Faaliyet raporuna göre 2 gemi siparişi vermiş. Bu metal fiyatlarıyla ne kadar doğru karar emin değilim. Çok pahalıya mal olur
Printable View
Faaliyet raporuna göre 2 gemi siparişi vermiş. Bu metal fiyatlarıyla ne kadar doğru karar emin değilim. Çok pahalıya mal olur
Sn Berkshire Hathaway,
Hangi yazınıza itimat gösterelim?Üstteki hisse sahibi olmadığınızı beyan ettiğiniz ve sahiplerine başarılar dilediğiniz e mi yoksa gemi siparişinin ne zaman ne fiyattan verilmiş olduğunu(ve pahalı olduğunu bildiğiniz) ikincisine mi?İkilemde falan kalmadan objektif hisse ile ilgili somut görüşünüzü alabilir miyiz?
.
Syg
Net kara yansıyan kur farkı genel beklentiden az oldu,öz varlıklar coştu.Bağlısı Gsddenin bedelliden gelen+faaliyet karı dolarda bekliyor,Gsdhonun döviz pozisyon fazlası uçmuş,muhtemelen en karlı dönemde olan denizcilik ve Silopi katkısıyla daha güzel gelecek 2022/03 bizi bekliyor.
Sipariş verileli çok oldu, fiyat sabit ve ödemenin bir kısmı da yapıldı. Ödemenin asıl kısmı, 2023’te.
https://twitter.com/osman_ozen1/stat...854159364?s=21
Silopi bilançoya konsolide değil. İNA bazlı olarak değerleniyor ve sadece özkaynakları etkiliyor, net karı etkilemiyor. Son çeyrekte değerlemesi düşmüş. Silopi’de halka arz gelene kadar ya da 30 milyon dolara satış hakkı kullanılana kadar bizi çok etkilemez gibi. Ama ikisinden biri olduğunda hem minimum 30 milyon dolarlık hisse bedeli hem de 35 milyon dolarlık alacak kasaya girecek. (Alacaklar daha önce de tahsil edilebilir.) Bu da Gsdho’nun mevcut piyasa değerinin %65’i. Denizcilik ise beklenenden iyi performans göstermiş. Ayrıca Gsdho’nun net parasal yabancı varlık pozisyonu (Silopi’nim 30 milyon dolara satış hakkı ve gemiler hariç yaklaşık net döviz pozisyonu) da güzel artmış ve 39 milyon dolara çıkmış. Bu da Gsdho’nun mevcut piyasa değerinin %39’u. Ayrıca yüksek denizcilik karıyla her çeyrek böyle artmaya devam eder gibi.
--çok fazla yazı ve çok fazla gaz...bu hisseye iyi gelmez...
--geçen sene çok fazla gemi siparişi verildi....6 ay sonra 1 yıl sonra arz fazlalığı oluşma ihtimali yüksek...
“2008’de sektöre girenler zararlı çıktıâ€
Denizcilik sektörünün duayenlerinden ekonomist Harun Şişmanyazıcı, 2008’de de denizcilik piyasasında benzer bir yükseliş yaşandığını hatırlatarak, yatırımcılara şu uyarıları yapıyor: “2008’de navlunlar rekor seviyelerde yükseldiğinde, sektöre yeni oyuncular girdi. Gemi bulamadığı için malını göndermekte zorlananlar oldu. Navlunlar da rekor seviyelerde artınca ‘Biz bu paraları armatörlere vermeyelim’ dediler ve armatörlüğe soyundular. Özellikle demirciler bu alana yatırım yapmıştı. Ancak zararlı çıktılar. Bu talebin uzun süreceğini düşünmüyorum. Dünya ekonomisi verimliliğe bağlı bir artış getirmiyor. Bugünkü büyüme sürdürülebilir değil. Dolayısıyla bugüne bakıp gemi almak gelecek için riskli. Bunları iyi hesaplamak lazım.â€
https://www.dunya.com/sektorler/loji...-haberi-632818
Gaz verilen hisse şu anda bedava konumda..
Böyle bı hisseye gaz verilse ne olur verilmese ne olur..
Ahali şeytan gibi nerde ucuz hisse var bulup peşine takılıyor..
Ayrıca yazıp çizilmesi iyidir, mesela benim bu hisse hakkında hicbi bilgim yoktu, burada yazılanlara göre aldım...
İyiki de almışım...
3 aylık karına ve burda yazılanlara görede daha da almayı düşünüyorum..
Patronla konuşacak halimiz yok , tek rehberimiz burası ve Twitter...
Bilanço sonrası gelen yorumlara bakınca çok korktum!!!! ve ben 27 senelik borsacı,hem holding hem de denizcilik hissesinden pztesi taban fiyatlardan malımı satıp çıkıyor ve ilgili arkadaşlar ya da kuşlu medyadan höstadların önerdiği mallara konan mal olmaya gidiyorum.Çok teşekkürler.
.
Syg
2023’te filolar ne kadar büyüyecek, navlun fiyatları ne olacak bilinmez ama bazı kurumların 2022 öngörüleri burada var. 2022’de filo büyümesinin 2021’dekinden geride olması bekleniyormuş. Navlun fiyatlarının 2021’den kötü ama 2020 öncesinden iyi olması bekleniyordu. Vadeli ve spot navlun fiyatlarına göre Supramax ve Handysize tipi gemiler için dolar bazında 2021’den iyi olabilir. Bu arada S&P, Capesize’dan daha küçük gemiler için daha olumluymuş. Bunda şimdiye kadar haklı çıktılar. Zaten spot ve vadeli navlun fiyatlarını günbegün takip etme şansımız var. İşler bozulmaya başlarsa ya da işlerin bozulacağı düşünülürse bilançoyu ya da aylık ihracat verileri vs beklemeye gerek.
https://www.spglobal.com/commodity-i...-2021-unlikely
https://ihsmarkit.com/research-analy...dry-bulk-.html
--neyse...siz devam edin....temcit pilavi gibi...2 aydır yazdıklarınız da değişen bir şey var mı?...bilançoda sürpriz olumlu bir şey geldi mi?...
Sürpriz olumsuz olarak Silopi’nin değerlemesi düşük geldi. Görülenler yazılıyor. Abartma yok bir şey yok. Bu arada 2 ay önce kurumların dediği gibi gibi 2020 öncesi ile 2021 arasında bir yerde dolar bazlı denizcilik karı gelecek gibiydi, bugün dolar bazlı olarak 2021’i geçme ihtimalimiz hayli yüksek.
GSD Holding A.Ş.’nin Silopi Elektrik Üretim A.Ş. %5,4 Pay Satışı 8 Haziran 2015 tarihli sözleşmenin bazı maddelerini tadil etmek üzere 8 Haziran 2020 tarihinde Park Holding A.Ş. ile yapılan ek sözleşme gereği, GSD Holding A.Ş.'nin sahip olduğu 10.910.700 TL nominal değerli ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş. sermayesinin %5,40'ını temsil eden payların 45.000.000 ABD doları bedel karşılığı Park Holding A.Ş.'ye geri satılmasına karar verilmiştir. Ayrıca 8 Haziran 2020 tarihli ek sözleşme ile Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’nin halka arzı için belirlenen sürenin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılması, Park Holding A.Ş. tarafından Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’nin sermayesinin 202.050.000 TL'den bedelli olarak 1.500.000.000 TL'ye arttırılması ve sermaye artışı sonrasında GSD Holding A.Ş.'ye ait kalan payların %9,60 olarak korunmasını sağlayacak şekilde 124.603.200 TL nominal değerli Silopi Elektrik Üretim A.Ş. payının, bedeli Park Holding A.Ş. tarafından karşılanarak GSD Holding A.Ş.'ye bedelsiz olarak devredilmesi, Silopi Elektrik Üretim A.Ş. halka arzının öngörülen tarihe kadar gerçekleştirilememesi durumunda kalan payların 30.000.000 ABD doları opsiyon fiyatıyla Park Holding A.Ş.'ye satışına ilişkin geri satma hakkı tesis edilmesi ve 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödenecek asgari temettünün, bakiye alacak üzerinden yıllık %3 olarak belirlenmesi konularında mutabık kalınmıştır(Faaliyet raporundan)
burada iki bilgi hatalı.
1) çok fazla sayıda gemi siparişi verildi.
https://www.breakwaveadvisors.com/in...-bulk-ordering
2005-2008 arası periyodun 5te 1 i bile değil.
2) gemiler demir-çelik fiyatlarından dolayı o döneme göre aşırı pahalı.
3) Tanker ve LNG siparişleri dry bulk'ın çok üzerinde ve tersaneler özellikle dolu. (GSDHO bile 2 sene sonra alacak gemiyi - 2021 sipariş 2023 teslim)
4) Linkini bulamadım ama 10+ yaşındaki dry bulkerlar demir çelik fiyatı yüksek diye, gemicilik olarak kullanılmıyor direkt hurda demire veriliyor. Dolayısı ile dry bulker gemilerde azalma + gemi fiyatlarında artma ==> baltic dry artması kaçınılmaz.
üstelik doğalgaz tedarik sorunu nedeniyle (fiyat ve savaş) herkes kömüre abandı. Avustralya sürekli kömür dağıtıyor her yere deli gibi.
geniş açıdan bakmadan bu sektörü anlamak çok zor.
Patlattılar.,. bilanço beklenti bitti...
Yandaş basının zamları gizlediği gibi bu adamlarda kağıdın ucuzlugunu muhteşem karlılığı gizlemeye çalışıyorlar..
Komik oluyorlar....
Bu adamlara telaslanip tek bı lot bile kaptırmak borsaya borsaciliga ihanettir...
Bu bilançoyu yeseler bile hemen önümüzde 1. çeyrek bilanço var. Orada geçtiğimiz yıl 1. çeyreğe göre çok daha iyi kar gelecek. Vadeli navlun fiyatlarına göre asıl zirve ikinci çeyrekte olacak. 3. çeyrek de rüzgar biraz dinse de güçlü kalmaya devam edecek. Son çeyreğe kadar rüzgar arkamızda gibi.
Öküz öldü ortaklık bitti deyip Mal kaptıran bundan sonra avuç yalar.
Kendi alislarina veriyorlar devamlı..
Satışlar çok zayıf..
Kimse mal kaptirmaz ortada böyle bı bilanço varken...
Kendi alislarina verecekleri korkusuyla kimse büyük miktar alamıyor .
Bu s.refsizleri ufak ufak tirtiklamak en iyisi...
İlk çeyrek kara kadar tek beklenti kaldı benim açımdan oda 0,20-0,30 kuruş arası bir temettü açıklar mi genel kurula kadar onu bekleyecegim 1.38 TL hisse başına kar var bunun yüzde 20 civarını dagitirsa kagidin talihi değişir bakalım o zaman 3 lirada tutabileceklermi yoksa o kadar komikki astronomik kar eden şirketi beklenti bitti algısı yaratıp yüzde 4 eksi gösterdiler açıkçası ben elimdeki mali satmayacagim isterseniz basın spek efendi 3 lira civarında Dahada arttiriim yüzdemi herkese bol kazançlar ytd tamamen kendi düşüncelerimdir.
Mutluyum. Gelecek karlar daha çok cezbediyo şuan beni. Prostektif fk itibariyle ciddi potansiyel mevcut. Eski zirve zorlanacaktır. Şuan için robot işlemleri dolasıyla fiyat böyle görünüyo. Robotların ciddi bir zararı da var. Tek temennim bu kısa süre içerisinde endeksin çakılmamasıdır.
Vadeli navlun fiyatlarında bugün düşüş vardı. Spotta ise Supramax 60 dolar düşerek 32270 dolara inerken Handysize 193 dolar artarak 28051 dolara çıktı. Vadeli taraftaki düşüş ile Supramax doygunluğa ulaştı gibi. Nisan vadeli ile spot birbirine çok yakın, 2. çeyrek için vadeli fiyat ortalaması ise 30500 dolar. Vadeli taraftan destek gelmezse Supramax’tan ziyade Handysize’da artışlar görmeye devam edebiliriz. 1. çeyrekte şimdiye kadarki navlun fiyatı ortalamaları aşağıdaki tweetin en altında var. 1. çeyrek çok güzel geçiyor ama hem ortalama kurun hem de navlun fiyatlarının çok daha yüksek olması beklendiğinden 2. çeyrekte çok daha ilginç kar rakamları görebiliriz. (Bizi doğrudan ilgilendirmiyor ama bir Gsdde yöneticisi de muhtemelen bunları bizden çok daha iyi bildiğinden bugün 150000 lot Gsdde almış.)
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...584902660?s=21
Diğer iki hissem sayesinde bugünü hasarsız atlattım ama bence bugün bir kez daha gördük ki bu hissede %20-25’ten fazla pozisyonun olması bence oldukça riskli. Kişisel görüşümdür, asla YTD.
Sayın meteor endeks verilerinizde bir yanlışlık olabilir mi?
Ben dolar yani cash paylaşıyorum. Endeks hali başka. Onları aşağıda linki verilen siteden bulabilirsiniz. Endeksin mantığı şudur. Bir zamandaki değere 100 ya da 1000 dersiniz, devam eden zamandaki değerleri bu 100 ya da 1000 değerine göre belirlersiniz.
http://en.stockq.org/market/global.php
Handysize için endeks değerini 18 ile çarparak, Supramax için endeks değerini 11 ile çarparak yaklaşık olarak günlük kira değerlerini bulabilirsiniz. 3. Çeyrek bilançoda gemi başı günlük maliyet 12000 dolar civarındaydı. İncelemedim veya inceleyen birini görmedim ama son bilançoya göre (muhtemel TL bazlı maliyetler nedeniyle) bu rakam daha da aşağıya düşmüş olabilir.
Bu arada Supramax diye bildiğimiz gemiler aslında Ultramax olduğu için Supramax fiyatına göre %9.5 daha yüksek kira geliri elde ediliyor.
Bence şirket yeterince ovulmuyor. Burada olsun , özellikle de Twitter da. Mesela hafta sonu 200 tane üstat gsdho güzellemesi yaptı. Bence 500 adet falan olmalı. Piyasa kambiyo karını pek önemsemiyor dendi. Hayvan gibi faliyet karı açıkladı. Kambiyo karı beklendiği gibi gelmedi diye aşağı bastılar:). Şaka gibi yemin ederim. Yani o kadar faliyet karı acikla. Döviz yüzde 50 artsın. Ozsermaye sadece yüzde 30 artsın ( gemilerde ypp de hesaplaniyordu sanırım). Önceki bilançolarda açıklandıktan sonra tepki vermişti. Bu kez açıklandıktan sonra aşağı bastılar. Sürprizlerle dolu arkadaşlar. Sonra gel bu ülkede yatırımcı ol. Bu adam mevcut piyasa değerine şirketin çeyreğini satmaz belki de ama bu fiyatlardan geri alım yapmıyorlar. Bunun gibi çok firma var BIST de ama bu önde bayrak taşıyanlar dan... Ne diyim Allah yedirmeyi nasip etmesin...
Silopi’nin değerlemesi dolar bazlıyı bırakın TL bazlı da azalmış. Finans tarafında özsermaye artışı zaten dolardaki artış kadar olamaz. Kambiyo karı olayı ile ilgili de yazdım. Galiba kur riski tablosunu baz almak yanıltıcı olabiliyor, Enjsa’da da benzer durum vardı mesela.
Yönetimin ise hisse fiyatı umrunda değil gibi. Analist sunumu falan yapıp şirketi anlatmak yok, temettü ya da bedelsiz vermek muhtemelen yok, hisse geri alımı açıklamak yok. En azından Gsdde’de olduğu gibi birilerine hisse aldırıp Kap gönder, o da yok.
Valla bununla ilgili hala iyimser yorumlar okuyorum. Arkadaşların yeni olmasına yoruyorum. Aksi takdirde stockholm sendromu yaşıyordur hisse ile. Hissemiz dolar bazlı pandemi dibinde:). Efsane geçen yılımızda kestane performansı sergiliyor. Şimdi herkes hergun kambiyo ve navlun paylaşsın. Şirketimize benim güvenim tam. Allah razı olsun kendilerinden. Yatırımcı dostu kendileri....
Kapanış tam bir rezalettti..
2015/12 de 220M kar açıklamış sermaye 250M mış..27.06.2016 da 20.4 krs net temettü vermiş..
Yani bu sene 30 krs temettü verme durumu olabilir..
Hadi buyrun burdan yakın bide..)
Bu durumda kağıt satmak için kafana silah dayanması lazım...
2015 de 2016 temettü vermiş. Açın grafiğe bakın. Hisse o senelerde nasıl hareket etmiş? Grafiği gördükten sonra kafanıza silah mı dayarsiniz yoksa harakiri mi yaparsiniz siz karar verin...
Üstüne bir de 90 milyon geri alım programı açıklamış... Patron çıldırmış yani;)).. nasıl hareket etmiş yıllarca grafiğe baktığınızda anlarsiniz. 20-30 kuruş temettü ile bunun ucacagini sanmak iyi niyetli değil. Daha önceki senelerde yaptıkları ortada çünkü.
Temettü verse bence bu hissenin kaderi değişir ama ancak patronun ihtiyacı varsa verir. 2021 Nisan ile başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan yüksek faaliyet karı getirme dönemine girdik. (Şu anda görünen en azından bu sene boyunca devam edecek.) Bu faaliyet karının paylaşılması yatırımcı algısı açısından çok olumlu olurdu. (30 kuruş temettü, geri alınan paylar hariç 405 milyon lottan 121.5 milyon TL ederdi. Bu da mevcut fiyatla %10’a yakın temettü verimi demek.) Ama bunlar hep hayal. Keşke yapsa da etkisini görsek.
Yani sizin kararınız tabi... Ben 2015 ve 2016 da çok ciddi temettü vermesine , üstüne bir de geri alım programı açıklamasına rağmen nasıl hareket ettiğine açın bakın diyorum sadece. Bu şirket ya bedava olmuş yada çok ucuz. Bedavayken alacaksın ucuz oldugunda satacaksin. Değerini malesef göstermiyorlar. Hafta sonu Twitter fenomenler pazarladi işte yine... Adamların hissem ucuzladı derdi yok. 0.21 cent hissenin fiyatı...
Ben de diyorum ki 2015 ve 2016 dönemini şirket açısından iyi incelemek lazım. Bugünle benzerlikler ne farklılıklar ne? Kaldı ki şu anda temettü takıntılı yatırımcılar da var. %10’a yakın temettü veriminin etkisi çok büyük olur. Ayrıca bu hisse son 5 yılda dört kez 0.3 dolar üstüne attı ikisinde 0.4 dolar civarını gördü. Ben bu faaliyet karıyla tekrar 0.3 dolar üstünü hatta 0.4 dolar civarını görür diye düşünüyorum ama 21 Aralık sonrası satılanları toplamaları beklemek zorunda kalabiliriz. Kişisel görüşümdür asla YTD.
https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=GSDHO%2FUSDTRY