gibi altýnda bir rasyonel var bana göre, sizin yatýrýmýnýz var mý bilmiyorum, bu kadar hisseyi kötüleyip yatýrým yapýyorsanýz biþey diyemem, yatýrým yapmadýysanýz da art niyetlisiniz...
gelelim polinas'a...
"Türk ambalaj þirketi Finlandiyalý þirkete satýldý
Finlandiyalý ambalaj þirketi Huhtamaki Türk ambalaj üreticisi Elif’i 412 milyon euroya satýn aldý.
Huhtamaki, küresel tüketim ürünleri markalarýna tedarik saðlayan, Türkiye ve Mýsýr’da operasyonlarý bulunan ambalaj üreticisi Elif Holding’i satýn almak üzere anlaþtý.
Anlaþmanýn büyüklüðü 412 milyon euro olarak açýklandý. 2020’de Elif’in net satýþlarý yaklaþýk 163 milyon euroydu. Þirket yaklaþýk 1.500 kiþiyi istihdam ediyor.
Anlaþma kapsamýnda Elif, Huhtamaki’nin esnek ambalaj iþ segmentinin bir parçasý olacak.
Satýn almanýn finansmanýný desteklemek için Huhtamaki, ayný zamanda iþlemde danýþman olarak da görev yapan Citi ile 500 milyon dolarlýk bir köprü finansman anlaþmasý imzaladý.
Açýklamada satýn almanýn Huhtamaki’nin 2030 büyüme stratejisiyle uyumlu olduðunu, stratejik coðrafyalarda ölçeðin büyütüldüðü ve þirketin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaþma yolundaki ilerlemesini desteklediði belirtildi."
Haberi yapýþtýrdým benim söylediðim benzer büyüklüðe sahip bir ambalaj þirketi 412 milyon usd'a satýldý... haberde ne yazýyor sayýn tarýk1234 , diyor ki Elif'in net satýþlarý 2020 yýlýnda yaklaþýk 163 milyon euro'ydu... polinas'ýn sadece 1,714 milyar tl olmuþ ortalama euro kuruyla bakarsak 140-145 milyon euro olur... marjýmýzýn %19 olduðu bir senede... ki ben önceki yazýlarýmda 3,5-4 milyar gibi bir deðerleme beklediðimi yazmýþtým ama kur %20 aþaðýdaydý... þu anda 4-4,5 milyar Tl gibi bir deðerleme beklerim...
tekrar söylüyorum siz sadece kötülemek için yazýyorsunuz, buyrun bir hesap yapýn ve diyin ki bu polinas'ýn derby'nin ederi budur... üzerine tartýþalým, hiç böyle biþey de yapmýyorsunuz... sadece kötülüyorsunuz, bu kadar kötülüyorsanýz neden buradasýnýz acaba ?
saygýlarýmla
biraz empati muhakeme
elif ambalajýn sahibi kimdi cevap avrupa birliði
polinasýn sahibi kim 3 milyar dolar borcu olan yýldýz holding
elif ambalaj 1500 çalýþaný 2 ülkede faaliyeti var %100 türkiye deðerlemeleri ile iþlem görmez , elif ürün gamý olarak polinas deðil propak yakýn
propaký kaça sattýn 6 favök bu deðerlemeleden yýldýzn haberi yok :)
600 milyon dolarlýk kümaþý kaça sattýn 340 milyon dolar
iþe reel bakmak lazým herkes yýldýz holding mali durumunu biliyor fiyatta buna göre veriliyor maalesef kafanýzdaki rakamlar etmez bence normalde 19 milyon euro favök üreten firam 190 milyon euro satýlmalýydý ama satýlmýyor propak aldýðýndada 5 favök aldý
bide favök net borç bilgisi belirsiz
ayný sektörde daha yeni iþbir sentetik yeni halka açýldý kaç favökden açýldý iskonto sonrasý 8 favök borç düþünce 7 favök
polinas 2019 zombi þirketti batak haldeydi ürettiði favök faiz kura bile yetmiyordu þuan geldiði yer tek kelime ile inanýlmaz
ben çok baþarýlý buluyorum ama ederi 300-400 bulmuyorum çünkü veri yok
propak çok daha deðerli favök marjý ve ürün gamý çok daha özellikli firmaydý satýþ fiyatýný görünce polinas da çok büyük beklentim kalmadý ama bence 2-3 milyar arasý borç alacak vs durumunu bilmeden satýlabilir gibi duruyor
ayrýca polinasa yatýrlýlan sermaye sadece 100 milyon
3 milyara satsan 30 kat getiri inanýlmaz bir oran
þok bu gün sermaye maliyetini bile karþýlamýyor
þok alýndýðýnda dolar ne ödemiþsin yada %18 bileþik sermaye maliyetiyle büyüt kafa kafaya geliyor polinas gözdenin en çok para kazandýðý penta ve flo ile birlikte en iyi yatýrýmý
þok ve derby baþa baþa yakýn
maktk ve türkiye finansda inanýlmaz büyük zararda
Ýkili tartismalar, tahrik edici kinayeli kelimeler bizlere fayda saðlamaz.stop lütfen.
Gelelim f k meselesine,
Benim araci kurum,yabancýlar, Tunç satiroglu bey,Tuncay Turþucu bey,Mehmet Aþçýoglu ve adini daha hatýrlayamadýðým bir sürü finans ve ekonomi uzmaný fk ya bakýyor .
Siz bakmayabilirsiniz.saygi duyarým.
Bu arada inanýlmaz baský devam ediyor.
Hisse çýkmýyor.
hammadde iþleyip satan ereðli kardemir polinas vs firmalarda fk bakýlmaz
fk bakarsan hep ayný karlýlýk sürecek anlamý çýkar
hammadde marj dediðin þey deðiþkendir
borsa dediðim gibi geçmiþe bakmaz geçmiþ zaten satýnalýnmýþtýr, geleceðe bakar ereðli seneyede bu karlýlýðý sürdürebilirmi ben fk çok buna bakarým yada gözde penta deðerlemesi düþtü 200 geldi gözde zarar açýkladý pahalýmý olacak :) borsa deðerleme bukadar basitmi fk dd bitti gitti
yazdýðýnýz insanlar beni gram entrese etmiyor
Bu kadar ucuz bir hisse bu ortamda %5 veya üstü yapmýyorsa, bi gariplik yada bize caktirmadigi bir planý vardýr mutlaka.
Akýn gillerin ipeke bile % 7 yaptý.
Bakýnýz mrshal boyaya eksiye döndü, neden ? Çünkü sorun var ?
Hatta Garanti ??
Biz burada konuþup duralým, PENTA 417 tl yi gördü. Tesla nýn 175 yýllýk karlýlýðý ile iþlem gördüðü bir dünyada penta 1000 tl olsa kim ne diyebilir. Hangi dünya da hangi rasyonellikten bahsediyorsunuz....
o zaman tüm hisseler 1000 kat artsýn :) niye uðraþýyoruzki
tesla pahalý ama nedenleride var tesla sektörün 5 sene önünde adam elektrikli araba ile lamborgini kadar hýz yapýyor
týr yapýyor vs aþmýþ gitmiþ üretim artýþý devasa
penta ne katma deðeri var 150 ederi var ama 400-1000 ne alaka :)
borsada firmalar eninde sonunda ederine geliyor
kartonsan var bedelsiz vs uçtu gitti
þimde geçen yýlýn yarýsý fiyatýnda geçen sene borsa 120 þimdi 200 ?
pentada eninde sonunda realize olacak spek kara kaþýna çýkamýyor bi yerde paraya dönecektir
bence sasa ve hektaþ borsadaki deðerleme bakýmýndan en balon firmalar
bir firmanýn sürekli çýkmasý iyi
gözde gibi iskontolu olmasý kötü anlamýna gelmez
sasa-petkim ayný sektördeler iki firmada yatýrým yapýyor petkimin marjlarý sasadan çok daha iyi ama 1/4 iþlem görüyor
hektaþ 2 bedelli yaptý piyasadan 150 milyon dolara yakýn para aldý
satýnalamalar yaptý ama 2018 deki dolar karlýlýðý ile þuan ayný ama dolar deðeri katlarca kez artmýþ 0 verim artýþý var 2 þirkettede erdemoðlu ve oyak bariz oynuyor sasa hektaþ yatýrým yapýyormuþ sade türkiyede bu iki firma yatýrým yapýyor :)
2017 de hatýrlarsýnýz aselsan böyle olmuþty 5-60 yaptý
tl bazlý 4 senede yatýrýmcý deðere ulaþtý ama dolar bazlý 2100 yýlýnda ulaþýr
Ben penta 1000 olur mu diyorum. Benim paramla 100 bile etmez. Demek istediðim artýk dünya da akýl tutulmasý yaþanýyor, limitsizce paralar basýlýyor, her türlü anormal dediðimiz olay normalleþiyor. 5000 Bitcoin ile pizza sipariþ verilen bir dünya da ülkeler rezervlerine 300 bitcoin koydum diye seviniyor.
en saçma bulduðum þeyde bu dünyada çok para basýlmýþ herkeste hafýza kötü tabi covit çýktýðýnda tüm dünya borsalarýna nasýl verdiler kredili iþlemler patladý likitide sýkýntýsýndan altýn bitcoin herþeye verdiler ki pozisyonlar kapansýn sanki fed avrupa caný sýkýldýda para bastý :) o paralar basýlmasa þuan para yatýrabileceðin her hangi bir piyasa kalmamýþtý þimdi zeka küpleri enflasyon yaratýyor vs diyorlar adamlar dünyayý kurtardý :) %3-5 enflayon olsun :)
her borsada yüksek deðerli düþük deðerli kaðýtlar varlýlar var bundan tüme varým yapmak hatalý sonuç verir
Tarýk abey pahalý mý dion sat mi dion bu kaðýda sen tahlilde alýnmaz mi dion anlamadým ki.
Ucuz. 10 kaðýdýndan biri. Aldýk tutuyoruz benim beklentim yüksek bakalým olacak mý.
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geliyor gelmekte olan[emoji3526]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sabrýn sonu selamet :)
Vay be Çok saðlam bi direnci geçti, artýk önü açýk olmalý ama hacim az gibi geldi bana, hala satanlarý da anlamýyorum açýkcasý
Sn The King; bir sorum olacak.
Propakýn satýþýndan kur farký karý yazacaðý söyleniyor.
Fakat 3. Çeyrek bilaçoda propak satýþýndan deðerleme artýþý yaklaþik 262 milyon olarak geçmiþ.
Son çeyrekte kur farký ile %50 artýþ olmasý gerekmez mi?
Selamlar sn. fumarex...
" Ýsmet Ambalaj Yatýrýmlar A.Þ.’nin baðlý ortaklýklardan olan Polinas Plastik Sanayi ve Ticaret A.Þ.,
Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama A.Þ.'de sahip olduðu %95 oranýndaki paylarýn tamamýný,
Propak’ýn %100 paylarýna karþýlýk gelen 123.253.907 Avro hisse deðeri üzerinden 7 Haziran 2021
tarihinde satmýþtýr (Ýþlem). Polinas Ýþlem neticesinde satýþ fiyatýnýn kendi payýna düþen kýsmý olan
117.091.211 Avro tutarýna (Ýþlem tarihi itibariyle 1.233.555.908 TL) ilave olarak satýþ öncesinde
Propak’tan temettü geliri elde etmiþtir. Ýþlem masraflarý ve yasal masraf tutarlarý çýkarýldýktan
sonra alýnan temettü dahil Ýsmet Ambalaj Yatýrýmlar A.Þ.’nin elde ettiði net nakit tutarý
1.389.521.172 TL ‘dir. Propak’ýn finansal tablolarda taþýnan çýkýþ öncesi taþýnan deðeri olan
1.129.000.000 TL ile elde edilen net nakit tutar arasýndaki fark olan 260.521.173 TL, finansal
yatýrýmlarda deðer artýþý olarak muhasebeleþtirilmiþtir."
Ýlgili kap açýklamasý yukarýdaki gibidir... polinas propak'ý satmýþ ve düzeltmeler sonrasý 120 milyon euro tahsil etmiþtir, maliyet deðeri ile karþýlatýrýldýðýnda 260 milyon TL kar yazýlmýþtýr... son çeyrekte polinas deðerlemeye tabi tutulacaktýr, direkt olarak tahsil edilen 120 milyon euro'dan kur farký geliri yazacaðýný söyleyemeyiz çünkü þirketin tahsil edilen miktarý TL'ye çevirmeden beklettiðini bilemeyiz... ancak önceki bilgilendirmelere bakarak borçlarý düþüldükten sonra bile döviz fazlasý olduðunu varsayabiliriz... bunun da etkisiyle polinas döviz kurunun son yükseliþinde kur farký geliri de yazmalýdýr... sonuç olarak propak satýþýndan elde edilen miktarýn da etkisiyle son çeyrekte ciddi bir deðerleme artýþý göreceðini söyleyebiliriz...
sorunuza biraz ortada bir cevap verdim maalesef ama dediðim gibi þirketin tahsil ettiði miktarý döviz olarak tutup tutmadýðýný ve borçlarýn ödeme programýný maalesef bilemiyoruz...
saygýlar
Ýnþallah diyelim...
bu vesileyle beklentimi tekrar paylaþmak isterim ... halihazýrdaki iþtirak deðerleriyle defter degerinin yýl sonu bilançcosunda yani 2,5 ay gibi bir sürede 30-32 bandýna gelmesini beklerim , o zaman 0,30 civarý bir pd/dd deðerinde oluruz ki bu piyasa koþullarýnda abes bir durum... ancak ben kendi hedefimi koyarken penta ve maktk da düzeltme yaparak defter deðerini 22-33 olarak hesaplýyorum... tarihsel iskontolara bakarak da %25-30 bandýnda iskonto koyarak 17-18 bandýnda bir hedef deðer buluyorum... bu 2,5 aylýk sürede polinastan gelebilecek bir satýlma haberi veya þok-getir iþbirliðinden gelebilecek pozitif bir haber de bizim için bonus olacaktýr...
Gözde piyasanýn neden gerisinde kalýyor sorusuna benim vereceðim cevap þudur... temel olarak baktýðýmýzda döviz borcunu da bu kadar azaltmýþken geride kalmasýnýn geçerli bir nedeni yoktur... yýldýz holding iskontosu vardýr bu senette ve her zaman da üzerinde olacak, o yüzden hedef koyarken diðer giriþim sermayelerine göre çok ciddi bir iskonto yaparak deðerleme yapýyorum... Bence geri kalmasýnýn asýl nedeni bu rallinin bist-30 hisseleri ve hisse senedi future'u olan hisseler üzerinden gerçekleþiyor olmasý... dun viop30 kontratlarýnýn endeksin %2 üzerinde iþlem gördüðünü gördük, piyasayý þu anda kim götürüyorsa spot hisse almak yerine viop'dan pozisyon alarak bu hareketi yaptýrýyor... bir çok büyük hisse benim hedef deðerlerime ulaþmýþ durumda, ben þahsen hedeflerime ulaþmýþ büyük hisselerden geride kalmýþ yan hisselere geçmeye baþladým... bu hareketin yakýn zamanda genele yayýlmasýný beklerim...
son olarak teknik analiz yorumu yapmak isterim... Aslýnda teknik analizden çok anlamam hisselerin ederini bulup yatýrým yapmaya çalýþýrým.. grafiðe uzaktan baktýðýmýzda 2017 yýlýndan itibaren benzer patternler olduðunu görüyorum... gerçekten çok sert hareketler... 2017 baþýnda 1,70 olan hisse 1 yýlda 6,10 seviyesine kadar gitmiþ sonra tekrar 2 liraya düþmüþ... 2019 aðustosta 2,40 dan yine hýzlý bir þekilde 5,5 seviyesine yükselmiþ ve sonra 2 liraya düþmüþ... 2020 martta 2,20 den yükseliþ baþlamýþ ve 1 yýlda 9,40 ý görmüþ sonra 5,20 lere kadar düþmüþ... benim çýkarýmým þudur ki tahtayý götüren ekip 10-12 ay içerisinde 3,5-4 kata çýkarýp sonra realizasyon yapýyor... son hareketin de 5,20 seviyesinden 5 ay önce baþladýðýný ve hareketin içerisinde olduðumuzu düþünüyorum, zaman çizelgesi de beklentimle paralel ilerliyor 3-4 aylýk süreçte yýl sonu bilançosu, polinas satýþý veya sokm-getir haberiyle benim bahsettiðim hedeflere hisselerin gitmesi ihtimalini geçmiþ hareketlerden de görüyorum... burada risk þu olacaktýr ciddi borçlu olan ve sürekli asset satan yýldýz holding bu tarz bir hareketi hisse satmak için kullanmasý muhtemeldir, tabi bunu söylerken dolar seviyesini sabit kabul ederek söylüyorum, dolar her gün yükseldiði için hedefler de yükseliyor... temel analiz kýsmýnda yazdýðým hedeflerin her zaman arkasýndayým, sonuna kadar da izah etmeey çalýþýrým yazdýklarýmý... teknik analiz beklentimi dediðim gibi çok basit bir þekilde grafiklere bakarak söylüyorum... yorum size kalmýþ...
saygýlarýmla
ismet ambalaj (polinas) toplam deðeri sene sonu 1.401.000.000 tl bu deðerin 1.129.000.000 propakmýþ
polinas+ismet+dursun sýnai toplam deðer:272 milyon tl
niye böyle 2019 sonu 240-260 milyon dolar (1.4 milyar borç vardý )
bu borç polinas+dursun sýnai+ismet ambalaja ait bu sebeple deðerleme düþük propak nakit zengini, polinas ismet ambalaj kredi borç yüksek ve yüksek kur riski var
bence max 2 milyara çýkacak
umarým yanýlýrým
120 milyon euro aldýklarýnda parite 1,20 idi
þuan 1,12 bozup borcu kapatmamýþlarsa 9 milyon dolar pariteden zarar var
ayrýca polinas ismet ambalaj dursun sýnai þirketlerinin birleþtirme iþlemini ben yaptýrdým
Yüksek kar yazmamak adýna halka açýk olmayan iþtiraklerde düþük deðerlemede kalmak isteyeceklerdir... deðerleme 300 milyonlardan 1,4 nilyar a çýakrtýlmýþtý , muhtemelen bu propak satýþý kesinleþtiði için yapýldý... polinas'ýn deðerini asýl satýþý gerçekleþirse göreceðiz, benim beklentim dediðim gibi 4-4,5 milyar tl civarýnda bi seviyeden satýþýn gerçekleþmesi ama satýþ olmadan bilançodaki deðerlemesini daha düþük oranda arttýrabilirler... penta'da mesela 35 liradan halka arz olmadan önce deðerlemesini yanlýþ hatýrlamýyorsam 17-18 TL göstermiþlerdi... ayný durumu polinasta da görebiliriz...
Bilançolarda açýk olmayan durumlar var.Son 4 çeyrek bilançoyu detaylý incelememe raðmen eksik noktalar çok.
Ne hikmetse Ýsmet ambalaj piyasa degeri düþük gösterilme çabasý var.
Bu durum Kümaþin satýþýn da da mevcut.
Kümaþ gelen para ile Yýldýz Holdinge olan borçlar ödendi diyelim.
Borç ertelenmiþ olsaydý veya þu an ödenmiþ olsaydi Yildiz Holding olan borç TL cinsinden olduðu için haliyle Gozde yi dolar artistan dolayi ihya edecekti.Burada yanlýþ yönetim veya yanlis karar alindigi kanaatindeyim.
Ekstra %100 TL bazinda Kümaþýn satisindan kar elde edecekkken bu ongerememek sirket yonetimini bence amatör gibi gostermsitir.
Propak satisinda ayni durum söz konusu.
120 Milyon Avro satiþ yapilmis sadece 260 milyon degerleme yapýlmýþ. Temettu geliri denmis.
Kendime sorunca temettu denilince sirkete yani polinasa gecen para anliyorum.Haliyle 120 milyon Avronun þu anki kurla carpilmasi ki kur daha da artacaktir.2 Milyar TL gibi bir temettu geliri anliyorum.Bu temettuyu bedelsiz olarak veya nakit olarak dagitirmi orasi da meçhul.
Bu sebeplerle bilançolarda aciklanmayan ve seffaf olmayan durumlar mevcut.
Son çeyrekte iyi kar yazacak zaten onu herkes biliyor fakat yonetim anlamýnda guven veren bir firma degil.
Diger noktalara gelince Flo ve Derby den gelen gelirler bilancoda gözükmüyor. Bu girisim sirketlerinde mi boyledir bilemedim.Ama seffaf olarak bunlarin bilancolarininda belirtilmesi gerekir.
Polinasin Yillik bilancolarininda gozunkmesi gerekirken ki bu sirkete nakit oldugunu gosterir fakat bunlar hic gosterilmemis.
Neden gosterilmez orasi meçhul.
Son bilanço da istirak gelirleri zaten muazzam olacak.Oz kaynak 14 Milyar TL seviyesine çýkacak. Fakat Poropak satisindan alinan para ve polinasin yil sonu karinin son bilanço da yansitilip kasada nakit oldugu belirtilirse bu hisseyi çok daha iyi seviyelere goturecektir.
Ama sadece istirak degerleri gosterilip ve nakit pozisyonu kisitli gosterilirse bence yatirimcilar nakite baktiklari icin bu hissede olumsuz bir durum olusturur guven zedeler.
Gözden in gecmisine bakinca bu olasiligi görmüyorum. Sadece istirak gelirlerindeki artislar gösterilecek gibi geliyor.Umarim yanilirim.
Ytd.
bilançoda sýkýntý yok
sadece bilanço ve vergi bilgin az
yýldýza borç dolardý ve dolar ödendi (kümaþ)
polinasýnda borcu tüm grup kredileri yapýlandýrmaya girdiðinden döviz
polinasýn kur geliri (propak) kadar kur gideride var (kredi)
ismet ambalajýn deðeri düþük deðil propakta deðerleme firmasý 1-1 tutturmuþ
polinas grubunun borcu ne bilmiyoruz 2019 sonu 260 milyon dolar civarýydý 2021 sonu ne oldu veri yok
adam diyorki 2020 sonunda propak deðerini 1.129 buldum
toplam tahsilat temettü ile birlikte 1.389 oldu aradaki farký kar kar yazýdým polinasýn deðerini arttýrdým diyor
polinasýn deðerlemesini flo ve derby türkiye finans ile birlikte bu dönem yapacak
flo derbyden ne gelir geldiki bilançoda gösterilecek
bilançoda gösterilebilecek 3 gelir var
1-þirket satýþý
2-þirket deðerlemesi
3-þirketlerden temettü geliri
derbyden temettü geliri 2100 yýlýnda gelir :) zombi þirket
flo yüksek yatýrým yapýyor parayý büyümeye harcýyor
bunlardan bir gelir gelmez gelmeyecek sadece bu dönem deðerlemeleri gelecek
Polinas ve diðer istiraklerinin gecmiþ bilancolarda gelirleri ve karý belirtilemis sadece gelir artisi yazýlmýþ.
Propak satýþýndan gelen paranýn TL demi veya Avro dami oldugu da net aciklanmamis.O günkü kur ile carpilmis.
Gecenlerde bunla ilgili bir kap geldi.
Kapa göre yorumlarsak The King de ayni dusunmustu.TL demi veya Avro dami oldugu belirtilmemis sadece 3 bilanco donemindeki kur ile carpilip deger artisi yapilmis.
Son bilanço da ekstra bu satistan ekstra bir degerleme artisi olabilir fakat bunlar acik ve net degil.
Polinasin ihracat yapan bir firma Pilinasin kasasinda ne var bilinmiyor.Nakit durumu nedir bilinmiyor.Bunlarin bilancolarda detayli belirtilmesi gerekir.Polinasin nakiti Gozdenin nakitidir.
Ayni durum diger istiraklerde de gecerli.
Sizinle ayrýþtýðýmýz nokta þu sn tarýk1234, 2019 yýlýndaki borcun aynen usd olarak bugüne kadar kaldýðýný düþünüyorsunuz...size göre durum þu mudur izah ederseniz sevinirim ... Türkiye'de usd'ýn 6 dan 15 e gittiði dönemde 85 milyon insan usd alýrken gözde ve polinas'ta þirketi yönetenler, genel müdürleri, yardýmcýlarý, finans bölümünde çalýþan arkadaþlar hepsi oturdu, eline çekirdek alýp dolarýn yükseliþini izledi, hiç bir þekilde o usd kredileri TL'ye dönmedi veya riski hedge etmek için biþey yapmadý...
Ben þahsen bilmiyorum ordaki borcun ne kadarý döviz cinsindeni þirketten yeterli cevap alamadým konuyla ilgili ancak iyimser olmayý seçiyorum, burda çalýþan adamlar dünyanýn en mal adamlarý deðilse veya kendi þirketlerine bir düþmanlýklarý yoksa borcun tamamýný olmasa da bir kýsmýný TL'ye dönmüþlerdir... bunu da önümüzdeki dönemde göreceðiz...
saygýlar
Sn The King size katýlmakla beraber sadece fiyat beklentinizin fazla mütevazi olduðu kanatindeyim.
Þu dolar kurunda zirevelere TL den ziyade dolar bakmak gerekli sizde zaten bunu biliyorsunuz.
9.55 zirve yaptýðý dönemde dolar kuru yaklasik 7 TL civarý idi.Yani 1.30 dolar tarihi zirve idi.Sonra bilançolar kasitli olarak istenildigi gibi gösterilerek satis yapildi ve diplere geldi.5.20 TL dip oldu.
9.55 TL zirevedi ozkaynak karliligini su anda yapsa 14.75*1.30 yaklasik 19.20 gibi bie degeri yapiyor.
Bence þuan olmasi gereken minimum tutardir.
Son çeyrekte oz sermayeyi 14 milyar gibi hesaplasak ki bunu gorecektir.
Sermayenin 36 kati gibi bir oz kaynak karliligi oluyor.
O zamanda defter degeri 35 tl tekabul ediyor.
Tarihi olarak 52 f/k bile görmüþ. Bu f/k ile islem görse zaten buralar dibin de dibi tabi bu biraz hayal ürünü olur.
Ortalama genelde f/k 1.50 civarý gözükse bile defter degerinin 1.5 katý alinsa 52.5 TL civarý olur.
Benim beklentin biraz yüksek sanýrým.
Bu fiyatlara gelirse kazanan hepimiz olacaðýz.
Ytd
grup tüm kredilerini yapýlandýrdý tek krediye çevirdi bankalar muhatap olarak sadece yýldýz holdingten alacaklý yýldýz holdingte þirketlerden
tl dönme vs hakký yok dolar borca sabitlendi
ben net borcu bilmiyorum en son 2019 verisi var propak parasý ne oldu euromu kaldý dolara mý çevirdi tl döndü kredinin bir kýsmýný kapattmý ne yaptý veri yok
polinasýn geliride döviz gideride döviz almasýna gerek yok zaten
hammadde petrol türevi dolarla alýyorsun
satýþýnda dolar
Gerçekten merak ediyorum ,yýllýk kar miktarý piyasa deðerinin 3 katý olan bir firma var diye ilan edilince, birileri de bunu rekorlar kitabýna baþvuru olarak sununca, patronlar mutlu mutlu oturacaklar mý ? Yatýrým tavsiyesi deðil sadece merak...
polinasla ayný sektörde olan Kimteks Poliüretan fiyat tespit raporunu incelediðimde satýþ 200 milyon euro favök marjý %15 polinasa çok benzer oranlar net borcuda 30 milyon euro (bu konuda veri yok)
deðerleme sonucu bulunan deðer 231 milyon euro halka arz iskontosu %30 almýþlar bence yüksek 63 milyon euro düþmüþler net deðer 170 milyon euro yapýyor %30 iskonto döviz bilançoda bence yüksek 190 milyon euro gibi bir deðerleme uygun
polinas verileride %10-20 sapma ile 160-220 milyon euro arasý bir yerdir tabi net finansal borcu bilmiyoruz
gözdenin polinasa koyduðun sermaye 100 milyon tl euro cinsinden 20 milyon euro
200 milyon euro da koyduðu sermayeden 10 kat para kazanmýþ demek bence çok çok iyi oran