bir kere de sansimiz tutsun ya :)
Printable View
5 mayıs ödeme başlangıcı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1,55 brüt bekliyordum 1,42 oldu
içerdeki tüm yasal kar ve birikmiş yedekler dağıtılmış oldu, spk mevzuatı gereği sermayenin yarısı kadar yedek bırakıldı
bundan sonraki yıllarda yasal karların spk karları kadar ya da en azından kar dağıtılabilecek kadar oluşması için iştirak ve bağlı ortaklıklardan temettü geliri elde etmesi lazım. bir anlamda yasal karlarında konsolide edilmesi lazım ki kar dağıtılabilsin. örneğin bu sene spk karı 5.761, yasal kar 1.452 idi. 4.954 karın 3.500 ü yedeklerden dağıtıldı ve yedekler bitti.
ayrıca TVF nun temettü konusunu çok da önemseyeceğini düşünmüyorum. Şirket TVF nun elinden çıkana kadar kar dağıtmayabilir.
Temettü yatırımcılarının bu gözle bakması gerektiğini düşünüyorum. Beklenti satış hikayeleri olabilir.
Temettu dağıttığında Fk 5.5 lara dusuyor. İnternet hizmetlerine gelecek yuzde 70 zam karlılığı artırip ekstra bir beklenti olusturabilir
Hisse devri bugun yapildi (kap bildirimi yeni geldi). Yani bankalar temettu alamayacak ki. Yanlışsam düzeltin lütfen. Yani bankaların kıyağı degil tvf nin kiyagi.
Hisse sözleşmesi yapılırken şöyle bir ibare ile temettü LYY'ye aktarılacak.
"Ayrıca Türk Telekom'un bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Şirket Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek kar payından satışa konu hisselere ait tutarın da LYY'ye ödenmesi konusunda taraflar mutabık kalmışlardır."
Tvf temettu verecektir hem hep en ust düzeyde.. çünkü ençok kendi faydalanacak. Türkiye sigorta örneği ortada..ayrica blok satiş yok dediler..belki 2.halka arz dendi diye hatırlıyorum. Maşallah bugüne
Tvf bu ortaklık oranı ile zamları yapistirip kasasini doldurmak isteyecektir.SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çağrı yapılıp yapılmayacağı ile ilgili hiçbir açıklama yok.çağrı yapılması gerekir ya da hissenin çağrıyı anlamsız kılacak fiyatlara (13 tl.civarı)getirilmesi gerekecektir. Yoksa satışın mahkemelik olması kaçınılmaz olur.
Icerdeki tum bu yil ve geçmis yil kârıni dağıttı 400 milyon usd cıktı. Bundan sonraki yıllarda usd bazında kârını korusa ve bu kadar yasal kar üretse bile (Çok Zor, enflasyon üzerinde kar demektir) tvf borcunu temettuyle 7 senede öder. Bankalar tvf yi bu kadar uzun sure finanse edemez
2. Halka arz çantada keklik degil bence. Aselsanin 2. Halka arz örneği geçmişte duruyor. Iskontolu fiyatla belki halka arz yapabilir ama tvf nin işine gelmez en azından usd cinsi aldığı fiyata satması lazim
Tek çıkar yol yabancıya blok satis gibi duruyor. Tvf inkar da etse bunu yapacaklardir. Bu yolla ülkeye doğrudan yabancı sermaye de çekmiş olur. Yatırımcı açısından en iyi senaryo da budur.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Niye çağrı yapmak zorunda mı?M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tvf nu olumsuz gösterenleri dikkate almayın bence, hissenin değerini bilin..
Amacımız üzüm yemek bağcı dövmek degil. Yatirimcinin Tvf yi kötülemek veya siyasi görüş bildirmek gibi bir derdi olmaz. Şirket kurumsal bir şirket, kim yönetirse yönetsin işini yapar, burda sorun yok. Tvf var diye olağanüstü finansal performanslar ortaya koymayacak. Yatırımcı olası senaryolara göre kararını verir. Şahsen ben sifir maliyetle ücretsiz tiyatro bileti olarak hissemi tutacağım.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni kadro ile şirketin geleceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c4a64b6d4b.jpg
Varlık fonuna geçmez o kanun
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü verimliliği bakımından Eregl'den bile daha iyi bir oran olmasına rağmen tepki yok, sanırım bu oranların önümüzdeki senelerde devam edemeyeceği kanısından dolayı ve de uzun vadeli yatırımcının girmemesinden tepki sınırlı kaldı yoksa çok iyi bir gelir.
Şahsen geçen sene olduğu gibi bu sene de temettümü alıp icraatlara bakacağım.
Ben hissenin bir ay içinde 13 tl. Civarı bir değere geleceğini ve 5 yıllık bir süreçte üç haneli rakamları göreceğini düşünüyorum. Bu benim görüşüm olup beni bağlar ve ben yatırımımı bu görüşüm doğrultusunda değerlendireceğim.
Çağrıda bulunma zorunluluğu ile ilgili maddeye göre; tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı olarak bir ortaklığın yönetim kontrolünü sağlayan paylarını iktisap edenler, diğer ortaklara ait hisse senetlerini de satın almak üzere çağrıda bulunmak zorundadırlar.
burada bu kanunun veya kuralın müstesna tutulduğu kurum sayın cumhurbaşkanının başkanlığındaki kurumlar veya şirketler için geçerli değildir. yani böyle bir hükümden muaftır hükmü getirilmiştir.kişi müstesna olunca kurallarda onun için geçerli sayılmıyor. sizin yazdığınıza katılıyorum olması gerekeni yazmıişsınız.kurallar herkurum ve kişi için eşit ölçülerde geçerli olsa idi borsadaki şirket fiyatlamaları genellikle tarihi dip seviyelerde olmazdı ve yabancı bir ay içinde TTKOMDA yaklaşık 40 milyon lot satış yapmazdı.eğer eşitlik ve adalet prensipleri hakim olsaydı ttkom şu anda en az 12,70 tl fiyatından aşağı olmazdı.
Viop olayi nasıl olacak acaba. Mayis vadeli alis var elimde . Piyasanın altında fiyatliyor. Bilen varsa aciklayabilirmi
HERKEZDEN ÖZÜR DİLERİM;ÇAĞRI ZORUNLULUĞU GETİREN DÜZENLEMEYE YENİ MADDELER EKLENEREK TTKOM GİBİ ÖZEL DURUMU OLAN ŞİRKETLERDE ÇAĞRI MUAFİYETİ GETİRİLMİŞ OLUP AÇIKLAMASI AŞAĞIDADIR:
Halka açık ortaklıklarda gönüllü ve zorunlu pay alım teklifinde bulunulmasına ilişkin usul ile esasları düzenleyen tebliğde, banka ve özel amaçlı işletmeler kavramlarının tanımlamaları yapıldı.
Yeni tebliğ ile ayrıca pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muafiyetleri içeren bölüme iki yeni madde eklendi. Buna göre, banka kredilerinin geri ödenmemesi durumunda bankaya kredinin teminatı olarak verilmiş payların bankanın mülkiyetine geçmesi, bu payların bankanın da kurucu olduğu özel amaçlı işletmeye devredilmesiyle, söz konusu payların mülkiyetinin bankaya veya özel amaçlı işletmeye geçmesinden sonra üçüncü kişilerce bankadan veya özel amaçlı işletmeden satın alınması halinde pay alım teklifinde bulunma zorunluluğuna muafiyet verilebilecek.
Tvf isterse yine çağrı yapabilecek ama istemezse yapmayabilecek. çağrı yapmasa bile bir haksızlığın önüne geçmek için hisse fiyatını 13 tl ye getireceğine inanıyorum.
Bankalardan 12.70 fiyatla hisseler alındı,
Mayıs ayı başında net 1.270 temettü verecek,
Hisse fiyatı 10.53.
Siz daha iyi biliyorsunuz.
Türk Telekom, 4 milyar 954 milyon 565 bin TL temettü dağıtılacağını açıkladı
https://parafesor.net/turk-telekom-4...adi-31-03-2022
Bildiğim kadarıyla, kar payı 28 nisanda ödeneceği için, kar payı düşülüp öyle hesaplama yapılıyor. Bu yüzden vadeli fiyatı spottan düşük.
Herkes sattı mı yahu, bu kadar sessizlik onu gösteriyor.
Temettü etkisi görülmeye başladı, ay sonuna kadar zaman var daha.
Bugün buralardan kapatırsa iyi.
Yok hocam, hedefimiz daha yukarılar da.
Tatlı tatlı karda oturuyoruz
SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.