Hayırlı olsun
Printable View
sayın pilavlı
konunun anlaşılması için soruyorum
' sonraki zararları da zaten nakit ödeyeceğim ' yazmaktaki kastınızı tam anlamadım
off set ve başlangıç teminatından sonra isterse vadeli piyasasındaki fiyat % 100 düşsün , bu durumda sorun kalmıyor .
ama hisseyi teminat göstermeden vadeli fiyatı düştükçe teminat tamamlama çağrısı yapılır ve her gün teminat yapma zorunluluğu çıkmaz mı ? yanlış mı düşünüyorum
YTD
Bankalarda teminatlar arttırılmış
Ama en yüksek kaldıraçlar gene bankalarda genelde
Benim aracı kurumdaki son değişimler aşağıdaki gibi:
https://img001.prntscr.com/file/img0...dZqotJxlUw.png
Koyu alıntıladığım kısım için yazmıştım, başlangıç teminatı çok sorun değil, sonradan hisse tavan çektikçe teminat tamamlamak gerekiyor, onun için hisse kabul edilmeyip günlük nakit tamamlama isteniyor, asıl sıkıntı yaratan da bu teminat istekleri zaten, hisseyi saydırma bunu çözmediği için çok anlamı kalmıyor.
hisseleri offset teminat göstermek başlangıç teminatını 0 yapabilmek azımsanmayacak kadar iyi bir durum.
nereden baksak başlangıç teminatı tl portföyümüzün %10 ile 15 kadar bir oran tutuyor.
tek sıkıntısı var offset teminatta hisselerinizi satıp poziyon kapatamıyorusunuz.
o yüzden hisselerinizin hepsini offset teminat göstermemek gerekiyor.
benim aracı kurumda MT temsilcisine offset teminattan şu kadarını çözermisiniz dediğimde 30 dk içersinde çözdüler ve işlem yapabildim.
gedik menkul 13 eylül sabahından itibaren
bankacılık viop kontratlarında takasbank teminatına %200 teminat ek teminat
diğer kontratların da %100 ek teminat uygulayacağını mesajını attı.
gedik shortta yakalandı teminatını bizden mi çıkarıyor
sizin aracı kurumlardan böyle msj geldi mi ?
Benimki bugün gene arttırmış, ama gedik kadar insafsız değil
https://www.qnbfi.com/duyuru/viop-te...-12-eylul-2022
takasbank teminati x
araci kurum teminati 3x
araci kurum x istemis olsa geride kalan tutar icin vadeli faizi isleticek
e simdi araci kurum 3x alinca
x takasbankda geriye kalan 2x araci kurumda kaliyor yani o paarayi islettigi zaman faizi de araci kuruma kaliyor dogrumudur ?
dogru ise 5x dahi yapsalar adamlarin isine geliyor
ISFIN %100 yakalayınca dayamadım bir miktar daha ekledim
Daha 14 gün var vade sonuna, Sonumuz hayır olsun bakalım : )
https://img001.prntscr.com/file/img0...Gkx53hPcjQ.png
ziraat yatırım da gece on buçukta mesaj attı teminatları zamlıyoruz yarın diye.
Sabahı bile bekleyememişler.
Bende kör kurşun bile kalmadı teminat yapacak, ya arbitrajlardan ya da diğer viop pozisyonlarımdan bozacağım mecburen yarın.
vakbnk spot ve eylül vade arası 1,22 lira fark var, yıllık %170 gibi bir getiri yapıyor, muhtemelen halkbank da öyledir. Teoride böyle tabii, açılışta hisse tavana kilitlediği için alınamıyor, işlem yok, pozisyon açılamaz.
Bu bankaların sonu ne olacak çok merak ediyorum.
şekerbank çok iyi oran veriyor ama tek kuruş yok boşta 28 marj veriyor
14 eylül sabahından itibaren takasbank başlangıç teminatlarını yukarı yönlü güncellenecektir.
Skbnk %130
bist devre kesti
arbitrajcılar mutlu
:)
30 Eylül'de elimizdeki hisse taban olursa nasıl satacağız ..yine karşılıklı kapatabilirimi araci kurum....tsk
Bana da yine ziraatten mesaj geldi, bugün artırmışlardı yarın yine teminatlar güncellenecekmiş.
Piyasayla mı uğraşalım aracı kurumlarla mı anlamadım.
Arbitraj işinde en büyük ve temel öğe aracı kurum, dertsiz düzgün bir kurum bulursanız dertlerinizin çoğu ortadan kalkar, piyasayla uğraşmak kolay.
Teminat güncellenip yükselecek ama misal benim dün viop kullanılabilir teminatın 10 bin Ken şimdi baktım 60.000 TL olmus..yalnız çok garip 12 günden beri çözemedim ..hisse viop nakit fon hesapları topluyorum çıkarıyorum başta yatirdigim paraya ulaşmıyor.oysa yüzde 4 Luk işlemler yaptım.amanhep ekside ...neyse ay sonu bakacağım....hele viop teminat 100 bin oluyo biz 140 bin bir 80 bin ..yahu diyorum 50 bin eksik m.t diyor fonda..... diyorum fonda gozukmuyor o gozukemz diyor .falan filan ay sonu diyecegim ki mt ye kenar köşe nereye bakarsan bak bütün paraları topla ...500 binle girdim 5 Eylül'de 30 Eylül'de 515 bin olmazsa seni yakarım ...😁😁
Hadi iyisiniz gene, sabah arbitrajların az bi kısmının short bacağını kapatmıştım(70x lik toplam pozisyonun 2x'i)
2x hisse elimde kaldı :)
Daha önce de ISGYO'da başıma gelmişti aynı şey, akşam shortların bi kısmını kapatmıştım 3 aydır sürekli artan hisse sabah taban serisine başlamıştı :)
INV - INVEO PORTFÖY İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ SERBEST ÖZEL FON
Aylık Getiri %305
günlük getiri :
%-15,4645
SKBNK vadeliler tabanda açtı, şimdi de artan teminatı ne yapacağımızı düşünmek lazım :)
1 hafta once 55-65 araliginda actiklarimizi eksi faizle kapatma firsati verdiler hemde teminat arttigi gunlerde :)
https://i.hizliresim.com/dtteslt.png